eşimin borçları:(

şu an bizde borçluyuz. ev alıyoruz. kendime yol buldum. anlatayım;

maaşlarımızı çekmiyoruz. tüm borçları ödeyip, elimizde çok para tutmuyoruz. kredi kartı vs. yok. onunlada birşey alamıyoruz böylece. çarşıda pazarda birşey mi beyendim. genelde elimde para olmadığı için erteliyorum. ve sonradanda vazgeçiyorum. pazar, market alışverişini sadece ihtiyacım kadar olanını alıyorum. uygun yerlerden alıyorum. böylece bozulup dökülme olmuyor. toplu ödeme yapacağımız için nekadr kenara koysam okdar az borcumuz olacak. giyim vs. ihtiyaç değilse almıyorum (kendimi tutuyorum resmen). kısabildiğim kadar kısıyorum.

dediğin gibi eşine destek ol. borçları ödeyince düzelir herşey.

borcun tamamından bahsetmedim 30.000 tl civarı borcumuz var

Burda aileler destek çıkmadı diye söylenenlere kızıyosunuz ama çıkılmayıncada durum bu oluyo işte kızlar...
Yanlış anlama kışkıtmak değil amacım kimsenin yakasına zorla para ver diye yapışılamaz madem başbaşa kaldınız tartışmak yerine hesap kitap yaparak atlatmaya çalışcaksınız.
Eşinin hatası sana gerçek borcu söylememek olmuş erkekler böyleler gurur yapıp söylemezler özellikle nişanlıyken ama evlenince mecbur kalıp anlatıyolar önceden söylese sende daha hesaplı giderdin o da düğün üstü huzursuzluk olmasın yada sen ben vazgeçtim deme diye gizlemiştir olan olmuş artık...
Malesef bende evliliğimden bişe anlamadım aileler destek olmuştu borca pek girmemiştik ama çok az maaş alıyodu biraz taksit kalmıştı bide bekarken araba vergisi bilmem ne ödememiş muayeneside gelmiş sorumsuz şey bırak balayına gitmeyi bi bayramlık dahi alamamıştım ki ben tek çocuğum bi bayramda 3 tane birden bayramlık alınırdı bana sonra hasta olduğumu öğrendik dr.lar vs benim evliliğimdeki 2 sene ömrümün en kötü 2 senesiydi. Son kalan 5 tlmizle borçlardan canı sıkıldı diye gidip sigara alan eşimle bi kavga etmiştimki apartman kalkmıştı ayağa eşyalarını döktüm dışarı git dedim bıktım dedim hatırlamak bile istemiyorum öyle sıkıntılar çektikki nasıl kafayı yemedim diyorum bazen ve işin garibi altınlarımızın hepsi duruyo varlık içinde yokluk çektik evimiz 1.kat diye altınları babamın kasasına koyduk ve alamadık böyle şeyler için altın bozdurulmaz dedi hastalıkta dahi vermedi bebek için tedavi gördüm güne girmiştim ordan gelen parayla ödedim doğumum sezeryanla olcak onun içinde biriktiriyorum kısmetse taka arabamızı yenilersek o zaman alcam altınları. Bende çalışmıyorum elimde mesleğim yok bulunduğumuz yerde düzgün iş imkanı yok babam onada burnunu sokar ya gerçi çalıştırmaz. Bereket maaş zamanla arttı elimiz bollaştı iyileştim vs hala ite kaka da olsa en azından borç yok çok şükür yani her evde ama az ama çok illaki sıkıntılar oluyo eşin hatalı olmasa burnunu sokanlar oluyo ama kavgayla çözülmüyo çok şükür sonunda herşey unutuluyo ama acı anılar olarakta kalıyo.
Sizde zamanla atlatcaksınız inşallah para işini nasıl halledersiniz onu siz daha iyi bilirsiniz çünkü herkesin seçeneği farklı olur aileden istenir, araba falan satılır bişeyler yapılır bilemiyorum ama elinden geldiğince destek ol gereksiz harcamalarda yapmayın kalan altınlarıda ver bence kenarda dursa nolcak bari biraz borç kapanır eğer arabanız varsa onu satın araba sürekli masraf demek zaten şuan gezip tozcak durumda değilsiniz biraz otobüsle falan idare edin eski bile olsa kredi kartını ödeyecek kadar para getirir önce bi düzlüğe çıkın sonra borcunuz tek araba krediniz olur.

alın işte size yardım etmiş aileler ama yine mutsuz olmuşsunuz

balayına gidemedik eski bayramda 3 elbise alıyordum demişsiniz isteklerin arzuların sonu yoktur hele ki kendin kazanmıyorsan hiç yoktur

eşin çalışsın didinsin borcu ödesin aileler düğünü yapsın

sonra adamın canı sıkılıp bi sigara alacak diye apartmanı ayağa kaldır kocanı evden kov

kusura bakmayın gerçekten nickiniz gibi el bebek gül bebek yetiştirilmişsiniz

ama gerçek hayat o değil

Yüce Rabbim yardimciniz olsun insallah.. Umarim borclarinizi biran önce ödeyebilir ve rahata erersiniz..

Iste bu, evleniyoruz diye yapilan hatalarin ceremesidir.
Özellikle ülkemizde, evlilik icin yapilan harcamalarin ardi arkasi kesilmiyor, kimse ayagini yorganina göre uzatmiyor.
Altin, nisan, dügün, gelinlik, mobilya, ev, beyaz esya vs vs.
Evlenirken biraz gözünün önüne baksa genclerimiz böyle olmayacak.
Yani bir deyim vardirya " bugün yedigin hurmalar, yarin ...tirmalar" aynen öyle oluyor afedersiniz.

E size aileler destek cıkmış işte ama 3 kuruş borc icin birbirinize girmişsiniz.

Bizimkinede sözüm ona ailesi destek oldu ama devede kulak misali buna rağmen bize kalan borç 30.000

Bizimkinede sözüm ona ailesi destek oldu ama devede kulak misali buna rağmen bize kalan borç 30.000

8 ay önce tam 40.000 Tl borcum vardı. Eşim işsizdi ,çok zor günler geçirdim. Ekim ayında işe başladı eşim, şimdi 25.000 lira kalmış. Bir sürü fedakarlık yaptık tabi bu arada. Alışverişler, gezmeler, tatiller ya yoktu ya da kısıtlıydı. Ama geçti gitti. Bir yıl sonra herşey bitmiş olacak.

Umutsuzluğunuzdan sıyrılın ve inanın. Siz çabalayınca Rabbim yardım eder. Ama evde oturup birbirinizi yerseniz yok yere evliliğinizi zedelersiniz.

Olan olmuş artık geçmişi geri getiremeyeceğine göre geleceğe bakacaksın.

Akşam eşinle oturacaksın, nereye ne kadar borcu varsa hepsi yazdıracaksın, sende kendi borçlarını yazacaksın.

Bundan sonra biraz daha tutumlu olarak borçlarınızı ödemeye başlayacaksınız,

Önceliği faiz binen borçlara vereceksiniz, kredi kartı gibi.

Sonrada diğer borçlarınızı yavaş yavaş kapatacaksınız.

Evde hanginiz daha tutumluysanız borçlar bitene kadar paranız onda kalacak, ya sende yada eşinde, diğer taraf sadece harçlık alacak.

Belli bir süre bu şekilde idare ederseniz düzene girer diye düşünüyorum.

Katılıyorum, bende başlığı görünce öyle sandım.. Bu sadece eşinin borcu değil aynı zamanda seninde borcun. Artık o ve ya sen diye bir şey yok siz diye bir şey var. Adama da üzüldüm, istekler karşısında ezilmemek adına ne isteniyorsa almış halbuki iki tarafta maddi durumu göz önüne alıp ona göre bir borca girilseydi, şuan böyle sıkıntılar çekilmezdi.. Ama olan olmuş, artık size sabretmek, destek olmak kalıyor. Borç yüzünden de kavga etmeyin eşinizle, iki taraf içinde yıpratıcı olur.. İnşallah en kısa zamanda her şey yoluna girer..

Düğün için bu kadar borç altına girilmesi bana her zaman anlamsız gelmiştir.Neredeyse 7 aylık evliyim,düğün yapılmasına karşı çıktım sadece nikah törenimiz oldu.Salon tut,çereziydi,meşrubatıydı,pastasıydı elalem gelip iki göbek atacak diye çiftler 10bin 15 bin salon parası ödeyip borç yapıyorlar,çok saçma.Yeni ev kurma hevesiylede her mobilyanın en iyisi,en iyi markalısı tercih ediliyor,sonra ödeme zorluğu çekilen borçlardan sonra o mobilyaların tadı bile çıkartılamıyor.Çok takı takıldı denilsin diyede borçla altın alınıyor,düğünün ertesi günü altınlar satılıp borçları ödeniyor,ne anladım bu işten?

Olan olmuş bir kere,tek yapacağınız iş kemerleri sıkmak.Borçlar kapanana kadar lüzumsuz gördüğünüz harcamaları yapmamaya çalışın.Siz bir ömür tüm zorluklara beraber göğüs germek ve beraber mutlu olmak için evet dediniz.Evliliğin anlamı iyi günde ve kötü günde eşlerin birbirine destek olmalarıdır.Bu yüzden eşinizle kavga etmek yerine eşinize destek olun.Mutluluklar dilerim...

Eşimi kimse benden daha fazla düşünemez bende hem onun için ve kendim için çok üzülüyorum...
ama eşim hatayı bana asıl borç miktarını söylemeyerek yaptı tabi ailesi de yeterince destek olmadı üstüne bide onlar masraf ettidiler adama düğünden 2 ay önce 7.000 olan k.kartı borcu düğün masraflarıyla 11.000 oldu ailesinin de ona yüklenmesiyle üstelik babasının da maddi açıdan durumu iyi bi arsasından vazgeçse adam sorun yok ama...
şimdilerde arayan soran yok eşiyle çalışıp ödesinler demiş bide...

Eşinizi elbette ki sizden başka kimse daha fazla düşünemez, bunu hepimiz biliyoruz zaten, aksini söylemek saçmalık olur.
Destek olmadılarsa yapılacak pek bir şey yok.. Babasından borç istese sonra ona ödese daha kolay olmaz mı? Babası verir mi vermez mi bilmiyorum tabi. Sizin ailenizin durumu nasıl? Yani en azından ikinizin ailesinden birinden toplu para alıp, borçları komple kapatıp rahat edersiniz.. En azından kendi anne babanıza ödersiniz sıkıntı yapmadan.. Bilmiyorum tabi ailelerin durumları, bakış açıları nedir ne değildir..

bunuda düşündüm ama zaten annemden borç para aldık şimdilik annem lafını etmiyor lakin bi daha borç falan isteyemeyiz
babasına da söledik şuan için mümkün değil veremem demiş..

bunuda düşündüm ama zaten annemden borç para aldık şimdilik annem lafını etmiyor lakin bi daha borç falan isteyemeyiz
babasına da söledik şuan için mümkün değil veremem demiş..

O zaman başka bir bankadan kredi çekebiliyor musunuz(yorumların hepsini okumadım bilmiyorum bu tarz bir şey söyleyen oldu mu)? Toplu para çekip borçları kapatıp, tek bir bankaya ödeme yapsanız? Daha kolay ve daha azar azar ödersin.. Bu da olmuyor dersen çalışıp ödemekten ve sabretmekten başka çareniz yok malesef..

Bunları çok dert edip mutluluğunu bozma. Ben oğlum doğduğunda eşimle beraber işsizdik. Yaklaşık 20000TL de borcumuz vardı. Oğlum 17 aylık şuanda eşimi çok seviyorum oğlumu da ve 5 kuruş borcum yok biz el ele verdik herşeyin üstesinden geldik inan sizde yapabilirsiniz

Ben bu dügün zamani yapilan masraflarin cogunlugunun gösteris, elalem icin oldugunu düsünüyorum.
Yoksa kimse yeni bir hayata baslarken, bir yuva kurarken bu derece bütcesini asan harcamalar yapmaz.
Heee simdi en cok duydugum sey " en güzel günlerim, bir kere evlenecegim" bahaneleri.
Ama iste borc bu derece olunca, evlilikte huzur olmuyor dolayisi ile ne en güzel günler oluyor nede evlilik devam edebiliyor.
Yani bir kerecik evlenmek lafida gecersiz oluyor cünkü yuvalar bozuluyor.
Ayrica bu evlilik arafesinde ki günlerin özelligi, alinan altinda bilmem nede degil, yasanilan duygulardadir.

borç neden yapılmış, niye yapılmış, nasıl yapılmış?
bu soruların şimdilik hiçbir anlamı yok. bu nedenle gereksiz ve size fayda sağlamayan gerginlikler yaratmayın
bu akşamdan tezi yok,eşinizle sakin bir şekilde, tartışmadan, eşinize size yine borçlar konusunda yalan söylememesini, hiçbirşekilde borçlarını gizlememesini söyleyin
öncelikle elinize kağıt kalem alıp,tüm borçları tek tek yazmanız gerekiyor
hatta bana göre excel programı tam bir ödeme planı programı. herşey otomatik olarak yapıldığı için yanlış hesaplamalar olmaz
yoksada sorun değil, kalem, kağıt ve hesap makinesi
tüm borçlarınızı yazın, elden aldıklarını, kredi kartları vs.
bu hesapları yaparken aklınızda sadece eşinizin ve kendinizi maaşları olsun
ailelerden hiçbirşekilde yardım gelir düşüncesiyle hareket etmeyin. elinizdeki altınları şimdilik yok sayın. zor bir durum olursa aklınızda olur
borçlarınız, maaşlarınız, heray ödemek zorunda olduğunuz harcamalarınız doğrultusunda bir ödeme planı hazırlayın
bankaların kredi imkanlarını araştırın, kendinize en uygun olan bankadan krediyi çekin ve tüm borçlarınızı ödeyin
inanın boçlarınızı ödediğinizde kendinizi çok rahatlamış hissedeceksiniz
en azından borçlu olduğunuz kimse yok, yada sürekli faiz işleyen kredi kartınız yok
SABİT ödemeniz gereken borcu bileceksiniz, ona göre hareket edeceksiniz
ve bankaya ödediğiniz her bir borcunuzudan sonra sırtınızdaki yükün biraz daha hafiflediğini göreceksiniz
bu durum sizin psikolojinizi olumlu etkileyip, yuvanızdaki huzursuzlukları giderecektir
harcamalarınıza dikkat edin demeyeceğim. çünkü; bir müsibet, bin nasihattan iyidir
mutluluklar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…