Doğuma Hazırlık Eşimin dediği ismi katmalımiyim

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Bir de ben isimlerin insana etkisine inanırım. Bu tarz isimleri ağır buluyorum. Mesela Emrullah isimli kimi tanıdıysam çok fenalar

Ummu gülsüm ısminin neresi komik acaba söyler misiniz? Şimdilerde koyulan bi ton saçma sapan isimlerdense Allah yolunda cihat etmiş birinin ismini koymak son derece mantıklı.
Bir kere komik demedim,sözlerinize dikkat edin hanımefendi.
Siz anlamadınız herhalde ne demek istediğimi,bakın arapça isimler konur,bu isimler günümüzde ne kadar kullanılıyor acaba.
Birde çocuklar acımasızca laf atacaklardır ileride büyüdüğünde.
Bunların bir çok örnekleri var.
Bana dedi hanım hanımm diyee,hiç te üstüme almadım

Kendine gel, haddini bil abla.

Çay katanı bile sindiremeden isim katan şoku.
Leblebi katanı tanımıştım ben konuya gelince sadece Gülsüm olabilir. Tanıdğım Gülsümler güzeldi hep, pozitif duygular uyandırıyor bende ve fonetik olarak güzel tınlıyor. Dini anlamda da yeri var. Bence yeterli. Benim adım ve kızımın adı da peygamber ailesinden kadınların adları ama çağa da uygun aynı zamanda. Bu tarz orta yollu isimlerden yanayım ve Gülsüm bunu karşılıyor

Son düzenleme:
Ümmü Gülsüm Peygamber Efendimizin kızının adi

Ee biri sizin dediginiz biri onun dediği olsun
Ebrar gülsüm gibi
Biz esimle öyle yaptık birini ben seçtim birini o

gülsümlerin annesi demekmiş. gülsüm de tombul yanaklı/güzel yüzlü demekmiş. benim iki çıkarımım var. ya ümmü gülsüm en güzel yüzlü/tombik yanaklı demek, ya da ümmü gülsüm’ün tombik yanaklı bebişi olur demek
Peygamber Efendimizin kızının adı olduğu için o şekilde koyuyorlar. Bence çok güzel ama çok ağır.
Eş = anne mantığı olabilir

Benim eşim, kızımız olacak olsa ve ona bir isimde ısrar etse, aklıma bin tane şey gelir.
Kimin adıydı bu diye.
Bence erkekler bu konuya çok fazla müdahale ediyor. Ortak fikir olsa tamam ama kendi başına bir kız çocuğuna isim vermek doğru değil.

Çocuklar yaşı geldiğinde bu isimleri değiştirmek için koşarak resmi makamlara başvurmazsa ben de hiçbir şey bilmiyorum. Adım Ümmü Gülsüm olsa, kesinlikle değiştirmek isterdim. Bu ara sıkça koyulan Ebrar, Ecrin, Ravza gibi isimler de o kadar uydurma ve aidiyetsiz geliyor ki. Deniz, Gökçe, Hazan gibi isimler çok daha güzel.

Ne çok dalga geçilmiş oysa sadece kararsız kaldığı için sormuş

Yok muhammet talha yok sıddık yok o ne isim ümmü ne gülsüm ne cennet garantimi kimse garanti olsun diye koymaz
Yada isimlerle dalga geçilmez ilerde çocuklar dalga geçer deyip burda koca koca kadınlar sizler dalga geçiyorsunuz

Dalga geçtiğiniz isimler peygamberimizin isimleri kızının ismi ağır isim başka bir isim düşünün demek var o ne öyle isim mi olur yok şunu da koy kahkaha emojileri vb...ne gerek varki

Siz beğenmiyor olabilirsiniz sizin için anlam ifade etmiyor olabilir fakat konu sahibi için güzeldir
Evet ağır isim olabilir zor isim olabilir ama çocuk onun tercih onun ne isterse koyar ister dini isim ister yeni isimlerden

Benim kızımın ismi eda hem günümüze uygun hemde uyduruk bi isim değil her yaşa uygun ummu gülsüm çok ağır.

Kocanız istediği ismi koymak istiyorsa kendi 9 ay taşıyıp doğursun. Bitmiştir. Konu tartışmaya kapalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…