Eşimin Bana Çocuk Gibi Davranması

Ama anladığım kadarıyla adam ilgilenmek adına böyle yapıyormuş.
Yani öyle demiş
Öyle olamaz mı ?
Bana açıkçası yönetme isteği vs gibi gelmedi.
Adamın içinden çocuk sever gibi sevmek geliyo bence

Ay kusura bakmayın ama bu kadar kötü eleştiriyi hak ettiğini düşünmüyorum konu sahibinin eşinin. birazdan biri çıkıp boşan bile diyebilir

Ay kusura bakmayın ama bu kadar kötü eleştiriyi hak ettiğini düşünmüyorum konu sahibinin eşinin. birazdan biri çıkıp boşan bile diyebilir
Hakkaten ya

Esine icindeki babalik gudusunu cocuguna saklamasini, senin eriskin bir hanim olarak bir kocaya ihtiyacin oldugunu soyle. Evlenmeden once degisik miydi o zamanlar niye rahatsiz olmadin?

ne kadar sıkıcı, boğucu!
bunun adı ilgi değil
bunun adı sizi istediği kalıba sokma çabası
hedefe giden farklı yollar vardır, bu da kişiye özeldir, tercihtir
tercihlere de saygı duyulur

bunun ilgiyle uzaktan yakindan alakasi yok
yönetiyor sizi
resmen aptal muamelesi yapiyor
sanki sizin beyniniz yokmus gibi

cok berbat bir durum
ben cekemezdim

Bunun ilgiyle alakası yok. Bu saydıklarının belki %20 si ilgili koca olduğunu gösterir. Geri kalanı sadece kontrol deliliğidir.
Eşinizde anaçlık var herhalde

Bu koruyup kollamanın çok üstünde. Oldu olacak fanusa koysun seni.

Ben hiç istemezdim bu kadarını. Benim eşim de ilgilidir ama ötesi boğar. Ben de kendimi çocuk gibi hissederdim.

Bir zaman sonra bu davranışlar özgüvende tahribat yaratır.

Bende de var benzerinden koalina.
Ben tam tersi bi psikolojiye büründüm iki senede. Her şeye dikkat etmeye başladım. Kaynana gibi söyleniyor resmen adam.
Evle ilgili bişeye karışırsa anında ona bırakıyorum o işi. Çamaşırları öyle asma derse buyur o zaman sen as diyorum. Gömleği şöyle ütüle derse al senin gömleğin sen ütüle diyorum. Mecburen sesini çıkarmadan yapıyor o zaman.

Ben sürekli bana bişey hatırlatılınca o şeyi daha çok unutuyorum niyeyse. Benimki de karışır arada. Söyledim ama sen söyledikçe ben daha unutkan oluyorum dedim. Bırak unutkanlığımdan ders çıkarayım, unutayım öyle anlarım dedim. Şimdi sürekli uyarı aldıkça kendimi zaten unutkan sınıfına sokuyorum, beynimi çalıştırmıyorum
Sürekli talimatlarla yaşamak çok sıkıcı.

Bunun adı ilgilenmek olmuyor. Sen bir şeyden anlamıyorsun, ben seni yönetirim demek oluyor bu.
Ayynenn
Benim kayınpeder de böyle, kayınvalidem kendi istediği bişeyi yapmaz, hep kocişi mutlu olsun, onun emirleri yerine gelsin diye uğraşır. Adam o kadar çok karışıyor ki kadına bana daral geliyor. Bay çok bilmiş benim gözümde

doğru ayakkabıyı giy ne demek yaw
hadi üstüne kalın bişey al falan gibi şeylere ilgi diyebiliriz bence de, bazıları gerçekten çocuğa söylencek cinsten söylediklerinin

Bi zamanlar bi salağın teki de bana, yolda çok savruk yürüyosun hiç bakmıyosun araba geliyomu gelmiyo mu diye, demişti, bende , tabi bu yaşıma kadar hep sen vardın ya yanımda demiştim!sakın sakın kadınları salak yerine koymayın beyler.

Yorumları tek tek okudum eşime. Söylediklerini aynen yazıyorum:
Bu kadar kısa sürede böyle bir konuya cevap veren bu kadar kişiyi görünce hayret ettim. Bir kaç üyenin de dediği gibi boşanmaya kadar götürebilecek tehlikede yorumlar var. Herhalde bazı bayanların hayatında ilgisizlik, kıskançlık ya da dominantlık var ama çerçevenin tamamını görmeden elde olanları yorumlayıp çok uç noktalara ulaşmışlar.
Dışarıda yağmur yağarken spor ayakkabı giydiğini görünce tabi ki de neden bu ayakkabıları giydin derim. Hava 30 dereceden 15 dereceye düştüğünde, boynunu kapat ya da neden bunu giydin derim. Sonuçta sen hasta olduğunda ilk üzülecek benim. Buranın Sivas olmadığını, Sivas'ta yolun ortasından yürüsen de sana bir şey olmayacağını bilmek ve İstanbul'a yerleştiğinde arabaların, kuryelerin her an kaldırıma çıkma eğiliminde bulunduğunu, dolayısıyla yol tarafından yürümen yerine iç taraftan yürümeni istememi neredeyse boşanmaya götürmüşler.
Ben yeterince yalnız yaşadım; çamaşırımı da bulaşığımı da yıkadım, yemeğimi de yaptım. hala da yapıyorum. Sana yardım etmediğimi de söyleyemezsin. Senin buraya yazdığın yazıdan "aman bu adam hiç bir şey yapmıyor, kız da adamın izniyle nefes alıyor" şeklinde düşüncelere dalmışlar. Çamaşırı ters yıka demekte alınacak bir şey yok, bir kere çamaşırların düz çıktığını görünce tabi ki de ters yıka derim. Bunu bir daha diyorsam Yine çamaşırı düz görmüşümdür. Bir daha diyorsam zaten bana inat ettiğin ortadadır. Ama ben yılmam yine derim (burada kahkaha atıyor:) )
Diğer örneklerde de tamamen İstanbul'a adapte olabilmen için verdiğim öğütler. Bunları yaparsan senin hayatın kolaylaşır. 4 aylık İstanbulluyken bunları söylemem gayet normal. Bence boşuna uğraşmasınlar boşayamazlar bizi (yine güler :) ) ayrıca bugün bizim nişan yıldönümümüz. Ben 6 sene bugünleri bekledim; gelse İstanbul'a da beraber yaşasak diye... Bu kadar bekleyip sonunda kavuşunca tabi ki de sahiplenip kollarım seni.

Yahu çocuk gibi falan diyoruz da çocuğa bile bu kadar müdahale edilmez. Bazı şeylere onun karar vermesi gerekir, bazı hatalardan kendisi ders çıkarması istenir ki özgüveni gelişsin, kişisel becerileri gelişsin diye. Uzmanlar bile böyle tembih eder.

Koskoca evli ve evini yönetecek kadın, dengi olan birinden -sadece yardım etmesi yeterli olan birinden- niye direktif alsın ki?
Bunun adı ilgi göstermek değildir bana göre. Hatta bunun adı sahiplenmek veya korumak da değil.

Şahsen ben hiç gelemem yönetilmeye. Bazen benim eşim de yapmaya kalkar böyle inadına istediğim gibi yaparım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…