bir miktar altınım var sizce onları vermeli miyim eşime,zaten bi tek o kaldı elimde eşim çoğunu aldığı için bunlara yanaşmıyo ama ben rahat edemiyorum..
Hiç yapmadık valla evet hatalıyım çünkü herşeyin en iyisini istedim,borcunun olduğunu da biliyordum ama bana söylediği miktar çok daha azdı doğrusunu söylememiş...
tabi ki birlikte ödeyeceğiz ama acil borçlar var bunun için ne yapacağız onu bilmiyorum
ikinizde hatalısınız siz herşeyin en iyisini istemişssiniz o da size ayak uydurmuş borcun tamamını söylememiş
herkes en iyisini ister ama elde yoksa sonuç böyle oluyor
ben olsam kavga etmeyi bırakırdım artık evliliğinizi zedelersiniz
çalışma şartları nasıl eşinin ona göre ek iş yapabilir
bundan sonra maaşları borçları giderleri hesaplayıp ona göre davranın
Önce oturup ne kadar borcunuz olduğunu ne kadar zamanda ödenmesi gerektiğini detaylandıracaksınız. EK iş, kredi, borç bir şekilde mevcut borcu kapatmaya çalışacaksınız sonra da.
Kavga etmek, tartışmak size bir yarar sağlamaz. Keşke en başından dengeli harcdama yapsaydınız. 3 haftalık evli insan bulutların üstünde olur. Oysa siz sinir stres halindesiniz
Hiç bir borç ebedi değildir. İlla ki bir gün bitecek. Elele verip ödersiniz. Gerekirse birkaç eşyanızı satarsınız.
Allah yardımcınız olsun
çogu kişi evlenirken ilk yıllar sürekli borç ödüyor... bizde 2,5 yıldır evlendik hala borç ödüyoruz, çünkü herşeyi eşimle tek başımıza yaptık. mayıs maaşını çoktan tükettigimiz gibi hem artı paradan kulllandık, hemde hala çok fazla kredi borçumuz var, sağlık olsun... ödenir elbet bir gün....
Arkadaşım bak muhasebecisin.
Eline kalemi defteri al.
Eşini de karşına al,neyi var neyi yoksa dökülsün.
Kime resmi kime resmi olmayan borçları var ortaya döksün.
Maaşlarınız,mecburi ödemeleriniz kira fatura vs gibi.
Sağlam kafayla ve gerçekçi bir bakış açısıyla bir hesap kitap yapın.
Artık evlisiniz,o borçlar eşinin borçları olmuyor.Sizin ikinizin borçları oluyor.
Diyebilirsin ki 3 haftlaık evliyim mecbur muyum bu borçlara harçlara haklısın evliliğin ilk günleri böyle sorunlarla uğraşmak çok zor.
Ama bu da sizin sınavınız demek ki ,muhtemelen bu yaptıklarınızdan pişman olup hayatınız boyunca hep kontrollü bir çift olacaksınız bu borçları elbirliği ile ödeyince.
sağol canım sanırım en büyük hatayıda onunla tartışarak yapıyorum 10 ay nişanlı kaldık bu kadar tartışmadık
3 hafta da yedik birbirimizi sabırlı olmayı deneyeceğim zaten başka şansımda..
allah borcu olan herkese ödeme kolaylığı versin
ne kadar güzel açıklamışsın ama bu dediğini aynen yaptık
borçların geneli resmi olmayan borçlar bi tek 11.000 kart borcu resmi..
Hiç yapmadık valla evet hatalıyım çünkü herşeyin en iyisini istedim,borcunun olduğunu da biliyordum ama bana söylediği miktar çok daha azdı doğrusunu söylememiş...
tabi ki birlikte ödeyeceğiz ama acil borçlar var bunun için ne yapacağız onu bilmiyorum
Bunu yaşayan bi ben değilmişim kızlar kendimi o kadar çaresiz hissediyordum ki anlatamam
çok daha dikkatli olacağım ve elimden gelene herşeyi yapacağım en önemlisi eşime destek olacağım...
ne kadar güzel açıklamışsın ama bu dediğini aynen yaptık
borçların geneli resmi olmayan borçlar bi tek 11.000 kart borcu resmi..
Bunu yaşayan bi ben değilmişim kızlar kendimi o kadar çaresiz hissediyordum ki anlatamam
çok daha dikkatli olacağım ve elimden gelene herşeyi yapacağım en önemlisi eşime destek olacağım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?