doğru ya da yanlış görecelidir. zamansaldır aynı zamanda. bizi ilgilendirmediği halde fikrimizi sorarak dayanışmak istiyor konu sahibi. bu konuda yalnız bırakılmış ve çaresiz. ben de şahsım adına fikrimi beyan ettim. bundan sonrası konu sahibini ilgilendirir.
evliliğin bilinçle alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü evlenirken insanları psiko-sosyal testlere tabi tutmuyorlar. 500 yıl kadar önce miras bırakılamayan mallar aile dışında birine kalmasın ya da devlete kalmasın diye uydurulmuş bir kurum evlilik. biz de onun anlam ve amacını dönüştürerek yaşamaya devam ediyoruz. aşk, sevgi, saygı vs. evliliği çok daha önemli çok daha kalıcı, yapıcı bir yer yapar. ama siz öyle bir tasvir ediyorsunuz ki hanımefendi eşinin başına silah dayıyor çocuk yapıp alıp kaçıyor. evlilik devam etmeyince velayet anneye verilince babalardan çocuk kaçırılmış mı oluyor. çocukla ilişki kurmak isteyen gelir kurar. istemeyen de kurmaz bu evli ve mutluyken bir anda anlaşamayıp boşansalar da aynı olacak. hanımefendi maddi durumuna güveniyorsa çocuğa ilgi ve sevgi verebileceğine inanıyorsa o çocuk gayet güzel bir şekilde büyür. babasız büyümüş nice insan tanıyorum babaları olanlardan çok daha iyi ve sevgi dolu yürekleri olan.