Eşimin aşırı şüpheciliği :(

Bu tip insanlara dolayli yoldan şaka imali konusmayin diyor uzmanlar.direk net net konusun diyorlar.ben bunu cok arastirdim bir suru doktorla konustum...cunku boyle birine asiktim zamaninda.durup dururken yan masadakilere baktin garsonla kesisiyorsun beni aldattin gec actin telini.sen beni aptal yerine mi koyyuyorsun diyordu..benim onun arkadaslarindan hoslandigimi ve gizli kapakli is cevirdigimizi arkasasindan ima ediyordu.artik dayanamadim sevdiğim halde bitirdim korktum cunku.bir suru doktora danistim..cogu gormeden birsey diyemem ama paranoid olmasi muhtemel dedi..cok arastirma yaptim bu konuda..sevgiliykende bunu size hissettirmistir bence...o zaman anlamadiniz mi?

Şizofren belirtisi bunlar hiç doktora gitmeyi düşünmediniz mi?
insanın psikolojisi bozulur nasıl katlandınız?

şizofreni falan değil adam, daha önceki nişanlısı aldatmış eşide aldatıcak sanıyor kısa özeti buuuu

Acil tedaviye ihtiyacı var.
İşin tuhaf yani; siz niye kendinizi savunma ihtiyacı duyar gibi, onun her istediğini yapmışsınız, ne böyle her an tekmil vermek?
Tedaviyi kabul etmezse aynısını ona siz yaşatın. Sürekli nerede, kiminle olduğunu sorgulayın; her adımını bildirmesini isteyin.

Sizi üzmek istemem ama eşiniz çekilir gibi değil kimseye güvenmek yok hayatında sanırım sırf size karşı böyle olamaz kimseye güveni yok belki de karşısındaki ne dese inanmıyor belki de bana kalırsa da bu durum psikolojik sanırım yardım alsa iyi olur faydasını görür diye düşünüyorum canım

evet ben de kıskandığı için yapıyor sanmıştım. evlenmeden önce bana "evet ben böyleyim ama sadece yüzde onluk karakterim böyle" demişti. ama tüm benliğini bürüdü bu durum.
ben de senin gibi gülebilmeyi çok isterdim. ama yapamıyorum, deniyorum, aşırı ilgili, sevgili davranmayı da denedim. ama bir yerden birşey mutlaka buluyor. karnım burnumda hamileyken bile şüphelendi (kim ne yapacaksa beni o halde!).
çalışmayıp evde oturmak çözüm değil ki, evde yine çocukla yalnızım, zaten cumartesi çalışıyor, biz evde yalnızız diye akşam burnumdan geliyor. ne yapmışım akşama kadar, çocuk var birşey yapamadım diyorum anlamıyor. çalışmayıp evde otursam da değişmeyecek. işyerinde en azından yalnız değilim başımda bekçi olarak gördüğü iş arkadaşlarım var.
iş arkadaşıma da açıklama yapamadım, yüzüne bakamadım birkaç gün. sonra kız bana geldi, ne için istediğini anladım, sırf sen üzülme diye verdim dedi.

şizofreni falan değil adam, daha önceki nişanlısı aldatmış eşide aldatıcak sanıyor kısa özeti buuuu
Nasil bu kadar eminsin?doktor musun?sizofreni baska paranoid baska sey...kiskanclik baska bu adam anormal davraniyoe belki nisanlisi aldatmadi bile onu nerden biliyoruz adam belli ki kafasinda kuruyor uyduruyor...basit bir kiskancliktan farkli bu durum..kimse gidup esinin şirketine telefon dokumanini istemez en kiskanci bile bunu yapmaz bi kere ordakilwrden utanir..

boşanma kesin çözüm tedavi istemiyorsa eğer
Inanin ben pek bosanani da görmedim.
Sanki ictenice durumdan gururlanma hisseden arkadaşım var.
Lafa gelince söylenir söylenir... Ama 30 yasina 3 cocuk sigdirmayi da bilir.
O yüzden esleri hakkinda cok konusan kadinlar asla samimi degil bana göre.

aldatıldığı için şüpeci olmuş aklına kazınmış birkere kurguluyor hep yapıomu die şizofreni hayal görme en basiti karını biriyle hayalde görebilir ama sanmıyorum cok kıskanc erkek modelleri malum var bizim ülkede herşey olabilir

Bazı konuların gerçekliğine inanmakta çok zorlanıyorum bir insan 3,5 yıl bu eziyete nasıl dayanır?

Bu normal mi peki?

ben normal demedim , şizofreni ileri boyut bi hastalık bence hayalde görüyor olabilir ama aşırı en en en kıskanç modele çatmış arkadaşımız bence

Siz de inanın ki her gün bu ithamlarla yaşamak hiç de gurulanılacak birşey değil. Arkadaşınızı bilemem ama ben gurulanmak için yazmadım. sadece biraz içimi dökmek istedim.
masaya yumruğumu vurup, güvenmiyorsan ayrılalım diyorum,birkaç gün konuşmuyoruz, sonra geliyor, benim karım yapmaz diyor, bir şekilde normale dönüyoruz, o kadar yıpratıcı ki konu her açılıp kapandığında, bu sefer bir daha olmaz diyorsun, ama aynı şeyleri yaşıyorsun.

aile normal diyormuş. 2 seçenek var tedavi yada boşanma. adam tedavi istemiyorsa tek çözüm boşanmak

bunun neresi normal işinde bile bırak kendini arkadaşlarını huzursuz ediyor.

oğullarına konduramıyorlardır.başka ne denir ki oysaki bunu hastalık olarak görseler sorun yok...

tedavi olması zaten şart yoksa bu adam durumu abartmış iyiden düşüncelerini kontrol edemez hale getirip allah korusun şiddet hatta daha kötü şeyler olabilir.

konu sahibinin ailesi ne diyor acaba konu sahibi arkadaş ailesinin yanına gitsin uzaklaşsın adamdan ya ben desin ya tedavi desin..seçenek sunsun ve hala olmuyorsa bu adam nereye kadar çekilir çocukta var ilerde o çocuk büyüyecek dolasıyla artık iş ve ev olmuyacak okulda araya giricek kadını iyiden nefessiz bırakcak

arkadaş boşanmaya yanaşmıyor o zaman terk et bir müddet uzaklaş kendi kendine bir kalsın bu adam.

boşansa da tehlikeli olur bu tarz adamlar.

neler okuyup neler izliyoruz tv de kendini uzaklaştırmanın çaresine baksın arkadaş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…