- 7 Aralık 2018
- 7.373
- 18.988
- 248
- 28
Uzulme ama geliyodur. Bizim bile ister istemez geliyor. Ama sizi seviyodur ondan kuskunuz olmasinda ama arada geliyodur ya hayatta ne unutuluyoki sadece alisiyodur ama unutulmazKızlar merhabalar hayırlı ramazanlar. Ben 4 yıllık evli bir çocuklu mutlu bir kadınım. Derdime gelince Eşimin eski nişanlısı, kayınvalidemin komşusunun kızı oluyor. Kızla toplamda 3 yıl kadar birliktelikleri olmuş. Vakti zamanında birbirlerini çok sevmişler. Eşim onun için şiirler yazmış beraber tatile gitmişler filan. Neyse anlaşmazlıklar olmuş ve nişanı atmışlar. Eşimin görevi dolayısıyla başka bir şehirde yaşıyoruz. Tatillerde izinlerde memlekete gittikçe kızla sürekli denk geliyoruzEşimden yana kuşkum yok yuvasına bağlı bir eş. Ama sorun şu ki görümcelerimden duyduğum kadarıyla o kızla nişan attıktan sonra bir süre resmen hayata küsmüş kendini içkiye vermiş ağır bir depresyon süreci atlatmış Kızda çok güzel bir kız. Bu aralar memleketteyiz dün iftardan sonra eşim görümceler filan balkonda otururken o kızda ailesiyle apartmandan çıkıp gezmeye gidiyordu. Acaba diyorum eşim bu kızı gördükçe eski yaşanmışlıkları aklına gelir mi? Çünkü her memlekete gidişimizde denk geliyor. Sizinde başınıza bu tarz olaylar geldi mi hiç. Ex aşklarınız ya da eşlerinizin ex aşkları denk geldi mi? Denk geldiyse nasıl hareket ettiniz?
Bence bu noktada sizinle olan evliliği çok önemli. Yani eğer sizinle mutluysa ve sizi onu gördükçe iyi ki bitti diyordur. Ama sizinle hiç mutlu değilse belki onu görünce içi sızlıyor olabilir. Fakat şöyle birşey var. Erkekler kendilerini belli eder bence çocuk gibiler saklayamazlar duygularını. Yani siz esinizde ne bileyim farklı bir durum görmediyseniz boşu boşuna adamin aklına hiç yokken koymak manasız.
Kendinize ne olursa olsun güveniniz olsun ve bunu eşinize hissettirin. Erkeğin gözünde birinin değeri 10 üzerinden 5ken onu kıskanırsanız değeri 10 üzerinden 9 olur unutmayın. Siz kendinizi nasıl görürseniz eşinize öyle görür. Kendinize güvenin. O kadını da kıskandığınızı sakın eşinize belli etmeyin. Hatta konusu açılsa konuşmak zorunda kalsanız dahi gülerek "Valla Allah kurtarmış seni, o kıza nasıl baktın zamanında yaa " değin.
Ben mecbur kalırsa dedim zaten. Atıyorum gorumcesi ısrarla muhabbetini açıyordur ve bu tarz birşey söyleyebilir. Tutup orada ya eski sevgilinde çok güzel kızmış demesi bize dediği gibi, çok yanlış olur benceYanlış anlamayın da bu yazdığınız tam ters etki yapar.Gider kızı savunur,sizi yerer.Böyle şeylere gerek de yok ayrıca,güzelse güzeldir,özgüvenli olmak bir başkasını küçük düşürmekten mi geçiyor ? Siz tavrınızı koruyun konu sahibi,eşiniz de zaten bayılmıyordur inanın bana,eski sevgilisini zırt pırt görmeye.
Bence tam tersi kendine ve eşine güvenini gösterir. Allah kurtarmış demek “aşırı kıskanıyorum, kendime de zerre güvenmiyorum, kocam elimden gider diye ödüm kopuyor” mesajı verir sadece karşı tarafa.Ben mecbur kalırsa dedim zaten. Atıyorum gorumcesi ısrarla muhabbetini açıyordur ve bu tarz birşey söyleyebilir. Tutup orada ya eski sevgilinde çok güzel kızmış demesi bize dediği gibi, çok yanlış olur bence
Arkadaşlar iyi diyosunuz hoş diyorsunuz da ben gerçekten empati kurarak yazdım bunu. Mesela bazı arkadaşlar eşi görünce tabiki içi sızlıyodur tarzında yorumlar yapmış ya. Diyelim ki doğru, diyelim ki eşi o kadını görünce içi sızlıyor. Sizce üzerine karısının dönüp "çok güzel kızmış" demesi ne kadar doğru. Ben şahsen kendimi zorlayarak eşinin yerine koyuyorum. Eşimin o kızı övmesi hiç hoşuma gitmezdi.Bence tam tersi kendine ve eşine güvenini gösterir. Allah kurtarmış demek “aşırı kıskanıyorum, kendime de zerre güvenmiyorum, kocam elimden gider diye ödüm kopuyor” mesajı verir sadece karşı tarafa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?