eşimin dengesiz konuşmaları

kirmizilihatun

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mart 2009
734
567
323
Akşam eşimle bir arkadaşımıza misafirliğe gitmiştik. Gayette samimi muhabbet kurduğumuz bir arkadaşımız.
Yemek sonrası ordan burdan konuşurken arkadaşımın eşi dedi ki.. X bana karşı hep ilgisiz huyu öyle falan dedi.. Benim eşimde buna karşılık al "sığırın biri de burda" dedi... o kadar gücüme gitti ki bu laf.gözlerim doldu ama belli etmemek için kafamı yere eğdim... Eşimde "ne oldu gözlerin doldu hemen X hanım " dedi alaycı şekilde.. O an kendimi tutamadım ağlamaya başladım. Kendimi o kadar küçük düşmüş hissettim ki kalktım koşarak lavobaya gittim ağlayarak.
Hayatımda hiçkimsenin yanında yapmadığım bir şeyi yaptım .Normalde hiçbir tartışmamızı dışarıya yansıtmam ama çok gücüme gitti.
Lavabodan döndüm ."kendine söylenmesini bir sözü başkasına söyleme" dedim. Sen nasıl bana bu şekilde konuşursun ben sığır olcak bu lafı haketcek napıyorum dedim.
Sonra kalktık zaten.
evde de devam etti tartışmamız tabi şuanda konuşmuyoruz
özür dileyeceğine çok ayıp etmişim ben insan içinde diye beni suçlu görüyor hala

güncelleme : O bana sürekli canım, hayatım diye hitap eder...Ben pek sevmem böyle kelimeleri kullanmayı..Ağzıma yakıştıramıyorum ne bileyimm.. Sen beni sevmiyorsun diye taktı kafayı...Bende sevmek bu sözleri söyleyince mi oluyormuş diye defalarca anlattım... O yüzden sığırım yani anlayacağınız

Son düzenleme:
Genelde böyle davranışları varmıdır yoksa ilk kez mi oldu?
Bide ne oldu gözlerin doldu diye dalga geçmiş
Eve gelince de özür dilemek yerine kendini haklı görmüş En Büyük KK
Hatasını anlayana kadar affetmeyin, aynı şeyi ona yapsanız ne hissedeceğini sorun.

Böylesi öküzlerle bir hayat paylaşmak çok zor, Allah sabır versin

Ne kadar ayıp hem söylüyor hemde özür dileme gereği bile duymuyor, birde üstüne sizi suçluyor.

Evdeyken de söyler mi böyle şeyler, söylüyorda tepki göstermiyorsanız artık normal gelmeye başlamıştır eşiniz için bu sözler. Bence siz geri adım atmayın.

Genelde böyle davranışları varmıdır yoksa ilk kez mi oldu?
Bide ne oldu gözlerin doldu diye dalga geçmiş
Eve gelince de özür dilemek yerine kendini haklı görmüş En Büyük KK
Hatasını anlayana kadar affetmeyin, aynı şeyi ona yapsanız ne hissedeceğini sorun.

Böylesi öküzlerle bir hayat paylaşmak çok zor, Allah sabır versin

evet maalesef böyle halleri çok vardır....bir bakarsınız çok iyidir.mükemmel eş dersiniz.
bir bakarsınız böyle

O bana sürekli canım, hayatım diye hitap eder...Ben pek sevmem böyle kelimeleri kullanmayı..Ağzıma yakıştıramıyorum ne bileyimm.. Sen beni sevmiyorsun diye taktı kafayı...Bende sevmek bu sözleri söyleyince mi oluyormuş diye defalarca anlattım... O yüzden sığırım yani anlayacağınız

Boyle saygi kaybedilince sevgi adina da birsey kalmaz malesef ki. Sizin adinizi cidden uzuldum. O duruma dusurulmeyi kimse hak etmez. Alip veremedigi birsey varsa bas basa konussun. Insanlarin icinde boyle kucuk dusurucu konusmak cok yanlis.

Boyle saygi kaybedilince sevgi adina da birsey kalmaz malesef ki. Sizin adinizi cidden uzuldum. O duruma dusurulmeyi kimse hak etmez. Alip veremedigi birsey varsa bas basa konussun. Insanlarin icinde boyle kucuk dusurucu konusmak cok yanlis.

aklıma geldikçe ağlıyorum şu anda..Gururum çok kırıldı. hazmedemiyorum

Yok artık...
Eşiniz gerçekten hödüklüğün son noktasında...
Başkasının yanında bu şekilde size hitap etmesi çok yanlış.

Ancak bunu konuşarak ve yaptığının ne kadar yanlış olduğunu anlatarak çözmelisiniz.
Küslük ve konuşmamakta bir yere kadar, anlamasını sağlamalısınız.

Onun hoşuna gitmeyeceği bir şekilde, samimi olduğunuz tanıdıklarınızın içinde siz yapın.
Eğer anlamazsa.
Benim eşimin de bir kaç sefer evliliğimizin ilk zamanlarında bu kadar ağır olmasa da benzer bir davranışta bulunmuştu.
Bende aynı şekilde onun rahatsız olacağı kişilerin yanında davranış göstermiştim.
Çok zoruna gitmişti, neden böyle davrandın dediğinde, yaşattığını hissetmeden benim yaşadığımı anlamayacaktın demiştim.
Bir daha asla bu şekilde davranmadı.

Cahillik olabilir, o an düşünememek olabilir.
Çok keyifli olduğu bir anda rahat davranmak denilebilir.
Bir çok şey denilebilir.
Ama tabii ki bu bir mazeret değil.
İnsan içinde eşler birbirlerini yüceltmeleri gerekirken, kalkıp bu şekilde aşağılaması kabul edilir birşey değil.
Ancak aranızda bunu çözümleyerek aşarsınız, aşamazsanız bu çirkin noktalara gidebilecek bir durum.

Umarım aşarsınız ve eşiniz sizi anlar.
Hatasının farkına varır ve sizden özür dileyerek bir daha aynı hataya düşmez.

te allam dünyada ne kadar dengesiz insan var
birde demezlermi dünya kusursuz bir ahenk ve uyum içerisinde yaratıldı
nerede ahenk nerede uyum
kusura bakma ama gerzek ve aptal bir eşin var

Yok artık...
Eşiniz gerçekten hödüklüğün son noktasında...
Başkasının yanında bu şekilde size hitap etmesi çok yanlış.

Ancak bunu konuşarak ve yaptığının ne kadar yanlış olduğunu anlatarak çözmelisiniz.
Küslük ve konuşmamakta bir yere kadar, anlamasını sağlamalısınız.

Onun hoşuna gitmeyeceği bir şekilde, samimi olduğunuz tanıdıklarınızın içinde siz yapın.
Eğer anlamazsa.
Benim eşimin de bir kaç sefer evliliğimizin ilk zamanlarında bu kadar ağır olmasa da benzer bir davranışta bulunmuştu.
Bende aynı şekilde onun rahatsız olacağı kişilerin yanında davranış göstermiştim.
Çok zoruna gitmişti, neden böyle davrandın dediğinde, yaşattığını hissetmeden benim yaşadığımı anlamayacaktın demiştim.
Bir daha asla bu şekilde davranmadı.

Cahillik olabilir, o an düşünememek olabilir.
Çok keyifli olduğu bir anda rahat davranmak denilebilir.
Bir çok şey denilebilir.
Ama tabii ki bu bir mazeret değil.
İnsan içinde eşler birbirlerini yüceltmeleri gerekirken, kalkıp bu şekilde aşağılaması kabul edilir birşey değil.
Ancak aranızda bunu çözümleyerek aşarsınız, aşamazsanız bu çirkin noktalara gidebilecek bir durum.

Umarım aşarsınız ve eşiniz sizi anlar.
Hatasının farkına varır ve sizden özür dileyerek bir daha aynı hataya düşmez.
teşekkür ederim

Eğer bir adım atmaya calisir, gelip sorar ya da konusursa sakin sakin anlatın. Ağlamadan ama. Çok ayıp etmiş bunu iyice anlaması lazım yeniden yapmaması için.

benimki de bazen iş arkadaşlarımla odun olduğum konusunda esrpiler yapar ama zaten bu espriyi yaptığım iş arkadaşım benim huyumu suyumu bilir. bilmiyorum smaimiyete güvenerek söylemiş olabilir. yine de sığır yanlış kelime.

Back
X