Eşimin babası..

Ben seni çok iyi anladım.
Annemle babam 1yaşında ayrıldılar en son babamı 6 yaşında gördüm.
Normalde kimse benim baba boşluğumu hissetmez pek belli etmemeye çalışırım. Ama ne zaman birileri sorsa ağlamamak için kendimi zor tutarım.
Küçükken arkadaşımın babası demiş bi kere shannanin yanında bana sarılma onun babası yok kıskanır diye . O zaman eve gelip saatlerce ağlamıştim.
Düşüncesizlik yapmışlar bu durumunu bilerek belki dalga geçmek istememişlerdir ama bende olsam kötü hissederdim .

Bende belli etmemeye calisirim.. Sanki kötü biseymis gibi sakladım orta okulda en yakın arkadaslarim babası hakkında konuşurken bende anlatıyordum sanki yaşıyormus gibi.Yok su işte çalışıyor yok bana doğum günümde sunu aldı falan .. Ama o yalanlarla bile mutlu oluyordum .. Çocukluk işte tesekkur ederim Allah hepimize sabir versin ..

Babasiz oldugunu bilmeyen birisi olsa sorun degil; bilip de ...ne nileyim ya .ayip etmisler skma canini arkadasim.var yokun halinden anlamaz.

Babasiz oldugunu bilmeyen birisi olsa sorun degil; bilip de ...ne nileyim ya .ayip etmisler skma canini arkadasim.var yokun halinden anlamaz.
Aynen öyle ve kimse ailenin gibi olamazmis bu aksam daha iyi anladım malesef..

BENDE PARAMPARÇADAKİ CİHANI GÖRÜNCE KISKANÇLIK YAPIYORUM,

hiç bizi aşkla seven bir babamız olmadı , kız kardeşim filim izlemiyor bile sırf bu sahneleri görmesin diye
düşünün artık

Bilerek olduğunu sanmıyorum
Yani umarım değildir
Başınız sağ olsun.

tetchy belkı ıstıyorsun ama ıstesende olmaz o senın baban degıl . Ve olmayacakta
bız hepımızın bır tarafı el bunu unutma ve kendını uzme sakın

Bende babamı kaybettım benım babamda çok ılıgılı bır babaydı bende yaslı ınsan bıle gorunce uzuluyorum ama bunlara alısın kendınız ıcın kabullenmek alısmak zorundasınız benımde cok yakın cevremde gozumun onunde babasıyla sohbet eden eglenen şakalaşan oluyor kımse sızın ıcın bıse yapmaz boyle durumlarda ben babama dua edıyorum çunku bu acı gecmıyor baskalarına gore bız alısmıs oluyoruz alısmalıyız bılerk yapılmıyorsa uzmeyın kımseyı kendınızıde uzemyın sızede yazık

durumunu bile bile öyle davransalar haklısın ama bilmiyorlarmış.bence kayınpederinie bu konuyu konuş.onu baba yerine koy seni seviyorsa da faydası olur inan.evet kendi babanı kaybetmişsin ama acılar sevgi ve paylaşımlarla azalır bunu unutma

Allah rahmet eylesin, zayıf noktanız olduğu için etkilenmeniz çok normal eşinize anlatırsanız belki ailesine söyler daha dikkatli davranırlar.

bilerek yapmamlışlardır. bunun zayıf noktan olduğunu gösterme bence. eşinle paylaş, içini dök. bu sevilme ihtiyacı eşinin ilgisiyle de, güzel sözleriyle de telafi edilebilir.

yorumları okudum bazıları ne kadar acımasız !
sizin yaranız olduğundan belki sızın bu kadar hassas olduğunuzu bilmiyorlardır
ama biraz olsun biliyorlarsa bence daha dikkatli olabilirlerdi
bunda bir şey yok yanı diken üstünde durmak değil bu eğer o birtanecik aşkım dedikleri kızları kadar sizi de seviyorlarsa ve kızları yerine koyuyorlarsa daha dikkatli olabilirlerdi ya da hani bilmiyorum sız eşinizin babasına baba diyor musunuz ama hani bu kızın babası olmamış ben ona baba olayım gibilerinden sizin hassasiyetinizi bilip daha üzerinize titreyebilirlerdi

bu konuda aşırı hassas olduğunuzu belirtmişsiniz bilmiyorlarsa bir şey diyemem ama biraz olsun biliyorlarsa böyle yapmamaları lazımdı

bu çok ince bir çizgi. Seni senden daha iyi anlayan olmaz bu konuda.
Ben babamı 2014 te kaybettim ani olarak. O zaman 34 yaşındaydım. O zaman bu zaman "baba" kelimesini kullanamıyorum. Kpederime asla demiyorum. Zaten haketmiyor o ayrı mesele ama o kelime benim babamla birlikte mezara girdi benim için. Mezarında diyorum ya da yalnız kaldığım zaman boşluğa haykırıyorum. Bende hayatımın çizgisini değiştiren ciddi bir iz bıraktı. Babam gittiğinden beri bir şeyleri hep eksik yaşıyorum. Bunun boşluğunu hiç bir mutluluk doldurmuyor maalesef. Babam 59 yaşındaydı. Yolda çok yaşlı dede ve torununu görünce kadere sitem ediyorum. Rehberinde babası olanlar ne kadar da şanslı. Anlatılmaz yaşanır bir olay..
Velhasıl kelam ben bile bunları hissediyorsam senin hislerin çok normal. Ama bunun da bir mükafatı vardır diye düşün. Bir gün buluşacağımız kesin. Öyle düşün.
Bak ben de duygusallaştım şimdi. Babam gözümün önüne geldi.
Mekanları cennet olsun inşallah.

affffffffffff aynısı aynısı yazdıklarının..
rehberimde b harfi çok dokunuyor bana.
babam hergün 5 kez arardı en az. bazen telefonlardan bıkkınlık gelirdi şimdi her biri için ayrı ayrı kendime kızıyorum.
nerde yaşlı dedeler görsem neden benim 54 yaşındaki babam diyorum..
neden ilk torununu doya doya sevemedi diyorum 2014 yılından nefret ediyorum!
çok zormuş.. kaybedince anladım yaşamayan anlamazmış

Rabbim mekanlarını cennet etsin..

evet aynen.
Kızım o zaman 3,5 yaşındaydı. Onunla zaman geçiriyordu. Ona derdi ki "sen büyüyüp doktor olacaksın bana bakacaksın. diyeceksin ki dedecim bir şeyin yok ama ben sana yine de bir vitamin yazayım." ahh diyorum ya güzel babam okula başladığını bile göremedi. Kardeşimin eşi hamileydi. Çok istiyordu onu görmek babamın vefatından tam 1 hafta sonra aynı gün doğdu. Babamın görmek isteyip de göremediği o kadar çok şey oldu ki hayatımızda. İster istemez Neden? diyor insan.
Allah böyle istedi ama gerçekten kapanmayan bir yara. o kısım hep boş kalacak. Başka açıklaması yok.

ewt herşey yarım kaldı. benim oğlum 11 aylıktı o zaman ilk kelimesi dedeydi.. ölünce babam bir daha demedi. zaten şu anda 2 yaşında hala pek konuşmuyor. o bile çok etkilendi.. hep oğlum üzerine hayaller kurardı.
kardeşlerimin üniversitesiyle gurur duyardı.. cebinde üniversite sınav sonuçlaarıyla gezerdi..
bitirdiklerini göremedi malesef
ölmeden önce torunum üzüm sever diye üzüm getirmişti. beraber yiyemeden gitti
çok yarımız çok!!
Allah hiçbir evladı erken babasız koymasın..

konu sahibi sonuna kadar haklı.. illa yaşamak gerekmiyor biraz anlayışlı olmak için.. biraz düşünmek yeterli. zaten hassas olunca onun kızı olmaktan çıkmıyor. ya da başarılı, prensesi, bir tanesi olmaktan çıkmıyor!

Babalar Günü'nden önceki 1 ay boyunca napıyorsun peki? Her yerde Babalar Günü yazısını okuyunca ağlıyor musun? Tamam baba acın büyük ama bununla yaşamayı öğrenmelisin yoksa hep mutsuz olursun. Kayınpederinin kötü niyetli olduğunu sanmıyorum, sen abartıyorsun.

Baya bir benziyormuş seninle konularımız.
Babamı kaybettikten sonra yakın esnafa babamın borcu var mı yok mu diye sormuştuk.
Babamın alış veriş yaptığı bir eczane vardı. Dedi ki "Başak sizin kızınız mı? O X amcanın hayatıydı her geldiğinde onu anlatırdı."
Ne denir ki..
Kpederim uzak bir şehirde yaşıyor yani çok aynı mekana gelemiyoruz. Eşim dedi ki" babama nasıl hitap ediyorsun?" telde konuşuyoruz bazen.
Dedim açık açık " yani illa bir sıfat mı kullanmak lazım. Hiç bir şey demiyorum." demiyorum da, demeyeceğim de.

Mutlaka kötü niyeti yok ama şunu yaşamış bir insana verilmesi gereken son akıl bu şekilde emin ol.
Düşünsene babasıyla tek bir anısı bile yok.
Yaşamadan anlaşılmayacak 2 şey var dünyada. Bir evlat sahibi olmak, ikinci anne baba kayıpları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…