Eşimin Gelip Bana Karışması

Yiyip içemez demedim ama ben ayda 6 bin para getiriyorum bana 1 domatesin lafını yapamaz bedavaya yemiyorum
Yukarıda yazmıştım normal bir dönemde değiliz ve dolaptaki herşeyi ayni gun tuketip, hergün markete gitmek istemediği icin mi bunu yapıyor. Ama o kadar agresifsiniz ki, ev hanımları acliktan ölsün, tamam 6 bin maas getiriyorsunuz o yüzden bütün buzdolabini yiyin. Iyi günler

Kocam beni aç bırakmalı o zaman
Alakası yok. Size de böyle bir şey dememeli eşiniz ama size 10 kere dememeliyse bana 11 kere dememeli sonuna kadar bunu savunurum o kadar çalışıyorum bunun karşısında istediğim gibi yemek içmek giymek için. Ne zorum var işe gidiyorum sabahın köründe. Eşimden böyle laflar duymamak eline kalmamak için çalışıyorum siz de beni anlayın

Açıklamanız bu sanırım da kardeşleri ve eşiniz farklı bireyler başkasına sinirlenip acısını eşinizden çıkarmanız çok saçma
Onlar çalışmadıkları halde benden kat kat müsrifler ama eşim bir keresinde tutumlular demisti ben de olmadıklarını tek tek gösterdim sinirle söylenmis bir şey

Merhabalar tekrar, az önce eşime çok darıldım o da bana darıldı karşılıklı. Sizce bunda ben mi hatalıyım söyler misiniz?
Kahvaltıyı bazen o hazırlıyor bazen ben. Bugün ben kalktım patates kızartması yaptım çayı demledim sucuk üstü kaşar yaptım sıradan kahvaltı yiyecekleri yani. Gece de kombiyi kapatmış dondum zaten ona sinirim bozulmuştu.
Tezgaha 1 salatalık bir domates çıkarmıştım. Geldi kaynana gibi hepsini yiyemeyiz diyerek geri koydu ben de sen ne karışıyorsun ben hazırlıyorum belki ben yicem yaptığın terbiyesizlik dedim kız kardeşlerin her sabah neler yiyor dedim hem çalışıyorum hem bana mı çok görüyorsun dedim kızdım o da salona gitti kahvaltı yapmadı şimdi de bana küstü.
Ben mutfaktayken gelip musluğu kapat bilmem ne diye beni eleştirmesi sinirimi bozuyor. Zaten çalışıyorum fazlasıyla kazanıyorum 3 5 kuruşluk yaptığı cimrilikler sinirimi bozuyor ne diyorsunuz
Kizkardeslerini ve ailesinin diğer üyelerini işin içine katmayın hiç bir zaman haklıyken haksız duruma düşersiniz. Onun dışında saçma sapan cimriliklere cevabınızı verin tepkinizi koyun bende katlanamıyorum ufak tefek şeylerin hesabının yapılmasına.

Yukarıda yazmıştım normal bir dönemde değiliz ve dolaptaki herşeyi ayni gun tuketip, hergün markete gitmek istemediği icin mi bunu yapıyor. Ama o kadar agresifsiniz ki, ev hanımları acliktan ölsün, tamam 6 bin maas getiriyorsunuz o yüzden bütün buzdolabini yiyin. Iyi günler
Bence bu kadar üstünüze alınmamalısınız. İstiyorsunuz ki kadınlar hem çalışsın ama bizden aman 1 tane fazla bri şeyleri olmasın. Merak ettim cevap verir misiniz çalışan kadının istediği gibi yemeye içmeye giymeye hakkı yok mu o maaşla eşinin verdiğiyle yetinmek istese evde oturur zaten niye bu kadar alıngan bu ev hanımları

Kız kardeşleri kendileri yerler yerler bana kendi paramla aldığım şeylere karışırlar o an aklıma o geldi

Bursa eşinizi ilgilendiren durum nedir peki? Bu tamamen sizin ve onlar arasındaki bir mesele. Aklımıza gelen her şeyi her zaman konuşursak yandık, dünyada kimse kimseyle geçinemez. Kusura bakmayın ben sizi bu konuda haklı bulamadım

Siz yorumlardan anladığım kadarıyla (çalışıyorum çalışıyorum çalışıyorum demenizden dolayı) eşinize de sürekli bu şekilde konuşuyorsunuz. Ego yarışına girmişsiniz gibime geldi. Ben eve şu kadar getiriyorum gibi söylemlerinizden yola çıkarak bu çıkarımı yapıyorum yanlış anlamayın. Bu konuda biraz kompleks mi yapıyorsunuz? Eşinizin kardeşlerinin çalışmaması ama ona rağmen harcama yapabilmeleri kişisel tercihleri.
Sizde çalıştığınız için çalışmayanlarla kendinizi kıyaslamaya çalışıyor gibisiniz, umarım yanlış anlıyorumdur.

Bence bu kadar üstünüze alınmamalısınız. İstiyorsunuz ki kadınlar hem çalışsın ama bizden aman 1 tane fazla bri şeyleri olmasın. Merak ettim cevap verir misiniz çalışan kadının istediği gibi yemeye içmeye giymeye hakkı yok mu o maaşla eşinin verdiğiyle yetinmek istese evde oturur zaten niye bu kadar alıngan bu ev hanımları

allah aşkına git dolaptan salatalık domates al ye de hepimiz rahatlayalım.

Adamın beynini de böyle yiyorsanız gördüğünüz tepki normal.

Valla ben konu sahibini anladım.
Bazı koca kafalı mal erkekler vardır bunlar el iyisi olurlar.
Kendi evini eşini görmez asla.
Siz adama gül bahçesi olursunuz adam gider çalı çırpıyı över onları beğenir.

Konu sahibi kendini sadece bu alanda değil bence daha pek çok şeyde değer görmüyor hissediyordur.

Ve basit cimrilikler gerçekten mide bulandırır
Düşünün size domates yedirmeyen adamı koynunuzda yatırıyorsunuz bu bir süre sonra gururunuza dokunabilir. Şundan değil ben çalışıyorum kazanıyorum nasıl domatesi kıskanır diye değil ulan bir domatesi benden sakınacak kadar ben değersiz miyim diye düşünür insan.

Ev hanımlarıyla ilgili konuya gelince kk'nın hiç anlaşamadığı bir konudur evde oturan ve çalışan kadın olmak.

Bakın ben çalışan bir kadın olarak şunu çok net söyleyebilirim ki evde oturup bütün ihtiyacını kısmadan karşılayan eşlere sahip olan kadınlara hep imrenirim
Çünkü çalışan kadın olunca kocanız size para harcamaz harcamıyor maalesef bu böyle.

Kardeşleri konuya katma, yüzde binbeşyüz haklı olsan da buradan yürür ve seni suçlu çıkartır. Uyanık ol.

Ve bence anlatmadığın bir sürü şey var
Bir domatesten kavga çıkartacak bir kadına benzetemedim seni.

Suyun ,elektriğin kullanilmiyorken kapatılması doğal birşey ancak bunu sizin arkanızdan dolaşıp mudehale ederek değil , size "hayatım kullanmadığımız eşyaları kapatıp doğaya verdiğimiz zararı bir nebze azaltabiliriz" şeklinde söylese daha iyi olur .Sizin de ortada gorumcelerinizle ilgili bir laf gecmemisken onları dahil etmeniz anlamsız olmuş..Bu şekilde iletişim kurmaya devam ederseniz evliliğiniz çok çabuk yıpranır

Tipik erkeklerin evde kalinca soylenme durumu gibi bazen cok kucuk seylere tartisma cikiyor bu kadar abartilacak bisey yok aslinda alinganlik yapip kardeslerini araya neden soktunuz ki

Son durumu bildiriyorum eşim gelip özür diledi liste yap markete gidicem dedi daha da sana karışmam dedi kahvaltı yapmadı az önce yeni bir şeyler yedi

Zihniyetiniz çok çirkin yalnız.
Sizinle aşık atılmaz.
Bence çirkin olan bir şey yok evde kalanlar sanıyor ki çalışan kadın köledir hem çalışsın ama ben onunla aşık atayım Malesef çalışmanın bir karşılığı olmalı olmayacaksa ne diye sabahın köründe evimi bırakıp işe gidiyorum

Valla ben konu sahibini anladım.
Bazı koca kafalı mal erkekler vardır bunlar el iyisi olurlar.
Kendi evini eşini görmez asla.
Siz adama gül bahçesi olursunuz adam gider çalı çırpıyı över onları beğenir.

Konu sahibi kendini sadece bu alanda değil bence daha pek çok şeyde değer görmüyor hissediyordur.

Ve basit cimrilikler gerçekten mide bulandırır
Düşünün size domates yedirmeyen adamı koynunuzda yatırıyorsunuz bu bir süre sonra gururunuza dokunabilir. Şundan değil ben çalışıyorum kazanıyorum nasıl domatesi kıskanır diye değil ulan bir domatesi benden sakınacak kadar ben değersiz miyim diye düşünür insan.

Ev hanımlarıyla ilgili konuya gelince kk'nın hiç anlaşamadığı bir konudur evde oturan ve çalışan kadın olmak.

Bakın ben çalışan bir kadın olarak şunu çok net söyleyebilirim ki evde oturup bütün ihtiyacını kısmadan karşılayan eşlere sahip olan kadınlara hep imrenirim
Çünkü çalışan kadın olunca kocanız size para harcamaz harcamıyor maalesef bu böyle.

Kardeşleri konuya katma, yüzde binbeşyüz haklı olsan da buradan yürür ve seni suçlu çıkartır. Uyanık ol.

Ve bence anlatmadığın bir sürü şey var
Bir domatesten kavga çıkartacak bir kadına benzetemedim seni.
Eşim aileden görmemis biri yurtlarda büyümüş okul için. Ona az bile çok geliyor. Ancak isteyip söylenirsen verir ama verir yani o konuda sıkıntı yok ama yeme içme konusunda bence kendiliğinden yapmalı

Bence çirkin olan bir şey yok evde kalanlar sanıyor ki çalışan kadın köledir hem çalışsın ama ben onunla aşık atayım Malesef çalışmanın bir karşılığı olmalı olmayacaksa ne diye sabahın köründe evimi bırakıp işe gidiyorum
Tavrınız sert biraz ama maaş kartını kocasının eline veren kadınlardan akıllı olduğunuz kesin. Kızkardeş konusunu katmayın bir daha ama paranıza sahip çıkın, aynen devam:KK9:

Alakası yok. Size de böyle bir şey dememeli eşiniz ama size 10 kere dememeliyse bana 11 kere dememeli sonuna kadar bunu savunurum o kadar çalışıyorum bunun karşısında istediğim gibi yemek içmek giymek için. Ne zorum var işe gidiyorum sabahın köründe. Eşimden böyle laflar duymamak eline kalmamak için çalışıyorum siz de beni anlayın
Bazen eşim de yemek konusunu abartr israf olur. Oda bana ben çalışıyorum der. Ve bi çok kırıcı geliyor bana. Anlatamıyorum israf olduğunu.
Yani eşinizin yaptığını ben yapıyorum ama olay kavgaya dönmüyor. Yaptığı hos olmaya bilir ama bence kavga etmeye değmez.
Bazen beni ısrafkar bulur oda beni uyarır. Ama önemli olan kırmadan uyarmak.

Annem 30 senedir çalışıyor, sizin gibi düşünceleri hiçbir zaman olmadı. Maaş kartını da babamın eline vermedi. Neden sürekli evde kalanlar, çalışmayanlar diyerek aşağılamaya çalışıyorsunuz ben anlamadım? Konunuzda en çok dikkat ettiğim şey bu oldu açıkçası.

Back
X