Doğuma Hazırlık Eşimin dediği ismi katmalımiyim

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
İsim katmak ne ya? Hiç duymadım daha önce. Çorbaya tuz katmak gibi.
İsim koymak denir,benim bildiğim.
Konuya gelince ne yap et koydurma Ümmü Gülsüm yaaa, kızına yazık değil mi? Bu devirde dogan bir kizin bu ismi sevmesine imkan yok.
Ebrar,ilkin ve yüsra da kötü bence.
Kendinizi çocuğun yerine koyup sizin öyle isminiz olsa mutlu olur muydunuz,bunu düşünüp bir isim koyarsanız daha iyi olur
Yüsra mesela rezil rüsva'ya benziyor. İlkin zaten ilkin yani Ebrar da da çocuk telaffuz edemez bile ilk 8 sene ismini. İsterseniz denemek için akraba çocuklarına Ebrar dedirtin, diyemezler

Allah gönlünüze göre versin bence 3 isimde cok ağir tabi sizin karariniz daha farkli isimler sizcede hoş olmazmi? :) mesela Elida,Eliz ,Esila,Azra ,Sahra,Mercan, Mehriban,Kardelen, .. sormamda sakinca yoksa ümmü aileden birinin ismi mi? Cok eski isim gibi ..

Merhaba bebeğiniz sağlıklı ve ömürlü olsun inşallah Bulunduğumuz çağda artık bu tarz ağır isimlerin kullanılmadığını aksine bunların alay konusu olduğunu çocuğunda psikolojisini etkilediğini biliyoruz. İsim seçerken ortak paydada buluşsak ne güzel olur ama olmuyorsa bir şekilde ikna yoluna gitmelisiniz. Çok daha hoş, modern bu çağa ait kız isimleri var. Unutmayın ki biz bir yere gitmeden ismimiz bizden önce gider. Hayat boyu taşıyacağı bu isimi o da severek beğenerek taşımalı. Diyelim ki ümmü gülsüm oldu bu ümmü gülsüm okula gittiğinde pera, vera, lara , lidya , liya , kardelen , kumsal , güneş , ilayda , leyla , elif gibi arkadaşları olacak yazık değil mi ona Ebrar da ağır ve bir çocuğun telafuzu için çok zor. Siz güzel bi liste yapın kendinize eşinizlede güzelce konuşun

Ömür boyu hitap edileceği için asla içinize sinmeyen bir isim koymayın. Biz Asaf diye karar vermiştik yanına bir isim daha arıyorduk. Ben kerem asaf eşim de kayra asaf diyordu. O keremi sevmedi ben kayrayı. Sadece asaf bıraktık. Yani onun da içine sinmeyen benimde içime sinmeyeni koymadık. Bence siz de uygun dille eşinize bunu açıklayın

Neden alay konusu oluyormuş hanım hanımmm!!Peygamber efendimizin kızının ismi yarın mahşerde isimlerimizle çağrılıcaz .O yüzden çocuklarımıza güzel isimler koymamız lazım.

Peki sizce Nisanur nasıl

Ebrar katmak ne demek ya? İsim katmak diye bir şey hiç duymadım daha önce. Ümmü Gülsüm diye bebek mi olur yahu 46 yaşında dünyaya gelecek bebek Ebrar da benim sevdiğim bir isim değildir de Ümmü Gülsüm yerine Ebrar’ı tercih ederdim.

Canım benim katmak yazdım öyle oldu anladın mı sen beni orası önemli olan değil mi lütfen kırıcı olmayalim ayrıca ben Ümmü Gülsüm olsun ya da Ebrar olacak demedim sizden fikir almak istedim iki isimede tam karar veremedim ısınamadım ama aklımda Ebrar vardı siz bana kırmadan naif bir şekilde Ebrar biraz ağır diğeri zaten çok ağır başka bir isim düşünür müsün diyebilirdin mesela tabi eleştiriye açık olmam lazim ama canım bu şekilde de bir mizah olamaz kusura bakma ben yardım istemesem neden sorma gereksiminde bulunim

Karar verebildinizmi isim konusunda.

Ne anlatıyorsun sen ya? Git fanusta yaşa ne kırıcılığı? Yorum alamıyorsan kapat konunu açma. Cümlenin başı sonu belli değil yazdığında soruyosun cevap veriyoruz seni ciddiye alıp. Ebubekir Sıddıkgül koy istersen banane hayretbişey

Konudan bağımsız ama katmak mı dediniz. Adanalı mısınız.

Konudan bağımsız ama katmak mı dediniz. Adanalı mısınız.
Evet adanalıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…