- 9 Ocak 2012
- 15.625
- 30.327
- 798
Baya bir benziyormuş seninle konularımız.
Babamı kaybettikten sonra yakın esnafa babamın borcu var mı yok mu diye sormuştuk.
Babamın alış veriş yaptığı bir eczane vardı. Dedi ki "Başak sizin kızınız mı? O X amcanın hayatıydı her geldiğinde onu anlatırdı."
Ne denir ki..
Kpederim uzak bir şehirde yaşıyor yani çok aynı mekana gelemiyoruz. Eşim dedi ki" babama nasıl hitap ediyorsun?" telde konuşuyoruz bazen.
Dedim açık açık " yani illa bir sıfat mı kullanmak lazım. Hiç bir şey demiyorum." demiyorum da, demeyeceğim de.
Nedense benim de tek tesellim babamın orada olması. Beni burada bağlayan ciddi bir nedenim var: kızım.ben de pek demiyorum. hatta hiç demiyorum. sevmediğimden değil bana dokunduğundan diyemiyorum
ewt çok fazla benziyoruz..
tek tesellim ölümün bana da gelecek olması..
Nedense benim de tek tesellim babamın orada olması. Beni burada bağlayan ciddi bir nedenim var: kızım.
Mutlaka kötü niyeti yok ama şunu yaşamış bir insana verilmesi gereken son akıl bu şekilde emin ol.
Düşünsene babasıyla tek bir anısı bile yok.
Yaşamadan anlaşılmayacak 2 şey var dünyada. Bir evlat sahibi olmak, ikinci anne baba kayıpları.
bende aynı hassasıyetı ben 7 yasında ıken vefat eden dedem ıcın sergılıyorum, konusu açılsa aglarım hemen ; nedenı de vefat ettıgınde evdeydı bende ordaydım son anlarında benı odadan cıkarmıslardı ama olan bıtenın farkında ıdım, herkes feryat fıgan aglarken ben kendımı tutmustum aglamamak ıcın o gun bugundur konusu gecse gozlerım dolar benımkı sadece ozlem....Merhaba bayanlar,bu konuyu açıp açmamak arasında o kadar kararsız kaldım ki..
Öncelikle babamı çok küçük yasta kaybettim,hiç tanimiyorum.Çocukluğumda,ergenliğimde yanımda baba konusu açılsa ya uzaklaştırdim oradan yada dinlememezlikten gelirdim. Anneme dahi hiç babamla ilgili birşey sormazdim,baba kelimesini ağzıma almazdim ki hala daha oyleyim malesef.. Bi dönem psikolojik destek almıştım doktorun babam ile ilgili birsey sormasıyla orada aglamam bir olurdu..
Her neyse bunları bu konuda ne kadar hassas oldugumu belirtmek için yazdım.
Asıl konu eşimin babası.Normalde güler yüzlü iyi bir insan.Öyle bir fesatlığı ,içten pazarlığı olmayan icinde ne varsa direkt söyleyen birisi.Daha öncelerde de anlatacağım tarzda şeyler oldu fakat hep ortamdan uzaklastim.Bu akşam oturuyoruz tamamen farkli birşey hakkında konuşurken eşimin
babası anlatmaya basladi tanıdık birisini gormus ay sen x'in babası misin falan diye sormuş ne alakaysa buda evet o benim askım,dünyam,bitanecik kızım,prensesim vs diye söylemiş. Kayınpederim bunları sayarken k.validem bir kahkahalar atıyor ki inanın nispet yaparcasına . Esimde yanımdaydı ben hiç kafami kaldirmadim telefonla ugrasiyormus gibi yaptım ama gözlerim doldu. Eşim eminim ki anladı hiç yorum yapmadı orada . İnanın ki içimdeki kıskançlık degil..Sadece özlem,yaşayamadiklarim,icimde birikenler,insanların bu kadar düşüncesizce davranmasi.
Belki kiskaniyorsun,yanlis dusunuyorsun diyenler olacaktir, tabikide ben yasayamdim diye kizina ilgisini sevgisini gizleyecek diye birsey yok ama daha anlayisli olunabir.
Kimseye bu konuyu anlatipta böyle böyle oldu diyemem anneme dahi eve geldiğimden beri ağlıyorum küçük bi çocuk gibi. Onca insanın derdi arasında bu dert değil biliyorum sadece yazmak istedim , yorumlarınz için şimdiden tesekkur ederim.
Ben de canım...ewt o ciddi neden çok ayrı bişey zaten.. iyi ki varlar.. Rabbim uzun sağlıklı ömürler versin onlara.. şu anda gözyaşlarımı çok zor tutuyorum!
Peki evlatlarini kaybeden insanlarda çocuğu olanlardan mi uzaklassin ya da onlar anne dedikçe evladını kaybedenler oturup aglasin mi
Burda bi dusuncesizlik sezmedim neden başta kp iyi anlatmissiniz
Bu kadar alingan olmayın bu şekilde kendinize yazık edersiniz
Aynen ben dediginiz gibi oluyorum,bebeklerini cocuklarini sevislerini opuslerini gordukce icim yaniyo parcalaniyor bende evlatlar kaybettim,yasayan bilir acisini kimin neyi yoksa ona ozeniyo istiyo kendininde olsun,ama olmayinca olmuyor isde,kaderin alin yazisinin onune gecilmiyor.
İnsaAllah aminnnn..Başınız sağolsun. . Inşallah kucaginiza bir melek alabilirsiniz. Rabbim nasip etsin
Ben de canım...
Onsuz hiç yaşamam sanıyordum biliyor musun?
Ben babama çok düşkündüm. Ben küçükken babam işe giderken kokusunu alayım diye atkısını koyardı yastığımın üstüne... Babam burnundan ameliyat olmuştu geniz etiydi sanırım ben 8 yaşlarındaydım. Babamın burnu sarılıydı eve geldiğinde. Aynı şeyleri hissetmek için ben de odamda burnumu peçetelerle sarmıştım. Sonra teyzemin yanına tatile gidince regl olunca ilk babamı aramıştım denize girmem doğru mu diye...Beni istemeye geldiklerinde gözleri dolmuştu. Bense onun gözlerini morgta kapattım.Kendi ellerimle.
Hep dua ediyorum Allah'a, "biz 4 kardeşiz hepimizi okuttu meslek sahibi etti. Biz ondan razıydık Rabbim senden ondan razı ol."
amin amin..
ben babama snein kadar düşkün değildim sanıyorum. aramızda mesafe tartışma sık sık olurdu ama birgün konuşmadan durmazdık. evlenip barklandım hergün yemek yedin mi diye arardı
canım babm ya.. bazen yanıma gelirdi hadi öğle arası yemeğe götüreyim seni diye..
arardı haftasonu gelin hadi diye. gidemezdim meteyi yolla o zaman sen gelmesen de olur derdi.. babam ölünce anladım ki hayatımın tam merkeziymiş.. bizde 3 kızkardeşiz hepimizi okuttu Allah razı olsun.. namazdan geldim babalarımıza dua ettim Allah kabul etsin inş.. adını bilmediğimden ipeğin babası dedim
Ama bu şekilde hep mutsuz olur. Baba lafını duyunca bile her hangi bir ortamda, kaçıyormuş. Ki bu lafı gün içinde yüz kere bile duyabilir... Kaç yaşına gelmiş kadın, çocuk gibi ağlaması normal bir psikoloji değil. Bence terapi görmeli. Tek babasız kişi o değil...
Tüylerim diken diken oldu. Allah razı olsun canım.
Hayat herkese eşit davranmiyor malesefBENDE PARAMPARÇADAKİ CİHANI GÖRÜNCE KISKANÇLIK YAPIYORUM,
hiç bizi aşkla seven bir babamız olmadı , kız kardeşim filim izlemiyor bile sırf bu sahneleri görmesin diye
düşünün artık
Umarım.. TesekkurlerBilerek olduğunu sanmıyorum
Yani umarım değildir
Başınız sağ olsun.
Evet çok istedim yokluğunu bi nebzede olsun bastırmak aslında çok iyi bir insan ama gerçekleri görünce insan anlıyor malesef..tetchy belkı ıstıyorsun ama ıstesende olmaz o senın baban degıl . Ve olmayacakta
bız hepımızın bır tarafı el bunu unutma ve kendını uzme sakın
Doğru diyorsunuz teşekkürler.Bende babamı kaybettım benım babamda çok ılıgılı bır babaydı bende yaslı ınsan bıle gorunce uzuluyorum ama bunlara alısın kendınız ıcın kabullenmek alısmak zorundasınız benımde cok yakın cevremde gozumun onunde babasıyla sohbet eden eglenen şakalaşan oluyor kımse sızın ıcın bıse yapmaz boyle durumlarda ben babama dua edıyorum çunku bu acı gecmıyor baskalarına gore bız alısmıs oluyoruz alısmalıyız bılerk yapılmıyorsa uzmeyın kımseyı kendınızıde uzemyın sızede yazık
Zamanla olur umarım teşekkürler.durumunu bile bile öyle davransalar haklısın ama bilmiyorlarmış.bence kayınpederinie bu konuyu konuş.onu baba yerine koy seni seviyorsa da faydası olur inan.evet kendi babanı kaybetmişsin ama acılar sevgi ve paylaşımlarla azalır bunu unutma
Zorda olsa ilk günden beri baba dedim . Babam yerine koymak için değilde bir nebze olsun o duyguyu yasamak istedim. Ama ne ben onları gerçekten kızları nede onlar benim gerçek ailem gibi olamazlar sanırım ..yorumları okudum bazıları ne kadar acımasız !
sizin yaranız olduğundan belki sızın bu kadar hassas olduğunuzu bilmiyorlardır
ama biraz olsun biliyorlarsa bence daha dikkatli olabilirlerdi
bunda bir şey yok yanı diken üstünde durmak değil bu eğer o birtanecik aşkım dedikleri kızları kadar sizi de seviyorlarsa ve kızları yerine koyuyorlarsa daha dikkatli olabilirlerdi ya da hani bilmiyorum sız eşinizin babasına baba diyor musunuz ama hani bu kızın babası olmamış ben ona baba olayım gibilerinden sizin hassasiyetinizi bilip daha üzerinize titreyebilirlerdi
bu konuda aşırı hassas olduğunuzu belirtmişsiniz bilmiyorlarsa bir şey diyemem ama biraz olsun biliyorlarsa böyle yapmamaları lazımdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?