Eğer oğlum olursa alırım bu ismide değerlendirmeye thanks canımBir de Muhammet Talhaaa var, unutmayalım.
Üni. de bir arkadaşım vardı, yurtta o da bize çay katardı. Severim Adanalıları. Sena Serra isimlerini beğeniyorum, kura'n da geçiyor. Fikir olsun diye yazdım.Evet adanalıyım
Kız ben şaka olsun diye yazdım.Eğer oğlum olursa alırım bu ismide değerlendirmeye thanks canım
İnsan ne kadar okursa ortamlarada girse yinede özünden ayrılamiyor hiç farkında bile değilim katmak kelimesinin komik olduğunun bana gayet normal geldi o yüzde böyle parladımÜni. de bir arkadaşım vardı, yurtta o da bize çay katardı. Severim Adanalıları. Sena Serra isimlerini beğeniyorum, kura'n da geçiyor. Fikir olsun diye yazdım.
Biliyorum bende dalgasına yazdım ztnKız ben şaka olsun diye yazdım.
Çok teşekkür ederimNisanur güzel isim bence. Sağlıkla doğsun bebeginiz
Bak ben onu bbilmiyorumBir de Muhammet Talhaaa var, unutmayalım.
Bak ben onu bbilmiyorum
Hey Allahim ya
Muhammet Talhaaa seçimini yaptı teyzesi. Uyun uynamak istemiyor.Hey Allahim ya
Çocukları böyle darlyorlar sonra ateizm çoğalıyor işte büyüyüp yetişkin oldukça bunlar
Bir yaşı bir zamanı var yahu
Ümmü gülsüm gülsüm ana demek değil mi?? Bence 2 ısımden fazlası zarar:) ispanyollar gibi32 haftalık hamileyim bir kızımız olacak bu bizim ilk çocuğumuz ve ben ismini Ebrar katmak istiyorum ama eşim Ümmü Gülsüm olsun istiyor eşimle ilk hamile olduğumda erkek olursa ben kız olursada o katacak diye konuşmuştuk ama biraz Ümmü Gülsüm ismi bana ağır geliyor sanki eşim Ebrar beni kirmak istemiyor Ebrar katmak istersen kat diyor ama istemeyerek söylüyor sizce ne yapmalıyım
32 haftalık hamileyim bir kızımız olacak bu bizim ilk çocuğumuz ve ben ismini Ebrar katmak istiyorum ama eşim Ümmü Gülsüm olsun istiyor eşimle ilk hamile olduğumda erkek olursa ben kız olursada o katacak diye konuşmuştuk ama biraz Ümmü Gülsüm ismi bana ağır geliyor sanki eşim Ebrar beni kirmak istemiyor Ebrar katmak istersen kat diyor ama istemeyerek söylüyor sizce ne yapmalıyım
Gülsüm tamam da Ümmü ne?
Ama konu sahibi Dakhaliyeli değil Adanalı.Eki Görüntüle 3156409
Ümmü Gülsüm kimdir?
Ümmü Gülsüm; 4 Mayıs 1904 tarihinde Mısır‘da Dakhaliye eyaletinde Tamay Zahayra köyünde bir imamın kızı olarak doğdu. Babası İbrahim Elbeltaci tarafından keşfedilen sesinin ilk eğitimini henüz beş yaşındayken Kur'an-ı Kerîm okumayı öğrenerek yaptı. Kuran'ın tamamını ezbere okuyabiliyordu. 12 yaşına geldiği zaman ise o dönemde küçük kızların şarkı söylemeleri günah olarak kabul edildiği için babası tarafından üzerine erkek giysileri giydirilerek komşularına ve yakın köylere, özellikle Ramazan gecelerinde götürülerek ilahiler, kasideler ve Kuran okutulurdu.
1954 yılında şair Ahmed Rami'nin kendisiyle tanıştırdığı Dr. Hasan el Hifnavi ile evlendi. Hiç çocuğu olmadı.
Ümmü Gülsüm, Arap ülkeleri dışında sadece Fransa'da 1967 yılında muhteşem bir konser verdi. Bu konser Paris Olympia Konser Salonu'nda olağanüstü ilgiyle karşılandı.
Ümmü Gülsüm sesiyle, yorumuyla, okuduğu bestelerle tam bir İslâm-Arap ruhunu dinleyicisine sundu. Şarkılarda sesiyle yaptığı yorumlar eşsizdi. Bu nedenle okuduğu bir bestenin ne kadar sürede biteceği bilinemezdi. Her birinde değişik yerlere yaptığı vurgularla şekilden şekile soktuğu tekrarlamalar seyircisi tarafından bıkmadan dinlenirdi. Verdiği konserler olay olur, halk taşkınlık yapardı.
Ümmü Gülsüm, 1975 yılında vefat etti. Kahire'deki cenazesine katılan insanlar, yaklaşık 4½ milyon kişiyle Mısır devlet başkanı Cemal Abdülnasır'ın cenazesine katılanlardan daha çok sayıdaydı.
Genelde Arap Ülkelerinde kullanılıyormuş
Ummu gülsüm ısminin neresi komik acaba söyler misiniz? Şimdilerde koyulan bi ton saçma sapan isimlerdense Allah yolunda cihat etmiş birinin ismini koymak son derece mantıklı.Eşiniz şakamı cidden,kusura bakmayında ümmü gülsüm nedir,ileride alay konusu olur yazık değilmi evladınıza.
Ama konu sahibi Dakhaliyeli değil Adanalı.Hadi Arapça isim yine koyarsın da Ümmü mantıksız değil mi ya. Anne demek. Sebebi neydi ki?
Peygamber efendimizin çocuklarının ya da akrabalarının adını koyunca cenneti garantilemiyoruz ki. Bunu anlasalar keşke. İsmin tınısı ve en önemlisi de “anlamı” güzelse tamamdır. Zeynep ya da tek başına Gülsüm ismi güzel mesela. Rukiye için aynı şeyi söyleyemem. Altı üstü isim. Arapça bir kelime bunlar. Beğenilmediğinde hanım hanımmmm diye çıkışmışlar bir de, hakaret edilmiş sanki.Peygamber Efendimizin kızının adı olduğu için o şekilde koyuyorlar. Bence çok güzel ama çok ağır.
Eş = anne mantığı olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?