- 25 Mayıs 2015
- 970
- 632
- 303
- Konu Sahibi Postmodernik
-
O an tartıştık ama sonrasında ilişkimiz gayet normalSoguyorum senden dedi ve iyi iliskiniz var
Evet düşüncelerini akıl süzgecinden geçirerek konuş lafını çok duydum ondan eşim sinirli ki zaten kendi de söyler ben sinirlenince uzak dur benden ağzımdan kötü bir şey çıkabilir der onun dışında iyidir de bilmiyorum nasıl oluyor eşlerini avucunun içinde tutup erkeğin sözü geçiyormuş gibi gösterip hakimiyeti elinde tutan kadınları nasıl oluyor bu yaDuygusal olmak mantıksız olmak manasına gelmiyor. Sürekli duygularımla hareket ediyorum demişsiniz ama duyguların da kendi içinde mantığı vardır. Sizin durumunuz duygusallıktan ötürü değil, aklınıza geleni akıl süzgecinden geçirmeden alelacele söylemenizden. Sanırım tezcanlısınız.
Eşinizin sizi sürekli tenkit etmesi doğru değil elbette ama kitap oku kendini alanında geliştir demeye kadar geldiyse iş belli ki eşiniz sizin kendi potansiyelinizi tam olarak kullanamadığınızı ve öğrenmeye kapalı olduğunuzu anlatmak istiyor - kendi düşüncesine göre öyle, gerçekte nasılsınız bunu bilemeyiz, belki tam tersi öğrenmeye açık bir yapınız var.-
Tabii sus bahane üretme diyen bir eşin kafasına terlik fırlatmak da akıllıca bir seçim olabilir kimi zaman... Kimbilir, o dahi eş zamanla kafasına aldığı darbelerden normalleşebilir.
KatiliyorumSöyleyeceklerinizi iki kere düşünün.
Ağızdan çıktıktan sonra kulağa nasıl geldiğini, söylediklerinize karşı tarafın nasıl tepki vereceğini ölçüp tartmaya çalışın...
Ama gerçekten mantıksız mısınız, eşinize göre mi mantıksızsınız anlamamız icin bir örnek vermeliydiniz :)
Bazi insanlar cabuk hizli ve dogru karar akmakta zorlanir,o yuzden 3 kere uygulugunu kendi icinizde sorgulayip kendi planlarinizi ,kendi adimlarinizi atin ,Siz söyleyince hatırladım bi ara yarın ne yapayım diye hep ona sorardım bana sorma sen kendin ne istersen yap ama farklı şeyler de öğren bu evin hanımı sensin der yemekle ilgili çok şey sorsam yine mantıklı düşün boğma beni derdi
En azından sizinkinde ters tepmiş belli. Sanki onunda ince bi ayarı var öyle değil mi? Ornek yarin ne yemek yapayım yerine yarin kuru fasulye yapacağım sen ne dersin gibi. Herşeyi onlara danıştın mi da kendini birşey sanıyorlarBende ona zeki kocam çok derim ve pohpohlarım onu ama erkeklerin EGO'sunu tatmin etmek hoşlarına gidiyor diye yapıyordum bunu yanlış mı yapıyorum acaba
Evt cnm seni pasif goruyorBende anlamıyorum evet çok zeki biridir eşim ama ben bi kadınım sonuçta daha duygudaşım neden mantıklı düşünmüyormuşum akıllıca düşünmeli hareket etmeliymiş onun öz güveni tamdır kendisine benim öyle değil o yüzden böyle belki de
HaklısınızBazi insanlar cabuk hizli ve dogru karar akmakta zorlanir,o yuzden 3 kere uygulugunu kendi icinizde sorgulayip kendi planlarinizi ,kendi adimlarinizi atin ,
Lutfen sakin sizi itham ettigimi dusunmeyin annemle boyleyim bazen o sorumluluk beni boguyor ,herkesi bazen zorlar,
Ornegin kendinize haftalik yemek programi yapin ,ne ne ile uyar bakin ,
Bi gun annem bulgurlu yesil mercimek ile pirinc pilavi servis etti ,
Hepimiz farkliyiz bunu kabullenmek lazim
Kesinlikle önceden böyle değildi artık iyice üzerimde hakimiyet kurdu ama bunu ben yaptım hep pasif kaldım yanındaEn azından sizinkinde ters tepmiş belli. Sanki onunda ince bi ayarı var öyle değil mi? Ornek yarin ne yemek yapayım yerine yarin kuru fasulye yapacağım sen ne dersin gibi. Herşeyi onlara danıştın mi da kendini birşey sanıyorlar
Ben kendime elbise falan alacaktım genel olarak kıyafet iç dış başta normal konuştu sonra mantıksız oldum işteEvt cnm seni pasif goruyor
Ozguvenini yitirmissin esin sayesinde banada surekli mantiksizssin dense kendimi kotu hissederdim
Birseyi almaya birlikte mi gidelim ayri mi kelimesi neden mantiksiz hic anlamadim
Ne alacaktiniz cok merak ettim
Esine ezdirme kendini dusuncelerini savun
O zaman üstüne bir kova soğuk su dökme vakti gelmişte geçiyor. Tabi Bunu mecazi söyledim. Anladiniz siz onuKesinlikle önceden böyle değildi artık iyice üzerimde hakimiyet kurdu ama bunu ben yaptım hep pasif kaldım yanında
Onun kafasindan gecenleri okuyacskmisin.Eşimin bana söylediği düşünerek konuş alanınla ilgili araştırmalar yap kitap oku mesela en son bir şey alacaktık bende birlikte mi gidip alırız ayrı mı dedim başta bir şey demedi sonra böyle mantıksız konuşunca benim eşim böyle saçma sorular sormamalı kendinden soğutuyor beni bu mantıksızlıkların bide açıklama yapınca bahane üretme bana sus üsteleme der ona göre kafamı çalıştırmıyormuşum
Bu imkansızOnun kafasindan gecenleri okuyacskmisin.
Teşekkür ederim1.Ne kadar az beklenti o kadar mutluluk. 2. Beklentileri imkanlar dahilinde belirlemek 3. Az oz ve net konuşmak önemli konularda 4. Sinirlenmek yerine sakince ve sen demek yerine ben ile başlayan cümleler. Ornek Sen şöyle dedin yerine ben bu söylediğine kırıldım.5. Ailesi hakkında olumsuz düşünceleri her seferinde tak tak sahip onu ailesinin avukatı yapmamak 6. Temcit pilavı giBi geçmişi isitip isitip önüne surmemek(benim koca çok nefret ediyor)7. Değiştirebileceğini inandigin konularda sabırla ve azimle uzun süre üstüne gitmek hemen pes etmeden 8. Her zaman kendine güvenmek aşırıya kaçmadan. Aklıma gelenler bunlar. Maddeleri önem sırasına gore değil aklıma geldiği şekilde yazdım.Bunlari yaparsan birseyleri değiştirmek daha kolay oluyor nacizane fikrim
Yok aksine arkadaşlarım hocalarım üniversite de zekş kızsın gözünden bir şey kaçmaz derlerdi elimse saf karıcım der banaSadece eşiniz mi elestiriyo bu sekilde baska ayni tarz elestiri duydunuz mu birilerinden?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?