eşimin borçları:(

bir miktar altınım var sizce onları vermeli miyim eşime,zaten bi tek o kaldı elimde eşim çoğunu aldığı için bunlara yanaşmıyo ama ben rahat edemiyorum..

eşinle konuş...borçlar bittikten sonra sana tekrar altın alınması şartıyla bütün altınları (setin varsa onun dışında) ver gitsin... sen , eşin şuan bu kadar sıkıntıdayken orda altınların bi kenarda durması nın sana ne faydası var...en azında biraz sizi maddi anlamda rahatlatacaksa faydası olsun bari...
verecegin altınlarda dikkat edeceginiz şey çok ciddi anlamda ödemeleri öncelikli şeylerde harcayın... mesela banka kredilerinde malum gecikince direkt faiz biniyor.. en azından gereksiz faiz ödemezsiniz... ama ertelenebilecek borç varsada onları bir süreliğine ertelemeyi düşünürsünüz...

ikinizde hatalısınız siz herşeyin en iyisini istemişssiniz o da size ayak uydurmuş borcun tamamını söylememiş

herkes en iyisini ister ama elde yoksa sonuç böyle oluyor

ben olsam kavga etmeyi bırakırdım artık evliliğinizi zedelersiniz

çalışma şartları nasıl eşinin ona göre ek iş yapabilir

bundan sonra maaşları borçları giderleri hesaplayıp ona göre davranın

Önce oturup ne kadar borcunuz olduğunu ne kadar zamanda ödenmesi gerektiğini detaylandıracaksınız. EK iş, kredi, borç bir şekilde mevcut borcu kapatmaya çalışacaksınız sonra da.

Kavga etmek, tartışmak size bir yarar sağlamaz. Keşke en başından dengeli harcdama yapsaydınız. 3 haftalık evli insan bulutların üstünde olur. Oysa siz sinir stres halindesiniz

Hiç bir borç ebedi değildir. İlla ki bir gün bitecek. Elele verip ödersiniz. Gerekirse birkaç eşyanızı satarsınız.

Allah yardımcınız olsun

Kredi çekip dağılmış borçları tek bir noktada toplamak mantıklı olabilir mi acaba?
Gerçi o zaman da faiz unsuru var ama insan en azından bilir bu ay 1500 lira ödemem var,ölsem de kalsam da ödeceğim der.
Altınlar konusunda ise tereddüt etmeniz yersiz bir hayal aleminde elenmişsiniz sanıyorum.
İnsan hayat arkadaşının borçlarını bilmez mi bu kadar mı uzaksınız birbirinizden.
Eşim şimdi gel 5000 liraya tv alalım dese,hoop nereden geliyor bu değirmenin suyu diye sorarım?
Sormazsam bende ortak olmuş olurum,göz yummuş olurum.Yani altını vermelisiniz çünkü sizin de kabahatiniz var,,,

Son düzenleme:
oooohhhoooo insanlar ne borclar ödüyor, caniniz sag olsun, önemli olan elele verip keyiflerinizi bozmadan iyi idare ederek bir an önce bu borclardan kurtulmak.
Bencede bir an önce ödemenize bakin cünkü faizler insanin anasini belliyor.
Ha bu arada böyle seylerde insani birbirine daha cok kenetliyor, hani zoru basardik manasinda...

ben muhasebeciyim sabah 8 akşam 7 çalışıyorum
kendisi öğretmen 11-6 arası çalışıyor

Konu başlığı; EŞİMİN BORÇLARI. Önce düşündüm belki geçmişten gelenlerdir diye ama yanılmışım. Düğün zamanında, sırf sizin isteklerinize ezilmemek için eşinizin söylemediği borclar.

Önce ne kadar borcunuz var onu belirleyin.

Gelir ve gider dengenizi oturmanız lazım. Nereye ne verilecek, kira ne kadar vs.

Eğer yetmiyorsa belki eşiniz ek ders vs verebilir.

Kemer sıkmanın zamanı gelmiş. Altınları da güzel bir yere koyun. Ziyan olmasın. Daha zor anlar icin değerlendirirsiniz onları.

sağol canım sanırım en büyük hatayıda onunla tartışarak yapıyorum 10 ay nişanlı kaldık bu kadar tartışmadık
3 hafta da yedik birbirimizi sabırlı olmayı deneyeceğim zaten başka şansımda..
allah borcu olan herkese ödeme kolaylığı versin

ayni bizi tarif etmişsin

Arkadaşım bak muhasebecisin.
Eline kalemi defteri al.
Eşini de karşına al,neyi var neyi yoksa dökülsün.
Kime resmi kime resmi olmayan borçları var ortaya döksün.
Maaşlarınız,mecburi ödemeleriniz kira fatura vs gibi.
Sağlam kafayla ve gerçekçi bir bakış açısıyla bir hesap kitap yapın.
Artık evlisiniz,o borçlar eşinin borçları olmuyor.Sizin ikinizin borçları oluyor.
Diyebilirsin ki 3 haftlaık evliyim mecbur muyum bu borçlara harçlara haklısın evliliğin ilk günleri böyle sorunlarla uğraşmak çok zor.
Ama bu da sizin sınavınız demek ki ,muhtemelen bu yaptıklarınızdan pişman olup hayatınız boyunca hep kontrollü bir çift olacaksınız bu borçları elbirliği ile ödeyince.

ne kadar güzel açıklamışsın ama bu dediğini aynen yaptık
borçların geneli resmi olmayan borçlar bi tek 11.000 kart borcu resmi..

hayır niye tartışıyorsunuz ki beraber yapmışsınız bütün borcu bana göre hatanın da çoğu sizde

evliyim bende geçtim o yollardan borçlardan düğünü de biz yaptık ama ona göre davrandık

o yüzden sakın kavga etmeyin yoksa bi gün senin yüzünden oldu bütün borçlar diyebilir

Tamam o resmi. Diğerlerinin aylık ödemeleri ne? Elden alınanlar için sahipleri ile konuşup takiste bölebilir ya da taksit zamanı icin süre isteyebilirsiniz.

ilk evlendigim zamanlar o kadar cok canım sıkılıyorduki, üzülüyordum, hatta ilk 4, 5 ay bir panik yaşadım... çünkü elimizde yol parası ve harçlık dışında hiç birşey kalmıyordu... ben üzüldükçe eşimde zaten stres yapıyordu, çünkü bende bekarken çok rahat yaşamıştım...buna ragmen her zaman ayağımı yorganıma göre uzattım... eşime çok destek verdim....
ama eşinle dikkat edeceginiz nokta madem bir sürü borç var, ve sen altınlarını bile bozduruyorsan saçma sapan gereksiz harcamaları engelleyeceksiniz...yoksa borçlar dahada artar ve sen altınları bozdurdugunla kalırsın...
daha yeni evlisin tabiki gezmek tozmak isteyeceksiniz ama bu faaliyerleri yaparken abartılı harcalamalar yapmayın, birşey alacagınız zaman acaba şuan bu çok gereklimi, bu borcun içinde ertelenebilecek kadar bir aciliyeti varmı yokmu onu sorarak alabilirsiniz. yani borç öderken tutumlu davranmak zorundasınız...

Evliliğinizi borçları tartışarak yıpratmayın. Altınlarınız borçların yüzde kaçını kapatır? Ona göre altınlarınızı değerlendirebilirsiniz ama çok küçük bir kısmını kapatıyorsa elinizde kalması daha iyi. Yükün altına beraber girmişsiniz, elbet ödenir. Siz iyisinden döşettiğiniz evinizin keyfini çıkarın. Ek iş ile de eşinizi daha fazla boğmayın bence. Zamanla ödenir. Borç dediğin iki günde bitmez ki. Sabredin birazcık, evliliğiniz çoook yeni...

Bunu yaşayan bi ben değilmişim kızlar kendimi o kadar çaresiz hissediyordum ki anlatamam
çok daha dikkatli olacağım ve elimden gelene herşeyi yapacağım en önemlisi eşime destek olacağım...

Evlenmeden önce size sorularak yapılmayan hiçbir borç için üzmeyin kendinizi, 3 haftalık eşinizide bu yüzden üzmeyin.

Biliyorum boç ödemek, daha evliliğin başlarında kısarak yaşamak çok zor. Eşiniz bunların bilincindedir ve zamanla ödeyecektir.

Sizde kendi maaşınızı ev harcamalarına ayırın..Mümkün olduğunca elinizden geldiğince çok sorumluluk almayın üzerinize, bunu eşinize çok belli etmeden yapın.

Size en önemli tavsiyem borç yüzünden eşinizle tartışıp bu günlerinizi ziyan etmeyin, aranızdaki bağlar koparsa toparlamanız mümkğn olmaz. Ona bırakın çözümü, sözlerinizle destek görünün.

Bu kalan bir miktar altınıda şimdilik vermek için teklif etmeyin..Bırakın en zor anda, en sıkıştığınız anda harcansın.

Şimdi verirseniz eşiniz çözüm için uğraşmayacaktır..Eğer o isterse ve gerçekten sıkıştığına inanıyorsanız verirsiniz.

İnanın, düzenli, programlı bir dönem geçirirseniz bu borç zamanlarında hepsi ödeniyor Allah'ın izniyle..Yeter ki sabredin.

Bunu yaşayan bi ben değilmişim kızlar kendimi o kadar çaresiz hissediyordum ki anlatamam
çok daha dikkatli olacağım ve elimden gelene herşeyi yapacağım en önemlisi eşime destek olacağım...

Doğru yolu buldunuz işte, destek olmak :)

Herşeyin en iyisi diye bir şey yok, her şeyin kesenize uyanı var. Hayatınız boyunca bunu ilke edinin, boyunuzu aşacak borçlardan uzak kalırsınız böylece. Çok büyük bir borç değil sözünü ettiğiniz, bir kaç ay disiplinli giderseniz sıkıntının çoğunu çözersiniz, altınları olabildiğince idareli kullanmaya çalışın, kenarda bir güvenceniz olsun, Allah göstermesin hastalık vs. acil bir şey olursa elinizde nakit olmalı. Mutluluklar dilerim.

Aslında daha iyi olmuş diyeceğim resmi olmayan borçların oranının daha fazla olması ama borç aldığı insanların tutumu nasıl?
Hemen paraya ihtiyacı olan var mı yoksa biraz bekleyebilirler mi?
Yoksa baskı yapıyorlar mı ? kimlerden alınmış bu resmi olmayan borçlar ve kaç lira?
Bence şu anda en acili 11 bin liralık borç,bir de bu kredi kartı borcu galiba,sanırım zaten ödeyemiyor.
Bankayla görüşülse bir ödeme planı yapılsa,çok korkarım ben kredi kartı vs işlerinen pek bilgim yok.
Ama bir ortayol bulunur gibi sanki,eviniz kira mı ?
Hergün makarna yiyin arkadaşım,ayıp değil günah değil,ama borcunuzu ödeyin huzurla yaşayın.
Seni korkutmak istemem ama Biraz kadına iş düşüyor ,kadın dur derse duruyor erkekveya kadın isteklerini köreltirse durabiliyor.
Yuvayı yuva yapan kadın derlerdi hmm çok alaturka bulurdum bu lafı :) ama doğruymuş.
Eşinle tartışarak değil de bütünleşerek çözebilirsiniz bu sorunu,hem daha da kuvvetlenir aşkınız.

Son düzenleme:

Tabi ki bir tek sen değilsin. Evlenen birçok çiftin borcu oluyor. Biz de herşeyi elele beraber yaptık. Biz sizin kadar borç yapmadık, ayağımızı yorganımıza göre uzattık. Herkes her şeyin en iyisine sahip olmak ister ama biz sonrasını düşünerek birçok şeyden fedakarlık yaptık. 3-4 ay kaldı borcumuzun bitmesine çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…