Esimin inadi

Tüm sülale ordaysa ya onuda geçtim eşiniz ortayı bulmaya çalışsada yinede bi huzursuzluk oluyor. Kaos ortami demissiniz belliki biseyler yaşanmış bence ikna etmeye çalışın gitmeyin
Birkez gittigimde bir gece kaldik esimin kuzeninde yengesi ona gitmedigimiz icin trip ustune trip atmis sevgili kv de tasinirlarsa gelirler devamli merak etme diyerek gonlunu almis falan filan iste klasik aile konulari

Tabiki gidebilirsin diyeceksiniz ama bensiz ve kararlı olacaksınız gerekirse bir süre ayrı yasacaksin

Evet aynen bu sekilde uzaklasmak istemiyorum..esime istanbulun daha sakin yerini teklif ediyorum ama malesf israrla orasi diyor aslinda benim tahammul edemedigim nokta bu..

İstanbul kara batak gibi burda insanların çocuğuna güzel bi gelecek saglamasi zor benim gözümde. ama eninde sonunda pes edecekseniz bursanin güzel bi ilcesi ya da merkezi şart koşup öyle gidin.

çocuk varsa mesela belki bilenler vardir hangi muhit ilçe daha güzelse orada oturmak gidin. bence İnegöl de çok matah bi yer değil İstanbul'dan farkı daha sakin ve oksijeni boldur sanıyorum.

belli sınırlar asilmayacak şekilde yerleşmek sizin hakkiniz. size siz demeden ailene gidelim diyen adam size siz istemeden aileme gidiyoruz da der. ailesiyle karşılıklı otururken iliskiniz nasıldi? ailesi saygılı mesafeli mi?

İstanbul kara batak gibi burda insanların çocuğuna güzel bi gelecek saglamasi zor benim gözümde. ama eninde sonunda pes edecekseniz bursanin güzel bi ilcesi ya da merkezi şart koşup öyle gidin.

çocuk varsa mesela belki bilenler vardir hangi muhit ilçe daha güzelse orada oturmak gidin. bence İnegöl de çok matah bi yer değil İstanbul'dan farkı daha sakin ve oksijeni boldur sanıyorum.

belli sınırlar asilmayacak şekilde yerleşmek sizin hakkiniz. size siz demeden ailene gidelim diyen adam size siz istemeden aileme gidiyoruz da der. ailesiyle karşılıklı otururken iliskiniz nasıldi? ailesi saygılı mesafeli mi?
İyi degildi cunku ben tekirdagliyim onlarsa erzurumlu yani aramizda devamli bi uyumsuzluk soz konusu ben daha rahat daha kendi basina buyruk onlarsa hep ic ice olalim hep beraber olalim kv devamli baskasinin gelini oyle iyi boyle iyi diyerek beni kiskandirmaya calisan bir insan hatta virus oldugu Hlde bile kaymakamliktan izin alip bayramdan gelirsiniz diyecek biri yani ..inegol cok guzeldir bursa cok guzeldir orda hayat cok rahattir ama ben yani benim psikolojim esas mesele ben herseyi kafasina takan bir insanim orda halim ne olacaktir ortamin guzelligini gorebilirmiyim orais muamma..

300 bin nüfuslu şehirde, kadın erkek herkesin size gözünü dikmesi için ne yaptınız, palyaço kostümuyle mi gezdiniz.

Palyaço kostümüyle gezsem bile kimse beni rahatsız edecek seviyede gözünü dikip bakamaz ama oldukça normal ve muhafazakar giyinmiştim merak ettiğiniz buysa 🤷🏻‍♀️
İçindeyken farketmemiş olabilirsiniz ama giden herkese sorarım bu soruyu herkes aynı sıkıntıyı yaşamış maalesef. Keşke kostümler kafayı takacağınıza İnegöl halkı olarak kafa yapınızı değiştirseniz. Ama böylesi daha kolay sanırım.

İyi degildi cunku ben tekirdagliyim onlarsa erzurumlu yani aramizda devamli bi uyumsuzluk soz konusu ben daha rahat daha kendi basina buyruk onlarsa hep ic ice olalim hep beraber olalim kv devamli baskasinin gelini oyle iyi boyle iyi diyerek beni kiskandirmaya calisan bir insan hatta virus oldugu Hlde bile kaymakamliktan izin alip bayramdan gelirsiniz diyecek biri yani ..inegol cok guzeldir bursa cok guzeldir orda hayat cok rahattir ama ben yani benim psikolojim esas mesele ben herseyi kafasina takan bir insanim orda halim ne olacaktir ortamin guzelligini gorebilirmiyim orais muamma..

aklıma geldi de esinin ailesi Erzurumlu mu diye sormak ayıp etmek istemedim 🤦

benim şimdi çok net oturdu kafamda konu. bı arkadaşım evlendi esiyle İstanbul'da yaşıyorlar. önce ikisi de tayin alip bursaya gitmek istiyolardi. arkadaşım erzurumlu herkes bursa'da sizin durum gibi. ama ailesinin eşine karşı tavrını ve kızın üzülmesini gördükten sonra vazgeçti ordan.

en basiti bi iş yaparken bile kıza yaptığı işi yap diye buyurma ihtiyaci duyuyomus arkadaşın annesi. sürekli kusursuz hizmet etsin, dinlenmesin, herkesle mic mic olsun, herkesi alttan alsin gibi beklentileri varmış onların.

şu durumda boşanmayi göze alır gitmem. gideceksem de kesinlikle İnegöl'e gitmem.

üzülmeyin, gidilecekse de ısrarlarına bakmayin eşinizin. başka yerde oturmak sizin için çok büyük artı olur 🙄🙄 İnegölü kabul etmeyin. eşiniz sizin üzülmenizi göze alacak bi imaj çizdi benim gözümde.

Son düzenleme:
Bursa merkezde yaşıyorum. Kesinlikle İnegöl yaşanacak bir yer değil. Bursa yı ne kadar seviyorsam İnegöl ü de o kadar sevmiyorum. Otobüs yolculuklarında terminale girdiğinde bile gerçekten biran önce bitsin de gidelim diye beklediğim bir yer. Öyle ki otobüs mola verdiğinde otobüsten sigara içmeye bile inmezdim. Yani taşınmak istememekte sonuna kadar haklısınız. Havası bile inanılmaz pis. imkanlar çok kısıtlı. Hava karardığı an in cin top oynuyor. Çok fazla kumarhane var. Sokakta çarşaflı kadına bile laf atabilecek, cins cins bakabilecek kapasitede insan dolu. Ha başka bir ilçe veya merkez seçeneklerinizin arasında ise kesinlikle değerlendirilebilir. 9 sene önce Ankara dan taşındım buraya. İyi ki de taşınmıştı dediğim bir şehir Bursa. Ama İnegöl den Allah uzak etsin.

Ben bursada oturmuyorum ama bursalıyım epey gitmişliğim var İnegöle. Halkı aşırı derecede yobazlar ve bön bön gözünü dikip rahatsız edene kadar bakıyorlar insana, kadını erkeği hepsi. Ne yapın edin gitmeyin derim ben avuçiçi kadar yer üstelik İstanbulda yaşayan birinin uyum sağlayabileceğini sanmıyorum.

Bir inegöllü olarak bu yorumunuza cvp yazmak istedim. Kadını erkeği bön bön bakıyor demişsiniz evet bu konuda çok haklısın, yobazlar demişsiniz bu konuda da haklısınız ama bu bahsettiğiniz şeyler herkes için geçerli değil. Zira inegölde inegöllüden çok dısardan gelmiş insanlar var. Bence yetişme tarzıyla ilgili birşey bu. Ama evet size katılıyorum üzülerekte olsa.

Hiçbir yere gitmiyoruz, İnegöle de Beylikdüzü'ne de otur oturduğun yerde deseniz? Sizi zorla kolunuzdan sürükleyecek hali yok ya. Size bu şekilde rest çekerseniz oturup konuşup anlaşma.ihtiyaci hisseder

Erzurumluyum ben,genel olarak yuva bozan fesat kayinvalide tiplemesi memleketimizden hic gormedim.Aksi kayinvalideler gelinlerine hizmet eder,eski nesil memleketimiz de zaten cok beceriklidir,gelinlere kalmadan herseyi yaparlar ammma yaslaninca olmeden mezara koyarlar,gelinlerden hizmet beklerler yaslandik elden ayaktan dustuk mantigi vardir.Aile olarakda ic icedirler dogru,bu da herkeze uymaz tabi.Icinizden gelmiyorsa,problem.yasayacaginizi hissediyorsaniz, cennet bile vaad edilse gitmeyin.Azicik asim,agrisiz basim.Her zaman boyle dusunurum.Benden size tavsiye gitmemekle kararliysaniz esinizle,olumlu,olumsuz yanlari tartismayin,gitmeye heves ettirmis olursunuz.Kesinlikle gitmeyeceginizi belirtin.Kesin ve net olun!Ilk donemler kavga cikarir,trip atar sonrasinda mecbur kabullenir.Cok da dile getirirse;kendisinin cok istiyorsa gidecegini,sizin duzen bozmaya niyetinizin olmadigini belirtin.

Erzurumluyum ben,genel olarak yuva bozan fesat kayinvalide tiplemesi memleketimizden hic gormedim.Aksi kayinvalideler gelinlerine hizmet eder,eski nesil memleketimiz de zaten cok beceriklidir,gelinlere kalmadan herseyi yaparlar ammma yaslaninca olmeden mezara koyarlar,gelinlerden hizmet beklerler yaslandik elden ayaktan dustuk mantigi vardir.Aile olarakda ic icedirler dogru,bu da herkeze uymaz tabi.Icinizden gelmiyorsa,problem.yasayacaginizi hissediyorsaniz, cennet bile vaad edilse gitmeyin.Azicik asim,agrisiz basim.Her zaman boyle dusunurum.Benden size tavsiye gitmemekle kararliysaniz esinizle,olumlu,olumsuz yanlari tartismayin,gitmeye heves ettirmis olursunuz.Kesinlikle gitmeyeceginizi belirtin.Kesin ve net olun!Ilk donemler kavga cikarir,trip atar sonrasinda mecbur kabullenir.Cok da dile getirirse;kendisinin cok istiyorsa gidecegini,sizin duzen bozmaya niyetinizin olmadigini belirtin.
Benim kv de kotudur diyemem ama dediginiz gibi hep onun dedigiyle hareket edelim istiyor bende oyle yetismedim oyle de bir insan degilim olamiyorum da..evet inegole veya herhangi bir yere gitmek isterdim tasinmak ama onlarin oldugu yer degil

büyükşehir derdine düşmeyin, ailenize odaklanın. İstanbul şart değil. İmkanınız nerede güzelse orada kalın. Global çağdayız, hiçbir yer kötü sayılmaz artık.

Back
X