Esimin benim yüzünden sevgisi azalir diye korkuyorum

sizi ve ailenizi hiçe saan birini poh pohlaamak gereksiz

sizi dogurup büyüten anayı babayı bu denli

sebepsiz dediğiniz olaylar yüzünden silip atan adamla da yaşanmaz

karar sizin

Esimin bana yaptigini bende ona yaptim, ailesiyle uzun bi süre konusmadim, ve esim en sonunda sevgisinin azaldigini ve bosanmak istedigini söyledi. Bagirip cagirdim, agladim, üzüldüm, konusmadim onunla, en sonda kendisi yanima gelip ”sen benim kanimsin, söküp atarmiyim ben hic seni” dedi. O günden beri korku icerisinde yasiyorum, aman sevgisi azalmasin aman bikmasin diye. Bir dedigini iki etmiyorum, oda ayni sekilde aslinda. Anneminde zorlamasiyla ailesiyle tekrar konusmaya basladim, ve esim beni simdi el üstünde tutuyor, bi saniye canim sikilsa hadi disari cikalim diyor.

Sen ailesiyle konuşmadın diye,eşin sana resti çekmiş.
Kısaca ya konuşursun ya boşanırız demiş.

Şimdi sen,ailenle neden konuşmadığını sormaya çekiniyorsun.
Sebep yine eşinin resti çekme ihtimali...

Bu kez rest çekmesi gereken zaten sensin.
Sen onun ailesiyle konuşmaya başlayınca,o zaman sen de benimkilerle konuşacaksın diyecektin.

Kötü laf etmek istemiyorum ama çok ayıpladım eşini.Sana da hem üzüldüm hem kızdım

üzüldüm...
Fakat ne yazık ki size değil..
Eşinizi bu kadar vazgeçilmez yapan nedir anlayamadım.. Ben de eşimi çok seviyorum... Deli gibi.. Çok da problemli bir evliliğim oldu.. benzer şeyler yaşadım ve tehdit de edildim.. Ama kesinlikle ailemden vazgeçmedim, vazgeçmem de... Eşim beni aldatabilir, kandırabilir, saygısı bitebilir bir gün... Aile öyle mi ya?
Eğer ben, beni doğuran anamı silmiyorum diye kocam beni silecekse "Eyvallah!" Bakın davulun sesi uzaktan hoş gelmiyor, hepsini yaşadım... Allah'tan korkarım, sizi dolduruşa getirmem, yapmadığım bir şeyi söylemem.. Bağrıma taş basarım, anamı, babamı, kardeşlerimi ezdirmem!
Böyle konular beni çok üzüyor...
Dışarıda istediğim kadar koca var, ama anne yok... baba yok.. Benim babam yokluk zamanlarımızda üzerine kıyafet alamazdı, yine bizi okulda mahcup etmemek için harçlığımıza kadar verirdi.. Annem kaç bayramı bir gecede ördüğü örgü takımlarla geçirtti ablamla bana.. sırf bayramlık giyelim diye...
Kimdir şimdi kocam? Acıdan ölecek olsam... Güle güle gidebilir... hele bir de sebepsizse...
Zira taviz tavizi doğurur.. bugün, aslında haklı olduğun bir sebepten, "seni boşarım" diye tehdit edip yolunu kesiyorsa, yarın bakalım size neleri yaptıracak...
Lütfen yazdıklarım gücünüze gitmesin..
Evliliğin başında taviz vermeye başlarsanız, bu evlilik zaten yürümez.. zaten bir gün "bıktım artık" deyip burada konu açarsınız ve hatta Allah korusun, ayrılırsınız... Çünkü bu kadar kendinden vazgeçen, kendi özsaygısı olmayan birine kimse uzun süre saygı duyamaz, değer vermez... Yapmayın...
Çare yada çözüm de verilebilir.. ama o tarz oyunlara hiç gerek yok.. Konu aile.. cengaver gibi savaşırım gerekirse...
o yüzden basit çözümler vermeyeceğim size...
Allah yardımcınız olsun, zayıflıklarınıza kuvvet versin kardeşim,

Ps. Küçük bir şey.. şimdi aklıma geldi.. Bakın ben de eşimi seviyorum ve aşırı problemli bir annesi var... Geçen tartıştık ve düşük tehlikesi geçirdim.. eşim o kadar korktu ki "Senin için herkesi silerim" dedi... hayatında ilk defa.. İşime gelebilirdi bu... Ama ben eşimi çok seviyorum... Ne demek annemi silerim? Silemez.... Annedir o... kesinlikle kabul etmedim... O kadınla ben bir şekilde baş ederim, ediyorum... ama anne silinmez.. aile asla...
Seven insan bunu eşinden isteyemez zaten...

bir arkadaşım bir amca ve teyze görmüşler 40 yıllık evlilermiş. adam kafe işletiyormuş. adama sormuşlar "nasıl bu kadar yıldır berabersiniz" diye. adamda demiş ki "eşim kendisini, elimden hemen uçacak bir kuş gibi hissettirdi". elinizde çok sevdiğiniz bir kuş olsa, onun elinizden uçmaması için elinden geleni yaparsın dimi?

sen kendini o şekilde hisssetirmemişsin, ama eşin hemen kaçacak gibi hissediyorsun. 7 ay gibi kısacık zamanda, nasıl sen aileme saygı göstermezsen benden de bekleme dediğinde, eşin kapıyı gösterebildi. üstelik tartışmanın neden kaynaklandığını bile bilmiyorsun.

alın işte eğer özetse apaçık özet,noktaysa sonuna kadar nokta...

şimdi farzet ki eşin seni herhangi bir nedenden boşamak istedi ve boşadı..nereye gideceksin?

annenle babanın evine..

peki sen senin aileni bile bu kadar saymayan,sana lafını bile yaptırmayan adamın seni boşamasındanmı korkuyorsun? bırak boşasın.. en azından baba evine döndüğünde ailemi saymadı bende boşadım diyebilirsin..amma seni başka bir sebepten boşarsa ve sen ailenin evine dönmeye kalkarsan, ailemi bile ezdirdim yinede beni boşadı diyerek ailenin yüzüne bakamazsın..arkansa duran bi baban varken,sen hala ailesine karşı yanında duramayan kocanın peşindeysen bende bişey demiyorum..

seni ailen yuzunden terk edecek adama yol ver gitsin kardesim. bune ya herkesin ailesi degerlidir es.dost herzaman bulunurda ana baba yeri asla doldurulmaz.
onun ailesi degerliyse sende ailenin degerini kacirma ona buna karsi.

Eşinin ailesi ailenle konuşmuyorsa konuşmasın, ailen de aynı tavrı takınsın bence hiç alttan almasın. Konuşmaya da çalışmasın. Ne kaybedersin ki. Daha az tatsızlık olur. Ben pek görüştürmek istemiyorum mesela. Bence senin eşinin ailesi ile konuşacak bir konun sorunun da yok. Hiç muhatab alma. Bu konuyu da onlara açma. Annene de tembihle görürse görmemezlikten gelsin. Kendini de hiç üzmesin yazık anneciğine.

Senin sorunun eşin. Ona diyeceksin ki. Ben nasıl senin ailen ile görüşüp saygıda kusur etmiyorsam sen de görüşeceksin ve ellerini öpeceksin. Ailen görüşmese de olur. Yoksa da bir daha gelmem dersin.

Belki ailesini ikna edemiyordur ama senin hatırın için anne babanın elini öpemeyen bu adam giderse de yol ver gitisn.....

körler sağırlar birbirini ağırlar...
bence kimliğinizden anne baba adını da sildirin,eşiniz daha da mutlu olsun,sizi el üstünde daha çok tutsun,attalara daha çok götürsün.

bence boşuna alttan alıyorsun canım,daha ne zamana kadar alttan alabilirsinki birgün sabrın taştığında ne yaparsan yap kötü sen olacaksın eşinin ailesine karşı nedeni şimdi susman bence baştan koymalısın tavrını ve aileni ezdiirmek ne demek kimseye laf söletme ailen hakkında ne olursa olsun... karşındaki insanlar ailenden yada senden üstünmü yoksa dahamı kıymetli 3maymunu oynucana kendin gibi olsan belki kazanan sen olursun ne dersin

canım kusura bakma ama bu korkuyla nereye kadar gıdecen artı nıe korkuyosun bırakırsa bıraksın aılenle gorusmeyen adamdan hayırmı gelır ben ılk evlendıgım donemlerde korkuyordum bırakacak dıye 11aylık evlıyım sımdı korkmuyorum bırakırsa bıraksın sevmesıne sewıyorum ama benı ıstemeyenı hıc ıstemem

Esımın benım yuzumden sevgısı azalır dıye korkuyorum demıssın konu baslıgında az once konunu okudum yorum yapmadan cıktım baslıgı okudum tekrardan ve yorum yapmadan gecemıyecegım be kardesım bence esın kendı bencıllıklerı yuzunden senın ondan sogumandan korksun sen nıye korkuyorsun kı?yanlıs yapan bencıl davranan o sen degılsın ama bunu ona farkettırmen lazım nasılmı her dedıgını yapıyorum bı dedıgını 2 etmıyorum ona mutlu gozukuyorum yazmıssın ona bu sekıl gozukursen sen mutsuzlugu hep kendı ıcınde yasarsın hep fedakar olan taraf sen olma bırak esınde senı kaybetmekten korksun ve sana haksızlık yapmasın.o ve ailesı senın ailenle konusmuyormu sende onun ailesıyle konusma sen hep gerı adım atıyosun bole devam edersen esın hatalarını farketmez bısey senı uzuyosa uzuyo nıye ıcıne atıyosun nıye rol yapıyosun allah askına esını bukadar tepene cıkarma bence kımse sen ve senın ailenden daha degerlı olamaz

Bu yazdiginiz seyler beni güclendiriyor, onun sevgisi böyle seylere dayaniyosa hic sevmesin daha iyi dedirtiyor.. Tesekkür ederim hepinize, mutlaka konusucam en yakin zamanda, neler olup bittigini sizlerede anlatirim.
Bu zamana kadar konusmadigima pismanim. Beni tek düsündüren sey okudugum üni simdi. Eger ayrilirsak üniyi birakmak istemiyorum, ama malesef bu sehirde kalmakta istemiyorum..

Eski konunu da biliyorum ve bir kız annesi olarak beni çok endişelendiren bir evlat profilisin.Senin sorunun böyle çözülmez.Sadece halı altına süpürürsün.Günü kurtarıyorsun.İnşallah benim kızım sana benzemez.

Aynı konu üzerine bir başlık daha açmıştın.Sebebini bilmiyorum küslüğün demiştin sonra arkadaşlar sordukça alışveriş mevzusunu anlatmıştın.Sebep belli de sonuçta yetersiz kalıyorsun

Aynı konu üzerine bir başlık daha açmıştın.Sebebini bilmiyorum küslüğün demiştin sonra arkadaşlar sordukça alışveriş mevzusunu anlatmıştın.Sebep belli de sonuçta yetersiz kalıyorsun

Umarim kiziniz benim yasadigim seyleri yasamaz, hayirli bi evlat olur.
Sebebini gercekten bilmiyoruz tahminlerde bulunuyoruz su olabilir bu olabilir diye, cünkü konusmaya kesinlikle yanasmiyolar. Alisveris konusuna gelince, bana kayinvalidem her zaman istedigin gelinligi alabilirsin, heryerden kisarm ama gelinlikten kismam dedi, herkesin icinde gelinlikcide begendigin sey bumuydu diyerek saticilarla kavga etti olay cikardi bana bunu satmaya calisiyosunuz diye. Ayrica pahali birsey degidi, gelinlik numarasini etiket fiyati sandi ve cinnet gecirdi. Bundan dolayi küsülecek bi konu oldugunu düsünmüyorum, kizilabilir, kirilabilir, ama küsülmez. Keske nisani orada bozsaymisim..

Son düzenleme:

Bence sen kararını zaten vermişsin.Eşim boşanalım dediğinde seçimini yapmış, kocanı seçmişsin.Benim eşim bana bunu yapsa koyarım sevgisini cebine, giderken kapıyı kapatmayı unutma derim..

Bitirmenin Zamanı Gelmiş Olabilir

Onu seviyorsunuz ancak belki sevgiliden çok bir kardeş gibi. İlişkiniz rahat ancak aynı zamanda bayat ve boğucu. Çoktan 'Acaba yalnız olsam daha huzurlu mu olurdum' diye düşünmeye başladınız. Eğer bunlar tanıdık geliyorsa, harekete geçmenin ve ilişkiyi bitirmenin zamanı gelmiş olabilir.

Uzun zamandır ilişkide olabilirsiniz ve birbirinize çok fazla alışık olmanı...z sizi ayrılmaya karar vermekten alıkoyuyor
olabilir. Ancak mutlu olmadığınız bir ilişkiyi devam ettirmek bitirmekten çok daha sancılıdır. Şöyle düşünün; ilişki
devam ederken her gün mutsuzsunuz, bitirdiğinizde ise belki bir süre üzülüp sonra mutlu olabilme ihtimaliniz var.Bazen iki tarafta bitmesini ister ancak bir türlü cesaret edipte ilk adımı kimse atamaz. Böyle bir durumda kaldığınızda onun içinde sizn içinde bitip bitmediğini anlamak için belli noktaları gözden geçirebilirsiniz.

Örneğin;
•Size karşı sürekli ters ve sinirliyse.
•Söylediğiniz herşey ona batıyorsa.
•Dış görüntünüzü eleştiriyorsa.
•Aynı anda farklı iki dil konuşuyor gibi hissediyorsanız.
•Yolunuza onsun devam etmek daha cazip geliyorsa.
•Üzerinde konuşmanız gereken konuları sürekli erteliyorsanız.
•Başka insanlarla ilişkiye girmek için hazırsanız.
•Her konuşma tartışma ile bitiyorsa.
•Başbaşa olmaktansa kendi arkadaşlarınızla olmayı tercih ediyorsanız.

Bunlardan bir veya bir kaçının cevabı evet ise, ancak onu yinede çok sevdiğinizi ve onsun olmak istemediğinizi
düşünüyorsanız ilişkinizi tedavi etmek için profesyonel yardım alabilirsiniz. Ancak onsuz olmak çok daha cazip geliyorsa ve ona artık aşık olmadığınızdan eminseniz, yola yalnız devam etmenin zamanı geldi demektir.

ALINTIDIR

Sen böyle her ay konu açmaya devam mı edeceksin acaba merak ediyorum anatolia35...
Yaşadığın sorunlar küçük değil ama sen evliliğin sorumluluğunu bilmeden evlenmişsin.
Şimdi de kocişin seni addalara götürsün diye, yüzüne daha çok gülsün diye o hiç sevmediğin ruh hastası dediğin kayınvalidene bile sarılmak üzeresin.
Hem de kendi aileni silmek pahasına...
Ne diyeyim pes... PES!

esin ailene saygi duymuyor
psikologa gitmene izin vermiyor gizli gidiyorsun
ailenle konusmuyor ama kendi ailesiyle konusmani istiyor
istemedigin zaman bosanmakla tehtit ediyor surat asiyor
kayinvaliden annene hakaret etmis
esini doldurmus
evliligine burnunu sokarken
sen kendi ailene dogru duzgun yanasamiyorsun
bu evlilikmi?
sen kendi haklarini savunamazsan kendi degerini bilmezsen
kimse bilmez
senin ailene saygi duymayan insanlara saygi duyuyorsun
konusuyorsun ailen önce yuvan desede senin vicdanin icin nasil
rahat ediyor
daha kondurabiliyorsun
tum bunlari iyice dusun istersen
haksizligi once sen kendine yapiyorsun bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…