- 1 Ekim 2010
- 13.876
- 38.106
- 798
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayır 26 yaşında eğitimli aklı başında bi kadınım.eşim benden 2 yaş küçük ve davranışları çoğu zaman bencilce olduğu için bende bazen tartışmalarda ona ayak uydurmuş buluyorum kendimi.umarım olmam bende onun için çabalıyorum18 yada 20 yaşında evli bir bayansınız sanırım.
Konuyu okuyunca çok ergence buldum davranışlarınızı,bunu belirtmek için yazmak istedim.
Diğer söylemek istediklerimi çoğu kişi yazmış zaten.
Dikkat edin ilk yıldan sonra,yılmış evlilerden olmayın.
adamı haklı bulanlara şaşırdım. uyumak için yatakta kırk takla atan biri olarak özellikle..
biri bana höt höt konuşursa ah hayatım demem kimse demez.
sanki hayatım gece uyandırdın beni ya beraber yatalım yada daha dikkatli ol lütfen demişte kadın açmış ağzını yummuş gözünü.
konu sahibesi sen kimsin ki demeyin bir daha tek hatanız bu bence.
Konu başlığı yanlış olmuş.. Bencillikte sınır tanımıyorum falan olsa daha isabet olurdu... Eşinizle beraber yatmayıp geç yatıyormuşsunz bu zaten Bi garip.. Üstelik rahatsız ediyorsun eşine yetmiyor gibi bir sürü saygısızlık eşine.. Allah sabır versin adamakızlar selam benim yine sizden fikir almak istediğim bi konu var.evleneli henüz 8 ay oldu.eşimle ara ara tartışmalar problemler yaşıyoruz herkes gibi.ama eşimin şımarık ve bencil olduğunu düşünüyorum ayrıca öfke problemi de var.
Ben çalışmıyorum haliyle eşim erken uyuyo bende hep ondan bikaç saat sonra yatıyorum. uyanıyo odaya girince tabi ama yapcak bişey yok neyse geçen gün yine o uyudu bende sonradan yatağa geldim boynum ağrıyodu (ona sabahtan akşama kadar istedikleri yemekleri yaptım çok yoruldum) rahat edemedim hemen bi süre döndüm,kıpırdandım (5 dk falan).niye uyumuyosun ya diye kızdı bana yerleşemedim dedim ofladı pofladı sinirm bozuldu ama uyku sersemir dedim takılmadım.sonra uyuduk sabah bana bi günaydın demedi tavırlı davranıyo sonra ne o öyle sen gece beni hiç uyutmadın diye bana laf etti hiçbişey demedim arkasından da ben çıkıyorum diyip kapıyı çekti gitti.Aradım hemen amacın ne senin noluyo benim niye anneme gitceğimi biliyosun keyfimi kaçırıyosun dedim insan ol biraz bütün gece senin yüzünden uyumadım diye bana bağırdı kapattı yüzüme.
Bundan sonra ben çıldırdım resmen.yatmıcaksın yanımda seni istemiyorum odada uyucaksın dedim. böyle evlilik olmaz olsun bırakır giderim seni bana böyle haksızlık edemezsin üzemezsin sen beni kıpırdadım diye kendini ne sanıyosun sen kimsin nesin falan baya söylendim affetmicem seni dedim.akşam konuşcaz dedi pek karşılık vermedi.akşam gelince bikaç cümle konuştu yemek yedin mi vs yemicem dedim ocaktan aldı yedi tek başına sonra yastığıyla örtüyü odaya koymuştum gitti yattı benim vicdanım o kadar yumuşakki elvermedi o kadar laf ettim ağır konuştum odada yatıyo dedim üzüldüm gittim sarıldım gel yatağımıza dedim elinden tuttum biraz nazlandı sonra geldi neyse uyuduk güzelce sabah bi baktım güle güle der diye bekliyorum çekti kapıyı gitti yine.o kadar sinirim bozukki kızlar ben ne yapsam olmuyo.yanına gitmekle sizce hata mı etmişim haksız duruma mı düşmüşüm affetmicem seni diyip üzülüp böyle davranmam yanlış mı olmuş
Ne güzel yazmışınız teşekkür ederim.zaten hep yaptığım bu susuyorum o sonra anlayıp gönlümü alıyo ama evden çıkarken benim keyfimi kaçırıp çıktığında benim aklım bütün gün onda oluyo beni bi öpseydi, uyuyamadım dedikten sonra giderken kapıyı çekip gitmeseydi, açıp ağzımı gözümü yummucaktım ki normalde çok sabırlı bi insanımdır.neyse sessiz kalmak ve herşeyi güzellikle sabırla anlatmaya çalışmak en iyi yol haklısınız. peki nasıl anlatabilirim sizce eşime nasıl açıklayabilirm bu konuyu derdimi?Bunun yeni evli olmakla alakası yok.Büyük olasılıkla evliliğinizdeki kriz durumları bundan sonra böyle şekillenecek.Benzeri durumlarda da hatalı olsa bile eşinizden geri adım atma,özür dieme ,gönül alma vs beklenti içinde olmayın bazı adamlar nasıl başlarsa öyle gidiyor malesef. İkinizin de olgun olmadığınızı düşünüyorum. O kaba davranıyor size ve sizde çok büyük laflar edip büyük tepkiler veriyorsunuz. Böyle yapmayın.Evililik uzun bir maraton bana göre Allah yaşatmasın ama gerçekten ciddi durumlarda bir bakmışsınız cebinizde eş olmaktan yana hiçbirşeyiniz kalmamış olur onun gözünde. Adamın sizden yana sizi kaybetmekten ailesini kaybetmekten yana ne korkusu kalır ki tekararlana tekrarlana..Heleki böyle bir durum için.. Üzgünüm ama bu böyle devam eder gider ikinizde kendinizi törpülemediğiniz sürece.Evilik güç gösterilerine sahne olmayacak kadar dikkatle korunması gereken iki kişi arasındaki en güzel bağ bana göre..Umarım bu olayda ve diğer zıtlaşmlarınızda bir orta yolu bulursunuz.
Sizi kıracağını ileri gideceğini bildiğiniz anlarda bırakın o an illa birşey söylemek zorunda değilsiniz.Çünkü biliyorsunuzki evet eşinizin dilinin ayarı yok ve devam ettiğinde kırılan üzülen yine siz olacaksınız.Bakın o hayatına da fısır fısır uykusuna da dan dun laflarına ititici hareketlerine devam ediyor ama kafaya takan üzülen sizsiniz ! Saygısızlaşacağını bildiğiniz anda hemen kesin iletişimi kendi işinize güzünüze bakın.Bir zaman sonra muhetmelen o sizin etrafınızda dolanmaya başlayacaktır.Ozmanda uygun şekilde eteğinizdeki taşı dökersiniz.
Anladım canım böyle düşününce evet haklısın ama ben o çoraplara sinir olmuyorum işte her gün alıp sepete atıyorum ya da her gün kurutma makinesi banyoda bırakılıyo çekmeceye koyuyorum.bunun gibi bi çok şey.söyledim yapmadı bende söylemiyorum yapıyorum ben sabırlıyım ondan da aynısını bekliyorum ama uyku konusunda baya hassasSürekli tekrarlanan olaylar insanın sinirini bozar diyorum bende. Uykuyu geç en küçük saçma sapan kavga nedeni söylüyorum şimdi sana bizim evdeki. Çoraplar!
Bir kere söyledim 2 kere söyledim insan gibi söyledim hem çorapları kirli sepetine at diye. Olmuyor olmuyor. Açıyorum ağzımı yumuyorum gözümü artık çorap görürsem. Niye burda acil bişey mi oldu atamadı mı demiyorum. Napabilirim peki? Evlilik hoşgörü anlayış diye katlanmalı mıyım? Diğer kişinin de saygı duyup rahatsızlık vermemesi gerekmez mi?
Sizinki bunun uyku olayı sadece. O kadar çok yaşanmış ki artık boynun ağrıyodu döndün diye düşünemiyor sinirleniyor bi anda
Canım gerçekten sinir olmuyorsan tamam. Ama sinirini bozuyor ama sabrediyorsan yapma. Evliliğin başından temeli sağlama al. Neyden rahatsızsın nasıl davranılması gerekiyor bunları otur anlat. Ona da sor o da söylesin. Birbirinize kırıcı olmayı bırakın. Saygı önemliNe güzel yazmışınız teşekkür ederim.zaten hep yaptığım bu susuyorum o sonra anlayıp gönlümü alıyo ama evden çıkarken benim keyfimi kaçırıp çıktığında benim aklım bütün gün onda oluyo beni bi öpseydi, uyuyamadım dedikten sonra giderken kapıyı çekip gitmeseydi, açıp ağzımı gözümü yummucaktım ki normalde çok sabırlı bi insanımdır.neyse sessiz kalmak ve herşeyi güzellikle sabırla anlatmaya çalışmak en iyi yol haklısınız. peki nasıl anlatabilirim sizce eşime nasıl açıklayabilirm bu konuyu derdimi?
Anladım canım böyle düşününce evet haklısın ama ben o çoraplara sinir olmuyorum işte her gün alıp sepete atıyorum ya da her gün kurutma makinesi banyoda bırakılıyo çekmeceye koyuyorum.bunun gibi bi çok şey.söyledim yapmadı bende söylemiyorum yapıyorum ben sabırlıyım ondan da aynısını bekliyorum ama uyku konusunda baya hassas
Peki evlilikte anlayış nerde kaldı?hoşgörü nerde? İnsan daha yeni evli karısına bi gece döndü uyutmadı diye hadi o an laf eder sabahına tavır yapar mı insan ol senin yüzünden geç kaldım diye bağırır mı? Bunlar normal şeyler mi ben hamile kaldığımda belki bütün gece dönücem hep böyle mi yapcak ya da bebek ağladığında nolcak?ben kendimi haklı buluyorum sadece biraz ağır konuştum
uyku bu ne olacak ki bölünebilir!!!Uykusunu bölmem ilk değil ama kıpırdanmam ilkti evet çünkü boynum ağrıyodu ve bi türlü rahat edemedim yatakta.ayrıca o da benim uykumu çok böler yorganı kendine çeker au içer döner falan.uyku bu yani nolcak ki bölünebilir
keşke oflayınca kalkıp odaya yatsaymışım diyorum. şu eskilerin yatak ayrılmaz sözleri geliyo hep aklıma ama bazen de gerekiyo işte
Kaç yaşındasınız biraz olgun davranın bence. Boyle basit bisey icin adama Bırakır giderim seni vs vs demissiniz sonra akşam elinden tutup hadi birlikte uyuyalım demissiniz .kızlar selam benim yine sizden fikir almak istediğim bi konu var.evleneli henüz 8 ay oldu.eşimle ara ara tartışmalar problemler yaşıyoruz herkes gibi.ama eşimin şımarık ve bencil olduğunu düşünüyorum ayrıca öfke problemi de var.
Ben çalışmıyorum haliyle eşim erken uyuyo bende hep ondan bikaç saat sonra yatıyorum. uyanıyo odaya girince tabi ama yapcak bişey yok neyse geçen gün yine o uyudu bende sonradan yatağa geldim boynum ağrıyodu (ona sabahtan akşama kadar istedikleri yemekleri yaptım çok yoruldum) rahat edemedim hemen bi süre döndüm,kıpırdandım (5 dk falan).niye uyumuyosun ya diye kızdı bana yerleşemedim dedim ofladı pofladı sinirm bozuldu ama uyku sersemir dedim takılmadım.sonra uyuduk sabah bana bi günaydın demedi tavırlı davranıyo sonra ne o öyle sen gece beni hiç uyutmadın diye bana laf etti hiçbişey demedim arkasından da ben çıkıyorum diyip kapıyı çekti gitti.Aradım hemen amacın ne senin noluyo benim niye anneme gitceğimi biliyosun keyfimi kaçırıyosun dedim insan ol biraz bütün gece senin yüzünden uyumadım diye bana bağırdı kapattı yüzüme.
Bundan sonra ben çıldırdım resmen.yatmıcaksın yanımda seni istemiyorum odada uyucaksın dedim. böyle evlilik olmaz olsun bırakır giderim seni bana böyle haksızlık edemezsin üzemezsin sen beni kıpırdadım diye kendini ne sanıyosun sen kimsin nesin falan baya söylendim affetmicem seni dedim.akşam konuşcaz dedi pek karşılık vermedi.akşam gelince bikaç cümle konuştu yemek yedin mi vs yemicem dedim ocaktan aldı yedi tek başına sonra yastığıyla örtüyü odaya koymuştum gitti yattı benim vicdanım o kadar yumuşakki elvermedi o kadar laf ettim ağır konuştum odada yatıyo dedim üzüldüm gittim sarıldım gel yatağımıza dedim elinden tuttum biraz nazlandı sonra geldi neyse uyuduk güzelce sabah bi baktım güle güle der diye bekliyorum çekti kapıyı gitti yine.o kadar sinirim bozukki kızlar ben ne yapsam olmuyo.yanına gitmekle sizce hata mı etmişim haksız duruma mı düşmüşüm affetmicem seni diyip üzülüp böyle davranmam yanlış mı olmuş
Esip gürledim tamam da hata yaptım fazla ağır kaçtı neden hala bunun farkına varmışken tavrımı uzatayım ki bu saçmalık değil mi? Telafi etmeye çalıştım hatamı ama benim hatamı anlamış olmam onu haklı yapmaz tabi ki sadece ben verdiğim tepkiyle haklıyken haksız oldum.bence evlilikte tükürdüğünü yalamak diye bişey olmamalı sinirle öfkeyle söylenen şeylerden pişmansak tükürdüğümü yalamış olurum diye daha da mesafe konulmamalı.ha baştan öfkeyle kalkmamak lazım o ayrı bi konu tabiikiniz de baya haksızsınız.
neden birlikte uyumuyorsunuz?? eşimden birkaç saat sonrada uyumam öncede uyumam.
çalışmıyorsanız bile erken kalkın erken yatın bence. birlikte vakit geçirmiş olursunuz. burda siz hatalısınız.
yatak da 2 döndüm diye öfleyip pöfleyen adam da bencil. belki de onunla birlikte yatın diye yapıyordur böyle.
üstüne çok ağır konuşup sonrada tükürdüğünü yalamak olmamış. kendini baya küçük düşürmüşsün. madem estin gürledin bari tavrını da ona göre yapsaydın.
Evet adet olmuyorum geciktim 10 gündür hormonlarım beni sürekli etkiliyo tutarsız davrandımKaç yaşındasınız biraz olgun davranın bence. Boyle basit bisey icin adama Bırakır giderim seni vs vs demissiniz sonra akşam elinden tutup hadi birlikte uyuyalım demissiniz .
Bi olayda saygısız davranmak yüzgöz olmak anlamına gelmez her olayda saygısızlık varsa evetMevzu bundan ibaret değil. Siz birbirinize saygisizsiniz. Yüz göz olmussunuz. Giderim diye tehdit etmissiniz. Bence de gidin![]()
Haklısınız bende katılıyorum normlara uyucam dye ilişki olumsuz yönde etkilenebiliyor bazenBence birlikte uyumayın. Şimdi bu yorumu görünce lütfen ama yataklar ayrılır mi ama bilmem yatağa ayrı gidilmez gibi yorumlar yapmamaya calisalim .
Ya şu türkiye de insanların bir şeyleri sırf toplum normu diye böyle bir tabu altına almasını anlamlandiramiyorum. Evlilik iki insanın birlikte uyuması mi ? Yoksa ilişkisi mi?
Birlikte uyumak benim iliskime iyi gelmiyorsa ayrı uyurum ama huzurlu bir ilişkim olur . Her zaman normları degil kendi huzurunu ele alarak yaşıyorum.sizde de bunu tavsiye ederim
Empati kurarak sadece bu cevabı verebiliyorum.