Eşimin gorumcemi heryere taşıması

Valla bizim vizyon biraz yüksek o yüzden yorumlarınıza tek tepki sadece ""

Okudukça zaten sevdiğim çekirdek ailemi daha çok sevdim. Üç ailede 2 araba var ve isteyen kullanır, isteyeni getirir gotururuz hiç sorun olmaz. Arabamız bi ara yokken kanım kendi arabasını kapiya bırakmış yenge lazım olur demişti. Evden 3 durak ötede Mevlüt gitmek için bile arabayla gelip almıştı.
Hastalık sağlık bizde farketmez, biz aile olarak karı koca çocuk kısıtlaması yapmadık. Biz büyük bi aile olDuk.
Bu yüzden yazılanları anlamakta zorlanıyorum.

abi kardeş, abla kardeş arasına giren hiç kimse kazanmaz. eşinin şikayeti yoksa, seni ilgilendirmemeli. şikayeti varsa da, iki kardeş aralarında halleder. eşimin kız kardeşi var, benim kız kardeşimle aynı yaşta. 17 yaşındalar. k.pederimin de arabası var, haftada bir kaç kez eşim kardeşini dersaneden veya etüdden alır. araba da bekarken aldığım araba. hiç k.pederim evde, gitsin kızını o alsın diye düşünmedim. 60 yaşına gelmiş adam, elbette ayak işlerine oğlu koşturacak. elbette kardeşine sahip çıkacak, yeri geldiğinde benim kardeşime sahip çıktığım gibi. böyle şeylerden huzursuzluk çıkarmaya değmez canım. gönlünü geniş tutarsan, allah daha çok verir. sen bir insanın müşgülünü giderirsen, allah da senin müşgülünü giderir. olaya buradan bakmaya çalış.

haksızsınız..
eşiniz kardeşine yardım etmeyi istediği sürece saygı duymalısınız
siz kardeşiniz sizden yardım istediğinde yapmıyor musunuz?
oda elbetteki kardeşine yardımcı olacak hem de her ihtiyaç duyduğunda...

:)

kazanın nerde gelceği belli mi olur?

beni hastaneye arabasıyla götürmeyen ablam gezme yollarında avm önlerinde 2 senede 8 kez kaza yaptı değişmeyen parçası kalmadı gibi bişey ufak kazalar ama arabaya zarar verdi hep.

hatta o sürede bana araba aldı ailem son kazalarında araba servisteyken benim arabamı istedi bana hastaneye giderken dediğini dedim "minibüsle git"

Çok yakın bir ahbamızın torunu oldu.Kendi arabasını damadına verdi bebek için.
Bizde kendi arabamızı doğuma yakın bir zamanda ahbamıza verdik.
Telaşları var yaşlı insanlar otobüslerde sefil olmasınlar diye
Kaldı ki kardeş
Yorum yok.

korktum sizden

Ama kimse konu sahibini anlamamış. Görümcesi her şeyin hesabını yapan biriymiş. Yani otobüse ya da taksiye para vermek yerine konu sahibinin kocasını kullanıyor. Ve adam işte iken zırt pırt aranıp hadi beni şuraya götür diyormus. Kusura bakmayın adam kullanılıyor iyi niyeti yüzünden. Zaten kullanma niyeti olmasa görümce kocasona der götür diye. Hepiniz sadece hastane olayını baz almışsınız. Ama bu kadın her yere götütturuyor kendini. Yanlış... Kendi kocası ne işe yarıyor!!!!

Konu sahibi sana yorum yazmayı unuttum. Belli ki bu görümce arsız. Eşin bir daha ararsa şöyle desin: kocan gelsin arabayı alsın. Işi bittiğinde bıraksın desin. Verirken de arabanın içinde yakıt olmasin. Bakalım durumlar ne kadar değişecek.

Nedense ben seni haklı buldum bazen tam oturuyorsun iki dilim ekmek yiyeceksin kocanla zırt bi telefon beni burdan gelip alır mısın sanki taksici kocam hastalık olayı ayrı mesele

Aferin canım çok takdir ettim seni. Burda o kadar çok konu okuyorum ki Allahım insanlar nasıl bu kadar aptal olup kendini ezdilebilir diyorum. Iyi ders olmuş. Keşke herkes senin gibi olsa

Komşunun ihtiyacı varken istediği yere götüren insanlar varken . öz kardeşinin ihtiyacının giderilmesini çok görenlerde var.
İyi niyetli olmaya çalışın yabancı değil kardeşi , aynı şey sizin de başınıza gelebilir.

korktum sizden

aslında korkulcak son insanım. ama çok şey var bana yaptığı gerçekten hak etti. o araba alınırken karşı koymak için o kadar kavga çıkardı bağrındı ki üst kat kiracısı sesten bıkıp taşındı o derece.

Aferin canım çok takdir ettim seni. Burda o kadar çok konu okuyorum ki Allahım insanlar nasıl bu kadar aptal olup kendini ezdilebilir diyorum. Iyi ders olmuş. Keşke herkes senin gibi olsa

valla sağlık söz konusu olmadığı sürece tırnağımı oynatmam ona artık. herkes ektiğini biçer. ben ayna gibiyim bana kim nası gelirse öyleyim. hala ezmeye çalışıyor beni ama izin vermiyorum elimden geldiğince. zaten saygı duyulacak bir tip değil küfürler hakaretler gırla. en son yüzüme bile tükürdü gaza gelip. psikiyatri hastası gibi görüyorum artık.

BUNLARIN ARABASI YOK.
Saygı önemlidir.

Hasta olduğunda komsu olsa da, akraba olsa da, is arkadasi olsa da götürmek insanliktır. Olmasi gerekendir. Ki bu kardes.
Merhamet melekelerimizi bu kadar mı yitirdik yahu!

Siz bu kocislerinizin evlenince tum hayatini resetlemesini anne baba kardes silmesini istiyosunuz degil mi? Ama oyle bir dunya yok. Yarin bir gun belki seni bosayacak ama kardes kandir candir sen bir duracagin yeri bil. Hastaligi bile onemsemeyen bir insan ne kadar anlar bunlari bilemem. Bir de benzin parasinin lafini eden uye var ona diyecek laf yok zaten kendisi kknin meshurlarindan

bırakın kardeşi hiç tanımadığım biri çocuğum hasta hastaneye götür dese götürürm altımda araba varsa, benzinini suyunu da düşünmem, çünkü insan olmak bunu gerektirir.

Ozaman ben size bir soru sorayim. Evlisiniz, gorumceniz de evli. Ama gezmeye bile gitse esi yerine kardesini arasa gel beni al, gel beni gotur dese ve tum bunlar olurken sizin zamaninizdan calinsa. (Bu hemen her hafta olsa) Bahane olarak arabalari yok dense demez misiniz taksiye binebilir diye?
Bilmiyorum ben mi kotu dusunuyorum ama inanin ben de cok duskunum kardeslerime ancak evlendigimde esim dururken babama, kardesime gel beni al demem ilk dusunecegim esim, arabasi yoksa da taksi olur. Neticede evli olan kardesime guvenerek biyerlere gitmemeliyim. Hastaysam zaten ben demeden kardesim demeli gotureyim diye o ayri konu.

Hepiniz kendinize gore yorum yapiyosunuz ama her aile bir degil maalesef cogu ailede en azindan bir tane aileye sirtini yaslayip keyfine bakan kardes oluyor. Sorsan o da gorumcesine kil.

Saglik veya cok zorunlu seyler disinda bende hos karsilamam.
Cunki kendim ne bir baskasina yuk olurum ne vaktinden isinden ederim. Elimden geldigince her isimi kendim hallederim.
Baskasinin hayati uzerinden keyif yapmak gecinmek bana ters geliyor. İster kendi babam olsun.
Ha biri birsey istesin seve seve yardimci olurum karsilik da beklemem.Tabi suistimal edildigini anladigim anda isler degisir. Yardimi keserim..cok kotu durumda olmadiklarini dusundugum durumlarda..saglik veya olum kalim meselelerinde yine yardimimi esirgemem. O ayri konu.
Konuya gelince durumun ince detaylarini konu sahibi bilir. Belki suistimal ediliyor bu esinin iyiligi gercekten? Bunu bende hos karsilamazdim ozaman. Ayni tepkiyi kendi annemin esimin bu durumunu suistimal etmesine de verirdim. Ha kardesi ha kendi kardesim veya kendi ailemden biri.
Ama konu sahibi kendini gozetmeli.
Kendi ailenden biri esinin kardesi gibi davransa ne dersin? Ayni tepkiyi verirmiydin? Kendinizi sorgulayin..adaletli yaklasin..

Wow. Yorumlar ilginc. Arkadaslar neden hastaneye falan gitmek icin birinin arabasina ihtiyaciniz var? Toplu tasima, en kotu ihtimalle taksi diye bir sey var. Cok acil durumda ambulans var. Gerci konu sahibinin esi keyfi durumlar icin de araniyormus.

Kardesinizin arabasini kullanmak icin bir hafta onceden rezerve etmiyorsaniz insanlarin programlarini bozmus oluyorsunuz. Buna ne gerek var? Yurtdisi seyahatlerine 10 kg, 20kg valizlerle cok gittim gerek taksiyle, gerek metro vs. ile. Kendi islerimi kendim gorebilecekken neden baskalarinin programlarini bozayim?

Bence haklısın canım bizde de aynı sorun var. Gorumcem değil de başkaları mesela eşimin teyzesi giller. Hatta bu geçtiğimiz ramazan bu konudan dolayı boşanmaya kadar gittik olay buyudu. Esimin teyzesinin kocasi yani eniştesi bişey oldu mu eşimi arıyor halbuki ki kendi oğlunun arabası da var 15 dk lik yoldan gelmiyor eşim götürüyor nereye olursa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…