• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin beni üzme çabası

Burdaki kadınlar seni üzmek kirmak istemiyor aslında. Sakin kafa ile düşün taşın. Denilenleri yanlış anlama.
Ben ögretmenim. Atanamadim. Özelde de bu sene çalışmadım. Daha yeni başvuru yaptım. Ama çalışmadım diye egitimimi çöpe atmış olmadim. Burada önemli olan çalışmak istemezsin, zor gelir vb çalışmazsın. " ama eşim istemiyor" dersen o bâska anlama gelir. Burdaki kızlar buna tepki veriyor.
yoksa hepimiz eğitimin para kazanmaktan çok daha büyük getirileri olduğunda hemfikiriz. Ve bu getirilerin en büyüğü kendi kararıni kendinin verebilmesidir.

Eşimle ikimiz de aynı okulu okuduk. Lisans mezunuyuz. O atandı. Ama bana ikinci universiteyi okumam, yüksek lisans yapmam,dil eğitimi almam ya da çalışmam konusunda destek veriyor. Hatta sınava başvuru yapmış benim icin. Sevmek budur çünkü..

Senin için egitim ve yaş farkı sorun olmuyor olabilir. Amenna. Ama eşin için olmuş. Bir kadına "benden büyüksün, seninle niye evlendim ki" cümlesi -şaka olsa bile- ne kadar incitici.. ne kadar yıpratıcı.. ve bunun sebebi senin ona nispetle eğitimli olman.. bu hakaretler için mi okul okuyoruz.. hayır.. bunlarsan kurtulmak için..

Seni uyarmak istiyoruz. Kendine bunu yaptırma. Eğitim alkışlanır ancak.. yerilmez.. ve bir insan bir kişinin eğitimini alkışlamıyorsa ona da cehalet denir. Ancak bir egitimli bir egitimliyi destekler. Ve isye hepimiz seni destekliyoruz.
Eşinle işin çok zor. Kendi kararıni kendin ver. Asla boyun eğme.. itaat etme. Seni kırmasına izin verme..

Sen benden büyüksün, derse.. sen de onu hassas noktalarından vur demiyorum. Ama vurma da demiyorum.
Zira ben olsam.. evet canım yüksek lisans yapmak için yıllarımi verdim,lise mezunu olsam senin gibi olurdum, derdim.

Kızlar selam ben 9 aylık evliyim.mühendisim.yüksek lisansa yeni başladığım dönemde eşimle tanıştık, 1 sene içinde de evlendik.haliyle okuluma devam ettim.eşimle aramızda 2 yaş var ben ondan büyüğüm.ama çok küçük gösterdiğim için (18-19 sanıyor herkes) bu konuyu hiç problem etmedim o da etmedi ki çok peşimden koştu.eşim de lise mezunu. üni başlamış 1 yıl sonra zor gelmiş bırakmış.kendi işleri var.ben bunu yaşta olduğu gibi hiç problem etmedim çünkü bu tarz şeyler ( okul okumak veya yaş farkı) seven iki insanın arasına giremez diye düşünüyorum.
Her neyse yarın benim yüksek lisans mezuniyet törenim var ve bikaç gündür eşim bana ters davranıyo.elbise bakmama sinir oluyo, şakayla karışık gitmicez törene istemiyorum diyo,cübbeni çöpe atcam katılamıcaksın falan diye sinir olduğunu aşırı belli ediyo günlerdir.
Bu sabahta prova var okula gitmye hazırlanıyorum yanıma geldi ben tam kaç yaşındayım dedi söyledim peki sen dedi onu da söyledim yok artık sen bana göre ne kadar yaşlısın valla ben napmışım ya dedi gülerek bilmiyo muydun büyük olduğumu evlenmeseydin o zaman dedim kapıt üstünde görünce farkına vardım dedi ben de sinirlendim zorla mı evlendim ben senle dedim o da sen benle böyle çok ters konuşmaya başladın kendine gel falan diye çıkıştı. sonra hiçbişey demeden çekti gitti.
Başarımı kıskandığıdan mı böyle yapıyo bana kendimi kötü hissettirmek için (bak sen master yaptın ama bende senden küçüğüm ) kendini altımda kalmış hissettiğinden mi, yoksa gerçkten büyük olmamı böyle mi görüyo aklı şu ara mı yerine geldi?
Bana bi fikir verin kızlar napıyım nasıl bi karşılık veriyim alıp karşıma açık açık amacın ne diye konuşsam mı bilmiyorum onu da anlamaya çalışıyorum ama söyledikleri şakasına da olsa gerçekten kırılıyorum üzülüyorum. yarın benim için güzel bi gün ama sayesinde hevesim kalmadı
2 yaş ne ki neyin kıyasını yapıyor. O önce o bebeklikten çıksın da eşini takdir etmeyi öğrensin.
Siz bu adamı çok mu aradınız? Çocuk gibi düşünceleri var hazımsız..

Evet törene takıldım çünkü benim bi ailem de var ve mezuniyetimi görmek hakları ayrıca ben de katılmak istiyorum çalışmak para kazanmak haricinde de kattıkları çok fazla eğitimin insana.
çalışmak ya da evde oturmak bi tercihtir. ev hanımlarının hepsi ilkokul, lise mezunu mu olmalı? Belki ben çocuklarımı iyi yetiştirmekte kullanıcam eğitimimi onu seçtim belki.
ben de bu zihniyeti ve kk deki çalışmayan kadınlara karşı bu tahamülsüzlüğü anlayamıyorum konum çalışıp çalışmamak değil ayrıca sorum da çalışsam mı acaba napsam değil
Bence üyelerin takıldığı nokta çalışmamanız ya da çalışmayan kadınlar değil."Eşi istemediği için çalışmayan kadınlar"a söylüyorlar onları.Elbette eğitimini çocuk yetiştirmek için kullanabilir insan hatta daha iyi bile olabilir bu.Ama bunu siz mi istiyorsunuz eşiniz mi yoksa ortak kararınız mı? Bir de eşinizin sizi çalıştırmak istememesinin sebebini hiç düşündünüz mü?

Kızlar her konumda aynı şeyler oluyo benim konum aileme acınması yada eşimin geri kafalılığı emeklerimin boşa çıkması değil.keşke çalışmıyorum demeseydim konu çok başka yerlere geldi sorumun çok dışına taştı.hayat benim tercih benim ailem de benim kararıma saygı duyuyo onlar elinden geleni yaptı gerisi bana kalmış.
Ev hanımları ilkokul mezunu cahil kadınlar olmak zorunda değiller bu zihniyeti değiştirin ben mühendisim ve ev hanımı olmayı tercih ediyorum evet bu benim tercihm eğer tercihim olmasaydı bu evlilikte zorla tutulmuyorum.. lütfen böyle yorumlar yapcaksanız yapmayın sorunuma yardımcı olmak için yazanlara teşekkür ederim
Şurda yazdıklarınızdan sonra siz o cahil diye küçümsediğiniz ev hanımlarından Cahil geldiniz bana.Okumanız,mühendis olmanın, ailenizin maddi manevi emeği boşa gitmiş boşa. .Siz eşinizle tencere kapaksınız.

Kızlar her konumda aynı şeyler oluyo benim konum aileme acınması yada eşimin geri kafalılığı emeklerimin boşa çıkması değil.keşke çalışmıyorum demeseydim konu çok başka yerlere geldi sorumun çok dışına taştı.hayat benim tercih benim ailem de benim kararıma saygı duyuyo onlar elinden geleni yaptı gerisi bana kalmış.
Ev hanımları ilkokul mezunu cahil kadınlar olmak zorunda değiller bu zihniyeti değiştirin ben mühendisim ve ev hanımı olmayı tercih ediyorum evet bu benim tercihm eğer tercihim olmasaydı bu evlilikte zorla tutulmuyorum.. lütfen böyle yorumlar yapcaksanız yapmayın sorunuma yardımcı olmak için yazanlara teşekkür ederim
En başta çalışmayı ben istemiyorum deseydiniz, keşke çalışsanız, bir kadının ayakları üstünde durması gerekir derdik geçerdik en fazla, kocanıza yüklenecek bir mevzu olmazdı da, yani kime ne geçim paranızı biz vermiyoruz ya, ancak siz bunu demediniz ki... Kocam istemiyor, çalışmıyorum dediniz, değil mi? Yazdığınız konuda, mezuniyete gidememe probleminiz o kadar küçük kaldı ki, anlattığınız diğer aşağılama, kocanızın tavırları mevzularının yanında, ne diyebilirdik ki başka? Konu başka tarafa çekiliyor diyorsunuz? Şu yazdıklarınızı ben yazmış olsam, bana ne derdiniz Allah aşkına? Konu tam da ilk mesajınızdaki cümleler çerçevesinde ilerlemiyor mu?

Aşık olun elbet ne güzel şeydir, ama kör olmayın.
ama insanlığınızdan, seçimlerinizden ve tercihlerinizden siz sorumlu olun lütfen.
diğer türlü olunca işin boyutu değişiyor.

bunca yıl oku, didin çabala.. sonra al diplamayı koy karşına incele çayını yudumlarken...:kahve:

ben onca yıllık emeğin hakkını veremeyeceksem neyleyim diplomayı :KK14:

siz bir şeyi yanlış anladınız konu sahibi.

kk sizin tercihlerinizi sorgulamıyor.

sizin savunamadığınız hakkınızı, tercihlerinizi savunuyorlar

ama gelin görün ki siz kendi hakkınıza kendiniz sahip çıkmıyorsunuz. mesele bu.

Bir de şunu demeden edemeyeceğim. insan kendi geleceği için yatırımda bulunur.
eline ekmeğini alır. bu zamanın kocalarından maalesef hayır yok. her zaman pekmez tadında gitmiyor evlilikler ki sizinki de gitmeyeceği sinyalini vermiş.

Üzgünüm dost acı söyler, ama doğru söyler !

Olay çalışmak çalışmamak değil konu sahibi.''Çalışmama izin vermiyor'' cümlesi eşinizin zihniyetini ortaya koyuyor.Böyle bir insanla vakit kaybetmeyin diyoruz,hepsi bu.Kendinizi geliştirmişsiniz,sizce doğru bir durum mu eşinizin,hayatınızda bu kadar söz sahibi olması ? Üstelik başarınızı destekleyeceği yerde bildiğiniz kıskanıyor bu adam.Çünkü sizi düşündüğünüz kadar çok sevmiyor.İnsan sevdiğinin her şekilde mutlu,başarılı olmasını ister.''Benden aşağıda olsun,aman para kazanmasın'' değil.

Resmen komplekse girmis. Guya evin erkegi benim vs numaralari yapiyor. Insan esinin basarisindan mutlu olmali. Kiskaniyorsa o da gitsin unv okusun

Eşiniz aşırı kompleksli. Konuşsanız da düzeleceğini sanmıyorum. Çalışmanızı istemediği için çalışmıyorsunuz ve aslında bu durum, sizin konumunuz bile onun egosunu tatmin aracı.
"Ben lise mezunu halimle üniversite mezunu bir kadınla evlendim. Yüksek lisans yaptığı halde sırf ben istemiyorum diye çalışmıyor ve evde oturuyor." adam bununla bile egosunu tatmin ediyordur emin olun.
Bir yandan da korkusu arttıkça sizi daha çok baskılamaya çalışacak. Ne kadar sabredersiniz bilemiyorum ama umarım çocuk yapmazsınız.

Kızlar selam ben 9 aylık evliyim.mühendisim.yüksek lisansa yeni başladığım dönemde eşimle tanıştık, 1 sene içinde de evlendik.haliyle okuluma devam ettim.eşimle aramızda 2 yaş var ben ondan büyüğüm.ama çok küçük gösterdiğim için (18-19 sanıyor herkes) bu konuyu hiç problem etmedim o da etmedi ki çok peşimden koştu.eşim de lise mezunu. üni başlamış 1 yıl sonra zor gelmiş bırakmış.kendi işleri var.ben bunu yaşta olduğu gibi hiç problem etmedim çünkü bu tarz şeyler ( okul okumak veya yaş farkı) seven iki insanın arasına giremez diye düşünüyorum.
Her neyse yarın benim yüksek lisans mezuniyet törenim var ve bikaç gündür eşim bana ters davranıyo.elbise bakmama sinir oluyo, şakayla karışık gitmicez törene istemiyorum diyo,cübbeni çöpe atcam katılamıcaksın falan diye sinir olduğunu aşırı belli ediyo günlerdir.
Bu sabahta prova var okula gitmye hazırlanıyorum yanıma geldi ben tam kaç yaşındayım dedi söyledim peki sen dedi onu da söyledim yok artık sen bana göre ne kadar yaşlısın valla ben napmışım ya dedi gülerek bilmiyo muydun büyük olduğumu evlenmeseydin o zaman dedim kapıt üstünde görünce farkına vardım dedi ben de sinirlendim zorla mı evlendim ben senle dedim o da sen benle böyle çok ters konuşmaya başladın kendine gel falan diye çıkıştı. sonra hiçbişey demeden çekti gitti.
Başarımı kıskandığıdan mı böyle yapıyo bana kendimi kötü hissettirmek için (bak sen master yaptın ama bende senden küçüğüm ) kendini altımda kalmış hissettiğinden mi, yoksa gerçkten büyük olmamı böyle mi görüyo aklı şu ara mı yerine geldi?
Bana bi fikir verin kızlar napıyım nasıl bi karşılık veriyim alıp karşıma açık açık amacın ne diye konuşsam mı bilmiyorum onu da anlamaya çalışıyorum ama söyledikleri şakasına da olsa gerçekten kırılıyorum üzülüyorum. yarın benim için güzel bi gün ama sayesinde hevesim kalmadı
boşanma celbini eline verir madem yaşımı başımı okulumu kariyerimi dert etmeye başladın sana kendi standartlarında bir hanımla mutluluklar dilerim der çeker giderim görsün dünya kaç bucak:D sesli düşündüm sen beni dinleme:D

Kiskaniyor. Kendi egosunu tatmin etmek icin sizi asagilamaya calisiyor.

Asik oldum diyorsun ama kocan sana aşık değil o sadece tahakkum altina alabilecegi bir kadin istiyor. Sen de bu istegini karsiliyorsun onun icin, yaptigin yuksek lisans ufak bir ayrinti sadece ama bu ufak ayrıntı onun gucunu ve üzerinde kurdugu baskıyı zedeliyor bu yuzden sana psikolojik siddet uyguluyor.
Evet seni üzmeye çalışıyor ama bunu eril kültürdeki hakimiyetini korumak icin yapıyor. Bu tipteki erkekler kadina eşit ve gercek bir sevgi besleyemeyecek kadar kompleksli oluyorlar.
+1000
Keşke bizi dinlesen konu sahibi, İnan senin iyiliğin için konuşuyoruz

Ya siz gerçekten ölçüp tartmayıp en önemlisi yeterince tanımadan evlenmişsiniz. Çok kısa bir süre bu ayrıca bu erkekler geneli böyle bazılarını tenzih ederim. Erkekler bana bağlı olsun ayaklarını üzerinde durmasın istediğim gibi ezeyim istediğimi yapayım beni terkedemesin ya da ayrılamasın istiyor okumuş ya da çalışan kadın gördüler mi dişli bırakır gider istediğimi yapamam psikolojisi var bence siz çalışın, ezilmeyin. Ayrıca iki yaş asla fark olacak bir yaş değil bahanesi o

Burda açılan konularda eğitim farkını sorun etmeyin diyorlar ama çevremde kimden gördü isem erkek statü olarak kadından aşağı ise er ya da geç kompleks yapıyor. Erkeklerin zihniyeti böyle , beraber olduğu kadınla statüsü aynı ya da yüksek olsun istiyor yoksa aşağılık kompleksine giriyorlar. Sizin ki de öyle olmuş malesef ve sizi yaştan vurmaya çalışıyor.

Bir de eşiniz izin vermiyor diye calismiyor musunuz??? Yazık valla sen oku mühendis ol, yüksek lisans yap elin hödüğü yüzünden evde otur , mezuniyete bile gideme. Davul bile dengi dengine demişler. İnsan kendi dengi ile evlenmeli hep derim. Aşkın büyüsü geçince malesef böyle şeyler problem oluyor. Bana sorarsaniz eşinizin kariyerinize engel olmasına izin vermeyin. Dinlemeyin bile ona inat mesleğinizde yukselin, istediğinizi yapın.

Back
X