• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin beni üzme çabası

Mutlu olmayı seçtim demişsiniz. Mutlu olmak karşılığında sizden böyle birşey bekliyorsa eşiniz sizi sevmediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Mutlu da olamazsınız. Ağır şekilde kompleksli bir adam karşınızdaki. Mezuniyet bitecek başka konularda fedakarlık yapması kendinden ödün vermesi gereken siz olmanızı bekleyecek. Çünkü buna alıştırmışsınız adamı. İnsan sevdiğine bunu yapmaz. Gerçi 12 sayfa arkadaşlar benzer şeyler yazmış ama ben de söyleyeyim dedim. Allah hakkınızda hayırlısını versin

Üniversite
Yüksek lisans
Mezuniyet

Ve çalıştırmıyor lafı
Ve kabullenmişlik...

Neden okudun ki arkadaşım? Eşin kompleksli ama umarım sen hayatının değerini bilen bir kadın olursun ...

Eşim iki yıllık ön lisans mezunu
Ben iki üniversite
Bir yüksek lisans
Ve mali müşavirlik
Ondan daha fazla kazanıyorum
arada takılır bana , seni üniversite kapısında beklediğim kadar kendim okula gitseydim ben de 4 yıllık mezun olurdum diye
Geçen hafta aldım karşıma konuştum . Büyük oğlumla Malta'ya gidip dil geliştirmek gibi bir planım olduğunu anlattım .
Kompleks önemli şey .....
yazdıklarınızı hayranlıkla okudum..
Eğitim ve kişisel gelişim tutkunuz burda ki bayanlara örnek olacak türden.
Peki şunu merak ettim?
Eşinizin genel anlamda, tepkisi nasıldır?

2 yaş fazla değil bir yana yaşımı söylediğimde şaşırmayan olmamıştır hep aldığım cevap ben seni 18-19 sandım.yani bu yüzden beni yaşla vurması o kadar saçma ki.kompleksli değilim bu kınuda olsam zaten eşimle evlenmezdim burdakilerin dediği gibi o da bunu sorun etse baştan eder ve o da evlenmezdi yani amacı sinir etmek

Davet ettim onun ailesi de olucak

Şaka anlayışı o zaten ama şakasında da benim egomu zedeleme amacı var.çok takılmıcam bugün eşime benim güzel günüm ve 1 gün sonuçta diğer sorunlara diğer günler takılırım

Evet işime geliyor ama tembelliğimden değil böyle bi eşim varken çalışmak gözümde çok büyüyor çünkü huzurum olmucak evde biliyorum ve ben bi seçim yapmak zorunda kalıcam

Ettim tabi sürekli olmasa da arada sırada belli ederdi önemli olan okul okumak değil para kazanmak senin arkadaşlarının maaşı ne kadar o kadar okudular vs.tarzı

Ya kusura bakmayın da böyle bir adamın neyine aşık oldunuz ?

Eşimle aynı kurumdayız, eşim benim yöneticimin de yöneticisi konumunda olmasına rağmen arada bir çalışma evinin hanımı ol diye takılır. Ben sırf para için çalışmıyorum, kendimi geliştirmek, eve tıkılıp kalmamak, sosyalleşmek ve tabi ki emekliliğim için...Evden çalışabildiğim bir işim olsaydı o şekilde olabilirdi ama evde oturmak bana çok boş geliyor. Kendimi işe yaramaz hissediyorum. Gün içinde yardımcı olduğum insanlar, aldığım allah razı olsun duası bile beni mutlu ediyor. Evde oturmayı nasıl seviyorsunuz cidden anlamıyorum. Geçen açıklandı ülkemizde 18-24 yaş arası kadınların yarısı ne okuyur ne çalışıyor. Ne vahim değil mi? Ülkenin kalkınmasına ufacık katkım olsa çok mutlu olurum ben, demek ki herkes böyle düşünmüyor.

Canım egitim seviyeleriniz arasındaki fark nedeniyle kendini ezik hissediyor ve sizin ona göre eksi yönünüz olan yaşınızı dile getirerek bu ezikliği gidermeye çalışıyor...
Bu nedenle böyle seyler konuştuğu zaman gül geç, onu ciddiye alma..

Ben ve eşim aynı isi yapıyoruz, ancak ben evlendikten sonra yuksek lisans yaptim, hatta birlikte yapalik dedim istemedi...mezun olduktan sonra benim esimde de yüksek lisans mezunusunda ne oldu, ne değişti, ben erkeğim falan gibi ilginç soylemler icine girdi, hiç umursamadim, sonra kendiliğinden konu kapandı..

Birde nacizane tavsiyem, özellikle evlilik sosyal ortamlarinizda egitim durumlarınizin konusunun açılmasına fırsat verme, bu durum erkekler de aşağılık komleksine sebep oluyor.

Birde bu aşağılık kompleksine girme psikolojisi eşinde var gözüküyor, bu hiç geçmez, bu gün egitim yarın başka bir şey....

Sürekli katlanabilecek misin....

Son düzenleme:
Sizin eğitim hayatınız tam olabilir ama....
Kişisel gelişiminiz tam olamamış...
Amacım sizi kırmak değil, aksine aydınlanma sağlayın diye yazdım.

Ben para kazanmıyorum ki daha çoğundan korksun.istemiyo çalışmamı defalarca konuştuk. diğer konuları da konuştuk kabul etmiyo itiraf etmiyo hissettiklerini.beni hep ezme çabası var

Şu anda çalışmama nedeniniz hala okumanız kaynakli is aramamaniz yada iş bulamamaniz mi, yoksa esinizin çalışmanizi istememesi mi..
İyi maaşlı bir iş bulsaniz esiniz çalışma dese vazgeçer miydiniz..Eger cevabınız vazgecerdim ise bence eşiniz için mezuniyet törenine de gitmeyin.

Benim eşimde çalışma diyen biri ama hiç kabul etmedim, ancak esimjn hatri icin mezuniyet töreni, yada toplu yemeklere katilmayabilirdim, diyeceğim o ki mezuniyet töreni konusu çalışmama konusundan daha az önemli

maalesef evet sizi kıskanıyor. Komlex yapıyor. Sizin kendinizi kötü hissetmeniz için de yaşı bahane ediyor ama zaten sadece 2 yaş var. Kendisi üniverste okumadığı için de zoruna gidiyor. Ama çözüm nedir bilmiyorum ..İnşallah güzel bir iletişimle düzeltürsiniz.

Birincisi iki yaş sorun edilecek bir yaş atkı değil
Toplum olarak kadın erkekten para kariyer olarak daha üstte olduğunda niyeyse bi sorun olarak görülüyor
Eşinize sık sık bu durumun hiç önemli olmadığını söyleyin
Başkalarının yanında da bunu belirtin
Çünkü bazı insanlar kafasını karıştırıyor olabilir
Gereksiz bi sürü insan var can sıkıcı konuşma yapan maAlesef

Gurur duymalı karısıyla, kendini kötü hissetme olmamalı verdiği tepki ama alısır zamanla

sanki aranızda 10 yaş var yani bu neyin yaş muhabbeti?çok saçma olmuş.çekemediğini bu kadar belli etme istersen deyip sizde onu diplomadan vursanız çok mu iyi olur yani?alt da kalmayın sonuçta ikinizde bilerek isteyerek evlenmişsiniz şimdi sen diplomanın o yaşın hesabını yapsa doğru olmaz.adama sorarlar evlenmeden bilmiyor muydun?diye.cahil insan kahrı çekmeyin derim.mezuniyet de hakkınız kesinlikle gidin eğlenin.

yazdıklarınızı hayranlıkla okudum..
Eğitim ve kişisel gelişim tutkunuz burda ki bayanlara örnek olacak türden.
Peki şunu merak ettim?
Eşinizin genel anlamda, tepkisi nasıldır?
Gezmeyi yemeyi içmeyi çok sever. Bana aşırı düşkündür. Ama ben tek başına da vakit gecirmeyi severim. Bazen bu sorun olabilir aramızda. Anlayışlıdır. İşbölümüne kesinlikle uyar. Mesela benim görevlerim çocukların ödevlerini yaptırmak ve yemek hazırlamak. O da temizlik ve ütüden sorumlu. Gerçi haftada bir yardimci geldiği için pek sorun olmuyor ama ben ev isine hiç karışmam. Kıskançtır çünkü ben arkadaşlarımla dışarıda zaman gecirmeyi , iki günlük tatiller yapmayı severim. Ben hiç kıskanç degilim. Bu da onun en büyük sikayeti. Kadinlar kulübü bdv ye bakınca ideal koca gibi gelmeye başladı bana da ;)

Gezmeyi yemeyi içmeyi çok sever. Bana aşırı düşkündür. Ama ben tek başına da vakit gecirmeyi severim. Bazen bu sorun olabilir aramızda. Anlayışlıdır. İşbölümüne kesinlikle uyar. Mesela benim görevlerim çocukların ödevlerini yaptırmak ve yemek hazırlamak. O da temizlik ve ütüden sorumlu. Gerçi haftada bir yardimci geldiği için pek sorun olmuyor ama ben ev isine hiç karışmam. Kıskançtır çünkü ben arkadaşlarımla dışarıda zaman gecirmeyi , iki günlük tatiller yapmayı severim. Ben hiç kıskanç degilim. Bu da onun en büyük sikayeti. Kadinlar kulübü bdv ye bakınca ideal koca gibi gelmeye başladı bana da :KK66:
Kesinlikle! Maşallah diyorum o zaman :nazar:

Kızlar selam ben 9 aylık evliyim.mühendisim.yüksek lisansa yeni başladığım dönemde eşimle tanıştık, 1 sene içinde de evlendik.haliyle okuluma devam ettim.eşimle aramızda 2 yaş var ben ondan büyüğüm.ama çok küçük gösterdiğim için (18-19 sanıyor herkes) bu konuyu hiç problem etmedim o da etmedi ki çok peşimden koştu.eşim de lise mezunu. üni başlamış 1 yıl sonra zor gelmiş bırakmış.kendi işleri var.ben bunu yaşta olduğu gibi hiç problem etmedim çünkü bu tarz şeyler ( okul okumak veya yaş farkı) seven iki insanın arasına giremez diye düşünüyorum.
Her neyse yarın benim yüksek lisans mezuniyet törenim var ve bikaç gündür eşim bana ters davranıyo.elbise bakmama sinir oluyo, şakayla karışık gitmicez törene istemiyorum diyo,cübbeni çöpe atcam katılamıcaksın falan diye sinir olduğunu aşırı belli ediyo günlerdir.
Bu sabahta prova var okula gitmye hazırlanıyorum yanıma geldi ben tam kaç yaşındayım dedi söyledim peki sen dedi onu da söyledim yok artık sen bana göre ne kadar yaşlısın valla ben napmışım ya dedi gülerek bilmiyo muydun büyük olduğumu evlenmeseydin o zaman dedim kapıt üstünde görünce farkına vardım dedi ben de sinirlendim zorla mı evlendim ben senle dedim o da sen benle böyle çok ters konuşmaya başladın kendine gel falan diye çıkıştı. sonra hiçbişey demeden çekti gitti.
Başarımı kıskandığıdan mı böyle yapıyo bana kendimi kötü hissettirmek için (bak sen master yaptın ama bende senden küçüğüm ) kendini altımda kalmış hissettiğinden mi, yoksa gerçkten büyük olmamı böyle mi görüyo aklı şu ara mı yerine geldi?
Bana bi fikir verin kızlar napıyım nasıl bi karşılık veriyim alıp karşıma açık açık amacın ne diye konuşsam mı bilmiyorum onu da anlamaya çalışıyorum ama söyledikleri şakasına da olsa gerçekten kırılıyorum üzülüyorum. yarın benim için güzel bi gün ama sayesinde hevesim kalmadı
Məəncə sizin uğurlarınızı görüb içində az da olsa qıısqanclıq yaranır. Sizi itirməkdən qorxur. Ona görə də bu cür davranır.

Kızlar selam ben 9 aylık evliyim.mühendisim.yüksek lisansa yeni başladığım dönemde eşimle tanıştık, 1 sene içinde de evlendik.haliyle okuluma devam ettim.eşimle aramızda 2 yaş var ben ondan büyüğüm.ama çok küçük gösterdiğim için (18-19 sanıyor herkes) bu konuyu hiç problem etmedim o da etmedi ki çok peşimden koştu.eşim de lise mezunu. üni başlamış 1 yıl sonra zor gelmiş bırakmış.kendi işleri var.ben bunu yaşta olduğu gibi hiç problem etmedim çünkü bu tarz şeyler ( okul okumak veya yaş farkı) seven iki insanın arasına giremez diye düşünüyorum.
Her neyse yarın benim yüksek lisans mezuniyet törenim var ve bikaç gündür eşim bana ters davranıyo.elbise bakmama sinir oluyo, şakayla karışık gitmicez törene istemiyorum diyo,cübbeni çöpe atcam katılamıcaksın falan diye sinir olduğunu aşırı belli ediyo günlerdir.
Bu sabahta prova var okula gitmye hazırlanıyorum yanıma geldi ben tam kaç yaşındayım dedi söyledim peki sen dedi onu da söyledim yok artık sen bana göre ne kadar yaşlısın valla ben napmışım ya dedi gülerek bilmiyo muydun büyük olduğumu evlenmeseydin o zaman dedim kapıt üstünde görünce farkına vardım dedi ben de sinirlendim zorla mı evlendim ben senle dedim o da sen benle böyle çok ters konuşmaya başladın kendine gel falan diye çıkıştı. sonra hiçbişey demeden çekti gitti.
Başarımı kıskandığıdan mı böyle yapıyo bana kendimi kötü hissettirmek için (bak sen master yaptın ama bende senden küçüğüm ) kendini altımda kalmış hissettiğinden mi, yoksa gerçkten büyük olmamı böyle mi görüyo aklı şu ara mı yerine geldi?
Bana bi fikir verin kızlar napıyım nasıl bi karşılık veriyim alıp karşıma açık açık amacın ne diye konuşsam mı bilmiyorum onu da anlamaya çalışıyorum ama söyledikleri şakasına da olsa gerçekten kırılıyorum üzülüyorum. yarın benim için güzel bi gün ama sayesinde hevesim kalmadı
Son paragrafta kendi kendinize yaptığınız yorum cok dogru, siz biliyorsunuz aslinda tüm cevabi...

eşinin seni kıskanmasına gerek yok bu adamla evlendiğine göre aranızda seviye farkı olduğunu sanmıyorum herkes hakkını vererek okul bitirmiyor sınava gir çık ezberle vizyon sıfır

Back
X