Malesef öyle...Büyükler bazen çok düşüncesizce hareket ediyorlar be.
Uyuz oluyorum.
Üzülme yahu boşver.
Dusuncesizlik iste.
Bence esin söylesin anasına babasına az dikkat etsinler.
Evet herkesin sinavi farkli farkli..Amin , herkes yuvasında mutlu huzurlu olsun insallah.Benim annem 1.5 yaşındayken annesini kaybetmiş. Şu anda 74 yaşında hala o boşluğu hissediyor. O yüzden anne-babası olmayanları çok iyi anlıyorum ama bu hayatta sizlerin de sınavı buymuş öyle düşünün. Umarım kendi kurduğunuz yuvalarınızda çok mutlu olursunuz.
Merhaba bayanlar,bu konuyu açıp açmamak arasında o kadar kararsız kaldım ki..
Öncelikle babamı çok küçük yasta kaybettim,hiç tanimiyorum.Çocukluğumda,ergenliğimde yanımda baba konusu açılsa ya uzaklaştırdim oradan yada dinlememezlikten gelirdim. Anneme dahi hiç babamla ilgili birşey sormazdim,baba kelimesini ağzıma almazdim ki hala daha oyleyim malesef.. Bi dönem psikolojik destek almıştım doktorun babam ile ilgili birsey sormasıyla orada aglamam bir olurdu..
Her neyse bunları bu konuda ne kadar hassas oldugumu belirtmek için yazdım.
Asıl konu eşimin babası.Normalde güler yüzlü iyi bir insan.Öyle bir fesatlığı ,içten pazarlığı olmayan icinde ne varsa direkt söyleyen birisi.Daha öncelerde de anlatacağım tarzda şeyler oldu fakat hep ortamdan uzaklastim.Bu akşam oturuyoruz tamamen farkli birşey hakkında konuşurken eşimin
babası anlatmaya basladi tanıdık birisini gormus ay sen x'in babası misin falan diye sormuş ne alakaysa buda evet o benim askım,dünyam,bitanecik kızım,prensesim vs diye söylemiş. Kayınpederim bunları sayarken k.validem bir kahkahalar atıyor ki inanın nispet yaparcasına . Esimde yanımdaydı ben hiç kafami kaldirmadim telefonla ugrasiyormus gibi yaptım ama gözlerim doldu. Eşim eminim ki anladı hiç yorum yapmadı orada . İnanın ki içimdeki kıskançlık degil..Sadece özlem,yaşayamadiklarim,icimde birikenler,insanların bu kadar düşüncesizce davranmasi.
Belki kiskaniyorsun,yanlis dusunuyorsun diyenler olacaktir, tabikide ben yasayamdim diye kizina ilgisini sevgisini gizleyecek diye birsey yok ama daha anlayisli olunabir.
Kimseye bu konuyu anlatipta böyle böyle oldu diyemem anneme dahi eve geldiğimden beri ağlıyorum küçük bi çocuk gibi. Onca insanın derdi arasında bu dert değil biliyorum sadece yazmak istedim , yorumlarınz için şimdiden tesekkur ederim.
35 yaşında. Evet ilk okulda ayninl seyleri çok yasadim. Orta okula giderken okul değişikliği yapmıştım kimse bilmiyordu babamın olmadigini en yakın arkadaşlarımla bile baba konusu acilinca konuşurken bende babam varmış gibi anlatıyordum..Görümcen 7-8 yaşlarında mı? Aksi taktirde o Prenses lafları falan da bana biraz abartı geldi. Sen de şimdiye kadar alışmış olman lazımdı bu duruma kolay olmasada. İnsanlar düşüncesiz olabiliyorlar. Mesela anasınıfı ve 1 sınıfta sürekli bir aile anne baba konusu işleniyor. Çocuklara aile fotoğrafları getirtiliyor. Birkaç cümle bir şey yazdırılıyor. Babamın adı Hasan, fabrikada çalışıyor gibi. Kimse babasız çocukları düşünmüyor. Bu konuda bir taktik geliştirin. İnsanlar yumuşak karnınıza vurmasın.
Alinganlik sanirim. Çok tesekkur ederim..Benim annem ve babam ben cok küçükken ayrıldı ve beni erkek gibi bir anne tek basına büyüttü; birçok babadan da maddi - manevi daha kudretliydi.
Özete gelirsem hislerinizi anlıyorum ancak o insanların bu anlayışı bilebilmesi için sizin onlarla bir şey paylaşmış olmanız gerekirdi ki çyle bir yaplaşım olmadığına göre, bu konuya sebep olan hazan sadece bir alınganlıktan ibaret.
Eşinizle sarın o yarayı, o da evinizin babası değil mi :)
Malesef ki öyle ..Yaşamayan anlamaz.Benimde babam gitti bu dünyadan... sizi o kadar iyi anlıyorum ki...
Kötü bi insan olmadığını biliyorum ama ne bileyim ben orada bi tuhaf oldum.. Tesekkur ederim amin..Düşünenemiştir o an. Belki sizin bu konuda bu kadar hassas olduğunuzu tahmin etmiyordur. Eşiniz uyarsın bence. Ben size çok üzüldüm. İçim bir tuhaf oldu. Bu kadar hassas olmanıza. Allah babanızın mekanını cennet etsin.
Başın saolsun öncelikle bi tramba yaşamışsın bu konuda bence onlar da seni üzmek istememiştir yada bilmiyorum çünkü ortamda değildim ama sana şunu söyleyebilirim eşinle babanla yapamadıklarını yap balık tut top oyna beraber bisiklet binin içinden ne geliyorsa onu yapın ve duygularını içinde tutma kimseye anlatamıyorsan yaz deftere ağla istediğin kadar kendine gelirsin ve baban seninle daima senin kalbinde yaşayacakMerhaba bayanlar,bu konuyu açıp açmamak arasında o kadar kararsız kaldım ki..
Öncelikle babamı çok küçük yasta kaybettim,hiç tanimiyorum.Çocukluğumda,ergenliğimde yanımda baba konusu açılsa ya uzaklaştırdim oradan yada dinlememezlikten gelirdim. Anneme dahi hiç babamla ilgili birşey sormazdim,baba kelimesini ağzıma almazdim ki hala daha oyleyim malesef.. Bi dönem psikolojik destek almıştım doktorun babam ile ilgili birsey sormasıyla orada aglamam bir olurdu..
Her neyse bunları bu konuda ne kadar hassas oldugumu belirtmek için yazdım.
Asıl konu eşimin babası.Normalde güler yüzlü iyi bir insan.Öyle bir fesatlığı ,içten pazarlığı olmayan icinde ne varsa direkt söyleyen birisi.Daha öncelerde de anlatacağım tarzda şeyler oldu fakat hep ortamdan uzaklastim.Bu akşam oturuyoruz tamamen farkli birşey hakkında konuşurken eşimin
babası anlatmaya basladi tanıdık birisini gormus ay sen x'in babası misin falan diye sormuş ne alakaysa buda evet o benim askım,dünyam,bitanecik kızım,prensesim vs diye söylemiş. Kayınpederim bunları sayarken k.validem bir kahkahalar atıyor ki inanın nispet yaparcasına . Esimde yanımdaydı ben hiç kafami kaldirmadim telefonla ugrasiyormus gibi yaptım ama gözlerim doldu. Eşim eminim ki anladı hiç yorum yapmadı orada . İnanın ki içimdeki kıskançlık degil..Sadece özlem,yaşayamadiklarim,icimde birikenler,insanların bu kadar düşüncesizce davranmasi.
Belki kiskaniyorsun,yanlis dusunuyorsun diyenler olacaktir, tabikide ben yasayamdim diye kizina ilgisini sevgisini gizleyecek diye birsey yok ama daha anlayisli olunabir.
Kimseye bu konuyu anlatipta böyle böyle oldu diyemem anneme dahi eve geldiğimden beri ağlıyorum küçük bi çocuk gibi. Onca insanın derdi arasında bu dert değil biliyorum sadece yazmak istedim , yorumlarınz için şimdiden tesekkur ederim.
Kesinlikle hayir,anlatmak istediğim sey çok farklı kiskanmiyorum ama o an tuhaf oldum , daha anlayışlı olunabilir diye düşünüyorumBencede bu durumı yenmelisiniz kimse baba demiyecekmi yanınızdaçocuğunuz olunca eşinizle çocuğunuzun arasındaki bağı gördükçe napıcaksınız
Sanirim oyle.. Cok tesekkur ederim ..Başın saolsun öncelikle bi tramba yaşamışsın bu konuda bence onlar da seni üzmek istememiştir yada bilmiyorum çünkü ortamda değildim ama sana şunu söyleyebilirim eşinle babanla yapamadıklarını yap balık tut top oyna beraber bisiklet binin içinden ne geliyorsa onu yapın ve duygularını içinde tutma kimseye anlatamıyorsan yaz deftere ağla istediğin kadar kendine gelirsin ve baban seninle daima senin kalbinde yaşayacak
evet anliyorum okudum yazdiklarinizi ama sona dogru kayinvaldenin gulusunden rahatsizlik duymus gibi bir tavriniz var. diyorsunuz ki nispet yapar gibi guldu. belki o sirada kayinvaldenin hosuna gitti kocasinin anlatim tarzi prenses vs...ona gulmustur koca kiza prenses yakistirmasi yapinca:)
Benimde anlatmak istediğim bu tabikide kimse annesi , babası olmayan çocuklar var diye evladiyla mesafeli olacak diye birşey yok keşke herkes siz gibi dusunebilse..K.peder kötü niyetli olmayabilir k.valide kızı.hakkında söylenenler yüzünden gurur duymuş da olabilir. Ama bu.onların DÜŞÜNCESİZ olduğu gercegini degistirmez. Sonuçta hayatında hiç baba sevgisi tatmamis biri var yanlarinda. Gosterisin alemi ne??
Kendimi övmek için demiyorum ama ben anne baba ayrı olan çocukların önünde bile çocuğuma çok yakın ilgili davranmamaya çalışıyorum. Babasina sokulup o benim babam dediginde gözleri dolu dolu bakan arkadasinin.kalbi.daha.da kırılmasın diye konuyu degistirip cocugumu babasından uzaklastiriyorum..
Niye? Çünkü benim de.annem.hayatta değil. Çünkü EMPATİ kurabiliyorum.
Benimde anlatmak istediğim bu tabikide kimse annesi , babası olmayan çocuklar var diye evladiyla mesafeli olacak diye birşey yok keşke herkes siz gibi dusunebilse..
Aynen öyle,tesekkur ederim ..Herkes benim gibi, sizin gibi düşünemez.. Bunu ancak yaşayan düşünebilir..
Zaten herkes, herkesin acıları ve.hassasiyetleri karşısında duyarlı olabilseydi burası dünya değil cennet olurdu.. Ama malesef burası dünya. Bizler de.buraya bir.nevi itildik.. Sizin de imtihaniniz bu. Allah sabır versin
Öyle olmadığını düşünmek istiyorum .....Onlar sızın zayıf noktanızı bılıyorlar mutlaka..ve barşz ortada ki açık açık nispet yapılmış,herkes annesının babasının prensesi ne gerek var ballandıra ballandıra çiceğim,aşkım,vs.. demeye..tamamen densizlik ama hiç umursamayın lütfen de üzülmeyin,sevdiklerinizle hayatın tarını çıkarın,neticede herkes bir gün ölecek,ölümden kaçış yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?