eşimin evde sorumluluk almaması

Evlilik öncesinde eşimle bu konuda epey konuştuk söz ettiğim gibi benim için önemli bir konuydu ve o zamanlar benimle aynı görüşte bir profil çiziyordu (belki aşktan ikna etmeye çalışmaktan bilemiyorum ) evlililiğimizin ilk senesinde de böyle devam etti ben düzenli bir şekilde çalışmıyordum ama master ım için çalışıyor okula gidiyordum o zaman da destekleyici bir havası vardı ama o zamanlar hayatımız dışarda yiyelim eğlenelim seyahat edelim modundaydı zaten , ne zaman kızımız oldu klasik bir aile tipine büründük...sorunların başlangıcı .ancak her zaman çalışmamı destekleyen biri oldu ,hatta ben çocuğumuz olacak daha rahat bir iş mi kariyer yapabileceğim bir iş mi kararsızlığındayken daha yoğun çalışacağım işi tercih etmem konusunda yüreklendirdi hallederiz ben yardımcı olurum gibi gibi yani konuşulmamış bir şey yok ,benim basıl biri olduğumu düşünce yapımı gayet iyi biliyor ben onunkini çözememişim tam...

O zaman mecbur yapacak, yok öyle. Evlenmeden önce de böyleydi deseydiniz adam haklı diyecektim. Evde hiçbir işi yapmayın.

Ben çalışmıyorum ve biraz daginigim ama temizlik konusunda herşeyi yaparım bazen yoruluyorum veya gözüm kesmiyor zamanında yapamiyorum işlerimi. Eşinde çok dağınık yemek yediği tabağı bile kaldirmaz ha dersem belki yapar. Ama düzenli olarak şu konuda eşime yardım ediyim demez. Bazen ısrar ediyorum makinnin bulasiklarini ve arada mutfak dolabını sildiriyorum onun haricinde yemek yapmasini bilmez bu konu dan bende çok muzdaripim

Taktiginiz super , sizin yerinizde olsam ayni taktigi uygulardim :)

Ben evlenmeden once bu konuda cok nettim , esime sevgiliyken soylemistim evdeki islerin ortak yapilacagini , hatta daha sevgiliyken is bolumu yapmistik , o yemek , camasir ve bulasik isini aldi , bende genelde evin duzeninden sorumluyum , ikimizde utu yapmayi beceremeyiz o yuzden utuyu iki haftada bir gelen yardimcimiz yapar , cocuklar ikimizin sorumlulugunda , hem hep beraber oynariz hemde duruma gore kim daha az yorgunsa o oynar vs vs vs

Yani keske bu konusmayi bastan yapip sartlarinizi koysaydiniz , su anda yapmaniz gerekende boyle devam edip bol bol konusmaniz

Bence bir erkeğin için de olacak benim eşimde doğulu ve İnan’ın evlenene kadar evdeyken bir bardak suyunu kendi içmemiş evin en küçüğü beş ablası var öyle bir el üstün de büyütülmüş ki anlatamam size... 3 yıllık evliyiz biz nasıl yaptım bende bilmiyorum ama her işime yardım eder şuan ikinci bebeğimi bekliyorum ve kesinlikle bütün işleri kendi yapar bu arada çalışmıyorum ben... ev temizliğini hafta sonu birlikte yaparız tek toz alırım. Çamaşırı denk gelirse asar toplar ama üç senedir bir kere bile banyo ve balkon temizledim o iş onundur... dediğim gibi anası görse ki arada çıtlatırım içi kan ağlar ama ben istemem bunu yap şunu yap demem kendi yapar sonuçta kendi evi o da yaşıyor yabancı birinin evini temizlemiyor ki eşine yardım ediyor. Siz bence arkadaşların dediği gibi biraz salın onun işini yapmayın önceliğiniz kızınız ve onun ihtiyaçları olsun neden yapmıyorsun diye sorarsa zamanım yoktu dersiniz

Güzel bir yaklaşım. Bakalım çözüm olacak mı?

Batılı/Doğulu, ev işi biliyor/bilmiyor farketmiyor çoğu erkek için. En moderni, en her işi bileni bile evlenince genelde kadına yıkıyor işleri, kadın çalışsa bile.
Bence tepkinizi sonuna kadar koyun. Bütçeyi ayırın, kendinizin ve bebeğinizin işini ve yemeğini yapın.

Ben esımde iç Anadolu ama hersey yardım eder. Ben çalışmadığım halde hafta içi asla temizlik yaptırmaz hafta sonu yaparız beraber yemek yer beraber toplar dışarı çıkar yada TV izleriz. Sizin eşiniz bence sadece para getiriyorum bu yeterli gibi düşünüyor. Ama bir baba olduğunu unutuyor. Bence biraz küs kalın işlerini yapmayın bakalım ne yapcak.

Eşim herseye yardim eder (su anda bebege banyo yaptırıyor) ama bunun ana kaynağı kim? Annesi. Annesi çocuklarını yetiştirirken kız erkek fark etmeden peşine takardi çocuklarını hepsine birseyler yaptırır öğretirmis. Yani bu konuda çok iş annelere de düşüyor. Sirf erkek diye tabağını bile kiz kardeşine kaldirtiran var. Eşinizle bu durumlari sakin konusun. Oda çalışıyor, yoruluyordur. Ama cocuga bakmak onu bir elde cep telefonla tutmak olmadığını anlatın. Is paylaşımın ne oldugunu bir cok erkek bilmez bile

Düzenli yardımcı alın,ne kendinizi yorun,ne ilişkinizi yıpratın.
Ben yardımcıya verilen paraya hiç acımam,vakti satın alıyorum diye düşünüyorum.
Aksi halde çok yıpranırsınız.
Benim eşimle aramda tam bir işbölümü olmasına rağmen her hafta yarım gün artı ihtiyaç halinde
2 saat (misâfir+ütü vb) yardımcımızı çağırıyorum.
Yıllardır böyle bir düzen kurduk,hiç sorun yaşamıyoruz.
Yemeği de kim erken gelirse o yapar.
Pazar akşamları da hafta içine 3-4 çeşit yaparım.
forestgump

Ben yerinizde olsam hiç te çalışmam evde oturur bebeğime bakardım
Hem işte çalış,hem de gel evde çalış üstelik bir de çocukla ilgilen oldu
Görürsem söylerim

Siz tutumunuzda tamamen haklısınız eşiniz bu olayı çözmeye yaklaşmıyorsa eve gelen yardımcınızın bütçesini ve görevini artırabilirsiniz bir şekilde üstünüzden atmaya bakın yoksa hep size kalacak gibi ..

• bizde doğuluyuz ben istanbulda üvirsete okımuş biriyim eşim ise ortaokul terk esım temizliğe dikkat eder eşimin yoğun bi calışma hayatı var ben bazen şu işi yapsana deyınce o bu kadın işi yapmam der ben evde olduğum için yaparım üstelemem birgun hastayım demiştim yınede kahvaltısını hazırladım gerı yatmıştım kalktıgımda masayı toplamiş bardagını catalını yıkamıştı ufak tefek sey ama sevındırıcı işte karşılıklı anlayış olması lazım adam yorgun argın eve gelmiş iş buyurunca olmuyor tabi ama benim yaptımı görünce oda yapıyor kolayına gelen basit işleri sağolsun calışınca nasıl olacak bende bilmiyorum ama yine işler bana kalacak büyük ihtimal bence siz yaptınoz kadarını yapın cocuk öncelıklı olsun gerisi yapamadınoz kalsın sizi gördükçe oda yapar tabi kişiliğe bağlı benimki titiz biri işe yarıyor azda olsa yerinizde olsam kavga etmem biraz sabır birazda bak ben yapıyorum diye yanında gözünün önünde iş yapmalarınz olsun

Çok üzüldüm. Evlenmeden önce bu konuları konuşmak şart. Eski sevgilim, bana aynen şunu demişti; yemek ev işi çocuk bakımı kesinlikle bu işlere ben karışmam, hem çalışıp hem de dört dörtlük bir ev kadını olmalısın sakın bunları yapıyorum diye de başımın etini yiyip kendini salma! Yoksa kendini kapıda bulursun! Kahkaha atmıştım sinirimden. Sonra burada yazamayacağım bir şekilde bel altından laf vurup öyle ayrılmıştım..... bu ne feministlik ne de başka bir şey vicdan, merhamet meselesi var mı böyle bir dünya bir insan hem işte hem evde canhıraş bir şekilde çalışsın isyan edince de kapı gösterilsin. Yapmayın kurban olayım yapmayın. Yemek, ev işi yapmayın. Çocuğun ve sizin ihtiyaçlarınız karşılansın yeter. Konuşun, gerekirse bir aile terapisi alın. Ama bu şiddete boyun eğmeyin.

Her erkek böyle değil. Çalışmadığım halde eşim yemek yapar ev süpürür wc banyo temizler. Bi kere insan vicdan yapar da kıyamaz zaten yoruluyo ben de yardım edeyim der. Muhtemelen aileden gördüğünü uyguluyo eşiniz. Bu yaptığınız şeyler de bence işe yaramaz daha da inat yapar. Allah yardımcınız olsun..

Ikimiz de karadenizin farklı şehirlerinde doğduk büyüdük. Üniversite mezunuyuz.

Ev işlerinde sorumluluk alır. Ben evde olmama rağmen canim istemezse yemek yapmam. Isterse yaparım ama genelde istemiyor :)

Evi siler süpürür sag olsun.

Banyo balkon mutfak temizliği ise daima bendedir. Evin genel durumunu da ben düşünürüm.

Eksikleri takip eder alır. Çöp onun sorumluluğundadır.

Ama akşam otururken boleyn kızı kahve içelim derse de ikiletmem yaparım.

O beni kırmaz .ben de onu kırmam
.

Bilmiyorum. Siz orda bi koşturma içindeyken onun umrunda deilse.. bence sizi sevmiyor,size merhamet etmiyor demektir.

Insan sevdigi bir insan koştururken keyif çatamaz bence.

Allah herkese merhamet sahibi ADAMlar nasip etsin.

Türk erkeklerinin çoğu böyle gördüğüm kadarıyla.. Bence annelere çok iş düşüyor.

Misal benim babaannem, dedem iş yapmıyor yardım etmiyor diye söylenirdi ama bir yandan da benden erkek kardeşime hizmet etmemi beklerdi.(Mesela yemek yerken ona hizmet etmem yada tv izlerken uzandıysa hemen üzerine battaniye başının altına yastık getirmem!!gibi) İşte böyle yetiştirilen erkekler kendilerini bey, paşa sanıyor.

Ev işlerinden anlamamalarını, yapmamalarını bir dereceye kadar anlamaya çalışıyorum da insan kendi evladına bakmaya üşenir mi bunu anlamam mümkün değil. Biz anneysek onlarda baba, çocukları baba evimizden çeyizle beraber getirmedik herhalde.

Benim eşim çocuk konusunda yardımcıdır, hakkını yiyemem ama hamileliğim dışında evde elini işe sürmüşlüğü pek yoktur. Konu sahibi bence taktiğiniz gayet mantıklı. Madem sizin yaptığınız işleri küçümsüyor, yardım etmiyor görsün gününü de kıymetinizi anlasın. Ne demek çocuğa muhallebisini yedirmemek, erkekler bazen çok vicdansız olabiliyorlar.

O konudan kopup bu konuya dalacaktım neredeyse :)

Dün hastalıktan geberiyordum bir yumurta kırsan diye yalvardım kırmadı bile! Arada yemek yapar ama onca işi ben yaparken ancak uyumayı bilir! Sinir bozucu gerçekten de... Babam asla böyle yapmazdı, ev işlerine çalıştığı ve annem ev hanımı olduğu halde hep yardım ederdi. Biraz vicdan lazım sanırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…