Eşimin Balık pişirme ısrarı..

Olaya bak ya 2 gunde bir baba ya balik yapma derdi icin buraya konumu actiniz. Cok dert etmemissiniz zaten kendinize onemli olan evin balkonu veya mutfagin acik olmasi kapali olmasi degilki. Balik zahmetli bir olay sen her iki gunde bir o zahmete gireceksin sirf millete ziyafet olsun diyemi. Valla helal olsun yapiyosun ben kendi babam bile haftada bir kere bize faydali deiye yediririr. Ama yapanada eziyet. Babamin gonlu olacak diye guzel annecigimi yormam yani. Babama soyluyorum git disarda istedgin gibi kizarttir yaptr bizde evde salatasini yapalim tertemiz is.

Çok şükür eve balık yapan biri Kış 1 Eylül itibariyle bizim evde haftada en az 2 defa balık pişer; kimi fırın, kimi tencere, kimi kızartma. Eşim çok titiz balık temizlenme konusunda, dışarıdan temizlenmiş alsak bile kendi de temizler. Temizle, pişir, ye. Sonra bulaşıkları hemen yıka, çöpü hemen at. Ev normalde de devamlı havalandırılır zaten. Akşam yediysek sabaha kokusu kalmaz ki.

Ama konu sahibinin durumu değişik. Olay bence balık yapıp yaptırmamak değil de babaya hava atmak . “ Bak sen evine balık yaptıramıyorsun ama ben yaptırıyorum.”

Olay balık değil, geline söz geçirme gibi. Şimdi ben kayınvalidem yapmıyor/yapamıyor ( bu kadın da canının kıymetini biliyor maşallah ) diye üzülüp kayınbabamı yemeğe davet edebilirdim fakat kaynanam kontes takılacak, kocam emrivaki yapacak, kayınpeder de geline yaptıralım diyecek olunca ben de ters teper bacım. Balık hariç yemeğe bile alasım gelmez. Bu işler böyle olmaz güzellikle olur kocana, kayınpederine söyle.

ben de evde kaç kere sudan geçirip yıkıyorum, dışarıda üstüne 1 su atıyorlar tamam. Hazır pişmiş güzel tabi ama bunları düşününce yiyemiyorum. Burda ki konu farklı tabi , kaynana evinde yapmasın,gelin yapsın gelinin evde kızarsın denilince yapılmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…