Eşinizle konuşup önce net borç miktarına bakmalısınız. Ona göre bir rota çizersiniz. Eğer ki borç çok fazla ise kredi çekip bir seferde kapatmayı düşünebilirsiniz. En azından çok fazla faiz ödememiş olursunuz. İkiniz de çalışıyor musunuz?
Allah yardimciniz olsun canim.
Cevrenizde borc alabileceginiz kimse yok mu?
çogu kişi evlenirken ilk yıllar sürekli borç ödüyor... bizde 2,5 yıldır evlendik hala borç ödüyoruz, çünkü herşeyi eşimle tek başımıza yaptık. mayıs maaşını çoktan tükettigimiz gibi hem artı paradan kulllandık, hemde hala çok fazla kredi borçumuz var, sağlık olsun... ödenir elbet bir gün....
Evlenmeden önce bu borçlardan haberiniz var mıydı?
İşte böyle morale ihtiyacım var ben çok rahat yaşadım bu zamana kadar şimdi borç ödemek gücüme gidiyor ve devamlı teselli bekliyorum bu konuda...
O zaman yapacak tek sey ek is.
Esiniz madem bu kadar rahat davrandiysa is cikisi yapacak baska bir is daha bulacak. Sirf ev almak icin sabit isi disinda 3 ayri iste calisan birini taniyorum ki tek ornek degil. Buyuk kucuk demeden, az cok demeden baska is yapacak.
Evlilikte iyi günde kötü günde hep destek olacagiz denir, simdi anladigim kadariyla borcun cogu dügün yüzünden, tabiki sende yardim edip elele verip yeneceksiniz bu konulari.
Peki evlenmeden önce kafan nerelerdeydi? Havadanmi gelecekti bu paralar, bir oturup plan yapmadinizmi?
Evlilikte iyi günde kötü günde hep destek olacagiz denir, simdi anladigim kadariyla borcun cogu dügün yüzünden, tabiki sende yardim edip elele verip yeneceksiniz bu konulari.
Peki evlenmeden önce kafan nerelerdeydi? Havadanmi gelecekti bu paralar, bir oturup plan yapmadinizmi?
İşte böyle morale ihtiyacım var ben çok rahat yaşadım bu zamana kadar şimdi borç ödemek gücüme gidiyor ve devamlı teselli bekliyorum bu konuda...
kemerleri sıkacaksınız başka çare yok... bütün borçlardan haberdar olmaya çalış....eşine kesinlikle ve kesinlikle maddi manevi destek ver.. maddiyatın kötü olması sizi psikolojik olarak kötü etkilemesin...
ayrıca çok dikkatli bir ödeme planı çıkarın...her ay uymaya çalışın.. gerekirse eglencenizden, gezmeden tozmadan feragat edin.. yani en azından harcamalrı en asgari düzeye çekerek bir süre sonra ödemelerinize rutine sokabilirsiniz...
yapacak birşey yok. borç sizin borcunuz. bi şekilde ödenecek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?