• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin bencilliginden inatciligindan nefret ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin anaerkil dediğiniz dönem milat öncesi dönem neredeyse. Oldu olacak önceden kölelik de vardı. Erkekler de beğendiği kadınları omuzlarına alıp karısı yaparlardı kadınların isteyip istemediği önemsenmeden. Bunlar da geri gelsin mi? İnsan beyni tarih boyunca gelişiyor. Yasal kurumlar, evliliklerin güvence altına alınması, soybağı vs gibi kavramlar, kanunlar, yaptırımlar bunun için oluşturulmuş. Vay efendim her çocuk baba bilerek mi büyümüş diyerek teee fi tarihini örnek vermek de ne bilim??
Tek çocuğum. Ailem çok üzülüyor. Torun görmeden öleceğiz diyorlar.

Ona karşı ilgili olabilir. Ailesine oldukça düşkün. Beni sevmiyor o ayrı konu.hakeza ben de onu sevmiyorum

Olabilir? Bir intimal yani. Kendi ağzıyla bende fazla babalık içgüdüsü yok diyen, tüp bebek yerine kaplıca tercih eden, siz hamileyken farzet ben yokum bir şey olursa hastane ara diyen adam sizce çocuğuna karşı ilgili olur mu? Farzedelim ilgili bir baba bu bencil ve sorumsuz olduğu gerçeğini değiştirir mi? Çocuk olduktan sonra anlaşamayıp boşanmak ayrı adamı damızlık gibi kullanmak ayrı bir durum. Sevmediğinizi bu kadar rahat söylevildiğiniz biriyle hala evli kalmanız da garip bir durum.

Bazen lanet olsun diyip her şeyi arkamda bırakasım var. Ama ben tek çocuğum.ailem çok istiyor torun.
Bakın tek olun çok olun o sabinin günahı ne peki aynı şartlar onun içinde geçerli olacak bir ömür katlanmak zor olacak kendinizden vazgeçmeniz lazım ki Buda çok ağır bişey ..iyi düşünün

Tek çocuk olmanin yükü var. Yani başka torun göremeyecekler.

Ben de tek çocuğum. Hayatımda bundan saçma bir cümle daha duymamış olabilirim. Sırf anne-babanız torun görsün diye çocuk yapacaksınız. Görseler ne olur yani? Herkes evlenmek zorunda değil, herkes çocuk yapmak zorunda değil, herkes torun sahibi olmak zorunda da değil. Şu toplumun saçma dayatmalarından gına geldi. Bu kadar çocuk-torun istiyorsanız evlat edinebilirsiniz, evli olmanız şart değil.

öncelikle anaerkil dönemde kölelik yoktu. adı üstünde anaerkil dönem aksine toplumlar çok daha eşitlikçiydi ve insanlar çok eşliydi. yasal kurumlar, soybağı gibi kavramlar kurumsallaşmış olabilir. çocuğun bir babası da olacak zaten. evlilik dışında bile doğsa boşanmadan belirli bir süre sonra doğan çocuklar babanın nüfusuna geçer. bu şekilde doğan bir çocukla anne babası anlaşamayıp boşanmış bir çocuk arasındaki farkı da söyleyin o zaman var mı bir fark?
Sizin dediğiniz dönem dünyanın heryerinde geçerli bir durum değil. Tarihten örnek verdiğiniz için ben de köleliği örnek verdim geçmişte olmuş olan herşeyin doğru olmayabileceğini belirtmek amaçlı. Zaten çocuğun soybağı baba olacak ama anne babayı sevmiyor, baba da anneyi. Kanunlar nezdinde geçerli olsa bile etik açıdan çok tartışmalı bir durum. Anneniz babanızı hiç sevmiyor ama sırf çocuğum olsun düşüncesiyle sizin nasıl bir ortamda büyüyeceğiniz umursanmadan dünyaya geliyorsunuz amaç zaten siz de değilsiniz üstünde düşünülünce. Anneniz “analığı” tatsın diye sırf. Anne babası anlaşamayıp boşanan biriyle durumdaki fark “niyet”. Çocukları olan ama anlaşamayıp boşanan insanlar bunu yaparken “aman zaten ayrılırız” diye yapmıyorlar, aile kurmak niyetiyle yapıyorlar ama olmuyor vs. Burdaki durum aynı değil sonuç baştan belli. Karşıdaki adamı damızlık olarak kullanmak. Kanunen bir engel olmayabilir ama ahlaklı ve doğru bulmuyorum ben

Sizin dediğiniz dönem dünyanın heryerinde geçerli bir durum değil. Tarihten örnek verdiğiniz için ben de köleliği örnek verdim geçmişte olmuş olan herşeyin doğru olmayabileceğini belirtmek amaçlı. Zaten çocuğun soybağı baba olacak ama anne babayı sevmiyor, baba da anneyi. Kanunlar nezdinde geçerli olsa bile etik açıdan çok tartışmalı bir durum. Anneniz babanızı hiç sevmiyor ama sırf çocuğum olsun düşüncesiyle sizin nasıl bir ortamda büyüyeceğiniz umursanmadan dünyaya geliyorsunuz amaç zaten siz de değilsiniz üstünde düşünülünce. Anneniz “analığı” tatsın diye sırf. Anne babası anlaşamayıp boşanan biriyle durumdaki fark “niyet”. Çocukları olan ama anlaşamayıp boşanan insanlar bunu yaparken “aman zaten ayrılırız” diye yapmıyorlar, aile kurmak niyetiyle yapıyorlar ama olmuyor vs. Burdaki durum aynı değil sonuç baştan belli. Karşıdaki adamı damızlık olarak kullanmak. Kanunen bir engel olmayabilir ama ahlaklı ve doğru bulmuyorum ben
yahu böyle düşüneceksek kaçımız sorduk doğan çocuğa sen dünyaya gelmek istiyor musun diye. çocuk sahibi olan herkes ama herkes en iyimser ihtimalle bunu kendi çocuk istediği için yapıyor. analarımız çocuk yaparken bize fikrimizi mi sordu? tabii ki analık yaşamak için kondom yırtıldığı için ailesi istediği için vs sebeplerden yaptı bunu. kimse bize fikrimizi sormadı. sanki ülkedeki tüm birlikte olan aileler dört dörtlük tüm babalar tüm anneleri el üstünde tutuyor. biz de burada bizi aslında hiç ama hiç ilgilendirmeyen bir konuda ahlak ve etik tartışıyoruz. annesi babasından dayak yiyen, tecavüze uğrayan aç bırakılan dövülen milyonlarca çocuk var ama babaları da var. onlara hangi kanun bakıyor?

yahu böyle düşüneceksek kaçımız sorduk doğan çocuğa sen dünyaya gelmek istiyor musun diye. çocuk sahibi olan herkes ama herkes en iyimser ihtimalle bunu kendi çocuk istediği için yapıyor. analarımız çocuk yaparken bize fikrimizi mi sordu? tabii ki analık yaşamak için kondom yırtıldığı için ailesi istediği için vs sebeplerden yaptı bunu. kimse bize fikrimizi sormadı. sanki ülkedeki tüm birlikte olan aileler dört dörtlük tüm babalar tüm anneleri el üstünde tutuyor. biz de burada bizi aslında hiç ama hiç ilgilendirmeyen bir konuda ahlak ve etik tartışıyoruz. annesi babasından dayak yiyen, tecavüze uğrayan aç bırakılan dövülen milyonlarca çocuk var ama babaları da var. onlara hangi kanun bakıyor?
Bizi ilgilendirmiyorsa konu sahibi yazmasın o zaman. Dünyada birşeylerin doğru olmaması nasıl olması gerektiğini ve doğruları değiştirmez. Evet üremek içgüdüsel bir dürtü ancak zaten insanlar düşünmeden ürediği için dünya bu halde. Bilinçli insanlar çok olsaydı sizin bu bahsettiğiniz durumlar çok daha az olabilirdi. Evli misiniz bekar mısınız bilmiyorum ama bir kadın olarak çocuğu olmasını isteyen bir erkeğin sizden çocuk doğurtup elinizden alıp kendi başına büyütmesi, sizi bu konuda sadece bir araç olarak kullanması fikrine de oksinizdir o zaman. Her çocuk anneyle de büyümüyor sonuçta bir şekilde büyür öyle değil mi?

Bizi ilgilendirmiyorsa konu sahibi yazmasın o zaman. Dünyada birşeylerin doğru olmaması nasıl olması gerektiğini ve doğruları değiştirmez. Evet üremek içgüdüsel bir dürtü ancak zaten insanlar düşünmeden ürediği için dünya bu halde. Bilinçli insanlar çok olsaydı sizin bu bahsettiğiniz durumlar çok daha az olabilirdi. Evli misiniz bekar mısınız bilmiyorum ama bir kadın olarak çocuğu olmasını isteyen bir erkeğin sizden çocuk doğurtup elinizden alıp kendi başına büyütmesi, sizi bu konuda sadece bir araç olarak kullanması fikrine de oksinizdir o zaman. Her çocuk anneyle de büyümüyor sonuçta bir şekilde büyür öyle değil mi?
doğru ya da yanlış görecelidir. zamansaldır aynı zamanda. bizi ilgilendirmediği halde fikrimizi sorarak dayanışmak istiyor konu sahibi. bu konuda yalnız bırakılmış ve çaresiz. ben de şahsım adına fikrimi beyan ettim. bundan sonrası konu sahibini ilgilendirir.
evliliğin bilinçle alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü evlenirken insanları psiko-sosyal testlere tabi tutmuyorlar. 500 yıl kadar önce miras bırakılamayan mallar aile dışında birine kalmasın ya da devlete kalmasın diye uydurulmuş bir kurum evlilik. biz de onun anlam ve amacını dönüştürerek yaşamaya devam ediyoruz. aşk, sevgi, saygı vs. evliliği çok daha önemli çok daha kalıcı, yapıcı bir yer yapar. ama siz öyle bir tasvir ediyorsunuz ki hanımefendi eşinin başına silah dayıyor çocuk yapıp alıp kaçıyor. evlilik devam etmeyince velayet anneye verilince babalardan çocuk kaçırılmış mı oluyor. çocukla ilişki kurmak isteyen gelir kurar. istemeyen de kurmaz bu evli ve mutluyken bir anda anlaşamayıp boşansalar da aynı olacak. hanımefendi maddi durumuna güveniyorsa çocuğa ilgi ve sevgi verebileceğine inanıyorsa o çocuk gayet güzel bir şekilde büyür. babasız büyümüş nice insan tanıyorum babaları olanlardan çok daha iyi ve sevgi dolu yürekleri olan.

Bir alternatif olarak yumurtalarınızı dondurmayı düşünmez misiniz?

Hayır kendinizi yaş nedeniyle ayı kapanına kaptırmışsınız, bu stresle yanlış karar vermeden önce biyolojik saatinizi bir duraklatın lütfen. Zaten tüp bebek masrafını göze almışsınız bari doğru kişi olsun.

doğru ya da yanlış görecelidir. zamansaldır aynı zamanda. bizi ilgilendirmediği halde fikrimizi sorarak dayanışmak istiyor konu sahibi. bu konuda yalnız bırakılmış ve çaresiz. ben de şahsım adına fikrimi beyan ettim. bundan sonrası konu sahibini ilgilendirir.
evliliğin bilinçle alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü evlenirken insanları psiko-sosyal testlere tabi tutmuyorlar. 500 yıl kadar önce miras bırakılamayan mallar aile dışında birine kalmasın ya da devlete kalmasın diye uydurulmuş bir kurum evlilik. biz de onun anlam ve amacını dönüştürerek yaşamaya devam ediyoruz. aşk, sevgi, saygı vs. evliliği çok daha önemli çok daha kalıcı, yapıcı bir yer yapar. ama siz öyle bir tasvir ediyorsunuz ki hanımefendi eşinin başına silah dayıyor çocuk yapıp alıp kaçıyor. evlilik devam etmeyince velayet anneye verilince babalardan çocuk kaçırılmış mı oluyor. çocukla ilişki kurmak isteyen gelir kurar. istemeyen de kurmaz bu evli ve mutluyken bir anda anlaşamayıp boşansalar da aynı olacak. hanımefendi maddi durumuna güveniyorsa çocuğa ilgi ve sevgi verebileceğine inanıyorsa o çocuk gayet güzel bir şekilde büyür. babasız büyümüş nice insan tanıyorum babaları olanlardan çok daha iyi ve
evliliğin bilinçle alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü evlenirken insanları psiko-sosyal testlere tabi tutmuyorlar. 500 yıl kadar önce miras bırakılamayan mallar aile dışında birine kalmasın ya da devlete kalmasın diye uydurulmuş bir kurum evlilik. biz de onun anlam ve amacını dönüştürerek yaşamaya devam ediyoruz. aşk, sevgi, saygı vs. evliliği çok daha önemli çok daha kalıcı, yapıcı bir yer yapar. ama siz öyle bir tasvir ediyorsunuz ki hanımefendi eşinin başına silah dayıyor çocuk yapıp alıp kaçıyor. evlilik devam etmeyince velayet anneye verilince babalardan çocuk kaçırılmış mı oluyor. çocukla ilişki kurmak isteyen gelir kurar. istemeyen de kurmaz bu evli ve mutluyken bir anda anlaşamayıp boşansalar da aynı olacak. hanımefendi maddi durumuna güveniyorsa çocuğa ilgi ve sevgi verebileceğine inanıyorsa o çocuk gayet güzel bir şekilde büyür. babasız büyümüş nice insan tanıyorum babaları olanlardan çok daha iyi ve sevgi dolu yürekleri olan.
Ben evlilik bilinçle alakalı demedim farkındaysanız bilinçsiz üremeden bahsettim. Konu sahibi kocasının başına silah dayamıyor ama koca da tüp bebek yapmaya istekli değil zaten. Eğer bu konuda anlaşmışlarsa çocuk yapıp boşanacağız diye zaten o kendi aralarına kalmış biz sadece fikir beyan ediyoruz. Ama kocanın bu planlardan haberi yok sorsa kabul edecek mi adam?? Ben bu niyeti masum bulamıyorum çok bencilce buluyorum. İstiyorsa zaten yapar biz be dersek diyelim. Diyeceklerim bu kadar.

Başka alternatif derseniz sperm bankası derim. Yasal boyutunu araştırın burada serbest fikir sunuyoruz.

Sizin gibi anne olma tutkum olsa önce yanlış eşi boşar, sonra biyolojik olarak hiç mi olmadı gider minicik bir bebeği evlat edinirdim.

Çocuğa karşı sorumluluklarımız var, sizin durumunuzda sizi pamuklara sarıp kucaklayan bir eş ve güzel bir bebeğiniz elbette mümkün. Yeter ki içinizdeki anne sevgisini önyargı zindanlarına hapsetmeyin.

Unutmayın ki bugün hamile kalsanız yarın boşansanız bile o eş 18 yıl minimum dibinizde olacak, hiç gerek yok ki buna. 🧐

Peki neden bu kadar pasifsiniz?
Ben araba almak istersem bir kere soylerim, adam umursamiyorsa gider kendim bakarim. Hic anlamiyorsam abi, arkadas, baba kim musaitse alirim yanima.

Cocuk yapmak istediginize gore cok da sikayetci degilsiniz halinizden.

Bebekten sonra ayrılmayı düşünüyorum. Ona katlanamiyorum zaten.bebek benimle ve ailemle büyüyecek.
Madem ayrılmayı düşünüyorsunuz neden bebek istiyorsunuz şimdiden bebek ailemle büyüyecek filan diye plan yapmışsınız doğmamış bebeğin günahına girmeyin vebaldir.hayat hesapla değil nasiple yaşanır..umarım sizi kırmamışımdır ..belliki stres sıkıntıdan doğru düşünemiyorsunuz.başka çözüm yolları arayın.

Tek çocuk olmanin yükü var. Yani başka torun göremeyecekler.
Ağır olacak lafım ama
Kusura bakmayın
Onlar görmeden gitmesin öbür dünyaya diye bir çocuk ömür boyu babadan uzak yaşasın
Çocuğa mı laf anlatalım koskoca anneanne dedeye mi
Çok istiyorlarsa kendileri çok cocuk yapsalarmış
Siz de bence aile terapistine gidebilirsiniz imkanınız var sonuçta

Tek çocuğum. Ailem çok üzülüyor. Torun görmeden öleceğiz diyorlar.
Üzüldüm sizin için
Ailenizi mutlu etmek önceliğiniz olmuş
Bence donanımlı bir kadınsınız ama duygusal yönden ailenize bağımlısınız
Artık aileniz eşiniz ve olursa çocuğunuz olmalı
Eşiniz değil siz de benimseyememişsiniz evliliği

Bakalim o bebek dünyaya gelmek istiyor mu?
Baba dedigim dedik anneyi sevmiyor, deger vermiyor.
Anne babayi sevmiyor, cocuk dogsun ayrilicam diyor.
Belki o cocuk anne ve babanin birbirini sevdigi, saygi duydugu bir ailede büyümek istiyor da o yüzden gelmiyor.
Bu arada calisan kadin neden parasini ihtiyaclari icin harcayamaz onu da hic anlamam.

Hiçbir konuda keyfinden taviz vermiyor.isteklerimi fikirlerimi önemsemiyor. Daima burnunun dikine gidiyor.ailem yemeğe cagiriyor haftalardır gidelim dedim arkadaşına ev bakacaklarmış,gelmedi. Yarın gidin dedim inada bindirdi.
tüp bebek için tedaviye başlamak istiyorum. Yaşım ileri.kaplica devremulkumuz var. Tarihleri çakışıyor dedi gelmedi. Kaplıcaya gittik.Onun önceliği neyse o olur. Paramız yok diyor halbuki durumumuz iyi.sadece tüp bebeğe yok o para.
Koltuk aldık. Kendi istediği renk ve modelde karar kıldı. O ne isterse o olur.
O gezmek isterse gezilir o evde oturmak istiyorsa evde oturulur.
iş yerine uzağım araba almak istedim. O parayla tarla alındı. Ben bir hiçim.
Hayatımızla ilgili herşey onun arzusuna göre şekilleniyor. Bir konuda diretirsem sorunlu ve sıkıntılı ilan ediliyorum.
Kızdığı zaman iletişimi keser günlerce zaruret dışında konuşmaz muhabbet etmez.
Sanki özellikle inatlastigini mutsuz etmeye çalıştığını düşünüyorum. Günden güne nefretim katlanıyor.
Boyle bırıne bebek mı yapıcaksınız.Barız bır sekılde sizi sevmıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X