- 2 Aralık 2011
- 332
- 261
- 73
- 36
Bu şekilde kendinizi doldurmayin lütfen.. Emin olun sadece dusuncesizlikÖyle olmadığını düşünmek istiyorum .....Teşekkür ederim..
Bende belli etmemeye calisirim.. Sanki kötü biseymis gibi sakladım orta okulda en yakın arkadaslarim babası hakkında konuşurken bende anlatıyordum sanki yaşıyormus gibi.Yok su işte çalışıyor yok bana doğum günümde sunu aldı falan .. Ama o yalanlarla bile mutlu oluyordum .. Çocukluk işte tesekkur ederim Allah hepimize sabir versin ..Ben seni çok iyi anladım.
Annemle babam 1yaşında ayrıldılar en son babamı 6 yaşında gördüm.
Normalde kimse benim baba boşluğumu hissetmez pek belli etmemeye çalışırım. Ama ne zaman birileri sorsa ağlamamak için kendimi zor tutarım.
Küçükken arkadaşımın babası demiş bi kere shannanin yanında bana sarılma onun babası yok kıskanır diye . O zaman eve gelip saatlerce ağlamıştim.
Düşüncesizlik yapmışlar bu durumunu bilerek belki dalga geçmek istememişlerdir ama bende olsam kötü hissederdim .
Aynen öyle ve kimse ailenin gibi olamazmis bu aksam daha iyi anladım malesef..Babasiz oldugunu bilmeyen birisi olsa sorun degil; bilip de ...ne nileyim ya .ayip etmisler skma canini arkadasim.var yokun halinden anlamaz.
bu çok ince bir çizgi. Seni senden daha iyi anlayan olmaz bu konuda.Merhaba bayanlar,bu konuyu açıp açmamak arasında o kadar kararsız kaldım ki..
Öncelikle babamı çok küçük yasta kaybettim,hiç tanimiyorum.Çocukluğumda,ergenliğimde yanımda baba konusu açılsa ya uzaklaştırdim oradan yada dinlememezlikten gelirdim. Anneme dahi hiç babamla ilgili birşey sormazdim,baba kelimesini ağzıma almazdim ki hala daha oyleyim malesef.. Bi dönem psikolojik destek almıştım doktorun babam ile ilgili birsey sormasıyla orada aglamam bir olurdu..
Her neyse bunları bu konuda ne kadar hassas oldugumu belirtmek için yazdım.
Asıl konu eşimin babası.Normalde güler yüzlü iyi bir insan.Öyle bir fesatlığı ,içten pazarlığı olmayan icinde ne varsa direkt söyleyen birisi.Daha öncelerde de anlatacağım tarzda şeyler oldu fakat hep ortamdan uzaklastim.Bu akşam oturuyoruz tamamen farkli birşey hakkında konuşurken eşimin
babası anlatmaya basladi tanıdık birisini gormus ay sen x'in babası misin falan diye sormuş ne alakaysa buda evet o benim askım,dünyam,bitanecik kızım,prensesim vs diye söylemiş. Kayınpederim bunları sayarken k.validem bir kahkahalar atıyor ki inanın nispet yaparcasına . Esimde yanımdaydı ben hiç kafami kaldirmadim telefonla ugrasiyormus gibi yaptım ama gözlerim doldu. Eşim eminim ki anladı hiç yorum yapmadı orada . İnanın ki içimdeki kıskançlık degil..Sadece özlem,yaşayamadiklarim,icimde birikenler,insanların bu kadar düşüncesizce davranmasi.
Belki kiskaniyorsun,yanlis dusunuyorsun diyenler olacaktir, tabikide ben yasayamdim diye kizina ilgisini sevgisini gizleyecek diye birsey yok ama daha anlayisli olunabir.
Kimseye bu konuyu anlatipta böyle böyle oldu diyemem anneme dahi eve geldiğimden beri ağlıyorum küçük bi çocuk gibi. Onca insanın derdi arasında bu dert değil biliyorum sadece yazmak istedim , yorumlarınz için şimdiden tesekkur ederim.
bu çok ince bir çizgi. Seni senden daha iyi anlayan olmaz bu konuda.
Ben babamı 2014 te kaybettim ani olarak. O zaman 34 yaşındaydım. O zaman bu zaman "baba" kelimesini kullanamıyorum. Kpederime asla demiyorum. Zaten haketmiyor o ayrı mesele ama o kelime benim babamla birlikte mezara girdi benim için. Mezarında diyorum ya da yalnız kaldığım zaman boşluğa haykırıyorum. Bende hayatımın çizgisini değiştiren ciddi bir iz bıraktı. Babam gittiğinden beri bir şeyleri hep eksik yaşıyorum. Bunun boşluğunu hiç bir mutluluk doldurmuyor maalesef. Babam 59 yaşındaydı. Yolda çok yaşlı dede ve torununu görünce kadere sitem ediyorum. Rehberinde babası olanlar ne kadar da şanslı. Anlatılmaz yaşanır bir olay..
Velhasıl kelam ben bile bunları hissediyorsam senin hislerin çok normal. Ama bunun da bir mükafatı vardır diye düşün. Bir gün buluşacağımız kesin. Öyle düşün.
Bak ben de duygusallaştım şimdi. Babam gözümün önüne geldi.
Mekanları cennet olsun inşallah.
evet aynen.affffffffffff aynısı aynısı yazdıklarının..
rehberimde b harfi çok dokunuyor bana.
babam hergün 5 kez arardı en az. bazen telefonlardan bıkkınlık gelirdi şimdi her biri için ayrı ayrı kendime kızıyorum.
nerde yaşlı dedeler görsem neden benim 54 yaşındaki babam diyorum..
neden ilk torununu doya doya sevemedi diyorum2014 yılından nefret ediyorum!
çok zormuş.. kaybedince anladım yaşamayan anlamazmış
Rabbim mekanlarını cennet etsin..
evet aynen.
Kızım o zaman 3,5 yaşındaydı. Onunla zaman geçiriyordu. Ona derdi ki "sen büyüyüp doktor olacaksın bana bakacaksın. diyeceksin ki dedecim bir şeyin yok ama ben sana yine de bir vitamin yazayım." ahh diyorum ya güzel babam okula başladığını bile göremedi. Kardeşimin eşi hamileydi. Çok istiyordu onu görmek babamın vefatından tam 1 hafta sonra aynı gün doğdu. Babamın görmek isteyip de göremediği o kadar çok şey oldu ki hayatımızda. İster istemez Neden? diyor insan.
Allah böyle istedi ama gerçekten kapanmayan bir yara. o kısım hep boş kalacak. Başka açıklaması yok.
Baya bir benziyormuş seninle konularımız.ewt herşey yarım kaldı. benim oğlum 11 aylıktı o zamanilk kelimesi dedeydi.. ölünce babam bir daha demedi. zaten şu anda 2 yaşında hala pek konuşmuyor. o bile çok etkilendi.. hep oğlum üzerine hayaller kurardı.
kardeşlerimin üniversitesiyle gurur duyardı.. cebinde üniversite sınav sonuçlaarıyla gezerdi..
bitirdiklerini göremedi malesef
ölmeden önce torunum üzüm sever diye üzüm getirmişti. beraber yiyemeden gitti
çok yarımız çok!!
Allah hiçbir evladı erken babasız koymasın..
konu sahibi sonuna kadar haklı.. illa yaşamak gerekmiyor biraz anlayışlı olmak için.. biraz düşünmek yeterli. zaten hassas olunca onun kızı olmaktan çıkmıyor. ya da başarılı, prensesi, bir tanesi olmaktan çıkmıyor!
Mutlaka kötü niyeti yok ama şunu yaşamış bir insana verilmesi gereken son akıl bu şekilde emin ol.Babalar Günü'nden önceki 1 ay boyunca napıyorsun peki? Her yerde Babalar Günü yazısını okuyunca ağlıyor musun? Tamam baba acın büyük ama bununla yaşamayı öğrenmelisin yoksa hep mutsuz olursun. Kayınpederinin kötü niyetli olduğunu sanmıyorum, sen abartıyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?