Eşimin bana olan davranışları değişti

senemsls

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2024
641
205
23
26
Çok detaya girmeyip kısaca anlatmak istiyorum. Eşimle normalde aramız iyidir bi sorun olsa da hemen çözer eskisi gibi olurduk fakat şuan bir şeyler değişmiş gibi. Normal yorum yaptığım şeylere bile alınacak veya kızacak bir şey buluyor durmadan bağırıp çağırıyor. Neden olduğunu bile bilmiyorum. Kendisi kötü bir şey yaptığında 2 dakikada eskisi gibi olmayı bekliyor ama ben normal bir şey bile söylesem alınıp 3 gün trip atıyor. Evet bu ara işlerinden dolayı gerginlik yaşıyor ama öfke kontrolü hiç kalmadı. Hamile olduğum halde birbirimize giriyoruz. Stres yapmamam gerekiyor doktor özellikle uyardı ama pek mümkün olmuyor. Tartışmalarda cevap vermesem ısrarla geçmişi açıyor ya da olmayan şeyleri söyleyip hakaret edip tahrik ediyor. Düzgün şekilde anlatsam konuşsam da mutlaka kötü bir şey buluyor anlattıklarımdan. 1 gün iyi 2 gün kavgalı olmaktan çok yoruldum. Bana hatta köpeğime bile hakaret eder oldu son zamanlarda. Bugün mesela köpeğime bağırdı süpürgeden korktuğu halde süpürgeyle üstüne gitti bende tepki verdin haliyle korkuyor yapma neden yapıyorsun dedim önce şaka yaptım dedi böyle şaka olmaz diyince hayvana önem vereceğine biraz insana önem ver diye bağırdı bende babamlara vericem köpeği o zaman orda kalsın dedim hakaret saydı evden çıktı gitti markete. Napıcağımı şaşırdım. Öyle ilgi vermeyen sevgi vermeyen bir insanda asla değilim bunu kendisi de herkeste bilir zaten. Saçma sapan şeylerden tartışmaktan çok yoruldum son 1 haftadır sürekli sancı çekiyorum ekstra zaten. Sizce ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım eşime?

Sanki sizle ilgili kafasını karıştıran şeyler var bu da gerginlik oluşturuyor gibi . Bir anda böyle davranmaya başladıysa muhakkak altında bir şey vardır. Biraz muhatap olmayın siz küsün konuşmayın bence hamilesiniz zaten nazlanıp tavır yapın bakalım ne olacak

Öyle yaptığımda da daha fazla tepki alıyorum ne yazık ki

kaç yaşında eşiniz? olgun bir erkek değil gibi. Yaptıkları çok saçma ve mantık dışı. Nasıl sabrediyorsunuz?
Ben 23 yaşındayım kendisi 35 yaşında. İnanın ilk günden beri çok şeye sabrettim hatta kendimi kandırıp görmezden geldim ama sanırım daha fazla yapamıyorum ne yapacağımı şaşırdım artık

Maddi olarak canını sıkan şeyler olabilir mi? Üstüne bir de sizinle ilgili duygusal birikimi de mevcut olabilir. Erkekler saçma sapan zamanlarda patlamaya hazır bekliyorlar

Bu kadar küçük yaşta böyle afedersin ama kazzık kadar herifin nazını mı çekiyorsun? senin yaşında olsam onunla evlenmezdim gerçi. Aşık olmuşsun demek ki. aranızda çok yaş farkı var. olgun ve düzgün bir adam olması lazım. seni eziyor. psikolojik şiddet uyguluyor sana. Ha tokat atmış ha evde huzurunu bozmuş aynı şey.

Niye o trip yaparken iyi ama . Fazla alttan alıyorsunuz gibime geldi
Son zamanlarda biraz fazla alttan alıyorum evet. Karşılık verdiğimde konu çok uzuyor çok fazla kavga etmeye başlıyoruz bebeğimi huzursuz etmemek için içime atıp ağlıyorum son bir kaç aydır

Maddi olarak canını sıkan şeyler olabilir mi? Üstüne bir de sizinle ilgili duygusal birikimi de mevcut olabilir. Erkekler saçma sapan zamanlarda patlamaya hazır bekliyorlar
Evet ticaretle uğraşıyor kendisi çok zor zamanlardan geçti battı çıktı şuanda da ödemelerinde çeklerde problem yaşıyor onu anlıyorum ama son bir kaç aydır çok fazla değişti yine de tanıyamaz hale geldim

Siz hamile olduğunuzdan beri mi bu şekilde davranıyor size?

Haklısınız bende zaten asla yapmam dediğim bir şeyi yaptım çok mücadele ettik aşık olarak severek evlendik ama son bir kaç aydır son derece değişti normalde böyle bir insan değildi ben görmek istemedikçe değişimini daha da arttı

Bu normal değil. Onunla konuş. Düzelmesi için gerekirse destek alsın. Ben bu şartlarda yaşayamam de. Huzursuz ev mi olur. Çok kötü.

Son zamanlarda biraz fazla alttan alıyorum evet. Karşılık verdiğimde konu çok uzuyor çok fazla kavga etmeye başlıyoruz bebeğimi huzursuz etmemek için içime atıp ağlıyorum son bir kaç aydır
Yaşıtlarının ne sıkıntısı vardi da bunu seçtin baba yapmak icin. Olgunluk desen gene yok.

Hayır kendi köpeğim diyerek anlattım ama aslında babamların köpeği zaten. Kendi çocuğum gibi severim 7 senedir beraberim ayrıca ne ben ne de ailem barınağa bırakacak halimiz yok gözümüz gibi bakıyoruz. Ailem tatile gittiği için bir süredir bizimle kalıyor. Ama köpeğim de son zamanlarda tuhaf davranıyor yapmadığı şeyleri yapıyor konu bu sadece

Hayır hamile kalmadan önce de problemlerimiz vardı ama hamileliğimin ilk 2 3 ayı yine iyiydik daha sonradan çok fazla değişti
Bazı erkekler evliliğe tam odaklanamıyor ne oldugunun bile farkında değiller. Zaten hamilesiniz sizi bu şekilde yorması çok üzücü. Ayrıca hayvancagızı niye veriyorsunuz size arkadaş işte

Şu an alttan alınması gereken taraf o değil sanki.
Sizle sidik yarıştırmasın.
Gebeliğiniz çok mu zorluyo, çok mu idare etti sizi bu süreçte, bu neyin birikmişliği hayırdır?
Hep bekar gibi yeni evli çift rahatlığı mı bekliyordu paşamız.
Welcome to çocuklu world..
Bir an önce adapte olup kendine gelsin, hiç gafletle alttan almayın, bu halde bile alttan alırsanız tepenize biner çünkü.
Alttan almayacağım derken de çingeneleşip kavga çıkarıp kendinizi de bebeğinizi de yormayın.
Ona size nasıl davranılacağını beden dilinizle öğretin ve eyleme geçin. Mesela kabalık yaptığı an erişilemez olun, ya da bunu kabul etmiyorum deyip mesafe koyun.
Hiç uzun açıklamalara iknalara dırdıra dalaşa girmeden.
Sakin ve yaptırımlı…

Son düzenleme:
Sizinle bir sıkıntısı varsa oturup yetişkin gibi sizinle konuşsun. Dilsiz hayvanın korktuğunu bile bile neden süpürgeyle üzerine yürüyor? Üstelik köpek emanetmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…