eşimin borçları:(

owner

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2012
2.190
3
0
Gaziantep
kızlar ben 3 haftalık evliyim daha çok yeni evliliğim,çok mutlu olmam gerekirken eşimin borçları yüzünden hayattan bıkmak üzereyim resmen...sonrada türeyen bir sürü borç ne yapacağımı şaşırdım düğünde takılan altınlar vs. bir sürü şey gitti ama hala düzlüğe çıkamadık üstüne borç arttıkça artıyor.sizce ne yapmalıyım bi akıl verin...

Eşinizle konuşup önce net borç miktarına bakmalısınız. Ona göre bir rota çizersiniz. Eğer ki borç çok fazla ise kredi çekip bir seferde kapatmayı düşünebilirsiniz. En azından çok fazla faiz ödememiş olursunuz. İkiniz de çalışıyor musunuz?

ikimizde çalışıyoruz düğün masrafları ve tabi ki önce ki borçlarda var işin içinde kredi çekmek mümkün değil çünkü sadece 11.000
kredi kartı borcu var benim maaşımda çok iyi sayılmaz..
her yere borcu var eşimin yaa ne kadar çok açılmış haberi yokk...
kuyumcuya,mobilyacıya vs.vs..
ne yapılabilir kızlar mayıs maaşını zaten çoktan tükettik taa haziran sonuna kadar beklememiz lazım ama...

O zaman ailelerden yardım alıp kapatacaksınız. Eşiniz de bütçe denkleştirmesini bilmiyorsa en azından sıkıntınız geçene kadar siz ele alın kontrolü. Zaruri olanlar hariç bütün ihtiyaçlarınızı dondurun, arabanız varsa satın. Borç ödenmedikçe büyür.

çogu kişi evlenirken ilk yıllar sürekli borç ödüyor... bizde 2,5 yıldır evlendik hala borç ödüyoruz, çünkü herşeyi eşimle tek başımıza yaptık. mayıs maaşını çoktan tükettigimiz gibi hem artı paradan kulllandık, hemde hala çok fazla kredi borçumuz var, sağlık olsun... ödenir elbet bir gün....

İşte böyle morale ihtiyacım var ben çok rahat yaşadım bu zamana kadar şimdi borç ödemek gücüme gidiyor ve devamlı teselli bekliyorum bu konuda...

İşte böyle morale ihtiyacım var ben çok rahat yaşadım bu zamana kadar şimdi borç ödemek gücüme gidiyor ve devamlı teselli bekliyorum bu konuda...

Arkadaşım borcun tesellisi mi olur?

Eğer cok dağınık ise bir kaç ay dişinizi sıkın ya da taksit yaptırdığınız yerler ile konuşup taksit miktarlarını düzenleyin.

O zaman yapacak tek sey ek is.

Esiniz madem bu kadar rahat davrandiysa is cikisi yapacak baska bir is daha bulacak. Sirf ev almak icin sabit isi disinda 3 ayri iste calisan birini taniyorum ki tek ornek degil. Buyuk kucuk demeden, az cok demeden baska is yapacak.

bir miktar altınım var sizce onları vermeli miyim eşime,zaten bi tek o kaldı elimde eşim çoğunu aldığı için bunlara yanaşmıyo ama ben rahat edemiyorum..

doğru haklısınız bunu konuşacağım eşimle

Evlilikte iyi günde kötü günde hep destek olacagiz denir, simdi anladigim kadariyla borcun cogu dügün yüzünden, tabiki sende yardim edip elele verip yeneceksiniz bu konulari.
Peki evlenmeden önce kafan nerelerdeydi? Havadanmi gelecekti bu paralar, bir oturup plan yapmadinizmi?

Hiç yapmadık valla evet hatalıyım çünkü herşeyin en iyisini istedim,borcunun olduğunu da biliyordum ama bana söylediği miktar çok daha azdı doğrusunu söylememiş...
tabi ki birlikte ödeyeceğiz ama acil borçlar var bunun için ne yapacağız onu bilmiyorum

Hiç yapmadık valla evet hatalıyım çünkü herşeyin en iyisini istedim,borcunun olduğunu da biliyordum ama bana söylediği miktar çok daha azdı doğrusunu söylememiş...
tabi ki birlikte ödeyeceğiz ama acil borçlar var bunun için ne yapacağız onu bilmiyorum

kemerleri sıkacaksınız başka çare yok... bütün borçlardan haberdar olmaya çalış....eşine kesinlikle ve kesinlikle maddi manevi destek ver.. maddiyatın kötü olması sizi psikolojik olarak kötü etkilemesin...
ayrıca çok dikkatli bir ödeme planı çıkarın...her ay uymaya çalışın.. gerekirse eglencenizden, gezmeden tozmadan feragat edin.. yani en azından harcamalrı en asgari düzeye çekerek bir süre sonra ödemelerinize rutine sokabilirsiniz...
yapacak birşey yok. borç sizin borcunuz. bi şekilde ödenecek...

sana çok teşekkür ediyorum canım işte böyle önerilere ihtiyacım var.daha çok acemi ve bilgisizim bu konularda eviliğe tam alışamadım zaten üstünede borç olayı canımı sıkıyor işte..
dediklerini harfiyen uygulayacağım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…