- 15 Ocak 2014
- 5.992
- 5.203
- 398
onu çok söyledim sen yardım etmiyorsun üstüne bir de dağıtıyorsun bari konuşma dedim anlamıyorr anlamıyorrr.....beni bu duruma o sürükledi sölemek zorunda bıraktı.. zaten ayrı gayrımz olmadığını o çok iyi bilir. biz öğrenciyken kendi harçlıımı ona gönderirdim. çok fedakarlıklar yaptım maddi anlamda. ve o bu özelliği takdir ettiğini sevdiklerim için her şeyi feda edebileceğimi söyler ve bilir. meselenin maaş kartı olmadığını da çok iyi biliyor zaten ama kabul etmek işine gelmiyor. bu şekilde üste çıkıyor. beni sinir eden o zatenn
Biraz abartmiyomusunz hem gidin iste calisin hem karti ona verin hem evde is yapin hemde o sirekli dagitsin..
İnanin cok kiziyorum boyle kadinlara ben calismiyorum ama arkasini toplamam mesela o uzerini cikartsn ben dolaba koyayim neden onun eli yokmu cocukmu herkes kendi isini yapsin.. dedigim gibi calismiyorum yemekler yaparim mutfagi toplarim camaair makinaya atarim ama ona soylesem oda asar buyuk temzlikte yardim eder vs..
birde calisiyorsun bence bu kadar yuz verme.. bu tamamn benim fikrim her insan farklidir....
ay aynı benim eşim bilmişlik taslar her şeye karışır birgün yemek yapıyorum onun orası öyle olmaz bilemem ne demişti bende buyur geç mutfaga dedim madem biliyorsun sen yap dedim ben yapmayı bilmem demişti o zaman karışma demiştimben senin işine müdahale ediyor muyum sende etme be adam bu konularda sakın yumuşak olma canım incitmeden lafını sokk daha yeni evlisiniz erkeklik yapmaya çalışıyor sanırım eşin benim dediğim olur gibisinden....bende zamanında hep alttan aldım ama bir yerde tavrını koymak lazım ama sakın küsme konuyu uzatma sadece lafını söyle
Biraz abartmiyomusunz hem gidin iste calisin hem karti ona verin hem evde is yapin hemde o sirekli dagitsin..
İnanin cok kiziyorum boyle kadinlara ben calismiyorum ama arkasini toplamam mesela o uzerini cikartsn ben dolaba koyayim neden onun eli yokmu cocukmu herkes kendi isini yapsin.. dedigim gibi calismiyorum yemekler yaparim mutfagi toplarim camaair makinaya atarim ama ona soylesem oda asar buyuk temzlikte yardim eder vs..
birde calisiyorsun bence bu kadar yuz verme.. bu tamamn benim fikrim her insan farklidir....
Sanırım bu sorun baştan beri süre geliyor. Ne kadarlık evlisiniz acaba ? Başta hanımların çoğu eşlerinin ailesinin yanındayken kazandıkları bu her işi bayan yapar algısından dolayı sıkıntı yaşıyor. Çoğu bayan da bunu ufak ufak eşlerini işlere dahil ederek çözmeye çalışıyor ve de başarılı olanların da sayısı bir hayli fazla ama siz denediniz mi ? :26:
Şu durumda düğünde yapılan yapılmayan harcamalardan bahsetmeniz tuhaf geldi, ailesi yardım etmese bile sizin hayatınız, siz yapacaksınız tabi ki.. Yoktan yonga çıkmıyor.. Tartışma konusunda belki hakkınız var, bazen insanın eli kolu kalkmaz, sizin yapamadığınız yerde o bi şeylerin ucundan tutmalı.. Yine de bu temizlik işini maddiyata bağlamanız olmamış.. Maaş kartınızı vermeniz zaten başlıca bir hata.. Tabi evdeki hesap işlerini siz ya da o yürütür buna da takılmamış olayım ama para mevzusu yapmanız gerçekten hiç hoş değil, sonuçta eşiniz de çalışıp kazanıyor..
yok defalarca söyledim anlatamıyorum o kadar rahata alışmış ki... hiçbir şey yapmıyor üstüne bıdı bıdı konuşuyor. evet yeni evliyiz ama 7ayda en ufak bir şeye alıştıramadım. yok ben küsmem ama şimdi geldi konuşmuyor benimle
bence de öle ben de yardım etmesi gerektiğini düşünüyorum ama yapmıyor yapmıyor ne yapayım. çok nadirdir bir şeyi rica edip yaptığı
7aylık evliyiz. ben de onu çok denedim ama olmuyor annesi ve ablaları her şeyi önüne vermiş öyle güzel alıştırmışlar ki sağolsunlarbir şeyi yapması için söylendim birkaç gün ben alışmam böyle şeyleri yapmam alıştırmak için uğraşma dedi. güler misin ağlar mısın
7aylık evliyiz. ben de onu çok denedim ama olmuyor annesi ve ablaları her şeyi önüne vermiş öyle güzel alıştırmışlar ki sağolsunlarbir şeyi yapması için söylendim birkaç gün ben alışmam böyle şeyleri yapmam alıştırmak için uğraşma dedi. güler misin ağlar mısın
ben ekonomik anlamda durumumuzu anlatma için, ben birçok fedakarlık yaptım onu anlatmak için yazmıştım. tabi ki o da çalışıyor o da kazanıyor ama neden sadece ben temizliyorum. üstüne bir de o konuşma hakkı buluyor kendinde bu haksızlık değil mi
Şu durumda düğünde yapılan yapılmayan harcamalardan bahsetmeniz tuhaf geldi, ailesi yardım etmese bile sizin hayatınız, siz yapacaksınız tabi ki.. Yoktan yonga çıkmıyor.. Tartışma konusunda belki hakkınız var, bazen insanın eli kolu kalkmaz, sizin yapamadığınız yerde o bi şeylerin ucundan tutmalı.. Yine de bu temizlik işini maddiyata bağlamanız olmamış.. Maaş kartınızı vermeniz zaten başlıca bir hata.. Tabi evdeki hesap işlerini siz ya da o yürütür buna da takılmamış olayım ama para mevzusu yapmanız gerçekten hiç hoş değil, sonuçta eşiniz de çalışıp kazanıyor..
İşte hep ailenin yanında alışılan şeyler bunlar. Abim de tipik bir örneğidir bu her şeyi önüne bekleyen eşlerin maalesef ki. Ama çöpü atmadır , ne bileyim perde asmadır, yüksek raflardan bir şeyler indirme veya yerleştirmedir , hatta çoğu erkek için üstünden çıkardığı kirli giysileri çamaşır sepetine atmak bile iş sayılabilir. Bu kadarını da mı yapmıyor :26:
Erkeğin gururunu kıracak şeyler söyleme canım.. İleride başa kalkınç olur. Hele ki maddi konularda.
Bencillik etmiş, çalışan insansın sen de hak veriyorum.. Bence kurallar belirleyin aranızda.
Aranızda maddiyatın mevzu olmayacağını ve sinirle söylediğinin farkındaysa dediğin gibi, hiç üzerine gitme, konuşma.. Ne kadar çok özür dilersen
o kadar geri çeker kendisini.. Bir defa açıklama yap ve ona bırak.. Ne kadar daha sürdürecek ki kırgınlığını?
madem yapmam ben alışmam dedi tek çaren bu konu da ne kadar kararlı olduğunu göstermek ve eve temizliğe bayan almakpaşama bak sen yapmam etmem ama sana yüklenirim pis pasaklı gezerim öyle yağma yok biz bayanlar erkeklere hizmetçilik yapmak için büyütülmedik ve doğmadık
ben söylemesem çıkardığı kirli çoraplar lavabonun altında dağ olur. daha örnek vereyim mi
evet aynen öyle üzerine gitmeyi düşünmüyorum. barışsak bile maaş kartını geri vermeyi teklif etmiycem bakalım ne yapacak:44:
güldrdün beni canım ama malesef eşim öyle olduğunu düşünüyor. işin komik tarafı ne biliyor musun. ben de çalışıyorum dediğim zaman çalışma istifa et ben seninle çalıştığın için evlenmedim diyor. devletten istifa etmeyeceğimi biliyor beyefendiii
ben söylemesem çıkardığı kirli çoraplar lavabonun altında dağ olur. daha örnek vereyim mi
evet aynen öyle üzerine gitmeyi düşünmüyorum. barışsak bile maaş kartını geri vermeyi teklif etmiycem bakalım ne yapacak:44:
güldrdün beni canım ama malesef eşim öyle olduğunu düşünüyor. işin komik tarafı ne biliyor musun. ben de çalışıyorum dediğim zaman çalışma istifa et ben seninle çalıştığın için evlenmedim diyor. devletten istifa etmeyeceğimi biliyor beyefendiii
aman sakın canım istifa filan etmeen güzeli eve temizliğe bayan almak canım inşallah zamanla düzelir diyeceğim ama pek sanmıyorum sakın kendini temizlik konusunda ezdirme canım
yok o kadarını yapar eğer o anda internete falan girmiyosa keyfi yeterseDurumun bu kadar vahim olduğunu tahmin etmemiştim ya . Hani bunlara genel olarak her erkek yardım eder , biraz da ortalığı toparlamak adına yardım istiyorsunuz sanmıştım. Mesela siz mutfakta bir işle meşgulken, Hayatım üst raflara yetişemiyorum bana yardım eder misin diye teklif etseniz bunu da mı geri çevirir, hadi diyelim kendiliğine yardım etmesini es geçtik
anammm bide kamuda calisiyosunz ahh ne gusell ya :l
benim esim cok suan bile bana yardim edio dioki sen ise girsen elini birseye vurmazsin diyo
sende eve bayan al nede olsa calisiyorsn birsey diyemeZ
yok o kadarını yapar eğer o anda internete falan girmiyosa keyfi yeterseben akşam eve gelince direk mutfağa giriyorum gel masada otur yardım etme bi yüünü göreyim sohbet edelim diyorum çünkü çoğu zaman yemeği yer yemez tekrar gidiyor işe. onda bile çoğu zaman gelirse elinde telefon nete girer. ben konuşurum o dinler çoğu zmaan ama hakkını yemeyim geçen çok hasta olkunca makinedeki çamaşırları asmasını rica ettim astı. birkaç kere de ben işten gelince sürpriz yapmış bana melemen yapmıştı o kadar sevinmiştim ki hazırladı diye. tabi kaç saat sonra mutfak topladım ama olsun
hala konularin tarih dagilimini anamadim bazen 2012 diyor bazen 2014 sıralamada. neyse sanirim esiniizin daginikligiyla ilgili bir sıkıntınz var anladigim kadariyla. ben calisan biriyim devlet memuruyum. eismle ask evliligi yaptik :)kucuklugumden beri asırı daginigim. ole tozlar havada ucusmadikcada gozume batmaz. esim tam tersine nerdeyse simetri hastasi asiri titiz biri nsil anlstigimiza gelince kendisi topluyor. duzensizlik benim o kadar gozume batmiyorki kendi kendine herseyi toplamaya basladi.sanirim onun anlayisindan nazar degmesin ama sunu digr evli arkadaslardan ogrendimki siz ne kadar derli toplu olup erkegin arkasaini toplarsaniz o o kadar buna alisiyor. erkekler tembellige cok alisir tipler.ben duzenli olamadigim icin oda buna alisti tavsiye ederim arkasaini toplamayin sabrinizi deneyin. sonuna kadar gidin
Ben o zaman umut ışığı gördüm eşinizde yaa hiç öyle bence alıştıramazsın öğretemezsin demesin. Bakın isteyince menemenle bile olsa nasıl da mutlu etmiş sizi ki etmesinden çok mutlu etmeyi istemesi önemli
onu denedimm denemem mi baya bir iki hafta toplamadım temizlemedim. söylendi. sonra dedim ki bak sen çok dağınıksın ben yetişemiyorum artık ne yapayım toplayamıyorum dedim. sonra iki gün falan geçmişti aradan bu sefer yoğunluktan temizleyemedim. bana siyor ki: ben mesajı almıştım sen hala toplamıyosun evi diyor. ne yapayım ben bu adamla
öyle zateen yapmayıp yapmayıp bir melemen yapınca dünyalar benim oldu. bukadarcık şeye nasıl mutlu olmuştum.. belki de azla mutlu etmeyi öğretmeye çalışyordur beni belki de bu bir taktiktir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?