Eşimin hediye almasını istemiyorum...

oranje

Guru
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2009
4.097
77
363
:26::26:
başlığı görünce kiminizin kızacağını biliyorum ama öyleee...
eşimi çok seviyorum ve oda benim için elinden geleni yapmaya çalışıyo farkındayım...
4 yıllık evliyiz..ve bu 4 yıl içinde ve öncesinde aldığı tüm hediyeler hiç içime sinmedi...hiç belli etmek istemedim ama yanlış anlamayın hediyelerin maddi oluşuyla alakalı bir durum değil....mesela iş yerime çiçek yollar .. hoşuma gitmiyo pek ..kimilerinin bunu bilerek yaptırdığımı düşüneceği için yollamasını istemiyorum..ona dediğimde fenamı kıskansınlar seni diyo bendee öyle bi durum istemediğimi söyledim..
saat almıştı geçen doğum günümde içimden hiç tkmak gelmiyo..alması beni çok mutlu ediyo ama kullanmıyorum ve bu durum beni üzüyo..küçük şeylerden mutlu olan biriyim yanlış anlamayın ama bilmiyorum neden böyle hissettiğimi.. vsvs daha bir çok şey...
en son anneler günündede internetten benim anneme ve kendi annesine aynı çantadan sipariş vermiş gösterdi güzellermiş bi tanede bana alsaydın ya dedim ..oda seninki başka dedi ve dün bana aldığı şeyi görünce şok oldum...internetten pırlanta yüzük almış neyse taktım parmağıma çok küçük geldi...yarıda kaldı bende küçük dedim oda diğer yüzüklerine göre aldım dedi bende onlarda küçük diye takmıyorum biliyosun dedim...neysee sonra genişletelim dedi bende ya ben böyle bişi istemiyorum iade et dedim..birde parasına göre bişi değildi..onunda suçu yok aldığı siteden gösterdi orda şahane duruyo ama gerçeği hiçde öyle değildi..ve tamam dedi aradı ve iade edeceğini söyledi gittik kargoya verdik...ben de üzüldüm bir yandan gönlünü almaya çalıştım sonra anladım beceremiyom ben hediye almayı neyse yerine seni tatile götürürüm dedi...öyle yapalım dedim bende...
ve artık bu durumu yaşamak istemiyorum..yanlış yaptığımıda biliyorum ama sizce nasıl davranmalıyım...:26::26:

neden kızalım
ay kıyamadım eşine yazık ya
ama sende haklısın nediyim..bence eşinle oturup konussan bunları ?daha mantıklı olmaz mı düşüncelerle kendini boğucana:)?

neden kızalım
ay kıyamadım eşine yazık ya
ama sende haklısın nediyim..bence eşinle oturup konussan bunları ?daha mantıklı olmaz mı düşüncelerle kendini boğucana:)?

bir kaç defa çaktırmadan dile getirdim ama yanlış anlamış olmalıki her defasında daha pahalı şeyler almaya başladı..bu kez de söyledim ama bilmiyorum...ilerde bu günleri arayacağım belki ama alıp alıp bi kenara koymak istemiyorum..zaten sevgisini ilgisini her şekilde belli ediyo..hediye almasa da kabulüm..yani bir yandan hevesini kırmak istemiyorum..itimiş olamaktan korkuyorum...

madem alıyosa artık yapıcak bişey yok "ya tamam almıyorum bişey" dedirtmede:)
beyenmesen bile seviniver maddi açıdan size sorunu olmuyosa tabi..
çok güzel bişey aslında..bu sana çok değer verdiğini gösterir..

Kuzum bu günlerin keyfini çıkar...
bebişte yok ya... Bak bi peşer peşer doğsunlar..
sana almaz zaten adamın sonra

benimki ilk bebeğimden önce çok sık...
ilk doğumdan sonra 6 ayda bir
ikinci doğumdan sonra 1 yılda bir
üçüncü doğumdan sonra daha bugün çiçek göndermiş bu buket...
Bu çiçekte 6 yıldır hiç gelmemişti

yani oranjcim
diyeceğim odur ki
öncelikleriniz olacak zaman içinde
o zaman da hediye al dicen kız...

genelde hep hediye alınmadığı için şikayet topikleri açılırdı..
gerçekten ne yorum yapacağımı bilemedim

evet işte o sözü düşünsün yada söylesin istemiyorum...
maddi olarak çok lüksümüz yok tabi..küçük şeyler sorun olmuyodu ama bu gidişle nolcak bilmiyorum..artık özel günler yaklaşaınca ben birlikte bişiler yapmaya ikna etmeliyim tek başına karar vermse daha iyi olacak gibi hediye yerine bir yerlere gitsek..yada daha özel bi şekilde geçse daha iyi olacak..

maşallah ya çok özendim açıkcası .. eşinizin davranışları çok hoş .. sizin neden takmak istemediğinizi yada almasını istemediğinizi tam anlamadım ama:44:

aa canım bebiş dedinde bak aklıma şimdi geldi be hamileydim ve 5 aylıkkken bebeğimi kaybettim o zaman demiştimki doğum yapınca bana ne alcan demiştim tebrik için...oda ne istiyon demişti ee bi tektaş a yok demem demiştim demekki ozaamandan aklında kalmış ama ben ciddiye alacağını düşünmemiştim..bebeğimiz erken koptu bizden zor günler geçirdik...üzüntümü azaltmaya çalışıyo bir yanadanda...
haklısın arayacağımı biliyorum bir kaç yıl sonra bu günleri..

HAYAT ne garip ya...bak siz hediye alıyor beğenmiyorsunuz (yapınız gereği olsa gerek)ben alamıyorum üzülüyorum tamam herşey hediye değil elbet..hatırlanmak bi güzel söz bi sıcak öpücük dünyalara bedel..ama benim eşim bunları yapmıyor...çok nadir..ama o bile beni mutlu ediyor.düğün çeleğinden kopardığı çiçekle bile mulu oluyorum..çünkü kadın hatırlanmak değer verildiğini hissetmek ister..bence siz siz olun eşinizi bu konuda üzmeyin beğenmiş almıştır hatırlamıştır..onu geri itmeyin.sonra yıllar sonra keşke bari bi çiçek alsydın dersiniz bence.kıymetini iyi bilin.olsun varsın küçük olsun varsın çirkin olsun.genede beğenin derim ben
73::116::116::116::116::116:

maşallah ya çok özendim açıkcası .. eşinizin davranışları çok hoş .. sizin neden takmak istemediğinizi yada almasını istemediğinizi tam anlamadım ama:44:

yaa zevklerimiz çok farklı...birde sevgililer gününde resmimi çizdirmiş ..ama resimlerin arasından bakmış bakmış taaa 8 yıl önce telefondan çekmiş olduğum bi resmi götürmüş ...pikselleri çok düşük olunca resimle pek alakam yok ...adam bide hiç benzetememiş..getirdi verdi bende refleks olarak bi kahkaha attım kim bu gacı diyee...hem çok eski bi resim hem çok kötü bi çizim..oda dedi ben bu kadar kötü olacağını düşünmemiştim çok pişman oldum diye...bende daha bişi demedim ama koyduk bi yerde duruyo yani bu şekilde boşa da harcamış oluyo...
anlıyorum hediye almak çok zor bende düşünüyorum bazen ne alacağımı ne yapacağımı bilmiyorum.. aldıkları yaptıkları çok komik ve gereksiz oluyo genelde beğenmediğim için duygularımı ne kadar gizlesemde belli ediyorum..ve üzmek istemiyorum....

Özel günler yaklaşmadan siz bir istediğiniz veya ihtiyacınız varsa onu dile getirin en azından hem sizin istediğiniz olur hemde eşiniz kırılmamış olur yada açık açık bu kez hediye alma çok açıldık falan filan diyerek birşeyler almasını engelleyebilirsin..

Ben mesela yapı olarak birine bir hediye alıcaksam mutlaka istediği veya ihtiyacı olan bir hediye almayı tercih ederim... Aynı zamanda kendimede öyle yapılmasını isterim... Benim eşimde sürekli bana hediye alır ama bu benim çok hoşuma gider ve alırkende hep benim istediğim bişey olmasına özen gösterir. Almasaydı heralde insan kendini kötü hissederdi...

çevremdeki insanlar da hep böyle diyo...bu konuda çok şanslı olduğuumu biliyorum..hele son zamanlarda tüm alışveriş sitelerine üye sürekli bişi alama peşinde..şunu alayımmı bunu alayım mı diyo..bende sen kendine al ben denemeden alamam çünkü minyon olunca herşey olmayabiliyo diyorum...bu kezde kendi kafasına göre alıyo olmuyo ....oda sinir oluyo bendee...hobi edinmiş gibi geliyo huyumu bildiği için o pek takmıyo...kendim bile bişi alırken kırk kere düşünürüm bilir..ilgisi çok mutlu ediyo..belki şımarıklık yaptığımı düşüneceksiniz ama ben kendi ihtiyaçlarımı alabiliyorum...zevkime göre para harcamak daaha hoşuma gidiyo ..ondanda beni gezdirmesi ..eğlendirmesi falan yetiyo .yapıyoda ..sadece hediye almasın istiyorum ..belkide ben manyadım...

Allahaşkına öp başına koy bu adamı yeterince memlekette öküz var zaten hediye adam alandan zarar gelmez

peki siz eşinize çok sık hediye alır mısınız

evet doğru ama öylede denedim canım
gerçi benim şikayetim tatlı bi sorun..rabbim başka problem yaşatmasın eşimden yana...hiç bişi yapmasa yada almasa herhalde o konudada dert yanardım..yukarı bıyık aşağı sakal hesabı ...sadece dünkü duruma çok üzüldüm...telefonda adam iade nedenini sorunca eşim beğenmedi dedi..ve gözlerim doldu..öyle bi durum istememiştim.... gönlünü aldım ama sanırım aynısı bana yapılsaydı kırılırdım ve eşimide kırmak istemiyorum....

Herkes kendinde olmayanı ister işte.. Tatlı bir dille ona nasıl odun olması gerektiğini belirt tabi

bizde eşimle cok farklıyızdır zevklerımız falan 2. yılımıza giricez nasipse ve karar verdik hedıye alırke beraber alıyoruz aslında cok zevklı oluyor her zaman gezemıyoruz işten dolayı ama özel gunlerde hem bıseler alırız hem gezerız hem yerız içeriz bence öle yapın ama itmeyın eşinizii...

Allahaşkına öp başına koy bu adamı yeterince memlekette öküz var zaten hediye adam alandan zarar gelmez
ee haklısın ...ya bi odunla uğraşsaydım demi..

peki siz eşinize çok sık hediye alır mısınız

bende alıyorum...ihtiyaçlarına göre...hiç bii bulamasam görüşmediği sevdiği arkadaşlarını bi araya getiriyorum..yada özel bi ortam yemek falan işi kıvırıyorum..rol değilse çok hoşuna gidiyo ...:98:mesela bu 24 mayısta evlilik yıldönümümüz ne yapsam diye şimdiden paçam tutuştu...bu kez onla ortak karar verip bişiler yapmak en iyisi çünkü aklıma hiç bişi gelmiyo...:26:

Benimde mesela eşimle zevklerimiz farklı oda hediye almasını seviyor vede süreklide alır bişeyler benim genelde bişey istememe gerek kalmıyor... Ama ben eşimi alıştırdım birşey almak istiyorsa önce bana gösterir bunu beğendim ama sen istersen alırım diye beğenirsem alır beğenmezsem benim istediğim bişeyi alır. Ama bazen sormuyor artık benim neyi sevdiğimi neyi sevmediğimi nelerden hoşlandığımı anlıyor . Diyor senin çok beğeneceğin bişey buldum gösterir ve gerçektende beğenirim... eşini kırmadan bunları anlatmalısın konuş hediyeyi beraber seçme fikrini söyle.Sonuçta alıp beğenmemesindense senin istediğin ve beğendiğin birşeyi almasının daha iyi olacağını kırmadan anlatmalısın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…