• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin davet sevdası..

Kocanı al karşına sor ‘ sen benden sıkıldın mı? Beni sevmiyor, istemiyor musun?. Ne alaka diyecek tabi. Hemen ekleyeceksin. Madem öyle insan nasıl haftasonunu karısı ile değil de ailesiyle geçirmek ister. Hayır hiç evlenmeseydik o zaman sen ailenle yaşamaya devam etseydin. Bi hafta sonu hadi şuraya gidelim. Bi hafta sonu yataktan hiç çıkmayalım 😁 Bi hafta sonu sinema keyfi yapalım Bi hafta sonu genciz yaşıtlarımızla buluşalım ( Ama korona var dedi mesela e senin ananlara uğramıyor arkadaşlara, gideceğimiz yerlere mi uğruyor 😭😭😭sen beni gerçekten sevmiyorsun. Varsa yoksa ailen, evcilik oyunu! Onlar gelsin, biz gidelim 😭😭😭 Karım çalışıyor, yoruluyor dinlensin o da yok. Kocam bana hiç acımıyor 😭😭😭) Yani ağlayarak isyan etmek ve her türlü kozu kullanmak iş görebilir. Annenlere gitmem, annemlere sen de gitme resti de kısa bir süre iş görebilir. Eşiniz yine bir şekilde sizinle tartışıp götürecektir ama bir süre de olsa zaman kazanmış olursunuz. O ara da karşı taraf bu uzun aralıklarla sizi görme işine alışır. Bir de bazen oldu geldiler (gelecekler tabi) yatılıya ölümüne hayır diyorum. Geç oldu yatıya kalın lafı karı-koca ağzınızdan çıkmamalı. Önünü alamazsınız valla. Ki bu konunun hamileyim kv kp ayağını da bekliyorum.
Not: Birileri gelip giderken evinize eşinizi ölümüne çalıştırın. Alışveriş, salata yap, sofra kur-kaldır, çay servis et, kahveleri götür-geri taşı, makinayı boşalt vs bu da yıldırma politikanız olsun :KK70:

Sizin kadar yogun olmasa da yeni evli oldugumuz donemlerde bize de emrivaki ziyaretler olurdu. Ben çok agresif davrandim, simdiki aklim olsa o kadar kendimi yirtmazdim ama daha sakince boyle seylere alisik olmadigimi ifade ederdim herhalde. 🙄

Hoş ister agresif ol, ister sakin iş kocada bitiyor. Benim eşim 7252526 defa haber verin emrivaki yapmayin dedigi halde eşimi bile dinlemiyorlardi. Eşim sert davranmaya başlayinca cozuldu.

İnsanlarin biraz daha anlayisli olmasi gerektigini dusunuyorum ben.daha yeni evlisiniz en guzel zamanlariniz . neden tartisarak sorun yasayarak gecsin ki ? evlilik henuz oturmamis daha, 6 ayda ciftlerin birbirini cok iyi tanidigina da inanmiyorum ben acikcasi .sevgililik baska evlilik cok baska birsey. esiniz sizi yanlis anliyor belki de
Yeterince tanimadigi icin.
Oysa ki evliligin uzerinden biraz daha zaman gecse belki size de bu kadar zor gelmeyecek bu yasadiklariniz ya da esiniz bu yuzden size fazla tepki gostermeyecek.Bir orta yol bulmayi deneyecek.
Sizin anne ve babaniz da surekli davet etseler ya da davet edilmedikleri icin alinsalar siz de belki ailenize kiyamayacak,davet etmek zorunda kalacaksiniz .Bu yuzdendir ki es ailesinin suclu ve anlayissiz olduklarini dusunuyorum ben .Belki esiniz , ailesinin tarafinizdan istenmediklerini dusunmesinler diye bu kadar baskiliyordur sizi.En guzeli bu yuzden tartismayin derim diger arkadaslarin da dedigi gibi yemegi vs yi esinize birakin.
Kvler kpler su yeni evlileri bir rahat birakin Allah askina ya belki bu yuzden evlilikleri sekteye ugrayacak insanlarin cogu kadinin evliligi de bu yuzden bitmiyor mu zaten!

bu yaziyi okuyunca, esimle ilk evlilik aylari aklima geldi, ben eve geliyordum isden, evde hep misafir, esim kendi hep hazirliyordu, ama ginede birgun acikca dedim istemedimi. bizim eve cagriyordu hep. ama konustukdan sonra anladi

ilk zamanlar müsait olunduğunda aileler ağırlanır bizde de. ama ben şanslıyım ki 2 yıldır evliyim kv, kp, kardeşler evimiz 10 dk olmasına rağmen gelim gidim yapmak için ısrar etmediler hiçbir zaman, çünkü kp ilk evlendiğimizde kvmi uyarmış. onlar ne zaman müsaitse o zaman yazsınlar gelsinler gitsinler sen sakın yazıp darlama diye. kayınvalidemi kahveye bile çağırsam çok oturmaz. ama benim ailem ben tek çocuk olduğumdan biraz daha fazla beklerler, onlarla da aramızda 10 dk var zaten küçük bir yerdeyiz. bende hep annemleri memnun etmeye çalışırdım. kendi ailen olunca daha kolay oluyor sanırım çünkü eş çalışırken de arada kendim gidiyorum, haftada iki haftada bir de yemeğe gitmeye çalışıyoruz ama en başta annem gitmeme rağmen gelmedin etmedin diyordu. annemle kendi aramda olduğu için problem çıkmıyordu. eşim gitmeleri problem yapmaz ama ben arayı bulurum. bu yüzden sizde de eşe biraz işi düşüyor haliyle, anlamıyorsa da baya bir zorlanacaksınız

Kendini sabahtan akşama kadar yırtsanda iş eşinde bitiyor.
Ben eşimin ailesine mesafe koydum ama eşim huzurumuzu bozacak hiç bir davranışa müsade etmediği içindir.
Bı de bu tarz konu açanlar kusura bakmasın ama öyle evlilikler yapıyorsunuz ki...
Sonra yok şöyle yok böyle
Evlenirken gormediniz mi ortamı, gözlemlemediniz mi, az çok neyin ne olacağını kestirmediniz mı???

Ben evlenirken gözlemledim.
Tamam eşimin ailesine mesafe koydum fakat baktım kişiler laftan anlayan insanlar sorun olduğunda bi ikiden sonra kendini geri çekip huzuru bozmayan insanlar.
Evlilik kararı verilirken boşuna denmiyor iyi karar verin diye.

Kp riniz o kadar ısrar kıyamet ararken eşiniz hayırdır baba bu nedir böyle arama... örgüt eline düşmedim evlendim evimdeyim müsait değildik açamadım diyemedi mi...
Siz sinirlenseniz ne olur eşiniz çağıralım da çağıralım gidelim de gidelim diyor.
Sizde o zaman ailenize gidin.
Koyun kural bı senin ailene bı benim aileme.
Aileniz uzakta ise bı kere giderseniz ikincinin arası çok yakınsa istemiyor iseniz gitmeyin.
Evimin işini yapıcam deyin vs vs.
Çalışan kadın her hafta sonu müsait olamaz ya da davet edileceği zaman israr kıyamet olamaz, yorgun oluyor insan da tabi bunları eşiniz de düşünmesi gerek...

Ben kayınvalidem ile altlı üstlü oturuyorum canım isterse uğrarım canım istemezse çöpe bile inmem cocukları yollarım.Oda bana gelmez habersiz pek.Arada bazen eltime diyormuş hic inmiyor diye benden için eltimde hemen cevabı yapıştırıyormus 2 cocuk canlı dersleri ödevleri evde köpek var( 20 cift kuşum var üretip satıyorum) kuşları var onlara bakıyor mama vs.ev temizligidir yemektir çamasır süpürge ne ara fırsat bulsun hem siz hep yatiyorsunuz kız gelip napsın diyormuş.Ben daha marttan beri totoma don (10 kilo aldım) almak icin avmye gitmedim olanlarla idare ediyorum.Sabah eşime dedim valla bu koronada gezenleri anlamiyorum ben haftada 1 pazartesileri ise gidiyorum diye nöbet usulü anama gitmiyorum kendimi riske atıp cigerlerimi hasta edemicem benden bulaşırsa ölürlerse (biri koah biri astım) ben seni boşarım tüm ömür bu veballe yaşayamam.Benden kimseye bulaşmasın deyip evde cocuklarla oturuyorum.2 haftada bir pazara cift maskeyle gidiyorum 2 aydir markete gitmiyorum algelsinden söylüyorum şu zamana kadar virüse yakalanmadım aşı gelmek üzere bir zahmet az daha sabredeyimde hastalıksız kapatayım.Yazında hic piknik felan yapmadık gitmeyi aklımizdan bile gecirmedik bahcemiz var orada yakıyoruz misafir hic agirlamadim marttan beri.Annem arada cok özledim gelseniz diyor KORONA VAR KORONA diyorum(kendi pek gezer hergun a101 bim şok felan)

merhabalar. evleneli 6 ay oldu. evlendigimizin 4. gunu k.v neden el opmeye gelmiyorsunuz diye soylenmeye basladi. 1 hafta doldu, el opmeye gittik. ben zannediyordum ki el opmeye gittik, heralde bize rahat verirler, kv soylenmez. el opme muhabbetinden sonra ayni hafta icinde k.v yemege davet etti ama oyle yemek saatinde gitmek degil bizimki, sabahtan gidip aksam 11 lere kadar.. oyle istiyor cunku ana kralice. biz de saygisizlik yapmayacagiz ya..aradan bir hafta gecti, "size gelecegiz" diye haber verdiler. (tam da yemek saatinde geleceklerini ozellikle belirtiyorlar) yemege davet ettim. neyse yine 1 hafta gecmeden kv. hayiflaniyor neden gelmiyorsunuz diye. (arabamiz yok, onlar ilçede, biz ildeyiz ve 2 vasita degistiriyoruz, 1 bucuk saat mesafe) gonlunu etmek icin evliligimin 3. haftasinda yine gittim, onlar da bu kez caya geldi.(bu arada evliligimin 3. haftasinda olmamiza ragmen benim korkularimdan dolayi iliskiye giremiyorduk, onun stresiyle de ugrasiyordum) biz gittik onlar geldi derken sonra gorumceler yemege davet etti, biz de hemen karsiligini verecegiz tabi, esim baski yapiyor ha bire; bizim de davet etmemeiz gerekiyor diye. onlari da yemege davet ettim ayri ayri. sonra elti daveti fasli basladi.sonra ailece toplu piknik fasillari.. bu arada k.baba da hic eksik etmez sagolsun, saat falan bilmez arar her gun. eger telefona geç cevap verilir veya ilk aradiginda telefon acilmazsa eyvahlar olsun bize. bi kere afedersiniz esimle duştaydik, k.peder defalarca aramiş. diyor ki: acmadiniz ikiniz de cok merak ettik nerdeyse oraya gelecektik diyor.kendimi zor tuttum :"baba kocamla sevisiyorduk" dememek icin. evliligimin ilk 3ayi kv. min ve k.pederin gonlunu etmekle gecti. 3 bucuk ay once calismaya basladim biraz rahat ettim. bir de yasaklar baslayinca oyle bir rahat ettim ki, balayi aylari gibi guzel vakit gecirmeye basladik. tabi kv ozellikle mi yapiyor yoksa zeka sorunu mu var hala anlamadim; "birbirimizi unuttuk, gelmiyorsunuz" diyor. aciklama yapiyorum:"yasaklar var, aksam 6 da isten cikiyorum nasil gelelim" diye. asla ama asla dinlemiyor. sanki ben duvara konusiyormusum gibi soylenmeye devam ediyor. korona falan hak getire, korona da neymis bulasir mi hic bizlere.. piknikler davetler olsun teğet gecmez korona bize.bir de esimin bekar kardesi var, doğuda calisiyor, her memlekete geldiginde ve gorev yerine gideceginde toplu merasim duzenleniyor. butun aile bir araya geliyor. cok geriliyorum o zamanlarda. malum k.v eltimle beni yaristirmaya kiyaslamaya bayiliyor, hatta hobisi. simdi yine bekar kaynim gelecek haftaya. esim tutturdu annemleri ve kardesimi davet edelim diye. zaten isten 6 da cikiyorum. aksam 9 da sokaga cikma yasagi var. hem zaten gelmek isteseler haber verip geliyorlar diyorum anlamiyor. yok illa davet edecegiz. tartistik ama anlamiyor. neymis bizden cekiniyor olabilirlermis o yuzden bizim davet etmemiz lazimmis. daha evliligin ilk haftalarinda cekinmeden gelen insanlar neyine cekinecekler?? biktim öğg geldi şu davet olayindan merasimlerden. lanet olsun ya. siz nasil yapiyorsunuz ben beceremedim mesafe koymayi. es ailesiyle mesafe koyanlar lutfen taktik verin.
Ay çok zor o ne öyle.
Valla benim eşimin aileside birbirine düşkündür ama neyseki eşim anlar hoş biz farklı illerde oturuyoruz
Bence burada asıl sorun eşiniz
Baktınız o mu ısrar ediyor girmeyin mutfağa ben yorgunum sen yemek yapar ağırlarsın deyin bırakın yapsın

virus var yahu bu durumu eşinize anlatın..hatta virusu kullanın hayatım gidiyoruz böyle ama bir şey olmasın bak sonra bizim yuzumuzden de . sonra bu durumdan rahatsız oldğunuzu onunla vakit geçiremediğini falan söyleyın direk istemıyorum değilde . Başbaşa kalamıyoruz bi haftasonu benden sıkıldın mı yoksa fln de. ya bilmiyorum hafyasonu bjk gs maçı vardı en yakın arkadası çağırdı gitmek istiyorsan git dedim ama sokağa çıkma yasağı var arkadası izin alacakmış aslında bozuldum çunku maçı izleyeceği kişiler kızkardesi eniştesi arkadası ve eşi anasının evinin orada benim çağrılmamam bozulmustum ama sonra eşim karımla gelirim bi gun şimdi değilde demiş sevındım ama bu sekılde söylenmesi garibime gitti. muhtemelen ben gsliyim ondan da olabilir ne bileyim hee iyi ki gitmemişiz bi bakltım maç sonucunda kufurlu gsye laf atmalar olmus bunu da paylaşmışlar ..

virus var yahu bu durumu eşinize anlatın..hatta virusu kullanın hayatım gidiyoruz böyle ama bir şey olmasın bak sonra bizim yuzumuzden de . sonra bu durumdan rahatsız oldğunuzu onunla vakit geçiremediğini falan söyleyın direk istemıyorum değilde . Başbaşa kalamıyoruz bi haftasonu benden sıkıldın mı yoksa fln de. ya bilmiyorum hafyasonu bjk gs maçı vardı en yakın arkadası çağırdı gitmek istiyorsan git dedim ama sokağa çıkma yasağı var arkadası izin alacakmış aslında bozuldum çunku maçı izleyeceği kişiler kızkardesi eniştesi arkadası ve eşi anasının evinin orada benim çağrılmamam bozulmustum ama sonra eşim karımla gelirim bi gun şimdi değilde demiş sevındım ama bu sekılde söylenmesi garibime gitti. muhtemelen ben gsliyim ondan da olabilir ne bileyim hee iyi ki gitmemişiz bi bakltım maç sonucunda kufurlu gsye laf atmalar olmus bunu da paylaşmışlar ..
bugün kv kralice cagirdi bizi. yemege gidecegiz. bugun aksam gittigimde yemegi yiyip ben biraz rahatsizim deyip bi odaya gecip yatacagim. kv cagirir cagirmaz gitmek zorundayiz ya sinir oluyorum

bugün kv kralice cagirdi bizi. yemege gidecegiz. bugun aksam gittigimde yemegi yiyip ben biraz rahatsizim deyip bi odaya gecip yatacagim. kv cagirir cagirmaz gitmek zorundayiz ya sinir oluyorum
Çağırdıysa tam zamanı işte hayatım diye başlayın konuya böyle gidiyoruz ama ben seninle başbaşa kalamıyorum diyin yada kv çağırdığında annecim bugun ben plan yapmıştım film gecesi yemek vs diyin başka zaman geliriz diyiverin

Bu sefer ihbar edin artık bence. Yani evlendiğinizden beri pandemi varmış, karı koca çalışıyormuşsunuz. Hiç mi korkmuyorsunuz? Biz aylardır ne eşimin ailesine ne kendi aileme gitmedik. Sizin için bulunmaz fırsatmış bu korona değerini bilememişsiniz. Artık bahane de edemezsiniz.

Mesafeni
merhabalar. evleneli 6 ay oldu. evlendigimizin 4. gunu k.v neden el opmeye gelmiyorsunuz diye soylenmeye basladi. 1 hafta doldu, el opmeye gittik. ben zannediyordum ki el opmeye gittik, heralde bize rahat verirler, kv soylenmez. el opme muhabbetinden sonra ayni hafta icinde k.v yemege davet etti ama oyle yemek saatinde gitmek degil bizimki, sabahtan gidip aksam 11 lere kadar.. oyle istiyor cunku ana kralice. biz de saygisizlik yapmayacagiz ya..aradan bir hafta gecti, "size gelecegiz" diye haber verdiler. (tam da yemek saatinde geleceklerini ozellikle belirtiyorlar) yemege davet ettim. neyse yine 1 hafta gecmeden kv. hayiflaniyor neden gelmiyorsunuz diye. (arabamiz yok, onlar ilçede, biz ildeyiz ve 2 vasita degistiriyoruz, 1 bucuk saat mesafe) gonlunu etmek icin evliligimin 3. haftasinda yine gittim, onlar da bu kez caya geldi.(bu arada evliligimin 3. haftasinda olmamiza ragmen benim korkularimdan dolayi iliskiye giremiyorduk, onun stresiyle de ugrasiyordum) biz gittik onlar geldi derken sonra gorumceler yemege davet etti, biz de hemen karsiligini verecegiz tabi, esim baski yapiyor ha bire; bizim de davet etmemeiz gerekiyor diye. onlari da yemege davet ettim ayri ayri. sonra elti daveti fasli basladi.sonra ailece toplu piknik fasillari.. bu arada k.baba da hic eksik etmez sagolsun, saat falan bilmez arar her gun. eger telefona geç cevap verilir veya ilk aradiginda telefon acilmazsa eyvahlar olsun bize. bi kere afedersiniz esimle duştaydik, k.peder defalarca aramiş. diyor ki: acmadiniz ikiniz de cok merak ettik nerdeyse oraya gelecektik diyor.kendimi zor tuttum :"baba kocamla sevisiyorduk" dememek icin. evliligimin ilk 3ayi kv. min ve k.pederin gonlunu etmekle gecti. 3 bucuk ay once calismaya basladim biraz rahat ettim. bir de yasaklar baslayinca oyle bir rahat ettim ki, balayi aylari gibi guzel vakit gecirmeye basladik. tabi kv ozellikle mi yapiyor yoksa zeka sorunu mu var hala anlamadim; "birbirimizi unuttuk, gelmiyorsunuz" diyor. aciklama yapiyorum:"yasaklar var, aksam 6 da isten cikiyorum nasil gelelim" diye. asla ama asla dinlemiyor. sanki ben duvara konusiyormusum gibi soylenmeye devam ediyor. korona falan hak getire, korona da neymis bulasir mi hic bizlere.. piknikler davetler olsun teğet gecmez korona bize.bir de esimin bekar kardesi var, doğuda calisiyor, her memlekete geldiginde ve gorev yerine gideceginde toplu merasim duzenleniyor. butun aile bir araya geliyor. cok geriliyorum o zamanlarda. malum k.v eltimle beni yaristirmaya kiyaslamaya bayiliyor, hatta hobisi. simdi yine bekar kaynim gelecek haftaya. esim tutturdu annemleri ve kardesimi davet edelim diye. zaten isten 6 da cikiyorum. aksam 9 da sokaga cikma yasagi var. hem zaten gelmek isteseler haber verip geliyorlar diyorum anlamiyor. yok illa davet edecegiz. tartistik ama anlamiyor. neymis bizden cekiniyor olabilirlermis o yuzden bizim davet etmemiz lazimmis. daha evliligin ilk haftalarinda cekinmeden gelen insanlar neyine cekinecekler?? biktim öğg geldi şu davet olayindan merasimlerden. lanet olsun ya. siz nasil yapiyorsunuz ben beceremedim mesafe koymayi. es ailesiyle mesafe koyanlar lutfen taktik verin.
Mesafe koy bu ne yahu köle misiniz gelin mi anlamıyorum bu eş ailelerini , başı nasılsa sonu öyle olur , alıştırma sakın böyle

Tipik bir yeni evli ailesinden kopamamış evlat ve anne-baba sendromu.
Sürekli bir davet sürekli bir ağırlama ağırlanma olayı.
Zamanla azalacak desem sanırım size iyi gelmez söyleyeceklerim ama zamanla gerçekten ne çağıran kalacak ne gelen. Ne de ısrar eden bir koca :)
Kendimden biliyorum. :deli:

Back
X