• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin beni üzme çabası

2 yaş çok fazla değil genç gosterıyorsanız sorunda değil kıskançlık yapıyor bence
2 yaş fazla değil bir yana yaşımı söylediğimde şaşırmayan olmamıştır hep aldığım cevap ben seni 18-19 sandım.yani bu yüzden beni yaşla vurması o kadar saçma ki.kompleksli değilim bu kınuda olsam zaten eşimle evlenmezdim burdakilerin dediği gibi o da bunu sorun etse baştan eder ve o da evlenmezdi yani amacı sinir etmek
Annesi babasini da davet et .Her lafina caaat cat cevap ver bence seni begendigime şukredip git iki rekat nmz kıl de .Kompleks yapmıs paşam .
Davet ettim onun ailesi de olucak
beni terslemeye başladın demiş ya bence bu duruma dikkat edin belki de amacı yalnızca şaka yapmaktı. Hoş bir şaka değil belki ama eşinizin şaka anlayışı o olabilir bence üstüne gitmeyin ve alıngan davranmayın yarın bir güzel kepi atın. Mutlu olun.
Şaka anlayışı o zaten ama şakasında da benim egomu zedeleme amacı var.çok takılmıcam bugün eşime benim güzel günüm ve 1 gün sonuçta diğer sorunlara diğer günler takılırım
Kocam calistirmiyor diye bi sey yoktur ben calismak istemiyorum bu da işime geliyor vardir.
Evet işime geliyor ama tembelliğimden değil böyle bi eşim varken çalışmak gözümde çok büyüyor çünkü huzurum olmucak evde biliyorum ve ben bi seçim yapmak zorunda kalıcam

İlişkide eğitim düzeyi maalesef erkeler açısından önemli. Kompleks yapmış eşiniz. İlişki esnasında hiç bu tarz şeyleri sorun ettiğini fark etmediniz mi? Ayrıca kendini sizden aşağıda gördüğü için yaşınızla dalga geçmesi de ekstra çocuksu olmuş.
Ettim tabi sürekli olmasa da arada sırada belli ederdi önemli olan okul okumak değil para kazanmak senin arkadaşlarının maaşı ne kadar o kadar okudular vs.tarzı

2 yaş fazla değil bir yana yaşımı söylediğimde şaşırmayan olmamıştır hep aldığım cevap ben seni 18-19 sandım.yani bu yüzden beni yaşla vurması o kadar saçma ki.kompleksli değilim bu kınuda olsam zaten eşimle evlenmezdim burdakilerin dediği gibi o da bunu sorun etse baştan eder ve o da evlenmezdi yani amacı sinir etmek

Davet ettim onun ailesi de olucak

Şaka anlayışı o zaten ama şakasında da benim egomu zedeleme amacı var.çok takılmıcam bugün eşime benim güzel günüm ve 1 gün sonuçta diğer sorunlara diğer günler takılırım

Evet işime geliyor ama tembelliğimden değil böyle bi eşim varken çalışmak gözümde çok büyüyor çünkü huzurum olmucak evde biliyorum ve ben bi seçim yapmak zorunda kalıcam

Ettim tabi sürekli olmasa da arada sırada belli ederdi önemli olan okul okumak değil para kazanmak senin arkadaşlarının maaşı ne kadar o kadar okudular vs.tarzı

Sırf belki de daha genç gorundüğünüzden yapıyordur benim eşim benden 11 yaş büyük olduğu halde onu daha genç görenler var benim kemik yapım biraz büyük olduğu için öyle görüyorlar ama onun yüzü kırışıyor onu görmüyorlar komplekse girdim

Burdaki kadınlar seni üzmek kirmak istemiyor aslında. Sakin kafa ile düşün taşın. Denilenleri yanlış anlama.
Ben ögretmenim. Atanamadim. Özelde de bu sene çalışmadım. Daha yeni başvuru yaptım. Ama çalışmadım diye egitimimi çöpe atmış olmadim. Burada önemli olan çalışmak istemezsin, zor gelir vb çalışmazsın. " ama eşim istemiyor" dersen o bâska anlama gelir. Burdaki kızlar buna tepki veriyor.
yoksa hepimiz eğitimin para kazanmaktan çok daha büyük getirileri olduğunda hemfikiriz. Ve bu getirilerin en büyüğü kendi kararıni kendinin verebilmesidir.

Eşimle ikimiz de aynı okulu okuduk. Lisans mezunuyuz. O atandı. Ama bana ikinci universiteyi okumam, yüksek lisans yapmam,dil eğitimi almam ya da çalışmam konusunda destek veriyor. Hatta sınava başvuru yapmış benim icin. Sevmek budur çünkü..

Senin için egitim ve yaş farkı sorun olmuyor olabilir. Amenna. Ama eşin için olmuş. Bir kadına "benden büyüksün, seninle niye evlendim ki" cümlesi -şaka olsa bile- ne kadar incitici.. ne kadar yıpratıcı.. ve bunun sebebi senin ona nispetle eğitimli olman.. bu hakaretler için mi okul okuyoruz.. hayır.. bunlarsan kurtulmak için..

Seni uyarmak istiyoruz. Kendine bunu yaptırma. Eğitim alkışlanır ancak.. yerilmez.. ve bir insan bir kişinin eğitimini alkışlamıyorsa ona da cehalet denir. Ancak bir egitimli bir egitimliyi destekler. Ve isye hepimiz seni destekliyoruz.
Eşinle işin çok zor. Kendi kararıni kendin ver. Asla boyun eğme.. itaat etme. Seni kırmasına izin verme..

Sen benden büyüksün, derse.. sen de onu hassas noktalarından vur demiyorum. Ama vurma da demiyorum.
Zira ben olsam.. evet canım yüksek lisans yapmak için yıllarımi verdim,lise mezunu olsam senin gibi olurdum, derdim.
Çok güzel yazmışsınız fikrinizi çok teşekkür ederim dedikleriniz aklımın bi köşesinde

gayet de belli etmiş aslında
aşktan gözünüzün kör olmasına çok üzüldüm
hep söylerim evliliklerde aşk kadar mantık da önemli, yoksa bişeyler yürümeyebiliyor
inşallah mutlu olursunuz da tüm bu fedakarliklariniza değer

Kızlar selam ben 9 aylık evliyim.mühendisim.yüksek lisansa yeni başladığım dönemde eşimle tanıştık, 1 sene içinde de evlendik.haliyle okuluma devam ettim.eşimle aramızda 2 yaş var ben ondan büyüğüm.ama çok küçük gösterdiğim için (18-19 sanıyor herkes) bu konuyu hiç problem etmedim o da etmedi ki çok peşimden koştu.eşim de lise mezunu. üni başlamış 1 yıl sonra zor gelmiş bırakmış.kendi işleri var.ben bunu yaşta olduğu gibi hiç problem etmedim çünkü bu tarz şeyler ( okul okumak veya yaş farkı) seven iki insanın arasına giremez diye düşünüyorum.
Her neyse yarın benim yüksek lisans mezuniyet törenim var ve bikaç gündür eşim bana ters davranıyo.elbise bakmama sinir oluyo, şakayla karışık gitmicez törene istemiyorum diyo,cübbeni çöpe atcam katılamıcaksın falan diye sinir olduğunu aşırı belli ediyo günlerdir.
Bu sabahta prova var okula gitmye hazırlanıyorum yanıma geldi ben tam kaç yaşındayım dedi söyledim peki sen dedi onu da söyledim yok artık sen bana göre ne kadar yaşlısın valla ben napmışım ya dedi gülerek bilmiyo muydun büyük olduğumu evlenmeseydin o zaman dedim kapıt üstünde görünce farkına vardım dedi ben de sinirlendim zorla mı evlendim ben senle dedim o da sen benle böyle çok ters konuşmaya başladın kendine gel falan diye çıkıştı. sonra hiçbişey demeden çekti gitti.
Başarımı kıskandığıdan mı böyle yapıyo bana kendimi kötü hissettirmek için (bak sen master yaptın ama bende senden küçüğüm ) kendini altımda kalmış hissettiğinden mi, yoksa gerçkten büyük olmamı böyle mi görüyo aklı şu ara mı yerine geldi?
Bana bi fikir verin kızlar napıyım nasıl bi karşılık veriyim alıp karşıma açık açık amacın ne diye konuşsam mı bilmiyorum onu da anlamaya çalışıyorum ama söyledikleri şakasına da olsa gerçekten kırılıyorum üzülüyorum. yarın benim için güzel bi gün ama sayesinde hevesim kalmadı

kendini yetersiz görmüş belliki
pis herif ne biçim konuşuyor sizinle böyle
hadsizliğe bakarmısın

Kızlar her konumda aynı şeyler oluyo benim konum aileme acınması yada eşimin geri kafalılığı emeklerimin boşa çıkması değil.keşke çalışmıyorum demeseydim konu çok başka yerlere geldi sorumun çok dışına taştı.hayat benim tercih benim ailem de benim kararıma saygı duyuyo onlar elinden geleni yaptı gerisi bana kalmış.
Ev hanımları ilkokul mezunu cahil kadınlar olmak zorunda değiller bu zihniyeti değiştirin ben mühendisim ve ev hanımı olmayı tercih ediyorum evet bu benim tercihm eğer tercihim olmasaydı bu evlilikte zorla tutulmuyorum.. lütfen böyle yorumlar yapcaksanız yapmayın sorunuma yardımcı olmak için yazanlara teşekkür ederim
İyi de siz zaten Durumu kabullenmişsiniz.. eşinizi seviyorsunuz.. çocuklarınıza daha iyi bir gelecek verebilmek adına yüksek lisans bile yapmışsınız..bence her şey güzel gözüküyor eşiniz yaşın benden büyük diyebilir bence bir sorun yok sizde duymayın zaten mükemmel bir eşiniz var size baya saygı duyuyor. Sizde bu kadar emeğin üzerine evde oturup çocuklarınıza iyi bir gelecek sağlayın.. ilerde yaşınız geçip bu yaşa kadar çalışmadım bir çalışma hayatım olmadı çocuğum var ne yapıcam bilmiyorum gibi konular da okumuyoruz zaten biz hiç.. her şey çok güzel yola devam..

Ben bunu yaşta olduğu gibi hiç problem etmedim çünkü bu tarz şeyler ( okul okumak veya yaş farkı) seven iki insanın arasına giremez diye düşünüyorum.

İşte tam bundan ötürü.
Siz sorun etmiyorsunuz ama denk olmadığınız için.
Yaşlanmaya başladığınızda bu adam başlar benden büyüktün zaten vs demeye hazır olun.
Ayrıca çalışmak için eşinizden onay beklemeyin.
Kendi ayagınızın üzerinde durun.

Kızlar her konumda aynı şeyler oluyo benim konum aileme acınması yada eşimin geri kafalılığı emeklerimin boşa çıkması değil.keşke çalışmıyorum demeseydim konu çok başka yerlere geldi sorumun çok dışına taştı.hayat benim tercih benim ailem de benim kararıma saygı duyuyo onlar elinden geleni yaptı gerisi bana kalmış.
Ev hanımları ilkokul mezunu cahil kadınlar olmak zorunda değiller bu zihniyeti değiştirin ben mühendisim ve ev hanımı olmayı tercih ediyorum evet bu benim tercihm eğer tercihim olmasaydı bu evlilikte zorla tutulmuyorum.. lütfen böyle yorumlar yapcaksanız yapmayın sorunuma yardımcı olmak için yazanlara teşekkür ederim
Ekonomik özgürlük kendi ayaklari üzerinde durabilmek bir kadin için çok önemlidir bizim toplumumuzda.Kendinizi kandırmayın.Ben sizin tercihiniz olduğuna inanmıyorum.Yalan söylüyorsunuz da demiyorum sakın yanlış anlamayın.Ama sizi destekleyen bir eşiniz olsaydı yine karariniz çalışmamak mı olurdu?Bundan şüpheliyim.Biz kadınlar çok duygusalız.Aşktan gözümüz kör oluyor.Doğruyu görmemek için o kadar çabalıyoruz ki.Eşiniz kompleks yapmış.En mutlu gününüzü paylaşmak yerine sizi bilerek ve isteyerek incitmiş.Kıskanmış sizi.Bulduğu her firsatta sizi ezeceğine eminim.Kendinize bunu yapmayın yaptırmayın.Kaç kişi yorum yapmış aynı doğrultuda.Görmezden gelmeyin.Bir düşünün derim.

Kiskanclik altta kalmis hissediyor
Yasliymissin dediginde git kendinden 10 yas kucuk bjriyle evlen o zaman deseydiniz

Selenay92 Selenay92 daha önceki konunuzu da hatırlıyorum, epey eleştiri almıştınız, eşiniz sizi çalıştırmıyordu falan, o konudan sonra bu konu beni şaşırtmadı açıkçası, ne bekliyordunuz ki? Aferin hayatım seninle gurur duyuyorum demesini mi ?
Eşinizin düşünceleri tarzı ortada, acilen bir aksiyon almalısınız bence. Yoksa böyle kendi kendine çözülecek bir sorun değil bu.

Ben para kazanmıyorum ki daha çoğundan korksun.istemiyo çalışmamı defalarca konuştuk. diğer konuları da konuştuk kabul etmiyo itiraf etmiyo hissettiklerini.beni hep ezme çabası var
Peki siz ne istiyorsunuz?? Yani bu kadar emek verip bir meslek sahibi olup çalışmamayı mı?
Eğer siz de çalışmayacaksanız biraz alttan alın mezuniyet töreninden sonra ortada bir sorun kalmayacak çünkü zaten çalışmanızı istemiyormuş ama ben çalışıcam diyorsanız sizi zor bir dönem bekliyor gibi zira eşiniz sizi çekemiyor sorun yapıyor bu durumu.

Selenay92 Selenay92 daha önceki konunuzu da hatırlıyorum, epey eleştiri almıştınız, eşiniz sizi çalıştırmıyordu falan, o konudan sonra bu konu beni şaşırtmadı açıkçası, ne bekliyordunuz ki? Aferin hayatım seninle gurur duyuyorum demesini mi ?
Eşinizin düşünceleri tarzı ortada, acilen bir aksiyon almalısınız bence. Yoksa böyle kendi kendine çözülecek bir sorun değil bu.
evet siz daha önceki konusuna da yazmışsınız gayet mantıklı bir şekilde anlatmışsınız ama konu sahibi bizi anlamaktan çok uzak. anlam veremiyorum ve gerçekten üzülüyorum. konu aslında mezuniyete gidememekten çok daha ciddi ancak o ısrarla bu durumun dile getirilmesini istemiyor
önceki konularından...
İş hayatı sana göre değil, çalışırsan ben huzursuz olurum, ev işlerini kim yapcak...bunun gibi sebepler.onların kültüründe kadınların çalışması ters çok mücadele ettim ama artık kabullendim bu durumu. ihtiyacımız yok çok şükür ama kendi paramı kazanmak bi başka olurdu tabi. o kadar oku yüksek lisans yap iş hayatını tatmadan ev hanımı ol. koymuyor değil.

Çok aşık oldum o yüzden evlendim

Doğru söylüyosunuz bende bu kafa yapısındayım ailem bu kadar okuttu geceleri sabahlara kadar ders çalıştım kendi ayaklarım üzerinde durmak için ama eşimle farklıyız ve ben aşık oldum o da benim için hayat tarzını değiştirdi çok değişti o yüzden çok mücadele verdim ama şu an şu zamanda mutlu olmayı seçtim.Geçen hafta cvme ulaşmış bi şirket aradı bende konuyu tatlılıkla dile getirdim bi gidip sadece görüşelim ortada zaten bişey yok dedim büyük olay çıktı kaç kere kapanan konuları konuşcaz diye çalışırsan huzur olmaz bu evde diyo bende bunu göze alamıyorum inşallah ilerde bu durumdan ötürü pişmanlık yaşamam

evet siz daha önceki konusuna da yazmışsınız gayet mantıklı bir şekilde anlatmışsınız ama konu sahibi bizi anlamaktan çok uzak. anlam veremiyorum ve gerçekten üzülüyorum. konu aslında mezuniyete gidememekten çok daha ciddi ancak o ısrarla bu durumun dile getirilmesini istemiyor
önceki konularından...

Aynen öyle, aşık oldum deyip duruyor da ben karşısındaki adamda aşık bir adam tavrı sezemiyorum...Biz uyarımızı yapalım gerisi ona kalmış koskoca kadın değil mi...

Eşiniz aşağılık kompleksine girmiş o yüzden sizi yaş farkından vurmaya çalışıyor, hassas noktanızın bu olduğunu düşünüyor kendince. Yalnız bu durum devam ederse evliliğinizde büyük sıkıntılara yol açabilir. Oturun ciddi bir şekilde konuşun. Eşinin başarısından rahatsız olacağına mutluluk duymalı.

Ekonomik özgürlük kendi ayaklari üzerinde durabilmek bir kadin için çok önemlidir bizim toplumumuzda.Kendinizi kandırmayın.Ben sizin tercihiniz olduğuna inanmıyorum.Yalan söylüyorsunuz da demiyorum sakın yanlış anlamayın.Ama sizi destekleyen bir eşiniz olsaydı yine karariniz çalışmamak mı olurdu?Bundan şüpheliyim.Biz kadınlar çok duygusalız.Aşktan gözümüz kör oluyor.Doğruyu görmemek için o kadar çabalıyoruz ki.Eşiniz kompleks yapmış.En mutlu gününüzü paylaşmak yerine sizi bilerek ve isteyerek incitmiş.Kıskanmış sizi.Bulduğu her firsatta sizi ezeceğine eminim.Kendinize bunu yapmayın yaptırmayın.Kaç kişi yorum yapmış aynı doğrultuda.Görmezden gelmeyin.Bir düşünün derim.

:stop:

Back
X