• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin eski karısı ve nafaka

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet işte ben de öyle söylüyorum.
Ama mesela hayat boyu nafaka verildiğinde çocuklar büyüdüğünde de kadın eski eşin sırtından geçinmiş oluyor.
Dediğiniz gibi genellenemez, öyle olsa belli bir nafaka, belli bir tazminat bedeli olur hakim her bosanmak isteyene aynı kararı verir gönderir.
Kadınlar kendileri için çalışmak istemedikten sonra her türlü suistimale açık bir durum bu.
Ayrıca kadın cinayetlerinde genelde sebep para... 300 TL nafaka veriyor bu öyle acıtıyor ki, yok gezdi, yok yedi herşeyi dert oluyor. Yoksa aşkmış, kıskançlıkmış geçiniz. Adam 3 çocuklu boşadığı kadına toplam 500 TL veriyor. O para, hem çocuklara, hem kadına hem de sevgiliye yediriliyor sanıyor. Ne bitmez paraysa.

Ayrıca kadın cinayetlerinde genelde sebep para... 300 TL nafaka veriyor bu öyle acıtıyor ki, yok gezdi, yok yedi herşeyi dert oluyor. Yoksa aşkmış, kıskançlıkmış geçiniz. Adam 3 çocuklu boşadığı kadına toplam 500 TL veriyor. O para, hem çocuklara, hem kadına hem de sevgiliye yediriliyor sanıyor. Ne bitmez paraysa.

Aman öyle demeyin, sonra haklı gördüğünüzü söyler arkadaşlar.
Evet eski kocalar nafaka verdikleri sürece kendilerinin tapulu malı zannediyorlar eski eşlerini. Öyle olunca da hiçbir zaman kurtulamıyor insan.

Aman öyle demeyin, sonra haklı gördüğünüzü söyler arkadaşlar.
Evet eski kocalar nafaka verdikleri sürece kendilerinin tapulu malı zannediyorlar eski eşlerini. Öyle olunca da hiçbir zaman kurtulamıyor insan.
Haklı görmüyorum asla. Erkeğin mantığı bu. Bu öfke ile saldırıyor diyorum. Ne haklısı? üstelik benim gibi feminist birisi, mümkün mü bir erkeği haklı bulmam...

Haklı görmüyorum asla. Erkeğin mantığı bu. Bu öfke ile saldırıyor diyorum. Ne haklısı? üstelik benim gibi feminist birisi, mümkün mü bir erkeği haklı bulmam...

Az önce sizin yazdığınızı başka bir arkadaş da yazdı, emine bulut röportajını örnek vermiş birisi de, onun için öyle söyledim.
Gerçek olanı söyleyince onaylamış olmuyoruz. Keşke daha medeni, daha normal insanların olduğu bir ülke olsa ama değil, ne yapalım?

Az önce sizin yazdığınızı başka bir arkadaş da yazdı, emine bulut röportajını örnek vermiş birisi de, onun için öyle söyledim.
Gerçek olanı söyleyince onaylamış olmuyoruz. Keşke daha medeni, daha normal insanların olduğu bir ülke olsa ama değil, ne yapalım?
Iste bu yuzden kadinlarimiz calisip kendi ayaklari ustunde durmali.
Evlenmeden once anne baba baksin, evlendikten sonra es baksin, bosaninca eski es baksin olmamali. Boyle olunca bu zihniyetteki adamlar kadini tapulu mali zannediyorlar.

Iste bu yuzden kadinlarimiz calisip kendi ayaklari ustunde durmali.
Evlenmeden once anne baba baksin, evlendikten sonra es baksin, bosaninca eski es baksin olmamali. Boyle oluncs bu zihniyetteki adamlar kadini tapulu mali zannediyorlar.

Hayır benim anlamadığım nafaka ödeyen eski koca ölünce ne olacak? Kimse bilmiyor kimin ne kadar yaşayacağını.
Kadın o zaman da mı çalışmayacak, yoksa hemen yine bir erkeğe ihtiyaç duyup ilk bulduğu adamla evlenecek mi? Ne olacak yani?
Savunulan şeye hayret ediyorum yaaa, bir de başka konularda kadınlar ayakları üzerinde dursun, okusun meslek sahibi olsun filan derler. Çok riyakar bir yaklaşım.

Kaçırmışım orayı. Dertleri para, Adamlar bu nedenle öldürüyor demek, haklılar demek değil ki? Cinayette en önemli unsur nedendir. Ve bu neden her zaman saçma sapandır. Burada da neden para. Adamlar bu sebeple öldürüyor diye nafaka haklarından vazgeçmesin kadınlar. Ama ölmesinler de.

Yalnız eski eş adı üstünde, eski yani.
Birbirlerine karşı bir sorumlulukları kalmamış, attıkları imza geçerliliğini yitirmiş.
Bana kalırsa 2. Eş de çalışmalı evet kendisi için çalışmalı.
Ama evet eski eş kendisi çalışıp para kazanmak varken eski kocasındanan nafaka alıp yeni sevgilisiyle yiyorsa asalaktır.

adamın kadına karşı sorumluluğundan değil adamın çocuğuna karşı sorumluluğundan bahsediyorum
Ben diyorum ki adamın çocuğu tüm yükü annenin sırtına devirip kendi yeni eşiyle rahat etmenin peşine düşmemeli
Siz diyorsunuz ki kadın nafaka alıyorsa asalaktır
Söylediğiniz tek şey bu
Cidden aynı ülkede mi yaşıyoruz?
Sizin orada işsizlik gibi bir sorun yok
İsterse kadın 40 yaşında hiç çalışmamış olsun kolayca iş buluyor
Çalışınca her şeye yetişiyor fakirliğe düşmüyor
Kadın tek başına çalışınca hem çocuğuna rahatça bakıp hem kira ödüyor vs.

Burada şiddet gören aldatılan boşanmaktan ortada işsiz kalmaktan korkan kadınlara ayrılmadıkları için kızmayacağım artık
Ne de olsa sizin gibi düşünen çok kadın varmış asalak olmamaları için ayrılmamaları lazım öyle olunca asalak değil ev hanımı oluyorlar çünkü

Hayır benim anlamadığım nafaka ödeyen eski koca ölünce ne olacak? Kimse bilmiyor kimin ne kadar yaşayacağını.
Kadın o zaman da mı çalışmayacak, yoksa hemen yine bir erkeğe ihtiyaç duyup ilk bulduğu adamla evlenecek mi? Ne olacak yani?
Savunulan şeye hayret ediyorum yaaa, bir de başka konularda kadınlar ayakları üzerinde dursun, okusun meslek sahibi olsun filan derler. Çok riyakar bir yaklaşım.
Ben de sordum ayni seyi ya eski es olurse ya kaza gecirirse diye ?

Cevap aynen su :
Eski eş ileride ölürsem kadın kendi ayakları üzerinde durma alıştırması yapsın diye şimdiden 1250 liranın peşine düşsün.
Ee bu da kk nin iki yuzlulugu iste.
Islerine gelince hayat musterek, kadinlar ayaklari ustunde dursun. Gelmeyince de bla bla bla..

adamın kadına karşı sorumluluğundan değil adamın çocuğuna karşı sorumluluğundan bahsediyorum
Ben diyorum ki adamın çocuğu tüm yükü annenin sırtına devirip kendi yeni eşiyle rahat etmenin peşine düşmemeli
Siz diyorsunuz ki kadın nafaka alıyorsa asalaktır
Söylediğiniz tek şey bu
Cidden aynı ülkede mi yaşıyoruz?
Sizin orada işsizlik gibi bir sorun yok
İsterse kadın 40 yaşında hiç çalışmamış olsun kolayca iş buluyor
Çalışınca her şeye yetişiyor fakirliğe düşmüyor
Kadın tek başına çalışınca hem çocuğuna rahatça bakıp hem kira ödüyor vs.

Burada şiddet gören aldatılan boşanmaktan ortada işsiz kalmaktan korkan kadınlara ayrılmadıkları için kızmayacağım artık
Ne de olsa sizin gibi düşünen çok kadın varmış asalak olmamaları için ayrılmamaları lazım öyle olunca asalak değil ev hanımı oluyorlar çünkü

Hayır bir de mesajımı alintilayarak yazmışsınız, neden yarım yamalak okuyup yazıyorsunuz anlamak imkansız.
Nafaka alan kadın asalaktir mi yaziyor üstteki alıntıda sadece?

Biz de ayni seyi soyluyoruz işte, adam çocuktan sorumlu. Çocuğu yokken bile suresiz nafaka alan kadınlar var. Ve bu kisiler gidip bu parayi yiyorlarsa benim gözümde gurursuz ve asalaktirlar.

Bu ülkede koskoca kadınlar gerektiği zaman temizliğe gidip, tuvalet temizleyip, cay servisi yapıp kendilerine bakabiliyorlar.
Benim annem öyle bir kadındı mesela.
Cay servisi yaptı, tuvalet temizledi ve bize bakti. Babamdan ne bizim icin ne kendisi icin nafaka almadı. Universite mezunu da degildi, 5.sinifa kadar okumus bir kadındı.
Bize de gul gibi bakti, buyuttu, okuttu.

Biz kadınlara güçlü olun, ayakta durun diyoruz. Siz oturun eski kocanizin parasini yiyin diyorsunuz.

Bu tarz konular burada açıldığında genellikle linç yer.Nedeni de çoğunluğun ya evli ya da boşanmış kadınlar olup empatiyi, ilk eşe gösteriyor olması. Burada boşanmış bir adamla evlendiklerini gördükleri bir kadın olursa, kendi kocalarıyla evlenmiş gibi hissedip ona göre yorum yapıyorlar.Birde Türkiye'de ayrılmak pek onay verilen bir durum değil.

Bazı konularda size hak verdim, ama bazı cümlelerinizi de sanki insanları tahrik etmek için yazmışsınız gibi geldi.Belkide tahrik amaçlı gerçek olmayan bir konudur bilemiyorum.İnsanlar "yeni eşle eski kocam maddi sıkıntı çekmesin diye fedakarlık mı yapacağım, daha o kadar kanatlı melek olmadık kusura bakılmasın " demişler ama bu mantıkla ikinci eşlerden de kanatlı melek olması beklenemez.Duygularla davranmak doğalsa ikinci eşlerin de duygularla davranması anlaşılır bir şey olur.Eğer çocuklu bir adamla ya da ikinci evliliğini yapan bir adamla evlenen insan baştan her ayrıntı ve detayı düşünüp ona göre karar alınmak zorunda deniyorsa, hayatın içinde ayrılıklar da var evlenen insanlar da evlenirken sonunun ayrılık olabileceğini düşünüp ona göre adım atsınlar o vakit eşitlik sağlansın.Burada bir sürü konu görüyoruz, evlilik zaten iyi gitmiyor, işler sallantıda ama kadın tekrar hamile kalıyor.Bu adam yarın ölürse ne yaparım diye de düşünmeli ayrıca insan.

Konu sahibinin söylediği "eşim çocuğunun yanında başka erkek görmek istemiyor" mantığı da bana ters.Kadında başka kadın görmek istemiyordur ona kalırsa.Ayrıldı diye rahibe hayatı yaşamak zorunda ya da sonsuza dek sadece anne olarak kalıp kadınlığını bir kenara atmak mecburiyetinde değil.Nedir yani sizin eşiniz padişah filan mı? Ayrıca birlikte olduğu sevgilisi imza atıldı diye çok meşru, çok iyi karaktere sahip birisi mi olacak? Adam ya iyidir çocuk güvendedir yanında ya da kötüdür.Ayrıca içki masasına oturtmalar, kapı kilitlemeler gibi şeyleri de uydurduğunuzu düşünüyorum.Varsa öyle bir durum mahkemeye giderdiniz zaten.Baba medeni diye " rica ediyorum çocuğumu içki masasına oturtmayınız, lütfen üstüne kapıyı kilitlemeyiniz, teesüf ediyorum size" diyecek hali yok.Medeni olmak böyle bir şey değil.

Ve evet kadına verilen süresiz nafakaya bende karşıyım.Üstelik gelirde oynamalar olmuş ve düşüş yaşanmışsa nafaka düşürme davası da açılabilir.Kaldıki kadın da erkekte yeniden bir hayat kurma hakkına sahip.Türkiye'de nafaka meselesi bu durumda diye olması gereken bu olmuyor.Örneğin avrupada kişi yeni hayat kurmuşsa ve giderleri çoğalmışsa bunu mahkemeye sunarak nafaka düşürebiliyor ya da kadına verilen nafaka ortadan kalkabiliyor.Yani ben yeniden evlendim, ya da yeniden anne oldum baba oldum diyerek mahkemeye başvurabiliyor.Orada bu gayet geçerli bir sebep.Neyse konu sahibinin çiğ ve tahrik edici anlatımı nedeniyle de konunun manipulasyon amaçlı açıldığını düşünüyorum zaten.
İşte burası avrupa değil ya bütün mesele o...

Onaylamadınız ama ölmek istemiyorsanız nafaka istemeyine getiriyorsunuz
Çok insancıl
Birde öldürülmüş kadınların kocalarının tıkır tıkır nafaka ödediğinden çok eminsiniz sadece nafaka alan kadınlar öldürülüyor çünkü

Çok insancıl
Birde öldürülmüş kadınların kocalarının tıkır tıkır nafaka ödediğinden çok eminsiniz sadece nafaka alan kadınlar öldürülüyor çünkü

Sizinle polemiğe girmeyeceğim çünkü herhangi bir argüman sunmak yerine sadece yazılan şeyleri ajite etmeye çalışıyorsunuz. Sizin çıkardığınız anlamı çıkartmak imkansız yazılan mesajlardan.
Beni alıntılamayın lütfen bu mesajdan sonra.

Hayır bir de mesajımı alintilayarak yazmışsınız, neden yarım yamalak okuyup yazıyorsunuz anlamak imkansız.
Nafaka alan kadın asalaktir mi yaziyor üstteki alıntıda sadece?

Biz de ayni seyi soyluyoruz işte, adam çocuktan sorumlu. Çocuğu yokken bile suresiz nafaka alan kadınlar var. Ve bu kisiler gidip bu parayi yiyorlarsa benim gözümde gurursuz ve asalaktirlar.

Bu ülkede koskoca kadınlar gerektiği zaman temizliğe gidip, tuvalet temizleyip, cay servisi yapıp kendilerine bakabiliyorlar.
Benim annem öyle bir kadındı mesela.
Cay servisi yaptı, tuvalet temizledi ve bize bakti. Babamdan ne bizim icin ne kendisi icin nafaka almadı. Universite mezunu da degildi, 5.sinifa kadar okumus bir kadındı.
Bize de gul gibi bakti, buyuttu, okuttu.

Biz kadınlara güçlü olun, ayakta durun diyoruz. Siz oturun eski kocanizin parasini yiyin diyorsunuz.
Ya gerçekten öyle diyorum çalışan bir kadın olarak:110:
Ben ülkedeki işsizlikten geçim zorluğundan kadınların çalışma hayatında karşılaştığı sorunlardan bahsedeyim
Siz oturun bunlara gözlerinizi kapatıp kadın çalışmalı asalak asalak diye boşanmış kadınları aşağılamaya devam edin

Sizinle polemiğe girmeyeceğim çünkü herhangi bir argüman sunmak yerine sadece yazılan şeyleri ajite etmeye çalışıyorsunuz. Sizin çıkardığınız anlamı çıkartmak imkansız yazılan mesajlardan.
Beni alıntılamayın lütfen bu mesajdan sonra.
Bu mesajında görmemişim maalesef sizde beni alıntılamayın cidden

Bu arada pepperony pepperony ile aynı fikirdeyim. Kadın gelsin çalışsın diye işverenler sırada değil. Konuda çok fazla veri var. Herkesin haklı olduğu noktaları var. I inessa armand da haklı kadın çabalamalı sonuna kadar. Ama çalışmıyor diye asalak diyemeyiz. Bu toplumda kadın olmak öyle zor ki. İstese, iş bulsa bile baskıdan çalışamayan çok kadın var.

Çok insancıl
Öyle bir dünya yok. Ölünce vazgeçsek oy bile kullanamıyorduk. Bu kadınlar boşa ölmedi. Hakeden kadın/erkek nafakasını alacak. Ödeyen tarafta bunu sindirecek.

Bu arada pepperony pepperony ile aynı fikirdeyim. Kadın gelsin çalışsın diye işverenler sırada değil. Konuda çok fazla veri var. Herkesin haklı olduğu noktaları var. I inessa armand da haklı kadın çabalamalı sonuna kadar. Ama çalışmıyor diye asalak diyemeyiz. Bu toplumda kadın olmak öyle zor ki. İstese, iş bulsa bile baskıdan çalışamayan çok kadın var.

Sizin bahsettiğiniz sorunlar evli kadınlar için de var. Toplumda kadın olmanın zorluğunu hepimiz yaşıyor ve biliyoruz. Ben de çalışan bir kadınım.
Burada mesele kadının toplumda çektiği sıkıntılar değil. Kadına verilen pozitif ayrımcılığın kötüye kullanılması.
Evli olup çalışmak durumunda kalan kadınlar ya da zorunda olmayıp kariyer yapmak isteyen kadınlar da işsizlik yaşıyor, toplumda saygı görmüyor, itilip kakılıyor.
Öyle diye hepimiz geçip köşede oturalım mı?
Benim bakış açım çok net, bir kadın ve bir erkek evlenir, birbirlerinden maddi olarak sorumlu olurlar, biri işsiz kalır diğeri destekler evin geçimini sağlar.
Ama bu insanlar ayrılırsa birbirlerine sorumlulukları kalmaz.
Ortada bir çocuk varsa sonsuza kadar onun maddi ve manevi ihtiyaçları ortak karşılanır. Velayet annedeyse baba sonsuza kadar çocuklarının giderlerini karşılamaya destek olmak zorundadır.
Ama eğer çocuk yoksa taraflar ayrılır yollarına bakarlar, kusurlu olan taraf yüzünden diğer tarafın hayatı sekteye uğrayacaksa, maddi zorluğa düşecekse, ya da manevi olarak yıpranmışsa kendisini toparlayıp yeni bir hayat kuracak kadar tazminat alabilir mesela.

Bu memlekette istatistik diye birşey var. Boşanmalar %90 erkeklerden kaynaklanıyor. Nafaka ödemesi de Zaten bunun ispatı. Az kusurlu bir erkeğe nafaka hükmedilmezdi aksi takdirde. Erkeklerin yaptığı hatalar boşanma ile sonuçlandığında kadının tüm hayatı gitmiş kaymış oluyor bu memlekette. Siz ABD de yaşamıyorsunuz sanırım.. Kendisi evlenmiş ne ala memleket. Evlenince herkes melek mi oluyor. Eski eşin sevgilisi imza atınca mı iyi olacak? Kaldı ki bende kızımı eski eşimin yeni karısı ile aynı evde bırakmak istemezdim. Çokta farkı Yok yani.
Nafaka sadece erkeğin suçlu olmasından dolayı değil, kadınlarımızın çoğunun maddi gücünün erkeklere göre daha düşük olmasından bağlanıyor bence... kadın yokluğa düşmesin diye...

Adam evlenmiş, kadında tabi ki kendine yeni hayat kuracak istediği insanlada ilişki yaşayacak ama bu demek değil ki çocuğunun olduğu eve elin adamlarını getirecek. Yahu bana mı ters geliyor, çocuklarımıza nikahsız birliktelikleri normal göstermiş, aile yapısına zarar vermiş olmuyor muyuz? Bu kişi ile evlenmedi ahmet gitti mehmet geldi, sonra mehmet gitti fikret geldi mi olacak? O çocukların aile ve ilişkiye bakış açısı ne olacak peki? Tvde izlediğimiz dayak yiyen, istismar edilen çocuklar?? Yani imza ile daha iyi biri olmayacak karşıdaki ama ben evlenme aşamasına gelmediğim birini oğlumun yanına getirip, onu asla aynı evde yaşamaya zorlamam.

Konunun gerçekliğinden şüphede etsem, kızın adamın karısının yanında olması, annesinin sevgilisiyle aynı evde olması aynı şey değil...

Nafaka konusuna gelirsek, adamın imkanı varmış 3000 tl bağlanmış fakat artık bu nafakayı ödeyecek durumu yoksa tabi ki dava açıp düşürülmesini talep edecek. Çocuğun rızkına göz dikildiğini düşünenler var ama aynı ailede kardeş gelince dahi çocukların standartları düşebiliyor. Burada başka bir aile kurulmuş, geliri azalmış gerekirse çocuğun nafakasından bile kesinti yapılabilir. Kaldı ki ortak çocuğun bakımı sadece babanın sorumluluğunda değil. Annede maddi olarak baba kadar çocuğuna bakmakla yükümlü.

Bu
Bende bu durumdan bahsetmeye çalıştım ama ısrarla görmezden gelindi
Bizim ülkede iki üniversite mezunları işsizlikten kıvranırken senelerce çocuğuna baktığı için yada başka nedenlerle çalışmamış 40 yaşındaki kadına zınk diye güvenceli işi kim veriyor?

Çocuğu yoksa almamalı çocuk için alınmalı yazıyorlar
Kadın aldatıldı 35 yaşında boşandı kocası izin vermiyordu çalışmıyordu ailesi kabul etmiyor kendi hiç çalışmamış ilkokul mezunu bir kadın tek suçu çocuk doğurmamış olmak mı oluyor bu kadının
Bunun gibi yüzlerce örnek verilebilir
Ortam Norveç olsa sonuna kadar hak vereceğim yazdıklarına

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X