Eşimin aşırı şüpheciliği :(

Ben yanlis yönlendirmek istemiyorum cunku esiniz cok tehlikeli bir adam.
Tehlikeli olmadigina emin olsam, kafaniza gore yasayin, gittigi yere kadar derdim. O halde inceldigi yerden kendiliğinden kopardi zaten.

Siz birşekilde normale dönmeseniz belki bir çözüm bulunur.
Birdahaki sefere birlikte aile terapistine gitmeyi kabul etmezse boşanın bu adamdan.
Gerçekten birgün sizi feci darp edebilir veya canınızdan olabilirsiniz.

ben normal demedim , şizofreni ileri boyut bi hastalık bence hayalde görüyor olabilir ama aşırı en en en kıskanç modele çatmış arkadaşımız bence
Okadar basit degil...sizofreni ile paranoid lik farkli hastaliklar.ikisininde görüldüğü durumlar var...tek biride olabilir adamda.zaten 30 yasindan sonra ortaya cikiyor.40 yaslarinda hastalik tavan yapiyor.sizofreni daha ergenlik caginda ortaya cikar..paranoidlikte sizofreni kadar tehlikeli bir hastalik.derhal hekime gitmesi gerek bu adamin...gerekirse konu sahibi tutucan kolundan goturcen...kendin icin yapmiyorsan çocuğun icin yap bunu..

Siz birşekilde normale dönmeseniz belki bir çözüm bulunur.
Birdahaki sefere birlikte aile terapistine gitmeyi kabul etmezse boşanın bu adamdan.
Gerçekten birgün sizi feci darp edebilir veya canınızdan olabilirsiniz.
Aile terapistleri genelde birleştirici unsurlar bulmak istiyor o yuzden sorunu gercek anlamda ciddiyetini soylemezler.ayrica terapist olduklari icin sorunu anlamayabilirler ..o yüzden bu adami doktora direk goturmesi gerek.bu is aile terapistliginden cikmis artik..

aynen canım aile terapisti yardımcı olamaz adamın değişeceğini sanmıyorum allah yardımcı olsun gercekten cok zor okadar ewleniyosun cocugun var adamın yaptıklarına bak ya

bencede tehlikeli. aşmış kendini. iş arkadaşına gidip kıza eşinin konuşma dökümanlarını iistemek ve bunu almak adamın uçttuğunun göstergesi. şahsen ben korkarım bu tarz tiplerden

ayrıca böyle davranarak arkadaşlarının yanında da küçük düşürüyor...

kadını aşalıyor.eşine inanmıyor birde arkadaştan kontrol yapıyor.

benim olsa ne telimi veririm ne kontrol ettiririm ne deme yani sadece eşi değil arkadaşlar da tehlike de

bana da tuhaf gelen şu yazdım önceki sayfalara

bu kadar takıntılı ve kıskanan adam neden eşini işe görderir ki.işten ayrıl der otur evde der.
bir önceki mesajımda yazmıştım, işyerinde en azından yalnız değilim, yanımda iş arkadaşlarım var, e istediği zaman istediği şekilde de kontrol edebiliyor !!!

bir önceki mesajımda yazmıştım, işyerinde en azından yalnız değilim, yanımda iş arkadaşlarım var, e istediği zaman istediği şekilde de kontrol edebiliyor !!!

okudum canım o sayfayı benim aklıma takıldı yazdım tekrar...

kontrol ediyor tamam ama anlattığın kadarıyla biriyse eger seni işe bırakmaz

eve mahkum eder.

ayrıca işte kontrol etmesi arkadaşlarının tellerini kontrol etmesi bile bence boşanma sebebi...bu çok kötü bir davranış herkesin içinde seni aşalıyor ...

insanların ağzı gevşek kalksa da biri şakadan bugün biriyle konuşuyordu dese oldu ki al burdan yak durumu olan sana olucak yazık yani..

anlat anlata bilirsen bunu

Pek restte cekmemissiniz.Yoruluyorsunuz daha da yorulacaksiniz ve bir gun kotaniz dolacak sayet esiniz boyle ruh hastasi hallerine devam ederse ardiniza bakmadan kacacaksiniz.Olacagi bu.

sewiyomusun eşini , gerçi bukadar katlandığına göre
çok seviyordum.
ama artık içime attıklarım ağır gelir oldu. belki kırgınlıktan belki de gerçekten öyle olduğundan bilmiyorum, sevgi hissetmiyorum. ne eşlik yapabiliyorum ona, ne ailesine gelinlik, ne kendi aileme evlatlık.
annelik yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince, bu kafayla da nasıl olusa artık. çocuğuma hiç yansıtmadım, ona hiç bağırmadım ama öfkeme yenilip ona da bağırmaktan çok korkuyorum.
sadece ona ve kendime yardım etmek istiyorum, acıyorum çünkü, düşünsenize her gün bu psikolojiyle yaşanır mı??
klasik gelecek belki ama, normal olduğu zamanlarda çok normal. bu bir illet ve ya o bizi yenecek ya biz onu

ben düşük riskimden dolayı ayrılmıştım işten sonra bende istemedim çalışmayı, eşim hiç istemedi zaten. ikizler zor olurdu benim için, bırakamadım çocuklarımı. şimdi 3 yaşındalar, komşuya giderim oda binde bir, ben odada yokken kızım kime gittiniz orda naptınız diye soruyor. gülmem ona karşı değil zaten, konuya artık böyle bakmazsam kendime ve çocuklaıma zarar veriyorum. ortamı germekte istemiyorum. önemsemek istemiyorum yani.
bir arkadaşı bir gün bazı konuşmalarımıza şahit oldu, sonra bana dedi aman dikkat et ya sana bişey yaparsa, ama ben sürekli köşeye sinersem beni bastırmaya devam edicek hepten çıldırıcam dedim, o şüphe etsede ben dik duruyorum artık.

Allah cümlemize kolaylık versin

ah canım benim ya boşan demek bana düşmez ama olmayınca olmuyor seni kaybetmektende korkuyor dediğine göre boşanalım demişsin benim aşkım yapmaz demiş korkuyor seni kaybetmeye ama bilemedim yani çok zor

PARANOİD RAHATSIZLIK
Bu kişiler kendilerini iki zıt şekilde görürler: bir taraftan davranışları ukalaca ve kendini beğenmişçe olmasına rağmen diğer taraftan küçük düşmeye ve aşağılanmaya karşı savunmasızdırlar. Bu kişiler genelde kendilerini dürüst, adil ve doğru olarak görürler fakat başkalarının kendilerini yanlış anladıklarına inandıkları için güç kullanarak kendilerini göstermeye çalışırlar. Her zaman diğer insanlar hatalı kendileri doğrudur.
Paranoid kişiler diğer insanların kendisine zarar vereceğini, kandırmaya kalkacağını yada kullanmak isteyeceklerine inanır ve insanların güvenilirliği konusunda şüpheler ile doludur. Eğer paranoid kişiliğe sahipseniz büyük ihtimalle hiç bitmeyen güvensizliğiniz ve başkalarının sizi aldatmasını beklemekten tükenmişsinizdir. Siz başkalarından en kötüyü beklersiniz ve diken üstünde beklersiniz. Bu yüzden sürekli endişeli, korku dolu, kuşkucu ve gerginsiniz. Siz kötü bir dünyada yaşıyor ve olabilecek bir saldırıya karşı her an hazırda bekliyorsunuz.

Paranoid kişiler arkadaşlarından yada dostlarından sadakat gördüklerinde çok şaşırırlar ve hatta inanamazlar, çünkü bir sorun olduğunda herkesin kendisine saldıracağını yada umursamaz davranacağını beklerler. Başkalarından gelen iltifatlerı genelde gizli eleştiriler yada daha iyisini yapması için kendisine yapılan baskı olarak algılarlar. Çoğunlukla başkalarının yardım teklifini bir işi tek başlarına beceremediğine dair bir mesaj gibi düşünürler. Başkalarından yardım isteyemezler ve kişisel bilgilerini paylaşamazlar çünkü bilginin kendilerine karşı kullanılmasından korkarlar.

Araştırmalar, Paranoid kişilerin eleştiri ve cezalandırma sonucunda ortaya çıkan utanç ve aşağılanma duygusuna karşı aşırı derecede hassas olduklarını göstermektedir. Doğal olarak bu kişiler otorite sahibi insanlar ile sürekli problem yaşarlar, çünkü özgürlüklerini yitirmekten, köle haline getirilmekten ve bastırılmaktan korkarlar.

Belirtileri
  1. Başarısızlıktan ve aşağılanmaktan aşırı derecede korkma
  2. Karşılaştığı kötü davranışları asla affetmemek, kin tutmak
  3. Kuşkuculuk, kıskançlık, çekememezlik
  4. Sorumluluktan ve suçu üstlenmekten kaçınmak
  5. En sıradan davranışların bile kötü amaçlı olduğunu düşünmek
  6. İnsanların sadık olmadığına dair sürekli şühpe duymak, kimseye güvenmemek
  7. Kendini korumak için aşırı ve saldırgan bir tarz ile hareket etmek.
  8. Başkalarını suçlamak
  9. Sabit fikirli, inatçı ve katı bir yapı
  10. Kızmaya, öfkelenmeye ve agresifleşmeye hazır olma
  11. Otoriteye karşı başkaldırma
  12. Ukalalık, kendine aşırı güven, herkesten üstün olduğuna inanmak
  13. Yalan söylemeye ve gerçekleri farklı göstermeye eğilim
NET OLUN SORULARINA AÇIK AÇIK CEVAP VERİN. DİREKT CEVAP VERİN GEVELEMEYİN. ONDAN SÖZLER ALIN

Eşinizin istediği gibi davranıp, onun bu yaptıklarını normalleştirmeyin. Çok zor bir hayat okurken bile daraldım burda.
Bence aile büyüklerinize açın konuyu, onlar Alıp karşılarına konuşsunlar ve psikolojik destek almasını sağlasınlar.
Siz tek başınıza bu durumun üstesinden gelemeyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…