Doğru yolu buldunuz işte, destek olmak :)
Herşeyin en iyisi diye bir şey yok, her şeyin kesenize uyanı var. Hayatınız boyunca bunu ilke edinin, boyunuzu aşacak borçlardan uzak kalırsınız böylece. Çok büyük bir borç değil sözünü ettiğiniz, bir kaç ay disiplinli giderseniz sıkıntının çoğunu çözersiniz, altınları olabildiğince idareli kullanmaya çalışın, kenarda bir güvenceniz olsun, Allah göstermesin hastalık vs. acil bir şey olursa elinizde nakit olmalı. Mutluluklar dilerim.
Burda aileler destek çıkmadı diye söylenenlere kızıyosunuz ama çıkılmayıncada durum bu oluyo işte kızlar...
Yanlış anlama kışkıtmak değil amacım kimsenin yakasına zorla para ver diye yapışılamaz madem başbaşa kaldınız tartışmak yerine hesap kitap yaparak atlatmaya çalışcaksınız.
Eşinin hatası sana gerçek borcu söylememek olmuş erkekler böyleler gurur yapıp söylemezler özellikle nişanlıyken ama evlenince mecbur kalıp anlatıyolar önceden söylese sende daha hesaplı giderdin o da düğün üstü huzursuzluk olmasın yada sen ben vazgeçtim deme diye gizlemiştir olan olmuş artık...
Malesef bende evliliğimden bişe anlamadım aileler destek olmuştu borca pek girmemiştik ama çok az maaş alıyodu biraz taksit kalmıştı bide bekarken araba vergisi bilmem ne ödememiş muayeneside gelmiş sorumsuz şey bırak balayına gitmeyi bi bayramlık dahi alamamıştım ki ben tek çocuğum bi bayramda 3 tane birden bayramlık alınırdı bana sonra hasta olduğumu öğrendik dr.lar vs benim evliliğimdeki 2 sene ömrümün en kötü 2 senesiydi. Son kalan 5 tlmizle borçlardan canı sıkıldı diye gidip sigara alan eşimle bi kavga etmiştimki apartman kalkmıştı ayağa eşyalarını döktüm dışarı git dedim bıktım dedim hatırlamak bile istemiyorum öyle sıkıntılar çektikki nasıl kafayı yemedim diyorum bazen ve işin garibi altınlarımızın hepsi duruyo varlık içinde yokluk çektik evimiz 1.kat diye altınları babamın kasasına koyduk ve alamadık böyle şeyler için altın bozdurulmaz dedi hastalıkta dahi vermedi bebek için tedavi gördüm güne girmiştim ordan gelen parayla ödedim doğumum sezeryanla olcak onun içinde biriktiriyorum kısmetse taka arabamızı yenilersek o zaman alcam altınları. Bende çalışmıyorum elimde mesleğim yok bulunduğumuz yerde düzgün iş imkanı yok babam onada burnunu sokar ya gerçi çalıştırmaz. Bereket maaş zamanla arttı elimiz bollaştı iyileştim vs hala ite kaka da olsa en azından borç yok çok şükür yani her evde ama az ama çok illaki sıkıntılar oluyo eşin hatalı olmasa burnunu sokanlar oluyo ama kavgayla çözülmüyo çok şükür sonunda herşey unutuluyo ama acı anılar olarakta kalıyo.
Sizde zamanla atlatcaksınız inşallah para işini nasıl halledersiniz onu siz daha iyi bilirsiniz çünkü herkesin seçeneği farklı olur aileden istenir, araba falan satılır bişeyler yapılır bilemiyorum ama elinden geldiğince destek ol gereksiz harcamalarda yapmayın kalan altınlarıda ver bence kenarda dursa nolcak bari biraz borç kapanır eğer arabanız varsa onu satın araba sürekli masraf demek zaten şuan gezip tozcak durumda değilsiniz biraz otobüsle falan idare edin eski bile olsa kredi kartını ödeyecek kadar para getirir önce bi düzlüğe çıkın sonra borcunuz tek araba krediniz olur.
Burda aileler destek çıkmadı diye söylenenlere kızıyosunuz ama çıkılmayıncada durum bu oluyo işte kızlar...
Yanlış anlama kışkıtmak değil amacım kimsenin yakasına zorla para ver diye yapışılamaz madem başbaşa kaldınız tartışmak yerine hesap kitap yaparak atlatmaya çalışcaksınız.
Eşinin hatası sana gerçek borcu söylememek olmuş erkekler böyleler gurur yapıp söylemezler özellikle nişanlıyken ama evlenince mecbur kalıp anlatıyolar önceden söylese sende daha hesaplı giderdin o da düğün üstü huzursuzluk olmasın yada sen ben vazgeçtim deme diye gizlemiştir olan olmuş artık...
Malesef bende evliliğimden bişe anlamadım aileler destek olmuştu borca pek girmemiştik ama çok az maaş alıyodu biraz taksit kalmıştı bide bekarken araba vergisi bilmem ne ödememiş muayeneside gelmiş sorumsuz şey bırak balayına gitmeyi bi bayramlık dahi alamamıştım ki ben tek çocuğum bi bayramda 3 tane birden bayramlık alınırdı bana sonra hasta olduğumu öğrendik dr.lar vs benim evliliğimdeki 2 sene ömrümün en kötü 2 senesiydi. Son kalan 5 tlmizle borçlardan canı sıkıldı diye gidip sigara alan eşimle bi kavga etmiştimki apartman kalkmıştı ayağa eşyalarını döktüm dışarı git dedim bıktım dedim hatırlamak bile istemiyorum öyle sıkıntılar çektikki nasıl kafayı yemedim diyorum bazen ve işin garibi altınlarımızın hepsi duruyo varlık içinde yokluk çektik evimiz 1.kat diye altınları babamın kasasına koyduk ve alamadık böyle şeyler için altın bozdurulmaz dedi hastalıkta dahi vermedi bebek için tedavi gördüm güne girmiştim ordan gelen parayla ödedim doğumum sezeryanla olcak onun içinde biriktiriyorum kısmetse taka arabamızı yenilersek o zaman alcam altınları. Bende çalışmıyorum elimde mesleğim yok bulunduğumuz yerde düzgün iş imkanı yok babam onada burnunu sokar ya gerçi çalıştırmaz. Bereket maaş zamanla arttı elimiz bollaştı iyileştim vs hala ite kaka da olsa en azından borç yok çok şükür yani her evde ama az ama çok illaki sıkıntılar oluyo eşin hatalı olmasa burnunu sokanlar oluyo ama kavgayla çözülmüyo çok şükür sonunda herşey unutuluyo ama acı anılar olarakta kalıyo.
Sizde zamanla atlatcaksınız inşallah para işini nasıl halledersiniz onu siz daha iyi bilirsiniz çünkü herkesin seçeneği farklı olur aileden istenir, araba falan satılır bişeyler yapılır bilemiyorum ama elinden geldiğince destek ol gereksiz harcamalarda yapmayın kalan altınlarıda ver bence kenarda dursa nolcak bari biraz borç kapanır eğer arabanız varsa onu satın araba sürekli masraf demek zaten şuan gezip tozcak durumda değilsiniz biraz otobüsle falan idare edin eski bile olsa kredi kartını ödeyecek kadar para getirir önce bi düzlüğe çıkın sonra borcunuz tek araba krediniz olur.
Yüce Rabbim yardimciniz olsun insallah.. Umarim borclarinizi biran önce ödeyebilir ve rahata erersiniz..
Bizimkinede sözüm ona ailesi destek oldu ama devede kulak misali buna rağmen bize kalan borç 30.000
Konu başlığı; EŞİMİN BORÇLARI. Önce düşündüm belki geçmişten gelenlerdir diye ama yanılmışım. Düğün zamanında, sırf sizin isteklerinize ezilmemek için eşinizin söylemediği borclar.
Önce ne kadar borcunuz var onu belirleyin.
Gelir ve gider dengenizi oturmanız lazım. Nereye ne verilecek, kira ne kadar vs.
Eğer yetmiyorsa belki eşiniz ek ders vs verebilir.
Kemer sıkmanın zamanı gelmiş. Altınları da güzel bir yere koyun. Ziyan olmasın. Daha zor anlar icin değerlendirirsiniz onları.
Katılıyorum, bende başlığı görünce öyle sandım.. Bu sadece eşinin borcu değil aynı zamanda seninde borcun. Artık o ve ya sen diye bir şey yok siz diye bir şey var. Adama da üzüldüm, istekler karşısında ezilmemek adına ne isteniyorsa almış halbuki iki tarafta maddi durumu göz önüne alıp ona göre bir borca girilseydi, şuan böyle sıkıntılar çekilmezdi.. Ama olan olmuş, artık size sabretmek, destek olmak kalıyor. Borç yüzünden de kavga etmeyin eşinizle, iki taraf içinde yıpratıcı olur.. İnşallah en kısa zamanda her şey yoluna girer..
Eşimi kimse benden daha fazla düşünemez bende hem onun için ve kendim için çok üzülüyorum...
ama eşim hatayı bana asıl borç miktarını söylemeyerek yaptı tabi ailesi de yeterince destek olmadı üstüne bide onlar masraf ettidiler adama düğünden 2 ay önce 7.000 olan k.kartı borcu düğün masraflarıyla 11.000 oldu ailesinin de ona yüklenmesiyle üstelik babasının da maddi açıdan durumu iyi bi arsasından vazgeçse adam sorun yok ama...
şimdilerde arayan soran yok eşiyle çalışıp ödesinler demiş bide...
Eşinizi elbette ki sizden başka kimse daha fazla düşünemez, bunu hepimiz biliyoruz zaten, aksini söylemek saçmalık olur.
Destek olmadılarsa yapılacak pek bir şey yok.. Babasından borç istese sonra ona ödese daha kolay olmaz mı? Babası verir mi vermez mi bilmiyorum tabi. Sizin ailenizin durumu nasıl? Yani en azından ikinizin ailesinden birinden toplu para alıp, borçları komple kapatıp rahat edersiniz.. En azından kendi anne babanıza ödersiniz sıkıntı yapmadan.. Bilmiyorum tabi ailelerin durumları, bakış açıları nedir ne değildir..
bunuda düşündüm ama zaten annemden borç para aldık şimdilik annem lafını etmiyor lakin bi daha borç falan isteyemeyiz
babasına da söledik şuan için mümkün değil veremem demiş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?