- 9 Nisan 2017
- 6.184
- 7.671
- 198
Nacizane tavsiye yyine boyle yatili olarak evden gittiğin birgün gecenin bir yarısı eve geri dön habersiz ve bahaneli olsun gerisini anla. O bornozü da at çöpe kullanma hastalık kaparsinGeçen haftasonu annemin yanına gittim kızımla anneler gününde hasta olduğum için gidememiştim annem başka bir şehirde yaşıyor eşimde ben de arkadaşlarımla takılırım bana da iyi olur demişti.Arkadaşlarıyla vakit geçirmişler mangal yakmışlar cafede vakit geçirmişler ama günün sonunda eşim arkadaşını( kankam diyor)evimize yatılı getirmiş.Daha önce annem rahatsızlandığında da ben evde yokken başka bir arkadaşını getirmişti ve ben bu durumdan rahatsızlığımı ifade etmiştim kendisine.Yine aynı şey olunca çok sinirlendim moralim bozuldu sizce ben mi abartıyorum ama tanımadığım bir adamın benim özelimde evimde ne işi var kızlar?
Mesele banyo yapması değil ki konu sahibinin kocası misafire konu sahibinin bornozunu vermiş. Mesele o. Öyk benim bornozumu başka birinin kullanacak olması iğrençbazı arkadaşlar ne kadar abartmış,
evinize hiç mi misafir gelmiyor, banyonuzu tuvaletinizi kullanmıyorlar, siz kimsenin evinde tuvaletine girmiyor musunuz? umumi tuvalet kullanmıyor musunuz? yatıya kalınca banyo yapmıyor musunuz? bir şişe domestosa bakar yani, bu kadar öğürüp kusacak ne var anlamadım
açıkcası evime yabancı misafir geldiğinde banyo yapmasından değil tuvalet ve sofra kullanmasından rahatsız olabiliyorum ama malum sosyal birere varlığız, arkadaş gelmese akraba geliyor, o gelmese usta falan geliyor, ne diyelim adamlara tut evinde yap mı diyelim. dediğim gibi dök domestosu 2 saat sonra suyu dök sonra istediğin gibi yıka temizle, değer mi bunun için arıza çıkarmaya...
ayrıca evlenecek sorumlulukta bir adam ev müsait değilse (ortalıkta don, sütyen ya da ne bileyim kelepçe, kırbaç varsa falan) kimseyi davet etmez herhalde, o sorumluluğa sahip olmayan danalarla da evlenmeyin
Mesele banyo yapması değil ki konu sahibinin kocası misafire konu sahibinin bornozunu vermiş. Mesele o. Öyk benim bornozumu başka birinin kullanacak olması iğrenç
ama dedim ya o kadarcık sorumluluğa sahip olmayan adamla evlilik yürümez
mesele bornoz da değil yenisini alırsın,
benim toplumun genelinde gözlemlediğim bişey var -konu sahibi özelinde değil genel olarak-
sanki kadınlar ev sahibi, kocaları evde yaşayan biri...
bütün sorumluluk kadında, ama bununla birlikte hakların genişi de kadında, çok gördüm burda, ben evde yokken annesini çağırmış diye konu açan... hangi kadın eşi yokken annesine, eşim yok ne işin var gelme der?
ya da en basiti en pisken misafir gelirse, neden sadece kadın bundan utanır,
ya da yemek yoksa, ya da yemek yapılacaksa bu neden sadece kadının sorumluluğu falan filan
özetle kadın da adam da eve arkadaş, akraba vs çağırabilmeli, arkasından dağılanı toplayabilmeli, ve idray yolları, misafire kişisel bornoz ve iç çamaşırlarını vermeyecek kadar açık olmalı
benimki benim yatağımda yatırmıştı o yüzden boşandımGeçen haftasonu annemin yanına gittim kızımla anneler gününde hasta olduğum için gidememiştim annem başka bir şehirde yaşıyor eşimde ben de arkadaşlarımla takılırım bana da iyi olur demişti.Arkadaşlarıyla vakit geçirmişler mangal yakmışlar cafede vakit geçirmişler ama günün sonunda eşim arkadaşını( kankam diyor)evimize yatılı getirmiş.Daha önce annem rahatsızlandığında da ben evde yokken başka bir arkadaşını getirmişti ve ben bu durumdan rahatsızlığımı ifade etmiştim kendisine.Yine aynı şey olunca çok sinirlendim moralim bozuldu sizce ben mi abartıyorum ama tanımadığım bir adamın benim özelimde evimde ne işi var kızlar?
aynen la. hijyen diyenler ne yaşıyorlar anlamıyorum. bildiğin namus meselesi.Sadece hijyen mi ya bunlar nasıl kafalar ben anlamıyorum namus meselesi bu bana göre
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?