Eşimin beni mantıklı düşün diyerek sürekli uyarması

Öyle ben evlenmeden önce kendi başıma bir şeyler yapardım şimdi ona haber vermeden evdençıkmam bile suratını düşürür izin vermemek gibi bir şeyl yok beni kısıtlamaz ama her daim haberi olmalıymış haber vermesem bira akıllıca düşün ya der kızar
Bu eleştiriler haricinde duygusallık yok mu size karşı eşinizde? Size iltifat eder mi?
eder çok güzel vakit geçiririz esprilidir ve gönlümü hoş etmeyi iyi bilir

Araştırmalarınıza duygusal şiddet ve gaslighting anahtar kelimelerini araştırarak başlayın. Öfkelendiğinizde vs. Değil de böyle gayet normal zamanlarda saçma sapan şekilde sizi bozmaya çalışıyorsa, sarkastik cevaplarla onu bi kendine getirin. Benim eşim şöyle olmalı böyle olmaşı diyince hayırdır einstein mısın sen? Ya da Pardon aşkım atom parçaladığını fark etmemişim gereksiz sorularımla oyaladım seni diyin.

Ben hala mantıksızlık kısmını anlamadım.
Bazen benim de çevremdeki insanlara geniş çaplı ve sonuç odaklı düşünemedikleri için sinirlendiğim olur...

Örneğin bir derdimi paylaştığımda ilk aklıma gelecek olan şey söylendiğinde
'sağol ya düşünemiyordum' bende bunu derim...

Yada okulla ilgili problem yaşadım, sekreterliğin çözebileceği basit bir şeyi çözmedikleri için, işlerini öğretmek zorunda kaldığımda;

bir iş yapılırken
'aaaa ama bu yok olmaz' diyip yerine alternatif üretilmediğinde

Yemek yaparken eksik malzeme dünyanın sonu imiş gibi davranıldıgında,

Bir konu üzerine konuşulurken 'aman nasıl olsa bir şey değişmez' diyip fikir yürütmeye üşenildiğinde,

Hafif bir sinir kat sayım yukselir.
Karşındakini aşağılamam, ama kendi kendimi gerdiğim çok olur... insan az düşünür diye..

Haklı gerekçeleri bile varsa, eşinizin yine de kırıcı davranmaması gerekir.
Sizin de eğer gerçekten mantıksız davranışlarınız varsa daha düşünceli hareket etmeyi öğrenmeniz gerekir.
Ama ezik gibi davranıp durumu kabullenip eşiniden özür diler pozisyonda durmayın.
Tamam nedir yani; ne var bu kadar abartacak? Diye üste çıkın :) zamanla hem ezdirmeden hem daha düşünceli davranırsanız sorun ortadan kalkar...

mümkün olabildiğince az konuş her konuda fikir yürütme.kimin sözü tam bilmiyorum sormuşlar akıllı kadın kimdir diye az konuşandır demiş ya hiç konuşmuyorsa o kadar akıllısını hiç görmedim demiş

Bu çok "mantıklı" erkeğin ne işle meşgul olduğunu merak ettim açıkçası.
Ha yeri gelmişken gereksiz eleştiri gizli hayranlıktır demişler. Boş şeylerden gereksiz eleştiri çıkarıp seni ezmeye çalışmasın demek sen ondan daha zekisin. Böyle dedikçe yapıştır cevapları kalsın öyle o da bir süre sonra pısar kalır.

Acikcasi ,konu net degil bazen esler birbirini bezdiriyor ,allah var bendecevde sandigim esimi gelince goremesem merak eder ararim ,
Sonrasinda da merak edecegimi dusun haber bari diye sitem ederim ,
Belki esiniz derdini size tam anlatamiyor belki de sizin hersey dilinizde ,
Dusunmeden cok gereksiz laflarda bezdirir ,
Annem yapar boyle barbunya mi yapicaz anne dun fasulye yedik ,
Oradan mi alicaz anne orasi pahali ,5 yas cocuk gibi ,
Bir terapistten yardim alin somut orneklerle

Buraya yazıp çözüm aramak mantıklı bir insanin yapacağı hareket. E zaman demekki mantıksız davranmıyorsun. Eşini birileri fazla pohpohlamis belki bunu yapanlardan biri de sizsinizdir o da kendini bisey sanmış. Ha birde ağız alışkanlığı olmuş olabilir bi mantıklı konus demek. Hani bazı zaman karşındakine ya bi sacmalama ya filan dersin bunu 2-3 kere söylesen karsindaki saçma mi konuşuyorum diye düşünür. Oysa her insanin fikri kendine gore normaldir. Çok az kişi amma da saçmaladım der

Ben tam aksi kabullendiğim için böyle oldu durum

Eşim tıp fakültesinde çalışıyor evlenmeden önce böyle değildi evlendikten sonra bu huyu çıktı işte

Siz söyleyince hatırladım bi ara yarın ne yapayım diye hep ona sorardım bana sorma sen kendin ne istersen yap ama farklı şeyler de öğren bu evin hanımı sensin der yemekle ilgili çok şey sorsam yine mantıklı düşün boğma beni derdi

Bende ona zeki kocam çok derim ve pohpohlarım onu ama erkeklerin EGO'sunu tatmin etmek hoşlarına gidiyor diye yapıyordum bunu yanlış mı yapıyorum acaba

Bence sizde bir sorun yok, eşiniz "En çok ben bilirim, her şeyin en doğrusu bende"cilerden. Ne malum sizin mantıksız olduğunuz, öyle olsanız dahi her söylediğiniz mi mantıksız? Kendinizi ezdirmeyin, bir insanın her zaman her şeyin en doğrusunu bilmesi mümkün değil.

Peki o üslubunun farkında miymiş?
Cocuk bile açıklama yaparken "sus bahane üretme bana" denmez.
Aklınca mantıklı kadın istiyor ya önce makul adam olmayı öğrenip okuzlugu biraksin.

Duygusal olmak mantıksız olmak manasına gelmiyor. Sürekli duygularımla hareket ediyorum demişsiniz ama duyguların da kendi içinde mantığı vardır. Sizin durumunuz duygusallıktan ötürü değil, aklınıza geleni akıl süzgecinden geçirmeden alelacele söylemenizden. Sanırım tezcanlısınız.

Eşinizin sizi sürekli tenkit etmesi doğru değil elbette ama kitap oku kendini alanında geliştir demeye kadar geldiyse iş belli ki eşiniz sizin kendi potansiyelinizi tam olarak kullanamadığınızı ve öğrenmeye kapalı olduğunuzu anlatmak istiyor - kendi düşüncesine göre öyle, gerçekte nasılsınız bunu bilemeyiz, belki tam tersi öğrenmeye açık bir yapınız var.-

Tabii sus bahane üretme diyen bir eşin kafasına terlik fırlatmak da akıllıca bir seçim olabilir kimi zaman... Kimbilir, o dahi eş zamanla kafasına aldığı darbelerden normalleşebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…