Aminn insallah,bezlerinde sınavı buymus demekki sabretmekten başka birşey gelmiyor ..bu çok ince bir çizgi. Seni senden daha iyi anlayan olmaz bu konuda.
Ben babamı 2014 te kaybettim ani olarak. O zaman 34 yaşındaydım. O zaman bu zaman "baba" kelimesini kullanamıyorum. Kpederime asla demiyorum. Zaten haketmiyor o ayrı mesele ama o kelime benim babamla birlikte mezara girdi benim için. Mezarında diyorum ya da yalnız kaldığım zaman boşluğa haykırıyorum. Bende hayatımın çizgisini değiştiren ciddi bir iz bıraktı. Babam gittiğinden beri bir şeyleri hep eksik yaşıyorum. Bunun boşluğunu hiç bir mutluluk doldurmuyor maalesef. Babam 59 yaşındaydı. Yolda çok yaşlı dede ve torununu görünce kadere sitem ediyorum. Rehberinde babası olanlar ne kadar da şanslı. Anlatılmaz yaşanır bir olay..
Velhasıl kelam ben bile bunları hissediyorsam senin hislerin çok normal. Ama bunun da bir mükafatı vardır diye düşün. Bir gün buluşacağımız kesin. Öyle düşün.
Bak ben de duygusallaştım şimdi. Babam gözümün önüne geldi.
Mekanları cennet olsun inşallah.
Aminn insallah,bezlerinde sınavı buymus demekki sabretmekten başka birşey gelmiyor ..
Anlatmak istediğim çok farklı birşey ne diye aglayayim baba yazısını görünce . Benim yanimda dusuncesizlikle yapıldığı için kirldim,üzüldüm . Kötü niyet olmasa bile insanlar daha ince düşünebilir..Babalar Günü'nden önceki 1 ay boyunca napıyorsun peki? Her yerde Babalar Günü yazısını okuyunca ağlıyor musun? Tamam baba acın büyük ama bununla yaşamayı öğrenmelisin yoksa hep mutsuz olursun. Kayınpederinin kötü niyetli olduğunu sanmıyorum, sen abartıyorsun.
öyle bi iddiamda yok . tabikide ilerde çocuğm babasiyla eğlenirken oturupta aglamayacagim. Ben yapılan dusuncesizlAma bu şekilde hep mutsuz olur. Baba lafını duyunca bile her hangi bir ortamda, kaçıyormuş. Ki bu lafı gün içinde yüz kere bile duyabilir... Kaç yaşına gelmiş kadın, çocuk gibi ağlaması normal bir psikoloji değil. Bence terapi görmeli. Tek babasız kişi o değil...
Tesekkur ederim evet doğru olan kimseden birşey beklememek çünkü yaşamayan anlayamıyor malesef..bende aynı hassasıyetı ben 7 yasında ıken vefat eden dedem ıcın sergılıyorum, konusu açılsa aglarım hemen ; nedenı de vefat ettıgınde evdeydı bende ordaydım son anlarında benı odadan cıkarmıslardı ama olan bıtenın farkında ıdım, herkes feryat fıgan aglarken ben kendımı tutmustum aglamamak ıcın o gun bugundur konusu gecse gozlerım dolar benımkı sadece ozlem....
ama senınkı baba ozlemı daha da yogundur emınım..
kp art nıyet gozeterek konusmamıstır emınım, belkı senın durumunu bıle o an unutmus olabılır..
mesela benım esımın ıkıncı evlılıgı kv bazen agız alıskanlıgı eskı gelınının adı ıle hıtap eder, hemen arkasından ay pardon ozur dılerım vs olur ama ben umursamam olsun der gecerım , dert etmek ıstesem emın ol bu daha buyuk dert
o nedenle duymamaya calıs, senın yasadıgın duyguları onlar yasamadıgından senı anlamalarını da bekleme bence...
Tesekkur ederim canım evet malesef acımasızca yorum yapanda var babalarına uzun omurler versin Rabbim...Bazi arkadaslar ne kadar acimasiz yorum yapiyor inanamiyorum. Ne demek baba kelimesini her duydugunda aglayacak misin cocuk musun terapiye ihtiyacin var. Yasamayan bilmez de empati de yapamiyorsunuz.. Boyle empatiden yoksun arkadaslar dilerim Allah babalariniza uzun omurler versin ..
Konu sahibi arkadasim ben anliyorum ne demek istedigini kimse yaninda kizini sevmesin demiyorsun senin bu konuda hassas olabilecegini dusunup ona gore davranilmasini bekliyorsun ama herkes senin gibi ince fikirli olamiyor malesef. Uzme kendini belki bosluguna gelmistir kayinpederinin o an dusenememistir say.
Bende babami kaybedeli 11 yil olucak asla dolmayacak bir bosluk ve eksiklik hissi...Allah mekanlarini cennet etsin ..
En çokta düğün fotoğraflarına bakarken keşke diyorum yaşasaydı da gorseydi..Allah hepimize sabır versin.Seni çok iyi anlıyorum. Ben de babamı 23 yaşında kaybettim. Babama büyük bir aşk ile bağlıydım. En büyük hayalim babamla düğünümde dans edebilmek ve babamın torununu görüp onu sevmesiydi. Ama hiçbirini göremedi. Şimdi ne zaman bir düğünde babasıyla birlikte bir gelin görsem yada torununu seven bir dede içimde fırtınalar kopuyor hıçkıra hıçkıra ağlamamak için kendimi çok zor tutuyorum. Şimdi 35 yaşındayım ama bu duygu ve özlem benimle ölene kadar yaşayacak sanırım.
Evet bu konuda çok hassasim kimseninde baba kız ilişkisine karışmaya laf söylemeye hakim yok ama ne bileyim kirildim. Allah annemi başımızdan eksik etmesin bu zamana kadar hem annelik hem babalık yaptı doğru diyorsunuz..Senin çok hassas noktan olduğu için biraz alıngan davranmışın. senin alınman onların ise sevgi gösterisi normal birşey aslında. Çünkü onlar seni sen onları anlayamassın. Bu duruma böyle bakmayı dene. Bende ailemden uzakta evliyim anne kızları görünce içim burkulur ama şunun bilincindeyim kimse bana inat yapmıyor.. Azıcık mantıksız düşünsem bende kendime üzülmeye başlarım..Aslında bu durumu artık kabuletmen gerekiyor . Dene başarınca geçiyo azıcık burkuluyosun okadar. Ya baban yerine annen olmasaydı..ikiside çok seviliyor tabi ama anne yokluğu çok daha başka olaya bide bu tarafından bak. Annesiz olanlarda evlat acısnın ağırlığını bilmeli,evlat acısını bilende kayıp değil en azından diye kendini teselli etmeli uzar gider ..İşin açığı beterin beteri var ölüp gidicez sıkma sen o güzel yanını lütfen.
Biliyor. Biraz inat bi insan aramiz biraz soğuktu bugünlerde nispet yapma huylarida çoktur.Kaynanan biliyor mu babasız olduğunu ve gocunduğunu?
Belki de bildiği için fesatlığına adama söylettirdi??? Bence ortada bir bityeniği var bu kadın tarafından sizi üzmek çin yapılan. Yoksa kadın durduk yere niye kahkahalar atsın ki? Kahkaha atma olayı bana çok garip geldi.
Herkeste farklı oluyor demekki ama ele karışınca insan daha çok fark ediyor yokluklarini..Yav bu baba konusunda bi ben miyim odun.Hiç görmedim kendisini yanımdan geçse tanımam,Telefonda konuştuk birkaç kere o kadar.Ama ne özlerim ne yokluğu şöyle böyle diye üzülürüm.Babalı kızlı aşk pıtırcıkları olunduğunda da mel mel bakarım.Hakkat odunum ben
Dediğimizi ben orta okulda arkadaşlarıma yalan söyleyerek yapmistim yok babam su işi yapıyor dagum gunumde şunu aldı vs.. Diye .. Eşime söylemem kendi farketti diye dusunuyorum. Evet böyle bi konuda acimalarini istemem. Dediğiniz.gibi başka birşeyler ilgileniyordu gibi yapıyorum ..Ay ben seni anlıyorum..
Benim babam boşanmadan kısa bir süre sonra öldü ve araya boşanma da girince ben babamı hiç hatırlayamadım.
İlkokul beşte bazı öğretmenler anne baba mesleği sorardı ben öldü diyemez memur fln diye geçiştirirdim. Anneme de hiç babamın lafını ettirmemiştim. İşin tuhafı hatırladığım anı da yok annem psikoloğa sormuş bunu. Çocuk hiç lafını etmiyor hiç yaşamamış gibi demiş. Doktor belli bir yaşın altındaki çocuk ölümle başa çıkamaz ve bilinçaltına atar. Bırakın konuşmasın çocuklar böyle atlatır demiş.
Kısacası burada büyükken babasını kaybedenlerin seni anlamamaları normal. Anıların ve yaşadıkların varken ölümle başa çıkabiliyorsun ama çocukken olduğunda böyle içinde kalıyor. Dile getiremiyorsun konuşamıyorsun ve sadece gözün doluyor. Ben de hiç anlatmam konuşamam bu konuyu ama yanımda baba çocuk sevgisi olduğunda da içime kapanırım.
Bu durumda ama ne yapılır bilemedim.
Eşine desen babasıyla konuşsa olmaz. Sana üzülüp acımaları da olmaz.
İş uydur kaç o ortamdan bu tip durumlar olduğunda. Hiç bir şey bulamazsan tuvalete git gel.
Biliyor. Biraz inat bi insan aramiz biraz soğuktu bugünlerde nispet yapma huylarida çoktur.
Öyle ki ne öyle... Ben daha farklı şeyle yaşadım başımda babam yok diye beni ezeceklerini sandılar. O dereceye geldik ki nisanliyken nişanı dahi onlar yüzünden attım. ama eşim beni bırakmadı. ALLAH (c.c) yetimlerin yanındadır. ALLAH(c.c)'an başkasına guvenmedim yani sen takılma bana yapılanları bir duysan...Malesef ki öyle ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?