Eşimin beni üzme çabası

Mutlu olmayı seçtim demişsiniz. Mutlu olmak karşılığında sizden böyle birşey bekliyorsa eşiniz sizi sevmediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Mutlu da olamazsınız. Ağır şekilde kompleksli bir adam karşınızdaki. Mezuniyet bitecek başka konularda fedakarlık yapması kendinden ödün vermesi gereken siz olmanızı bekleyecek. Çünkü buna alıştırmışsınız adamı. İnsan sevdiğine bunu yapmaz. Gerçi 12 sayfa arkadaşlar benzer şeyler yazmış ama ben de söyleyeyim dedim. Allah hakkınızda hayırlısını versin

yazdıklarınızı hayranlıkla okudum..
Eğitim ve kişisel gelişim tutkunuz burda ki bayanlara örnek olacak türden.
Peki şunu merak ettim?
Eşinizin genel anlamda, tepkisi nasıldır?

Ya kusura bakmayın da böyle bir adamın neyine aşık oldunuz ?

Eşimle aynı kurumdayız, eşim benim yöneticimin de yöneticisi konumunda olmasına rağmen arada bir çalışma evinin hanımı ol diye takılır. Ben sırf para için çalışmıyorum, kendimi geliştirmek, eve tıkılıp kalmamak, sosyalleşmek ve tabi ki emekliliğim için...Evden çalışabildiğim bir işim olsaydı o şekilde olabilirdi ama evde oturmak bana çok boş geliyor. Kendimi işe yaramaz hissediyorum. Gün içinde yardımcı olduğum insanlar, aldığım allah razı olsun duası bile beni mutlu ediyor. Evde oturmayı nasıl seviyorsunuz cidden anlamıyorum. Geçen açıklandı ülkemizde 18-24 yaş arası kadınların yarısı ne okuyur ne çalışıyor. Ne vahim değil mi? Ülkenin kalkınmasına ufacık katkım olsa çok mutlu olurum ben, demek ki herkes böyle düşünmüyor.

Canım egitim seviyeleriniz arasındaki fark nedeniyle kendini ezik hissediyor ve sizin ona göre eksi yönünüz olan yaşınızı dile getirerek bu ezikliği gidermeye çalışıyor...
Bu nedenle böyle seyler konuştuğu zaman gül geç, onu ciddiye alma..

Ben ve eşim aynı isi yapıyoruz, ancak ben evlendikten sonra yuksek lisans yaptim, hatta birlikte yapalik dedim istemedi...mezun olduktan sonra benim esimde de yüksek lisans mezunusunda ne oldu, ne değişti, ben erkeğim falan gibi ilginç soylemler icine girdi, hiç umursamadim, sonra kendiliğinden konu kapandı..

Birde nacizane tavsiyem, özellikle evlilik sosyal ortamlarinizda egitim durumlarınizin konusunun açılmasına fırsat verme, bu durum erkekler de aşağılık komleksine sebep oluyor.

Birde bu aşağılık kompleksine girme psikolojisi eşinde var gözüküyor, bu hiç geçmez, bu gün egitim yarın başka bir şey....

Sürekli katlanabilecek misin....

Son düzenleme:
Sizin eğitim hayatınız tam olabilir ama....
Kişisel gelişiminiz tam olamamış...
Amacım sizi kırmak değil, aksine aydınlanma sağlayın diye yazdım.

Ben para kazanmıyorum ki daha çoğundan korksun.istemiyo çalışmamı defalarca konuştuk. diğer konuları da konuştuk kabul etmiyo itiraf etmiyo hissettiklerini.beni hep ezme çabası var

Şu anda çalışmama nedeniniz hala okumanız kaynakli is aramamaniz yada iş bulamamaniz mi, yoksa esinizin çalışmanizi istememesi mi..
İyi maaşlı bir iş bulsaniz esiniz çalışma dese vazgeçer miydiniz..Eger cevabınız vazgecerdim ise bence eşiniz için mezuniyet törenine de gitmeyin.

Benim eşimde çalışma diyen biri ama hiç kabul etmedim, ancak esimjn hatri icin mezuniyet töreni, yada toplu yemeklere katilmayabilirdim, diyeceğim o ki mezuniyet töreni konusu çalışmama konusundan daha az önemli

maalesef evet sizi kıskanıyor. Komlex yapıyor. Sizin kendinizi kötü hissetmeniz için de yaşı bahane ediyor ama zaten sadece 2 yaş var. Kendisi üniverste okumadığı için de zoruna gidiyor. Ama çözüm nedir bilmiyorum ..İnşallah güzel bir iletişimle düzeltürsiniz.

Birincisi iki yaş sorun edilecek bir yaş atkı değil
Toplum olarak kadın erkekten para kariyer olarak daha üstte olduğunda niyeyse bi sorun olarak görülüyor
Eşinize sık sık bu durumun hiç önemli olmadığını söyleyin
Başkalarının yanında da bunu belirtin
Çünkü bazı insanlar kafasını karıştırıyor olabilir
Gereksiz bi sürü insan var can sıkıcı konuşma yapan maAlesef

Gurur duymalı karısıyla, kendini kötü hissetme olmamalı verdiği tepki ama alısır zamanla

sanki aranızda 10 yaş var yani bu neyin yaş muhabbeti?çok saçma olmuş.çekemediğini bu kadar belli etme istersen deyip sizde onu diplomadan vursanız çok mu iyi olur yani?alt da kalmayın sonuçta ikinizde bilerek isteyerek evlenmişsiniz şimdi sen diplomanın o yaşın hesabını yapsa doğru olmaz.adama sorarlar evlenmeden bilmiyor muydun?diye.cahil insan kahrı çekmeyin derim.mezuniyet de hakkınız kesinlikle gidin eğlenin.

yazdıklarınızı hayranlıkla okudum..
Eğitim ve kişisel gelişim tutkunuz burda ki bayanlara örnek olacak türden.
Peki şunu merak ettim?
Eşinizin genel anlamda, tepkisi nasıldır?
Gezmeyi yemeyi içmeyi çok sever. Bana aşırı düşkündür. Ama ben tek başına da vakit gecirmeyi severim. Bazen bu sorun olabilir aramızda. Anlayışlıdır. İşbölümüne kesinlikle uyar. Mesela benim görevlerim çocukların ödevlerini yaptırmak ve yemek hazırlamak. O da temizlik ve ütüden sorumlu. Gerçi haftada bir yardimci geldiği için pek sorun olmuyor ama ben ev isine hiç karışmam. Kıskançtır çünkü ben arkadaşlarımla dışarıda zaman gecirmeyi , iki günlük tatiller yapmayı severim. Ben hiç kıskanç degilim. Bu da onun en büyük sikayeti. Kadinlar kulübü bdv ye bakınca ideal koca gibi gelmeye başladı bana da

Kesinlikle! Maşallah diyorum o zaman

Məəncə sizin uğurlarınızı görüb içində az da olsa qıısqanclıq yaranır. Sizi itirməkdən qorxur. Ona görə də bu cür davranır.

Son paragrafta kendi kendinize yaptığınız yorum cok dogru, siz biliyorsunuz aslinda tüm cevabi...

eşinin seni kıskanmasına gerek yok bu adamla evlendiğine göre aranızda seviye farkı olduğunu sanmıyorum herkes hakkını vererek okul bitirmiyor sınava gir çık ezberle vizyon sıfır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…