Peygamber efendimizin çocuklarının ya da akrabalarının adını koyunca cenneti garantilemiyoruz ki. Bunu anlasalar keşke. İsmin tınısı ve en önemlisi de “anlamı” güzelse tamamdır. Zeynep ya da tek başına Gülsüm ismi güzel mesela. Rukiye için aynı şeyi söyleyemem. Altı üstü isim. Arapça bir kelime bunlar. Beğenilmediğinde hanım hanımmmm diye çıkışmışlar bir de, hakaret edilmiş sanki.
Bir kere komik demedim,sözlerinize dikkat edin hanımefendi.Ummu gülsüm ısminin neresi komik acaba söyler misiniz? Şimdilerde koyulan bi ton saçma sapan isimlerdense Allah yolunda cihat etmiş birinin ismini koymak son derece mantıklı.
Bana dedi hanım hanımm diyee,hiç te üstüme almadımPeygamber efendimizin çocuklarının ya da akrabalarının adını koyunca cenneti garantilemiyoruz ki. Bunu anlasalar keşke. İsmin tınısı ve en önemlisi de “anlamı” güzelse tamamdır. Zeynep ya da tek başına Gülsüm ismi güzel mesela. Rukiye için aynı şeyi söyleyemem. Altı üstü isim. Arapça bir kelime bunlar. Beğenilmediğinde hanım hanımmmm diye çıkışmışlar bir de, hakaret edilmiş sanki.
Kendine gel, haddini bil abla.Bir kere komik demedim,sözlerinize dikkat edin hanımefendi.
Siz anlamadınız herhalde ne demek istediğimi,bakın arapça isimler konur,bu isimler günümüzde ne kadar kullanılıyor acaba.
Birde çocuklar acımasızca laf atacaklardır ileride büyüdüğünde.
Bunların bir çok örnekleri var.
Bana dedi hanım hanımm diyee,hiç te üstüme almadım
Çok korktum titredim şimdiKendine gel, haddini bil abla.
Leblebi katanı tanımıştım benÇay katanı bile sindiremeden isim katan şoku.
Ümmü Gülsüm Peygamber Efendimizin kızının adiEbrar katmak ne demek ya? İsim katmak diye bir şey hiç duymadım daha önce. Ümmü Gülsüm diye bebek mi olur yahu 46 yaşında dünyaya gelecek bebekEbrar da benim sevdiğim bir isim değildir de Ümmü Gülsüm yerine Ebrar’ı tercih ederdim.
Peygamber Efendimizin kızının adı olduğu için o şekilde koyuyorlar. Bence çok güzel ama çok ağır.
Eş = anne mantığı olabilir
Bak bu çok doğru.Bir de ben isimlerin insana etkisine inanırım. Bu tarz isimleri ağır buluyorum. Mesela Emrullah isimli kimi tanıdıysam çok fenalar
Çocuğum doğdu isminide kattıkBak bu çok doğru.
İsmini nehir kattık cnmKocanız istediği ismi koymak istiyorsa kendi 9 ay taşıyıp doğursun. Bitmiştir. Konu tartışmaya kapalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?