• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin beni üzme çabası

Anne babalara aciyorum sadece. Sen senelerce emek ver,okut kizini,sonra elin düdügü gelsin ve onun tüm emeklerini bosa cikartsin. :oha:
Aynen katiliyorum. Anne baba ne emkle ne umutl okutuyor kizlarini. Kizlari ise bi hoduk icin sadece kendi emeklerini degil anne babasinin emeklerini de cope atiyor.

Konu sahibi esin seni sevse sana saygi duysa calismana karismaz arti sizinle gurur duymasi gerekir. Sizin esiniz sizi nasil uzsem diye dusunmus dusunmud yastan vurmus iste.

Ben kocamdan 4 yaş büyüğüm o zaman senin eşine göre huzur evinden yer bakmaya başlamalıyım:)))) şaka bir yana kompleksli hemde bayağı. Çok iyi bir rest çekmelisin.

Kızlar selam ben 9 aylık evliyim.mühendisim.yüksek lisansa yeni başladığım dönemde eşimle tanıştık, 1 sene içinde de evlendik.haliyle okuluma devam ettim.eşimle aramızda 2 yaş var ben ondan büyüğüm.ama çok küçük gösterdiğim için (18-19 sanıyor herkes) bu konuyu hiç problem etmedim o da etmedi ki çok peşimden koştu.eşim de lise mezunu. üni başlamış 1 yıl sonra zor gelmiş bırakmış.kendi işleri var.ben bunu yaşta olduğu gibi hiç problem etmedim çünkü bu tarz şeyler ( okul okumak veya yaş farkı) seven iki insanın arasına giremez diye düşünüyorum.
Her neyse yarın benim yüksek lisans mezuniyet törenim var ve bikaç gündür eşim bana ters davranıyo.elbise bakmama sinir oluyo, şakayla karışık gitmicez törene istemiyorum diyo,cübbeni çöpe atcam katılamıcaksın falan diye sinir olduğunu aşırı belli ediyo günlerdir.
Bu sabahta prova var okula gitmye hazırlanıyorum yanıma geldi ben tam kaç yaşındayım dedi söyledim peki sen dedi onu da söyledim yok artık sen bana göre ne kadar yaşlısın valla ben napmışım ya dedi gülerek bilmiyo muydun büyük olduğumu evlenmeseydin o zaman dedim kapıt üstünde görünce farkına vardım dedi ben de sinirlendim zorla mı evlendim ben senle dedim o da sen benle böyle çok ters konuşmaya başladın kendine gel falan diye çıkıştı. sonra hiçbişey demeden çekti gitti.
Başarımı kıskandığıdan mı böyle yapıyo bana kendimi kötü hissettirmek için (bak sen master yaptın ama bende senden küçüğüm ) kendini altımda kalmış hissettiğinden mi, yoksa gerçkten büyük olmamı böyle mi görüyo aklı şu ara mı yerine geldi?
Bana bi fikir verin kızlar napıyım nasıl bi karşılık veriyim alıp karşıma açık açık amacın ne diye konuşsam mı bilmiyorum onu da anlamaya çalışıyorum ama söyledikleri şakasına da olsa gerçekten kırılıyorum üzülüyorum. yarın benim için güzel bi gün ama sayesinde hevesim kalmadı
Hazımsızlık tutmuş meşe palamutunuzu... aslan gibi gidip katılın mezuniyetinize... hatta onu cagirmayin bile... ve evliliginizi de bir düşünün bence.... adam olamamış bir öküzle evlisiniz.

Ben para kazanmıyorum ki daha çoğundan korksun.istemiyo çalışmamı defalarca konuştuk. diğer konuları da konuştuk kabul etmiyo itiraf etmiyo hissettiklerini.beni hep ezme çabası var
Ben olsam o herife güvenip de calismamazlik etmem. Çalışmanızı istememesinin tek nedeni de hazımsızlık. Sizi ezmeye çalışıyor. Bundan sonraki adım da şu olacak "Bak diplomam var ama boşuna okumuşsun. Sana ben bakıyorum." Asla o kozalaga bu şansı vermeyin. Çok pişman olursunuz.

2 yaş çok fazla değil genç gosterıyorsanız sorunda değil kıskançlık yapıyor bence

once isteklerinizi gozden geçirin pisman olmayin hayat uzun
ben sahsen o lafları soylese hazmedemezdim
once mezuniyetini mutlu oldugun kisilerle gecir kotu ani birakma kendinde
sonra da gerekeni yapin

Ilkokul mezunu ev kadinlari neden cahil olsun ki?
Aslolan kendini yetistirmek gelistirmektir.
Bunun icin ille de resmi bir kurumdan diploma almak gerekmiyor.
Ustune ustluk sayet idealist bilincli bir birey degilseniz halihazirdaki gerici ezberci carpik ve ataerkil toplumu surekli olarak besleyen egitim sisteminin size katacagi pek fazla birsey yok. Gereksiz bircok bilgiyle dolar beyniniz.
Dogru bir sistemde okumus meslek sahibi olan bir kisi calismama luksunu zaten kendinde gormez.
Calismak bir tercih falan da olmaz.
Calisma ozgurlugunu alma hakki da kisiye aittir baskasina degil.
Kaldi ki birey olan kendi iradesine sahip olan bir kisi asla iradesini baskasinin yonetimine vermez bunu gururuna yediremez.
Cunku kisiligi yok sayilip onun adina baskasi karar aliyor demektir akli melekeleri olmayan insan gibi.

Esinizle mezuniyet toreni sorunu ise diger sorunlarin yaninda minicik kaliyor. Kisiliginizi ezdikce ezip huyuna suyuna gidince her turlu kafaniz rahat olur tabiki bir sureligine.

Size normal gelen konular bize normal gelmiyor ve dogal olarak kaniksayamiyoruz.
Insanlar da "Esim calistirmiyor" cumlesinde dogal olarak takiliyorlar.

Calistirmama gibi bir kelimeyi kendimize insan hayatina ters saydigimizdan bunca elestiri.

Annesi babasini da davet et .Her lafina caaat cat cevap ver bence seni begendigime şukredip git iki rekat nmz kıl de .Kompleks yapmıs paşam .

beni terslemeye başladın demiş ya bence bu duruma dikkat edin belki de amacı yalnızca şaka yapmaktı. Hoş bir şaka değil belki ama eşinizin şaka anlayışı o olabilir bence üstüne gitmeyin ve alıngan davranmayın yarın bir güzel kepi atın. Mutlu olun.

Kızlar selam ben 9 aylık evliyim.mühendisim.yüksek lisansa yeni başladığım dönemde eşimle tanıştık, 1 sene içinde de evlendik.haliyle okuluma devam ettim.eşimle aramızda 2 yaş var ben ondan büyüğüm.ama çok küçük gösterdiğim için (18-19 sanıyor herkes) bu konuyu hiç problem etmedim o da etmedi ki çok peşimden koştu.eşim de lise mezunu. üni başlamış 1 yıl sonra zor gelmiş bırakmış.kendi işleri var.ben bunu yaşta olduğu gibi hiç problem etmedim çünkü bu tarz şeyler ( okul okumak veya yaş farkı) seven iki insanın arasına giremez diye düşünüyorum.
Her neyse yarın benim yüksek lisans mezuniyet törenim var ve bikaç gündür eşim bana ters davranıyo.elbise bakmama sinir oluyo, şakayla karışık gitmicez törene istemiyorum diyo,cübbeni çöpe atcam katılamıcaksın falan diye sinir olduğunu aşırı belli ediyo günlerdir.
Bu sabahta prova var okula gitmye hazırlanıyorum yanıma geldi ben tam kaç yaşındayım dedi söyledim peki sen dedi onu da söyledim yok artık sen bana göre ne kadar yaşlısın valla ben napmışım ya dedi gülerek bilmiyo muydun büyük olduğumu evlenmeseydin o zaman dedim kapıt üstünde görünce farkına vardım dedi ben de sinirlendim zorla mı evlendim ben senle dedim o da sen benle böyle çok ters konuşmaya başladın kendine gel falan diye çıkıştı. sonra hiçbişey demeden çekti gitti.
Başarımı kıskandığıdan mı böyle yapıyo bana kendimi kötü hissettirmek için (bak sen master yaptın ama bende senden küçüğüm ) kendini altımda kalmış hissettiğinden mi, yoksa gerçkten büyük olmamı böyle mi görüyo aklı şu ara mı yerine geldi?
Bana bi fikir verin kızlar napıyım nasıl bi karşılık veriyim alıp karşıma açık açık amacın ne diye konuşsam mı bilmiyorum onu da anlamaya çalışıyorum ama söyledikleri şakasına da olsa gerçekten kırılıyorum üzülüyorum. yarın benim için güzel bi gün ama sayesinde hevesim kalmadı
ooo beyefendi bayağı bayağı kompleks yapmış master mezuiyetinizi size başka yerden vurarak ezıklığını kapatmak istiyor.umarım bu tek olay olur devamlı olursa bu evlilik korkarım yürümez

Evet törene takıldım çünkü benim bi ailem de var ve mezuniyetimi görmek hakları ayrıca ben de katılmak istiyorum çalışmak para kazanmak haricinde de kattıkları çok fazla eğitimin insana.
çalışmak ya da evde oturmak bi tercihtir. ev hanımlarının hepsi ilkokul, lise mezunu mu olmalı? Belki ben çocuklarımı iyi yetiştirmekte kullanıcam eğitimimi onu seçtim belki.
ben de bu zihniyeti ve kk deki çalışmayan kadınlara karşı bu tahamülsüzlüğü anlayamıyorum konum çalışıp çalışmamak değil ayrıca sorum da çalışsam mı acaba napsam değil
arada bir kaç yıl çalışılmayabilir ama o kadar okuyup ta hiç çalışmamayı ben de anlamıyorum ve kabul edemıyorum

Kendinizi kandırmayın, çalışmak istemeseniz yüksek lisans yapmazdınız. Eşiniz lise mezunu olduğu için mezuniyete gelmek istememiştir. Sizin arkadaşlarınızla tanışacak, herkes bölümünü soracak, muhabbete yabancı kalacak diye düşünmüştür. Arkadaş mevzusu ileride daha fazla sorun yaratır.
Yerinizde olsam çalışmak konusunda ısrarcı olurdum. İnceldiği yerden kopsun, bu yüzden ayrılacaksa ayrılsın. Ayrılmazsa da en azından ileride boşanmak isterseniz maddi gücünüz olur. Maalesef ben de bu evliliği pek uzun ömürlü göremedim.

İlişkide eğitim düzeyi maalesef erkeler açısından önemli. Kompleks yapmış eşiniz. İlişki esnasında hiç bu tarz şeyleri sorun ettiğini fark etmediniz mi? Ayrıca kendini sizden aşağıda gördüğü için yaşınızla dalga geçmesi de ekstra çocuksu olmuş.

20’li yaşlardayım, üniversiteden mezun oldum çok iyi bir işe girdim, erkek arkadaşım var, o da çalışıyor ama lise mezunu. Bir süre sonra anneme açıkladım sevgilim var vs, annem eğitimini sordu. Lise dedim. Olmaz kızım ezer o seni dedi. Bana damat olarak getiremezsin haberin olsun dedi. Ne biliyorsun da, yok şöyle iyi böyle seviyor falan fıstık...

Sevgilim kompleks yapmasın diye ben bir pohpoh, bir üste çıkarmalar falan... Anaa bir baktım adam kendini Zeus sanır olmuş. Fikirlerimi beni beğenmez olmuş. Üzerine de aldatılmışım. Ne gerizekalıymışım şimdi gülüyorum.

Annem dedi, ben sana demiştim, o seni ezer. Çok şükür ki evlenmemişim. Sonu baştan belliymiş.

Sizin de sonunuz baştan belli. Nasılsa ömür boyu silinmeyecek, buraya yazmış olayım, yıllar sonra başını taşa vururken tekrar okursun.

Okumak eğitimli olmak seven iki insan arasına nasıl girmiş görmüşsünüzdür umarım.Lütfen çalışın.Hayatın ne getireceği belli olmaz.Aldatsa, geçimsizlik başlasa, siddet başlasa, boşanmaya kalksanız ne yapacaksınız düşündünüz mü?Ben anlayamıyorum eğitimli kadınların çalışma masını.Aklım almıyor.11 yıllık evliyim.Maşallah bir sıkıntım yok eşimle.Çalışma dese bırakmam işimi.Gelecek ne getirir bilinmez.Nasıl güveniyorsanız anlayamıyorum.İnsanlar kaç yıl sonra boşanıyor.Ne oluyor sonunda sığıntı hayatı.Ölçün tartın ama tavsiyem çalışın.Eşiniz de komplekse girip bel altı vurmuş.Siz hata yapmamaniza rağmen.Bir de hatalı bir davranışınız olsa ters düşseniz neler yapar acaba.Bi deneyin bence.

Böyle gurur verici bir günde böyle yapmasına ben bile sinir oldum, suanlık eşini boşver canım yarını düşün , yarınki mezuniyet kadar önemli bişey olamaz:)

sizin adınıza çok üzüldüm.yüksek lisans yapmış,min 6 sene okumuş,muhtemelen ingilizce vs düzeyi yüksek bir insan,lise mezunu kocası çalışma dedi diye çalışmamazlık yapmamalı.yazık dedim içimden.mezuniyetten büyük sorunlarınız var. ayrıca adam kıskanç düpedüz kıskanmış.

Back
X