Eşimin davranışlarına artık katlanamıyorum

Bana kalırsa siz takıntı yapmışsınız bunları ve eşinize yavaştan gıcık olmaya başlamışsınız. Bence takıntılarınız için doktora gitmelisiniz. Eğer gerçekten arada sevgi varsa bu bahsettiğiniz durumlar kafaya takılacak şeyler değil. Evliliğinizi kökten sekteye uğratabilir bu takıntılar.

Tabiki bu da bir seçenek.
Ama böyle bir durum olsa kendime bunu ifade eder, kendime yönelik çözüm yolları arardım.
Onun için çabaladım çabalıyorum da.
Evlenmeden önce benim okulumdu onun askerliğiydi derken çok bir şey hatırlayamıyorum ya da bu kadar fazla değildi de gözüme batmıyordu.
Düşünsene gece tam uykuya dalıyorsun öhöhöhömm diye bir ses, sessiz bir ortam da üstüne yankı.
Korkudan kalbim yerinden çıkacak sanıyorum

Takılıyor olmakta, bu konuda hassas olmakta haklı olabilirsiniz ama durum yeni degil.
Bir de her zaman her şeyi kendimize itiraf edemiyoruz. Öyle bile olsa görmezden gelmeye çalışıyoruz, yada bilinçaltı öyle yaptırıyor.
Boşanma korkusu, çevre baskısı, suçluluk hissi gibi sebeplerden iteliyoruz kafamızda.
Siz kendinizi bir yoklayın...
Bu adamı cekici buluyor musunuz?
Cinsel hayatınız sizi tatmin ediyor mu?
İsteklerinizi önemsiyor mu?
Evlilik sorumluluğu, ev geçindirme gibi şeyler size ağır geldi mi?
Ailenizle yaşamaya tercih mi ederdiniz?
Keşkeleriniz neler?
Eşinizi başka biri yada birileri ile kıyaslıyor musunuz?

Ben de böyle düşünüyorum.. uyusuk adam tanıştıkları süre boyunca enerjik rolü yapamaz ki :) çıkardığı sesler de yine vardır.
Algı sorunu da asıl o zamanlar daha çok dikkat çekmeliydi, tanıma aşaması, hareketlerini ölçüp tartma konusunda hassas davranılan zaman...

Doktora götürün, sağlık problemi varsa çözülür. Ama siz sonrasında başka bir şeye takılırsınız gibi geliyor bana.
Sanki değişen adam degil de, sizsiniz. Belki ilginiz, sevginiz azaldı, belki evlilikte aradığınızı bulamadınız?
Eleştirmek için söylemiyorum, böyle de olabilir durum. Bir düşünün.
Aşkın gözü körse,
Evlilik aşkı öldürüyor ise,
Maymun gözünü açtı demek :)

Konu sahibi, bende sanırım tahammül edemezdim ama algı meselesini düğün hazırlığında kesinlikle farkettirmiş olması lazım çok yoğun bir süreç çünkü.
Boğaz temizleme sigarayı artırdıysa oda artırmıştır.
Ama sevgili Samsonn Samsonn dediği gibi, bence de doktora gitmesi için ikna edin. Bilerek yapmıyor gibi bir sorun olabilir.

Aşkın gözü körse,
Evlilik aşkı öldürüyor ise,
Maymun gözünü açtı demek :)

Konu sahibi, bende sanırım tahammül edemezdim ama algı meselesini düğün hazırlığında kesinlikle farkettirmiş olması lazım çok yoğun bir süreç çünkü.
Boğaz temizleme sigarayı artırdıysa oda artırmıştır.
Ama sevgili Samsonn Samsonn dediği gibi, bence de doktora gitmesi için ikna edin. Bilerek yapmıyor gibi bir sorun olabilir.

Ben eşimi çok eskiden beri tanıyor olmama rağmen; iş ilişki boyutuna geldiğinde ne hesaplara girdim :)
hayat boyu birlikte olacaksın ona göre bak şu adama, diyip durdum kendime :)
Ona rağmen aynı evin içine girdiğimizde anlamamın mümkün olmadığı şeyler olduğunu fark ettim :) ama bunlar zaten önemsediğim şeyler değildi.
Önemsediklerim konusunda kendimi iyi tanıdığımı düşünüyorum. Aslında bu süreç sadece karşıdakini tanıma/anlama süreci değil. İnsanın kendini tartması daha önemli sanırım.

Herkese bol güneşli enerjik sabahlar kızlar.
Kiminiz konuma amaaan ne var ki bunda, diyeceksiniz belkide.
Fakat ben dayanamıyorum artık kızlar, katlanamıyorum. Konu eşim.
Bir yıla yaklaşan bir evliliğimiz var. Ben 26 o 31 yaşında.
Eşimin değişik takıntıları var. Sanki boğazınızda balgam olur ya ıhıımm yaparsınız geçer, eşim 45 saniyede bir öhööhöhmmm diye bir ses çıkarıyor. Hatta öyle ki uykuda bile.
Ne televizyon izleyebiliyorum, ne yemek yiyebiliyorum ne de uyuyabiliyorum artık..
Bir yere tak tak vuruyor diyelim, nizami sesler bir zaman sonra sinir bozabiliyor. Yapma diyorum illa bir kaç defa yapacak sonra duracak.
Dün davulcu geldi, televizyonun önünde marketten kalan 10 tl ve bozuk 6-7 tl var. Bozukları ver dedim, yok ya kağıt parayı vereyim dedi, hayatım bozuk paraları ne yapacağım ver gitsin dedim, tamam dedi
Gitmiş kağıt paraları da bozuk parayı da vermiş.
Sorun tabii ki 20 tl değil. Sorun her şeyi sorup hiçbir şeyi yapmayışı.
Bazen algılama problemi olduğunu düşünüyorum.
Şundan bir parça daha ye diyor, yok yeterli bu fazlası midemi bozuyor diyorum. Yok yee hadi biraz daha diyor.
Gözlerinin içine bakıp 6 7 defa üstüne hayır yemeyeceğim ısrar etme, hayır yemeyeceğim diye üst üste söylersem anca algılayabiliyor.
Hep aynı hataları yapıyor. Evlendiğimizden beri sayısız borcunu ödedim, hepsi de aynı nedenden.
Çalıştığı bütün parayı avucuma sayar, fakat her ay düzenli olarak gereksiz ödemelere yol açar.
Annesinde ve kendisin de şu cümle hep. 'aman nolcak bişey olmaz' ya nasıl bişey olmaz ya deyip çıldırıyorum ama yok.
Sürekli uyuyor hayattaki tek gayesi yemek yemek, uyumak.
Ödü patlıyor yorulacağım diye, bende tam tersi çalışmama rağmen eve geldiğimde hep enerjik hep dinamiğim.
Onun o uyuşukluğunu görünce benim de modum düşüyor artık.
Pazar günleri 4 -5 te kalkıyor zaten gün bitmiş oluyor.
Terastan hortumu al, sahurdan kalan bulaşıkları yıka dedim dün gece ee malum çalışıyoruz kalan bulaşık ertesi günün akşamına hatta bazen dışarıdaysak gecesine kalıyor.
Mutfağı tertemiz yaptım her şeyi hazırladım.
Sabah kalktım hortum terasta, mutfak savaş alanı.
Aradım enden bunu yaptın dedim.
Aaaaa unutmuşum diyor. Çarp ağzına iki tane dayanamıyorum ya
Görümcemle tartıştık yan oda da, kapılar açık.
Moralim sıfırlandı, yanıma geldi ne oldu neden suratın asık dedi, sence dedim yeminler ediyor tartıştığınızı duymadım ben diyor.
Bunlar küçük küçük şeyler ama çok yoruldum kızlar, bu evin yükünü sadece ben taşıyor gibiyim, diğer yandan babama ben bakıyorum ona git gel tükendim.
Bazen düşünüyorum ben mi takıntılıyım.
Psikoloğa gidelim dedim ne var bende abartmıyor musun öhöhöhömm yapıyorum ne olacak uçak geçiyor ona neden bir şey söylemiyorsun dedi bana:KK57:
Onun haricinde bu adamı seviyorum, fakat uzaklaştığımı hisseder gibiyim.
Sizce ne yapmalıyımo_O
Bazi konularda sonununa kadar haklisin canm sonucta evlilik tek kisilik mucadeleyle olmaz heleki kadin calisiosa adamda bi zahmet poposunu kaldiracak.diger takinti huylarina gelince sanki esini gercekten sevmemissin gbi geldi bana.cunku her turlu davranislarina ragmen esini mukemmel goren kadinlar var .icten ice sevgin ya kalmamis yada sevdigini sanmissin

Ben eşimi çok eskiden beri tanıyor olmama rağmen; iş ilişki boyutuna geldiğinde ne hesaplara girdim :)
hayat boyu birlikte olacaksın ona göre bak şu adama, diyip durdum kendime :)
Ona rağmen aynı evin içine girdiğimizde anlamamın mümkün olmadığı şeyler olduğunu fark ettim :) ama bunlar zaten önemsediğim şeyler değildi.
Önemsediklerim konusunda kendimi iyi tanıdığımı düşünüyorum. Aslında bu süreç sadece karşıdakini tanıma/anlama süreci değil. İnsanın kendini tartması daha önemli sanırım.
Birde bunlar şehir efsanesi değil. İstisna belki bir kaç erkek vardır ama genellikle evlenince kadında değişiyor evet ama erkek bildiğin evriliyor.

Acaba bu adam mutasyona uğradığında katlanabilecekmiyim? Kısmını biraz düşünmek gerek.

Ben sabahtan en aşağı saat 22 ye kadar birlikteydim ona rağmen hiç görmediğim şeyler gördüm.

Hatta sahurda konuşuyoruz, torunlarıma anlatıcam dedeniz benim ömrümü yedi bitirdi bi şu alışkanlığından vazgeçemedi diye diyorum :D

Eşimin değişik takıntıları var. Sanki boğazınızda balgam olur ya ıhıımm yaparsınız geçer, eşim 45 saniyede bir öhööhöhmmm diye bir ses çıkarıyor. Hatta öyle ki uykuda bile.
Ne televizyon izleyebiliyorum, ne yemek yiyebiliyorum ne de uyuyabiliyorum artık..
Bir yere tak tak vuruyor diyelim, nizami sesler bir zaman sonra sinir bozabiliyor. Yapma diyorum illa bir kaç defa yapacak sonra duracak.
Dün davulcu geldi, televizyonun önünde marketten kalan 10 tl ve bozuk 6-7 tl var. Bozukları ver dedim, yok ya kağıt parayı vereyim dedi, hayatım bozuk paraları ne yapacağım ver gitsin dedim, tamam dedi
Şundan bir parça daha ye diyor, yok yeterli bu fazlası midemi bozuyor diyorum. Yok yee hadi biraz daha diyor.
Gözlerinin içine bakıp 6 7 defa üstüne hayır yemeyeceğim ısrar etme, hayır yemeyeceğim diye üst üste söylersem anca algılayabiliyor.
Hep aynı hataları yapıyor. Evlendiğimizden beri sayısız borcunu ödedim, hepsi de aynı nedenden.
Çalıştığı bütün parayı avucuma sayar, fakat her ay düzenli olarak gereksiz ödemelere yol açar.
Annesinde ve kendisin de şu cümle hep. 'aman nolcak bişey olmaz' ya nasıl bişey olmaz ya deyip çıldırıyorum ama yok.
Ödü patlıyor yorulacağım diye, bende tam tersi çalışmama rağmen eve geldiğimde hep enerjik hep dinamiğim.
Terastan hortumu al, sahurdan kalan bulaşıkları yıka dedim dün gece ee malum çalışıyoruz kalan bulaşık ertesi günün akşamına hatta bazen dışarıdaysak gecesine kalıyor.
Moralim sıfırlandı, yanıma geldi ne oldu neden suratın asık dedi, sence dedim yeminler ediyor tartıştığınızı duymadım ben diyor.
Bunlar küçük küçük şeyler ama çok yoruldum kızlar, bu evin yükünü sadece ben taşıyor gibiyim, diğer yandan babama ben bakıyorum ona git gel tükendim.
Psikoloğa gidelim dedim ne var bende abartmıyor musun öhöhöhömm yapıyorum ne olacak uçak geçiyor ona neden bir şey söylemiyorsun dedi bana:KK57:
Sizce ne yapmalıyımo_O
konuyu ben açmışım sandım benim birde iki küçük çocuk var bunların üstüne ve onların her dediğini yapıyor sonra öfkeleniyor anlamadım ki

Sizce ne yapmalıyımo_O
Uçak geçiyor ona neden bişey demiyorsun süpermiş ya:-)

Birde bunlar şehir efsanesi değil. İstisna belki bir kaç erkek vardır ama genellikle evlenince kadında değişiyor evet ama erkek bildiğin evriliyor.

Acaba bu adam mutasyona uğradığında katlanabilecekmiyim? Kısmını biraz düşünmek gerek.

Ben sabahtan en aşağı saat 22 ye kadar birlikteydim ona rağmen hiç görmediğim şeyler gördüm.

Hatta sahurda konuşuyoruz, torunlarıma anlatıcam dedeniz benim ömrümü yedi bitirdi bi şu alışkanlığından vazgeçemedi diye diyorum :KK70:

Çok haklısın.
Benim için kişinin özgür ruhlu olması önemliydi mesela. Ama bunu isterken bekar ve çocuksuzdum :)
Sonra çocuk oluyor, adamın ruhu özgür ama sen yetişemiyor oluyorsun, kabusa dönüyor o çok çekici gelen özellik :)
Biz de büyük sorunlara yol açmadı, eşim makul bir adam ama bazen benim arıza çıkardığım oluyor o çok bayıldıgım özelliğine.
Birlikte evrilebilmekte önemli.
Ama bunu 6 yıl önce söylese biri o ne öyle karaktersiz mi falan derdim :))

Hadi bu boğaz temizleme meselesi filan alışkanlık tik gibi olmuş diyip geçilebilir belki zamanla alışılır.
Ama bu algılama problemi dayanilamaz bir şey bence.
Bence detaylı bir nörolojik muayene triod muayenesi genel kan tetkiki vs.allah ne verdiyse gidin.
Yanlış anlamayın ama zeka testine falanda girebilir eşiniz belki sınırdadır.
Okul hayatı nasılmış mesela basarili bir ogrencimiymis ?
Sürekli hata yapıyor diyorsunuz ya iş yerinde nasıl ne iş yapıyor basarili mi ?

Çok haklısın.
Benim için kişinin özgür ruhlu olması önemliydi mesela. Ama bunu isterken bekar ve çocuksuzdum :)
Sonra çocuk oluyor, adamın ruhu özgür ama sen yetişemiyor oluyorsun, kabusa dönüyor o çok çekici gelen özellik :)
Biz de büyük sorunlara yol açmadı, eşim makul bir adam ama bazen benim arıza çıkardığım oluyor o çok bayıldıgım özelliğine.
Birlikte evrilebilmekte önemli.
Ama bunu 6 yıl önce söylese biri o ne öyle karaktersiz mi falan derdim :))
Hahah aynen öyle.
Şükür katlanılamayacak birşey değil benim açımdanda benim gereksiz takıntım adamı rahat bırakmıyorum :P
Ama bu Boğaz temizleme işi biraz mide bulandırıcı bi özellik o yüzden görmezden gelmek çok zor.

Sizin psikolojiniz bozulmuş,adam ne yapsa batıyor gibi geldi bana.Bir kafanızı mı dinleseniz acaba.Hani birine sinir olursun sonra ne yapsa batar ya,en güzel şeyleri bile çirkin gelir insana.Sizde de o durum söz konusu gibi.Umarım geçicidir.

Bir hastalığının olduğunu düşünüyordum açıkcası, isteyince hızlı kilo alıp hızlı kilo verme özelliği var onunla alakalı olabilir mi bu da
Reflü olabilir.Reflü öyle öksürük yapıyor , kilo alıp verme de ona bağlı olabilir.Şikayet etmek yerine doktora gitmeye ikna edin güzellikle.

Tahammülsüzlük=sevgisizlik. Ne sevgi ne saygınız kalmamış bana kalırsa. Ben de benzerini yaşamıştım eski erkek arkadaşımla, yemek yemesine, çıkardığı seslere, oturmasına kalkmasına hiçbir şekilde tahammül edemiyordum. Sonunda gerçekle yüzleştim. İnsan olarak değer veriyordum tabii ama artık hayatımda olmasını istemediğim için herşeyi bana batar olmuştu. Yoksa sonradan değiştiğini sanmıyorum.

Israr huyu bende de var.
Lütfen ile başlayıp ölümü gör e kadar giden ısrar (yeme konusunda)
Aşamıyorum ben de iyi niyetten olsa gerek :işsiz:

O kadar çook uyarıyorum ki artık ayrı odalar da oturur hale geldik:KK17:
Eşinize tahammülünüz kalmamış..
Burdan okuyunca hayattaki sinir stresinizi ondan çıkarıyorsunuz gibi geliyor..
Düğünden sonra birden bire bu kadar değişeceğini sanmam ama sanki sizin ona bakış açınız değişmiş gibi..

Back
X