eşimin dengesizliği

Katılıyorum, her ne kadar her zaman kadın birliği desekte bazen yargısız infaz yaptığımız da oluyor bence.

Kadın birliği tamam da, inanın bazen benim bile "ayy bu adam buna nasıl katlanıyor" dediğim oluyor yani

Zaten burada sürekli eşini anlatan bayanların bir de eşlerini dinlemek gerek diye çok düşündüğüm olmuştur.

eşim üye olursa, hep pmsnin etkisi der herhalde... nedense açtığım konuların hepsi adet öncesine ait. bide oda pms oluyo ben napiim. delidir ne yapsa yeridir diyiverse bişiy olmıcak

Bizde kan kusup kızılcık şerbeti içtim demek vardır.Yokluk çekilse de bolluk varmış gibi gösterilir,misafire ikram abartılır.
Olabilir,eşin ailesine bolluk içinde görünmek istiyordur veya en iyi şekilde ağırlamak istiyordur.
Konuyu senin akrabaların gelince diye açarsan aileme çok mu gördün diyebilir.

Seni rahatsız eden kart borcuysa,kartın limitini düşürün.
Ortak bütçe yapmanız ve kart borcuna pay ayırmanız yerinde olabilir.
Ortak bütçe ayırırsanız sen harcadın ben harcadım davası olmaz.

konalr niye hep tek cümle. yaz genel problemni yorum yapalaım. ama çok yeni evlisin ve bu kadar bıkmaz kötü olsa gerek

Bu kadar derdiniz varsa eski konularınıza da istinaden söylüyorum eşinizin herşeyi size batıyorsa yaranamıyorsa size sizde ona neden devam ediyorsunuz :26:

Ben de merak ediyorum.
Konularınızda sürekli eşinizin birşeyinden şikayet ettiniz.
Gaz çıkarıyor,benden para istiyor,hakaret ediyor,sevgililer gününde çiçekle geldi niye hediye almadı vs.
Bu kadar memnun değilsiniz niye ayrılmıyorsunuz?
Her gün eve geldiğinde boynuna sarılıp "hoşgeldin hayatım" diyor musunuz?
Ya da dert yandığınız konularda hiç eşinizin tarafından düşünmüyor musunuz?(bence düşünmüyorsunuz)
"Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır" diye bir atasözümüz vardır.
Tatlı dile,iki güzel söze tav olmayacak erkek tanımıyorum ben.

Sizde bir boşvermişlik var. Eşinizin her yaptığı gözünüze batıyor. Battığı için de kavga ediyorsunuz.
Önce eşinizi sevip sevmediğinizi,onunla hayatınıza devam edebilir misiniz düşünün.
Eğer cevabınız "hayır" ise yapılacak şey belli.
Şayet "evet" ise yani seviyorsanız; ilk adımı siz adın. "alışveriş yap" demek yerine "beraber markete gidip gelelim mi,yürürüz biraz" demeyi deneyin.
İşten eve geldiğinde bir güleryüz gösterin.
En ufak birşeyde bağırarak kızarak konuşmak yerine güzel dille sorununuzu anlatmayı deneyin.
Hatta evlilik terapistine bile gidebilirsiniz.
Ama tabii bu evliliği kurtarmak gibi bir niyetin varsa...

Eşimden önce ben evime gelen misafirime onun ailesi ya da benim farketmez bolluk içinde görünmek isterim çeşit çeşit ikramlık hazırlarım yani bunda büyütülecek bir şey yok.
Sizin hayatınız çok tıkırında kendinize sorun arıyorsunuz. Yazan arkadaşlara da katılıyorum eşiniz sizden kimbilir ne kadar dertli?

senin paran benim param ne demek... ben senle neden evlendim madem ne demek... nasıl hayat arkadaşlığıdır bu...

Valla aile birliğinden yanayım her zaman ama şu eşin seni boşasada sen de eşinde biz de kurtulsak be arkadaşım. Nedir bu herşeyden herşeyden rahatsızsın. Yok yani nedir bu kendine eziyetin madem bu adam bu kadar herşeyiyle gözüne batıyor bırak yani zorlama..

Arkadaş bir konusunda itiraf etmiş zaten alışamadım diye.
Bence de eşini sevmiyor ve her davranışı gözüne batıyor sanırım..
Evlilikten ne bekliyordun ki ne buldun bu kadar mutsuzsun

Yine sen yine eşinle sorunların adam kira mutfak masrafları benzin parası öder bir kere para istedi diye suçlu olur çiçek alır yaranamaz hep eşiniz sorunlu. Bu kadar şikayetçiyseniz boşanın yani biz sıkıldık artık.

Anlamadığım siz ev arkadaşımısınız? Senin paran benim param muhabbetleri evliliği olumsuz etkiler. Bunu yapmayın bence..

Bence aynı evde; aynı hayatı paylaştığınız insan ile benim param, senin paran mevzuzu olamamalı. Eğer işi bireyselleştiriyorsanız o evlilikte bir sorun var demektir çünkü evlilik bir birliktelik demektir bireysellik değil. Birlik olmanız gerekir. Siz ona para verirken "gördün mü yaa gene yedi paralarımı, oysa ben nasıl kazanıyorum" diye içinizden geçirirseniz, aynı şekilde o da sizden para alırken "oh be ne koparsam kardır" diye düşünürse zaten o birliktelikten bi hayır gelmez. Evin bütçesini birlikte konuşmalı, giderlerinizi dayanışma içerisinde belirlemeli ve ödemelerinizi ona göre yapmalısınız zaten. Onun yetemediği yerde sizn, sizin yetemediğinizde de o devreye girmeli. Siz kira+faturalar vs öderken o alışveriş veya gerekli ihtiyaçları gidermeli. Yani açıkçası; sanki çalışmayan işsiz güçsüz evladına para vermekten usanmış azarlayıcı bir anne edasında yazmışsınız. Eğer adamın her yaptığı sizi rahatsız ve de mutsuz ediyorsa; karşılıklı eziyet çekmenin alemi yok. Ayrılın olsun bitsin.

Son düzenleme:
Eski konularını bilmiyorum ama eğer arkadaşların dediği gibiyse yazık adamın haline!

bazı insanlar kavgayı mutsuzluğu severler istemsiz acaba öyle bir şey mi diye düşündüm.Annen ve baban çok tartışırlar mıydı sadece merak ettiğim için soruyorum.İnşallah düzelir yoluna girer her şey eşin ve senin için.

Gerçekten çok güzel bir yorum olmuş bu içimden geçenleri dile getirmişsinizHayatından memnun değilsen bir de bardağın dolu tarafından bak karşı tarafın yanına geçerek kendine bakmayı dene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…