Eşimin beni üzme çabası

Asik oldum diyorsun ama kocan sana aşık değil o sadece tahakkum altina alabilecegi bir kadin istiyor. Sen de bu istegini karsiliyorsun onun icin, yaptigin yuksek lisans ufak bir ayrinti sadece ama bu ufak ayrıntı onun gucunu ve üzerinde kurdugu baskıyı zedeliyor bu yuzden sana psikolojik siddet uyguluyor.
Evet seni üzmeye çalışıyor ama bunu eril kültürdeki hakimiyetini korumak icin yapıyor. Bu tipteki erkekler kadina eşit ve gercek bir sevgi besleyemeyecek kadar kompleksli oluyorlar.

Son düzenleme:
cogu erkek esinin ondan daha fazla para kazanmasi veya egitim olarak daha üstün olmasini kaldiramiyor malesef!
Ben esimle cikmaya basladigimda kiz kardesim ilk sordugu soru "abla egitim durumu nasil? Ya seninle esit olsun yada senden üstün olsun ki egosuyla seni ilerde kahretmesin"
Simdi düsünüyorum da hakliymis..

off ben böle adamdan haz çekemem...
neymiş çalıştırmicakmişş neymiş yaşim küçük mühabbeti neymiş mezuniyetine katilmayacak
valla sen çok sabirlisin.. ama kendi hayatini çalmasina asla izin verme.

Adama hayatını armağan edip kendini ve emeklerini çöpe atmak üzeresin.Bu adamın ilerisi fena duruyor.Cübbeyi çöpe atarım demeler,çalışmıcaksın demeler,sen benden büyüksün demeler..Çok fena şeyler yaşamaya başlamışsın ve sana koccaman kolay gelsin demek istiyorum.Kocan kompleksten ölen birisi.Yıllar geçip seni ezilmiş püre kıvamına getirdiğinde de sana dicek ki banane çalışsaydın..Yılların emeklerin gençliğin..Ah ah..:KK43:

Aynen öyle. Konu sahibi bunu anlamamis daha. Ne kadar taviz verse kendinden o kadar ezecek. Bastan calimamayi kabul etmesi büyük sorun. Kendi istegi ile evde otursun istedigi kadar. Ama esi onun düsündügü kadar iyi birisi degil, yoksa ona saygi gösterirdi

Kocan ezik ve seni kıskanıyor
Seni ezmeye özgüvenini düşürmeye çalışıyor ki ona itaat edesin
Çalışma demesi de seni çocuğunu düşündüğü için değil, yarın öbür gün para kazanırsan kapıya koyulmasın kendisi diye
Aç gözünü
Gerçekleri söylüyoruz burda

Kızlar her konumda aynı şeyler oluyo benim konum aileme acınması yada eşimin geri kafalılığı emeklerimin boşa çıkması değil.keşke çalışmıyorum demeseydim konu çok başka yerlere geldi sorumun çok dışına taştı.hayat benim tercih benim ailem de benim kararıma saygı duyuyo onlar elinden geleni yaptı gerisi bana kalmış.
Ev hanımları ilkokul mezunu cahil kadınlar olmak zorunda değiller bu zihniyeti değiştirin ben mühendisim ve ev hanımı olmayı tercih ediyorum evet bu benim tercihm eğer tercihim olmasaydı bu evlilikte zorla tutulmuyorum.. lütfen böyle yorumlar yapcaksanız yapmayın sorunuma yardımcı olmak için yazanlara teşekkür ederim

bu bir tercih değil. razı olmak.
sizin tercihiniz eşinizi sevdiğinizden razı olmak olmuş.
gençsiniz aşktan kabul etmişsiniz anlıyorum ancak bunun doğru bir kabullenme olmadığını zamanla anlayacaksınız zira eşiniz çok toy.
burada eşiniz hakkında yapılan yorumlara da inanmıyorsunuz muhtemelen.
ama olsun bende yazayım eşinizin yaşla ilgili bir takıntısı yok sizin kendisinden eğitimli, donanımlı olmanızı hazmedemiyor sorunu bu.

Tamamını okumadım, kocan aşağılık kompleksine girmiş sanırım Allah yardımcın olsun, ezdirme kendini kimseye.

Kızlar selam ben 9 aylık evliyim.mühendisim.yüksek lisansa yeni başladığım dönemde eşimle tanıştık, 1 sene içinde de evlendik.haliyle okuluma devam ettim.eşimle aramızda 2 yaş var ben ondan büyüğüm.ama çok küçük gösterdiğim için (18-19 sanıyor herkes) bu konuyu hiç problem etmedim o da etmedi ki çok peşimden koştu.eşim de lise mezunu. üni başlamış 1 yıl sonra zor gelmiş bırakmış.kendi işleri var.ben bunu yaşta olduğu gibi hiç problem etmedim çünkü bu tarz şeyler ( okul okumak veya yaş farkı) seven iki insanın arasına giremez diye düşünüyorum.
Her neyse yarın benim yüksek lisans mezuniyet törenim var ve bikaç gündür eşim bana ters davranıyo.elbise bakmama sinir oluyo, şakayla karışık gitmicez törene istemiyorum diyo,cübbeni çöpe atcam katılamıcaksın falan diye sinir olduğunu aşırı belli ediyo günlerdir.
Bu sabahta prova var okula gitmye hazırlanıyorum yanıma geldi ben tam kaç yaşındayım dedi söyledim peki sen dedi onu da söyledim yok artık sen bana göre ne kadar yaşlısın valla ben napmışım ya dedi gülerek bilmiyo muydun büyük olduğumu evlenmeseydin o zaman dedim kapıt üstünde görünce farkına vardım dedi ben de sinirlendim zorla mı evlendim ben senle dedim o da sen benle böyle çok ters konuşmaya başladın kendine gel falan diye çıkıştı. sonra hiçbişey demeden çekti gitti.
Başarımı kıskandığıdan mı böyle yapıyo bana kendimi kötü hissettirmek için (bak sen master yaptın ama bende senden küçüğüm ) kendini altımda kalmış hissettiğinden mi, yoksa gerçkten büyük olmamı böyle mi görüyo aklı şu ara mı yerine geldi?
Bana bi fikir verin kızlar napıyım nasıl bi karşılık veriyim alıp karşıma açık açık amacın ne diye konuşsam mı bilmiyorum onu da anlamaya çalışıyorum ama söyledikleri şakasına da olsa gerçekten kırılıyorum üzülüyorum. yarın benim için güzel bi gün ama sayesinde hevesim kalmadı
Eziliyor sizin karşınızda ondan böyle davranıyor.

Kızlar selam ben 9 aylık evliyim.mühendisim.yüksek lisansa yeni başladığım dönemde eşimle tanıştık, 1 sene içinde de evlendik.haliyle okuluma devam ettim.eşimle aramızda 2 yaş var ben ondan büyüğüm.ama çok küçük gösterdiğim için (18-19 sanıyor herkes) bu konuyu hiç problem etmedim o da etmedi ki çok peşimden koştu.eşim de lise mezunu. üni başlamış 1 yıl sonra zor gelmiş bırakmış.kendi işleri var.ben bunu yaşta olduğu gibi hiç problem etmedim çünkü bu tarz şeyler ( okul okumak veya yaş farkı) seven iki insanın arasına giremez diye düşünüyorum.
Her neyse yarın benim yüksek lisans mezuniyet törenim var ve bikaç gündür eşim bana ters davranıyo.elbise bakmama sinir oluyo, şakayla karışık gitmicez törene istemiyorum diyo,cübbeni çöpe atcam katılamıcaksın falan diye sinir olduğunu aşırı belli ediyo günlerdir.
Bu sabahta prova var okula gitmye hazırlanıyorum yanıma geldi ben tam kaç yaşındayım dedi söyledim peki sen dedi onu da söyledim yok artık sen bana göre ne kadar yaşlısın valla ben napmışım ya dedi gülerek bilmiyo muydun büyük olduğumu evlenmeseydin o zaman dedim kapıt üstünde görünce farkına vardım dedi ben de sinirlendim zorla mı evlendim ben senle dedim o da sen benle böyle çok ters konuşmaya başladın kendine gel falan diye çıkıştı. sonra hiçbişey demeden çekti gitti.
Başarımı kıskandığıdan mı böyle yapıyo bana kendimi kötü hissettirmek için (bak sen master yaptın ama bende senden küçüğüm ) kendini altımda kalmış hissettiğinden mi, yoksa gerçkten büyük olmamı böyle mi görüyo aklı şu ara mı yerine geldi?
Bana bi fikir verin kızlar napıyım nasıl bi karşılık veriyim alıp karşıma açık açık amacın ne diye konuşsam mı bilmiyorum onu da anlamaya çalışıyorum ama söyledikleri şakasına da olsa gerçekten kırılıyorum üzülüyorum. yarın benim için güzel bi gün ama sayesinde hevesim kalmadı
Yaş farkı eğitim farkı sorun olmaz demişsiniz de olgun insan lazım. Siz tam gidip sorunlu adamla evlenmişsiniz.

Siz problem etmeseniz karşı taraf ediyor işte. Adam kompleks yapıyor, sizi kıskanıyor. Kendisi okuyamamış siz ise ondan daha yüksek bir konumdasınız. O da bunu hazmedemediği için yaş ile vuruyor. Ayrıca çalışma demek nedir? Ev kadını olmak için mi okudunuz onca sene? Ev kadınlığı kötüdür demiyorum asla. Siz okuyup emek vermişseniz işe girip çalışın. Emeğinize yazık değil mi? Tören de sizin emeğinizin taçlandığı gün. Eline çiçek alıp yanınızda olmak varken başarınızı kabullenmek istemiyor. Oturup doğru düzgün konuşun bunları. Kendinizi ezdirmeyin.

Ben para kazanmıyorum ki daha çoğundan korksun.istemiyo çalışmamı defalarca konuştuk. diğer konuları da konuştuk kabul etmiyo itiraf etmiyo hissettiklerini.beni hep ezme çabası var
Üniversite
Yüksek lisans
Mezuniyet

Ve çalıştırmıyor lafı
Ve kabullenmişlik...

Neden okudun ki arkadaşım? Eşin kompleksli ama umarım sen hayatının değerini bilen bir kadın olursun ...

Eşim iki yıllık ön lisans mezunu
Ben iki üniversite
Bir yüksek lisans
Ve mali müşavirlik
Ondan daha fazla kazanıyorum
arada takılır bana , seni üniversite kapısında beklediğim kadar kendim okula gitseydim ben de 4 yıllık mezun olurdum diye
Geçen hafta aldım karşıma konuştum . Büyük oğlumla Malta'ya gidip dil geliştirmek gibi bir planım olduğunu anlattım .
Kompleks önemli şey .....

Burdan kompleks yapmis gorunuyor alin karsiniza nazik tatli tatli birgun gelir saka kaka olur ben yapi olarak cabuk kirilan biriyim su su davranislarina takiliyorum hosuma gitmiyor yapmaya devam edersen sorunlar buyur cunku benim huyum bu aman deyip gecmem takilirim sonra asilamaz olur diye korkuyorum bu evlilige bana deger veriyorsan yapma diye acik acik belirtin yapmaya devam edersede adam skintiliymis siz yanlis dusunup haraket etmissiniz derim

Kimsenin sizi es dahi olsa assagi cekmesine asla izin vermeyin kariyer okul dil hep ileriye bakin bu kendinize yapacaginiz en guzel yatirim aman kocam yine huzursuz olacak diye yapacaginiz seyden geri durursaniz kendinize kotuluk edersiniz kimin ne olacagini kimse bilmez yarin bosanmayacaginin garntisi yok calisin kotu olmak pahasinada olsa calisin toreninizede gidin herkesten cok siz mutlu olun

Benim eşim alkol sorunu olan zerre sorumluluk almaya bilmeyen bencil biriydi bir gün kavga ediyoruz işte ben saydırıyorum sürekli alkol alıyorsun bi ton para yatırdın o alkole bi sürü kötü söz söyledin bana bıktım artık her yer her yerde bir şeye elini sürdüğün Yok vs. Eşimin karşılığı : sende Işık’ları hep açık bırakıyorsun ben arkandan söndürüyorum ?? Anlayacağın aşağılık kompleksi olunca insanda ufak tefek ne bulursa kendine bakmadan yaftalıyor karşındakini

Asik oldum diyorsun ama kocan sana aşık değil o sadece tahakkum altina alabilecegi bir kadin istiyor. Sen de bu istegini karsiliyorsun onun icin, yaptigin yuksek lisans ufak bir ayrinti sadece ama bu ufak ayrıntı onun gucunu ve üzerinde kurdugu baskıyı zedeliyor bu yuzden sana psikolojik siddet uyguluyor.
Evet seni üzmeye çalışıyor ama bunu eril kültürdeki hakimiyetini korumak icin yapıyor. Bu tipteki erkekler kadina eşit ve gercek bir sevgi besleyemeyecek kadar kompleksli oluyorlar.
Thats it
Beklediğim yorum :eğlence:
Gerçek sevgi besleyen biri bu şekilde ezemez

Çalissan ondan fazla kazanirsin, etrafinda senin dengin olan insanlar (bilhassa erkekler) olur tabi, esin bunlari hep tehlike goruyor.
İşin zor bence...

Egitim, yaş farki olabilir, eyvallah. Ama genelde insanlar neden bunlara onyargili? Cunku herkes kaldiramiyor esinin yani kadinin daha basarili olmasini. Esiyle ovunebilen hazimli erkekler de var. Ama once durumu tespit etmek lazim... Bu adam hazmedebilir mi diye...

Mezuniyetinize gösterdiği tepkiyi bu kadar dert etmeyin.
Eğer çok dertlenecek bir sorun arıyorsanız sizi çalıştırmamasıdır EN BÜYÜK KOMPLEKSİ
Nefret ediyorum bu tiplerden sorsan karımı kıskanıyorum, O yorulmasın ayağına yatarlar :sinirli:

Kızlar her konumda aynı şeyler oluyo benim konum aileme acınması yada eşimin geri kafalılığı emeklerimin boşa çıkması değil.keşke çalışmıyorum demeseydim konu çok başka yerlere geldi sorumun çok dışına taştı.hayat benim tercih benim ailem de benim kararıma saygı duyuyo onlar elinden geleni yaptı gerisi bana kalmış.
Ev hanımları ilkokul mezunu cahil kadınlar olmak zorunda değiller bu zihniyeti değiştirin ben mühendisim ve ev hanımı olmayı tercih ediyorum evet bu benim tercihm eğer tercihim olmasaydı bu evlilikte zorla tutulmuyorum.. lütfen böyle yorumlar yapcaksanız yapmayın sorunuma yardımcı olmak için yazanlara teşekkür ederim

Yanliz kizmada sen bu kafayi 3,5 yil sonra duvara vurmaya baslarsin soyleyeyim
Kk ben kocama guveniyorumcu kadin kayniyor psikolojik ve fiziksel siddete ugramis aldatilmis assagilanmis

Insan bir derin kuyu kimden ne cikacagini asla bilemezsin adam 20 yil ayni yastiga baskoydugu esini taniyamamis cikiyor sorun yasarsan dur ayaginin uzerinde diyor insanlar kimseye eyvallahin olmasin onca emegi cope atma burada yazilan mesajlarin ozu bu kaldiki aile bile geri donulmesini istemeyebiliyor bosanmalarda zorluklarda esinin ticari hayati bozulsa ne yapacaksiniz mesela simdiden adim atmadigin is hayatina o zaman seni kapida bekleyerek almayacak kimse cunku y.lisanstan once gelen sey tecrube referans oluyor bunlari bil diye akil veriyoruz ama
Neyse sen nasilsa alacagini alacaksin sana sadece cok guvenen cok yanilir der giderim

Eşiniz aşağılık kompleksi yaşıyor. Sizi kendine fazla gördüğü ve bunu sindiremediği için, sizi aşağılayarak, sizi kukla haline getirerek egosunu tatmin etmeye çalışıyor. Bazı durumlarda diploma önemli değildir, ama o bazı durumlarda karşınızdaki insanın kültürünün, karakterinin size denk olması şarttır. Sizin durumunuzda ikisi de yok. Oku, yüksek lisans yap, sonra evde otur, çünkü kocam öyle istiyor... İnsan karısının emeğine acır, onun bir birey olduğunu bilir ve saygı gösterir de karışmaz çalışma hayatına. Arkadaşım, bu kadar emek niye, kendine daha güzel bir hayat sağlamak için değil de, herifin birini tatmin etmek için mi dirsek çürüttün? Umarım hem kocayı hem de kafa yapınızı bir an önce değiştirirsiniz.
Insan karısının emeğine acır

Ah be yavrum çok mu aradın bu öküzü...
Aşağılık kompleksini sonuna kadar yaşıyor.
Sakın ama sakın çocuk yapma bundan sevgili meslektaşım.
Ve tez zamanda bur tekmeyi, inan daha iyisi çıkar karşına, çocuk büyütmek yerine hayatı paylaşacak biri olur yanında.

Back
X