Eşimin içki alışkanlığı

prige

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2009
13
0
86
İstanbul
Arkadaşlar kendim karar vermekte zorlandım sizlere soruyorum. Eşimin içki alışkanlığı yüzünden yedi aydır ayrı yaşıyoruz. Bana karşı yüzü olmadığından terketmiş evi ailesinden öğrendim. Ailesi bana geldi, içkiyi bırakmak için eşimin psikolojik tedavi gördüğünü şimdi içmediğini söylediler. Pişman olduğunu geri dönmek istediğini söylediler. Şimdi ben ne yapayım size soruyorum. Gerçekten psikolojik tedavi ile içkiyi bırakabilirmi. Güveneyimmi ne dersiniz. Fikirlerinizi bekliyorum.

icki disinda size karsi bir kusuru yoksa tedavide oluyosa bir sans daha vermeyle birsey kaybetmezsiniz

Çevremde hiç içki alışkanlığı olan yok, yani bir örnek veremem ama eşin kararlıysa kendisi istiyorsa bırakmayı bence bırakabilir. Sonuçta bunun tedavisi var. Kendisi istedikten sonra kanserin bile tedavisi var. Tabi sen destek verirsen daha kolay başarır. Denemekten zarar gelmez bence bir şans daha ver.

Alkol bağımlısımıydı siz evlenmeden önce yoksa sonradanmı oldu?

Ben olsam hiç kimseye sezdirmeden başbaşa doktoruyla görüşürdüm...
Tedavisi hangi aşamada,kendisi ne durumda bunlar çok önemli..
Alkol 3 hap ya da 2 terapi ile hemen bırakabilenecek bişiy değil maalesef!

Ben olsam hiç kimseye sezdirmeden başbaşa doktoruyla görüşürdüm...
Tedavisi hangi aşamada,kendisi ne durumda bunlar çok önemli..
Alkol 3 hap ya da 2 terapi ile hemen bırakabilenecek bişiy değil maalesef!

çok iyi bir fikir ama doktorunu bilmiyorum ailesinden öğrenmeye çalışacağım umarım çaktırmadan öğrenebilirim.

Laale haklı. Doktoruyla görüşün mutlaka. Benim bir yakınım birkaç kere tedavi gördü yine başladı. Son tedavisinde birkaç ay Erenköy ruh sinir de yattı. Yaklaışk 5 yıldır ağzına içki koymuş değil.. Maalesef çok da kolay bırakılabilen birşey değil sanırım..

Sigara olsun,içki olsun psikolojik destekle bırakılır zaten.
iyice emin olduktan sonra ki,ailesi söylemiş zaten,
size düşen eşinize destek olmaktır.
Çünkü uzun bir süreç,hem güç, hem sabır ister.
Allah kolaylık versin...

Son düzenleme:

Eşinize destek olun bu konuda laalenin dediği gibi doktoruylada görüşün siz neler yapabilirsiniz onu öğrenin.

çok iyi bir fikir ama doktorunu bilmiyorum ailesinden öğrenmeye çalışacağım umarım çaktırmadan öğrenebilirim.

Ailesiyle bu fikrinizi paylaşabilirsiniz..
Ancak eşinizin haberi olmamalı..
Eşinizin ailesine güvenmiyorsanız bir arkadaşı ile irtibat kurun.. Aslında dönmeyi düşünmediğinizi sadece meraktan çğrenmek istediğinizi söyleyebilirsiniz..
Diğer arkadaşların aksini düşünüyorum eşinize olan desteğinizi o hissetmemeli bence!!
Eşiniz evliliğinizde geldiğiniz noktayı kendisi görmeli kendisi çaba sarfetmeli bence...
Ondan sonrası zaten kolay!
Ama siz döneceksiniz ya da siz istiyorsunuz diye değil alkolün yaşattıkları yüzünden tedavisini olması gerektiğini düşünmeli..

Destekte çok önemli ama,zaten psikolojik olarak çöküntü durumunda eşiniz.Destek verdiğinizi görmezse hepten kaçarak alkolü size tercih edecektirÇünki zayıf noktasıdır bu.
Ama doktoruyla görüşüp fikir alabilirsiniz.

Bir alkol bağımlısının eşi olarak size tek tavsiyem, kaçın kurtulun.
Evet bunlar tedaviyle bırakır aylarca hatta bir kaç yıl içmezler ama bir gün bakarsınız zom olmuşlar ve aynen eskisi gibi devam ederler.
Siz hayatınızı körelteceğinize bırakın ne yapıyorsa yapsın. Alkol alan kendinden çok çevresindekini mahvediyor. Mahvolmamak için kaçın kurtulun.

benim ayrıldığım eşiminde içki alışkanlığı vardı. biz evlenmeden öncede içiyomuş bilsem hiç evlenmezdim ya oda ayrı mesele.. canım istenildiği zaman bu meret bırakılabilir.. fakat eğer bi şans vermek istiyosan acele etme derim ben. bi takip et bakalım kendine ne kadar hakim olabilecek.... gerçekten alkolik bi insanla yaşam çok zor . evin beti bereketide kalmıyo.

Duyumlarla hareket etmeyin yuva yikilmasin diye ailesi öyle söylemis olabilir,gercekligini ögrenin eger tedavi görüyorsa hatasini telafi etmek istemesi caba göstermeside bi erdem ...

hiç tereddüt etme evine dön eşine destek ol emin ol aşar herşeyi.(ama dönmeden eve dönmeni istediğini onun ağzından da duy )

hiç tereddüt etme evine dön eşine destek ol emin ol aşar herşeyi.(ama dönmeden eve dönmeni istediğini onun ağzından da duy )

Evi terkeden o ben değilim zaten ailesi de o yüzden gelip geri dönmek istediğini söylediler bu haliyle istemediğimi tedavisini bitirmesi gerektiğini söyledim kabul ettiler. Tedavisi bittikten sonra tekrar görüşelim dediler. Kaynanam beni bayramda onun yanına götürmek istediğinide söyledi görüşmek için.

Back
X