- 20 Ocak 2016
- 2.341
- 4.742
- 133
Birkeresinde bize geliyorlarmıs bizde carsıya cıkıyoruz markete yolda karsılastık siz gidin biz ciflikte bekleriz sizi dediler
ya bunlara ne denir halden anlamıyorlar . Karısı diyorki esinden için bizim evin işini yapmak ıstemiyor burası olunca kostur kostur geliyor diyor.ben gelmek istemiyorum demek istiyor güya
Burdaki soylenenlerin cogunu yaptim benim esimde isyok alisveris yapsin parasini verir hak gecmesin der bi is olur cagirir (marangoz esi )onunda parasini verir onlarda hic almayalim demezler.
Is cikisi gelirler bazen 7 gibi adam gelir gelmez yenge cok acim der karisi aa karnin acmiydi der ee adam isten geliyo vicdansin tabi ac olacak halbuki xocuklarda evde yemeden gelmis olurlar ben soylene soylene kahvaltilik koydum birkac sefer yok anam anlamiyorla.
ben insanlarin gozunden benim hakkimda ne dusunuyo anliyorum bunlar anlamiyor.
en son geldiginde kocasi cekirdek yokmu yenge dedi bende yok disaridan gelen sizdiniz getirswydiniz yerdik dedim niye aklimiza gelmedi tuh dediler yada ben istiyecekmisim de oyle getireceklermis
Eline telofonu alinca ben sinirden kuduruyorum rwsmen is yapmayi gectim ben artik coktan
giderken sutlerini gotururler bazwn esim 10 kilo birden sut verir cocuklar icsin diye
Gozum yok versin icsinler gelirken bidonlari getirir gozume gozumw sokar bak bidon getirdik sutumuzu unutmayalim dermis gibi .
bu sene ilk defa peynir yaptim 3/4 kere istedi vermedim en son parayla aliyim dedi sesimi cikarmadim ben parasini almam bedavaya getirecek bi peynir kplayina olmuyor vermedim esimede vermem dedim ver ne olcak diyo halaa
Kwndimi baya doldurdum insallah aradiklarinda soyluycem musait dwyiliz diye esimlede tartisirsam tartisayim en fazla 1 hafta sikinti cekerim sonra rahat ederim insallahya gerçekten şaka gibiler. canım eşinde iş olmasını beklemene gerek yok, eğer evin hanımı istemiyorsa olay bitmiştir. eşin o arkadaşıyla dışarda görüşüyorsa görüşsün. o evde hizmeti işi yapan sensin. al eşini karşına bi güzel konuş. ''yoruldum artık ben haftasonu dinlenmek istiyorum, çocuklarımla eşimle başbaşa zaman geçirmek istiyorum, ben artık her haftasonu onları çekmekten yoruldum, psikolojim bozuldu, kabuslarıma girmeye başladılar'' de.
''aradıklarında sert bi dille müsait değiliz diyeceğim artık, anlamazsa da anlatacağım'' de. ne demek ya ''çiftlikte bekleriz sizi'' demek, ''oldu olacak evimizin anahtarını da vereyim istersen'' deseydin.
Kwndimi baya doldurdum insallah aradiklarinda soyluycem musait dwyiliz diye esimlede tartisirsam tartisayim en fazla 1 hafta sikinti cekerim sonra rahat ederim insallah
hem cocugun kafasini duvara vurdugunda 1 kere aradi 2 haftada insan hicmi merak etmez sinir oluyorum dusundukce
Burdaki soylenenlerin cogunu yaptim benim esimde isyok alisveris yapsin parasini verir hak gecmesin der bi is olur cagirir (marangoz esi )onunda parasini verir onlarda hic almayalim demezler.
Is cikisi gelirler bazen 7 gibi adam gelir gelmez yenge cok acim der karisi aa karnin acmiydi der ee adam isten geliyo vicdansin tabi ac olacak halbuki xocuklarda evde yemeden gelmis olurlar ben soylene soylene kahvaltilik koydum birkac sefer yok anam anlamiyorla.
ben insanlarin gozunden benim hakkimda ne dusunuyo anliyorum bunlar anlamiyor.
en son geldiginde kocasi cekirdek yokmu yenge dedi bende yok disaridan gelen sizdiniz getirswydiniz yerdik dedim niye aklimiza gelmedi tuh dediler yada ben istiyecekmisim de oyle getireceklermis
Selam hanimlar.
benim bi sorunum var ne yapmam gerektigini bilmiyorum .
Biz sehir disinda bi koyde ciflik isletiyoruz. Yakinimizda hic ev yok cocuklarin arkadaslarida yok en yakin koy 2 km uzaklikta.
Esimin arkadaslari 2 senedir asagi yukari her hafta sonralari gelirler artik bunalima girmeye basladim.gelecekleri zaman oylen ararlar biz geliyoruz bir seye ihtiyaciniz varmi bende yok derim yada ekmek alin derim. En gec 1 saate evde olurlar.
2 kizi var kizlarin buyugu oglumla yasitlar 2.sinifa gidiyor.kadin hep bi kiyaslama icinde kendi okullari cok guzelmis ogretmen cok ilgiliymis 18 kisilik sinifta okuyormus hep boyle kizini overde over . B3nin oglum 32 kisilik sinifta 3 tane ogretmen degisti servisle gider okula 15km lik mesafede. Hep bi kiyaslama hep bi gosteris rahatsiz oldugumu soyledim ama huyu hic degismiyor. Gelir gelmez ogluma sen odevlerini yaptinmi diye sorar( oglum genelde pazar gunune birakmaz )oglum bitti diyince hee sizin odevmi azdi der sonrada kizina bagirmaya baslar odevlerini yap diye sonra otururlar saatlerce benim evimde ders yaparlar bagira cagira bede sinirden kudururum.
Aksam ustu baslarlar aciktik demeye yemege tek basina girerim hic yardim etmek yok cok nadir yardim eder ben yemekle ugrasirken ya telefona bakar yada kizyla ders calisir. yemek biter bulasiklar hep bende aradan 2/3 saat gecer cocuklar aciktik demeye baslar pasta yapalim poaca yapalim kocasi baslae yenge yokmu biseyler aciktik demeye hazirlarim bazende duymamazliktan gelirim en son abi senin migdende kurt mu var dedim biktim artik ya
cok cimriler markete giderler gelirken sunlaride cocuklara aldik demezler bisey bekledigimden deyil bizim en yakin market 15km uzaklikta her zaman evimde atistirmalik biseyler olmaz ama onlar bizd3n bekliyorlar.
en son kucuk kizi kizimi sandalyeden itmis kafasini duvara carpti kasi yarildi 4 saat acilde durduk ertesi gun 1 kere aradi onun uzerine bir daha ne aradi ne sordu 2 hafta oldu
simdi ben onlara nasil davraniyim yuzum asliyo ister istemez anlamiyorlar ben onlara yilda 2/3kere anca giderim.oda yarim saati gecmez
kıyamam ya sana , iyi sabırlıymışsın . Ben olsam çoktan cevaplarını vermiştim . kimseye mazeret uydurmak zorunda değilsin . Müsait değiliz dersin olur biter. Böyle merhametsiz insanlardan her türlü kötülük beklenir. Kendini düşünmüyorsan çocuklarını düşün. defet gitsin
Niye bedava veriyor eşin de anlamış değilim 2 liradan olsa sütün kilosu 20 lira eder 20 lira senin harçlığın var çiftlik işini kolay zannediyorlar hele peynir yapımı 1 kilo yapsan nereden baksan 10-11 kilo süt gider vermeyin artık yada parayla satın.Eline telofonu alinca ben sinirden kuduruyorum rwsmen is yapmayi gectim ben artik coktan
giderken sutlerini gotururler bazwn esim 10 kilo birden sut verir cocuklar icsin diye
Gozum yok versin icsinler gelirken bidonlari getirir gozume gozumw sokar bak bidon getirdik sutumuzu unutmayalim dermis gibi .
bu sene ilk defa peynir yaptim 3/4 kere istedi vermedim en son parayla aliyim dedi sesimi cikarmadim ben parasini almam bedavaya getirecek bi peynir kplayina olmuyor vermedim esimede vermem dedim ver ne olcak diyo halaa
En yakın zamanda bu emici sülüklerden kurtulun kendiliğinden onlar sizden kopmaz okadar çıkarları çok çünkü 10 kilo süt ne demek ya o ineklerin hakkını bari ödesinler saman yem bakımı bedavamı veriliyo sanki ? Yüzünü elkşit bizde köye akrabalara giderdik kimse 1 lt süt bile hediye vermiyo kaldıki 10 litre verecekler lütfen yeter artık istemiyorum diye söyleyin olmaz olsun öyle arkadaş ve karısı !Niye bedava veriyor eşin de anlamış değilim 2 liradan olsa sütün kilosu 20 lira eder 20 lira senin harçlığın var çiftlik işini kolay zannediyorlar hele peynir yapımı 1 kilo yapsan nereden baksan 10-11 kilo süt gider vermeyin artık yada parayla satın.
Aynen biz de köye gideriz 1 kg sütü bırak yumurtayı bile parayla satarlar akrabalar.Gerçi biz de istemeyiz ama 10 kg süt abartı ama hele yapılan peynirden istemeleri o dahada abartı.En yakın zamanda bu emici sülüklerden kurtulun kendiliğinden onlar sizden kopmaz okadar çıkarları çok çünkü 10 kilo süt ne demek ya o ineklerin hakkını bari ödesinler saman yem bakımı bedavamı veriliyo sanki ? Yüzünü elkşit bizde köye akrabalara giderdik kimse 1 lt süt bile hediye vermiyo kaldıki 10 litre verecekler lütfen yeter artık istemiyorum diye söyleyin olmaz olsun öyle arkadaş ve karısı !
İşi arsızlığa vurmuşlar açıkcası utanması yok anlayışı yok böyle çıkarcı insanlar arkadaşım olamazmüsait değilizden de anlamıyorlarmış telefona bakmayınca bile çıkıp gidiyorlarmış istenmediklerini bile bile gidiyorlar ben de bunu anlamıyorum.
Yani insan utanır ya vallahi çok sinir oldumAynen biz de köye gideriz 1 kg sütü bırak yumurtayı bile parayla satarlar akrabalar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?