eşimin davet sevdası..

ne guzel yâ.biz de k.peder ayni seyi yapinca diyemiyorum ben. ama musait degildik dersem anlar belki

Benimde evliliğimin ilk zamanlarında böyle olmuştu.. Eşim hadi el öpmeye gidelim hadi o gelsin bu gelsin büyükleri davet ettik tamam da baktım iş köylüsüne komşusuna kadar uzanıyor benim adam o kadar akıllı değil ailesi mi dedi bilmiyorum ama onu çağır bunu çağıra gelince iş dedim ki orda dur. Abartma dedim ya aşevi mi burası herkesi lokanta gibi ağırlayıp evine gönderemem bide yiyip içip tek kelime etmeden kalkıp giden insanlar.. Şimdi korona var diye ben eşimin ailesine gitmiyorum bi 6 ay olmuştur valla.. Eşim işten çıktı kendisi her hafta ailesine gitmek istiyor en başta söylendim falan ama dedim ki sonra git ben gelmem bu zamanda.. Onlar da gelin gelmiyor gitmiyor diyorsa da umrumda değil mesafenizi siz koruyun eşinize söylemeniz lazım birde çalışan insanlarız akşam koştur koştur eve gelip hazırlık yapamam kimseye .. Hele de korona zamanı Allah korusun..

ama baksaniza kv ler daha bisey demeden esim "annemleri davet edelim diye basimin etini yiyor. gercekten is kocada bitiyor aslinda. bi yerden sonra beni asiyor

Kendinizde biliyorsunuz sorun esinizde oldugunu, ama burda baskalari yazinca zorunuza gidiyor. Herkesin annesi babasi cagirir/cagrabilir, ama gidip gidilmeyecegini esler belirler. Sizin esiniz kapiyi böyle acik tuttukca siz hic birsey yapamazsiniz kavgadan baska. Herkesin nazi kendi ailesine gecer. Yani esiniz ailesine diyecek gelemiyoruz felan diye
Sunu da ekleyim: Sadece yorumlar hosunuza gitmedigi icin üyeler hakkinda yok okuyuma anlamaniz yok mu gibi yorumlar yapamazsiniz. Onlari kibledim de zaten. Yorumlarima bakmayin ana konuya bakin demeniz de ironik cünkü en cok yorumlarinizda evinizdeki problemin ana kaynagi belli oluyor

haftaya cagircaz. cagiracagimiz gun o calismiyor ben calisiyorum. onceki gun hicbir sey yapmicam. madem cagiriyoruz yap bakalim yemekleri dicem. yemek yapmayi biliyir Allah tan. tek gram bir sey yapmicam.benim de sinir koymam icin zaman gecmesi lazim sanirim. esim tersten anliyor dediklerimi

Hazirligi eşiniz yapsin..bence çözümü bu.

Ben bunu yaşadım ve benim için çok sıkıntılı oldu.
Şuan sorun onlar gibi görünsede asıl meseleyi çözeceğin kişi eşin.
Diğer türlü savaş meydanında tek başına sen, karşında eşin ve ailesi olacaktır.
Çünkü eşinle aynı çizgide durmuyorsanız, ne bahaneler, ne kibar tepkiler, mesafe koymaya çalışmalar, pasif agresif tepki olmaktan öteye gitmez. Yani boşa kürek çekmek olacaktır.
Ayrıca ne kadar geç kalırsanız o kadar sancılı olacaktır.

Bak senin saksakcin ilan etti beni konu sahibi
Ay şimdi size yazıyordum ikinci üyeliğimde olabilirsiniz şaşırmadım bu tepkiyi bekliyordum .bu insanlar böyle malesef istemedikleri sözleri duyunca, seviye düşüyor bana üzülüyormus kendine bakmadan. seviyeli konuşmayı daha bilmiyor

Ay vu adet bizde yok nerenin adeti bu? Hangi yöre?
Bizde aksine yeni gelinle damat uzun süre yalnız bırakılır ki birbirlerine evliliğe alışsınlar.

bi dusunceniz varsa yazin. her mesajimin altina begenmedim ifadesi birakip diger uyenin her mesajinin altina begenme ifadesi birakinca dikkatimi cekti. sakşakciliktan baska bir sey olamaz diye dusundum

Birine hak vermek saksakcilik degil. Ayrica uslububunuz diger yorumda yazdigim gibi biraz ceki düzen ister

Yaaa derttaşım benimkide tek çocuk Allah biliyor ya oğluşum modu ömür billah bitmeyecek adım gibi biliyorum.
Aynı şey benim başıma gelmek üzereydi (kaç saattir sizi bekliyorum deyip durdu) ama ben böyle durumlarda eşimin patlamasını bekliyorum daha keyifli oluyor

Benimki çok beceriksiz yemek falan bilmez ama bende ailesi gelince bana yardım et çayı koy işte ne bilim onu koy bunu yap diyorum.. Onlara göre ters böle şeyler erkek dediğin oturcak kadın hizmet etcek.. Olduuuu paşam ağam demeye getiriyorum bende ne kadar ekmek o kadar köfte iyi yapıyosunuz bence el sürmeyin o yapsın kendi ailesi..

Bir cok konuda öyle degil mi. Vay kp böyle vay kv söyle. Ama sınırı koymasi gereken esi ama öyle deyince de vaaYyyy okuman yazman yok

kardesi gelene kadar rahattik.tartismiyorduk bile. ne zaman su gelme gitme muhabbeti ortaya cikiyorsa iste o zaman tartisiyoruz. anlatmaya calisiyorum anlamiyor. nasil beni anlamasini saglayabilirim gercekten bilmiyorum

İyi de sorun sizin eşinizde. Mesafeyi siz değil eşiniz koyacak. Evliliginizin daha ilk ayından ağırlamaya başlamayacaktiniz insanları, eşinize de biz yeni evliyiz ayıp denen bişey var daha ilk aydan davet edip davetlere gidemeyiz diyecektiniz. Bu sorunu siz cozseniz cozseniz eşinize tavır koyarak çözersiniz başka şekilde değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…