- 28 Ekim 2016
- 3.382
- 3.425
- 133
- Konu Sahibi Postmodernik
-
Öyle ben evlenmeden önce kendi başıma bir şeyler yapardım şimdi ona haber vermeden evdençıkmam bile suratını düşürür izin vermemek gibi bir şeyl yok beni kısıtlamaz ama her daim haberi olmalıymış haber vermesem bira akıllıca düşün ya der kızarSizi sürekli eleştiren biri varken özgüveni yüksek olmanız mucize olurdu zaten. Bence oturup düzgünce konuşmalısınız. Sizi yaralayan şeyler bunlar, farkında bile olduğunu sanmıyorum söylediği şeylerin nereye gittiğinin, sizi incittiğinin.
eder çok güzel vakit geçiririz esprilidir ve gönlümü hoş etmeyi iyi bilirBu eleştiriler haricinde duygusallık yok mu size karşı eşinizde? Size iltifat eder mi?
Eşimin bana söylediği düşünerek konuş alanınla ilgili araştırmalar yap kitap oku mesela en son bir şey alacaktık bende birlikte mi gidip alırız ayrı mı dedim başta bir şey demedi sonra böyle mantıksız konuşunca benim eşim böyle saçma sorular sormamalı kendinden soğutuyor beni bu mantıksızlıkların bide açıklama yapınca bahane üretme bana sus üsteleme der ona göre kafamı çalıştırmıyormuşum
Bende anlamıyorum evet çok zeki biridir eşim ama ben bi kadınım sonuçta daha duygudaşım neden mantıklı düşünmüyormuşum akıllıca düşünmeli hareket etmeliymiş onun öz güveni tamdır kendisine benim öyle değil o yüzden böyle belki de
mümkün olabildiğince az konuş her konuda fikir yürütme.kimin sözü tam bilmiyorum sormuşlar akıllı kadın kimdir diye az konuşandır demiş ya hiç konuşmuyorsa o kadar akıllısını hiç görmedim demişMerhaba
Benim problemim şu ki eşim benden hep mantıklı düşünmemi bekliyor bazen o kadar saçma şeyler mantıksız şeyler söylüyorsun ki bu benim eşim mi deyip soğuyorum senden dedi onun dışında çok iyi bir ilişkimiz var ama duygusal davranmamdan aklımı değil duygularımı kullanmamdan şikayetçi bana bi akılverin bir kadın nasıl mantıklı düşünen ya da şöyle söyleyeyim nasıl akıllı kadın olunur
Ben tam aksi kabullendiğim için böyle oldu durumBen hala mantıksızlık kısmını anlamadım.
Bazen benim de çevremdeki insanlara geniş çaplı ve sonuç odaklı düşünemedikleri için sinirlendiğim olur...
Örneğin bir derdimi paylaştığımda ilk aklıma gelecek olan şey söylendiğinde
'sağol ya düşünemiyordum' bende bunu derim...
Yada okulla ilgili problem yaşadım, sekreterliğin çözebileceği basit bir şeyi çözmedikleri için, işlerini öğretmek zorunda kaldığımda;
bir iş yapılırken
'aaaa ama bu yok olmaz' diyip yerine alternatif üretilmediğinde
Yemek yaparken eksik malzeme dünyanın sonu imiş gibi davranıldıgında,
Bir konu üzerine konuşulurken 'aman nasıl olsa bir şey değişmez' diyip fikir yürütmeye üşenildiğinde,
Hafif bir sinir kat sayım yukselir.
Karşındakini aşağılamam, ama kendi kendimi gerdiğim çok olur... insan az düşünür diye..
Haklı gerekçeleri bile varsa, eşinizin yine de kırıcı davranmaması gerekir.
Sizin de eğer gerçekten mantıksız davranışlarınız varsa daha düşünceli hareket etmeyi öğrenmeniz gerekir.
Ama ezik gibi davranıp durumu kabullenip eşiniden özür diler pozisyonda durmayın.
Tamam nedir yani; ne var bu kadar abartacak? Diye üste çıkın :) zamanla hem ezdirmeden hem daha düşünceli davranırsanız sorun ortadan kalkar...
Eşim tıp fakültesinde çalışıyor evlenmeden önce böyle değildi evlendikten sonra bu huyu çıktı işteBu çok "mantıklı" erkeğin ne işle meşgul olduğunu merak ettim açıkçası.
Ha yeri gelmişken gereksiz eleştiri gizli hayranlıktır demişler. Boş şeylerden gereksiz eleştiri çıkarıp seni ezmeye çalışmasın demek sen ondan daha zekisin. Böyle dedikçe yapıştır cevapları kalsın öyle o da bir süre sonra pısar kalır.
Siz söyleyince hatırladım bi ara yarın ne yapayım diye hep ona sorardım bana sorma sen kendin ne istersen yap ama farklı şeyler de öğren bu evin hanımı sensin der yemekle ilgili çok şey sorsam yine mantıklı düşün boğma beni derdiAcikcasi ,konu net degil bazen esler birbirini bezdiriyor ,allah var bendecevde sandigim esimi gelince goremesem merak eder ararim ,
Sonrasinda da merak edecegimi dusun haber bari diye sitem ederim ,
Belki esiniz derdini size tam anlatamiyor belki de sizin hersey dilinizde ,
Dusunmeden cok gereksiz laflarda bezdirir ,
Annem yapar boyle barbunya mi yapicaz anne dun fasulye yedik ,
Oradan mi alicaz anne orasi pahali ,5 yas cocuk gibi ,
Bir terapistten yardim alin somut orneklerle
Bende ona zeki kocam çok derim ve pohpohlarım onu ama erkeklerin EGO'sunu tatmin etmek hoşlarına gidiyor diye yapıyordum bunu yanlış mı yapıyorum acabaBuraya yazıp çözüm aramak mantıklı bir insanin yapacağı hareket. E zaman demekki mantıksız davranmıyorsun. Eşini birileri fazla pohpohlamis belki bunu yapanlardan biri de sizsinizdir o da kendini bisey sanmış. Ha birde ağız alışkanlığı olmuş olabilir bi mantıklı konus demek. Hani bazı zaman karşındakine ya bi sacmalama ya filan dersin bunu 2-3 kere söylesen karsindaki saçma mi konuşuyorum diye düşünür. Oysa her insanin fikri kendine gore normaldir. Çok az kişi amma da saçmaladım der
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?