Eşimin iş yerini şikayet etmek

Önce bordroyu kontrol edin. Maaşın bir kısmı mesai ücreti olarak gösteriliyor olabilir. O zaman bişey yapamazsınız. Şikayet etseniz de işe yaramaz.

Sen şikayet et , en azından birilerinin bir şeylerden rahatsız olduğunu anlar patron. Yapacaklarını kolaylıkla yapamaz, bi dusunur. Ben devlette çalışıyorum, herhangi bir vatandaştan vb. Şikayet gelince üzülüp daha dikkatli oluyoruz ve şikayetlere cevap vermek zorundayız.

Neden eşiniz ısrarla iş değiştirmiyor?
Şikayet etseniz bile bişey değişmez patronlarının zihniyeti ortada.Mesai saatlerini düşürse yapacak başka pislik bulur.Burda her türlü sömürü düzeni olduğu ortada.Bence boşa vakit kaybedersiniz.

Bakın, çalışan sömürülmeye razı olduktan sonra sömüren çok olur. O parayı elden veren çalışanlar var ya, işte onlara söyleyecek sözüm yok. O patronların hırslarını körükleyen onlar. Böyle saçma bi şey olabilir mi ya? Hiç mi demiyorlar biz bu parayı niye geri veriyoruz bu zaten bizim hakkımız olan para.

Bu insanlar böyle olduktan sonra ensesine vurup ağzından lokmasını alan çok olur. Ayrıca sizin eşinize yatmıyormuş mesai. Denetlemeye geldiklerinde söyler. 1 kişinin bile mesai ücretinin yatmaması suç neticede.

ben anlasam niye alanlar veriyor
inanın bilmiyorum
bizim burda kalmak için kendi memleketimz
baska bir iş su an için yok ortalıgın durumu belli
haaa baska sehirde bulur mutlaka ama ben memleketten ayrılmak su an istemiyorm kzıım okula basladı alıstı ilkokul ailemiz ikimizinde burda ve bizim bir baska sehir deneyimimiz oldu ben alısamadım yapamadım bask sehre
ordan kacar gibi gerisine geldik ve burayı buldu esim ama hiçte girilip calısılacak yer ve insanlar degilmiş lanet olsun yüzlerine
sikayet konusuna gelince mutlaka edecegim bu ay zam belli olsun yapacaklarmı yaparlarsada ne kadar yaparlar hemen ona göre harerkt edecegm

Et şikayet. Anladığım kadarıyla zaten işleri çok yoğun da değil. Boşu boşuna insanlara eziyet ediyorlar. Günde 11 saatten fazla çalışma yasak zaten. Yani günde 11 saati aşacak şekilde mesaiye bile kalamazlar.

yok eminim cünkü iş yerini arıyorum o acıyor dahiliyesinden orda
inan uydurmasını bile isterdim orda çalıyorum hala cıkmadık demesinden bile iyidir

İş yerinde de kendi isteğiyle kalıyor olabilir. Bence akşam 6 da gel eve al cocugunu git ofise otur. Babasını görmeye geldik de. Ortama bak. Bak bakalım bütün ofis mi gerçekten orada.

Belirli bir mesai saatinin dışında mesai ücretini ödese de çalıştıramaz. Tazminatla ayrılabilir.

Neyini şikayet edeceksiniz ben anlamadım ki burası kamu kurumu değil özel sektör sanırım ve zaten özellerde patron kaçta derse o saatte çıkılır ve 8 falan bulur yani ben 4 sene çalıştım 8.30 dan önce çıkmadım kimsede patronun kaç saat çalıştırıp ne kadar ödediğine karışamaz eşiniz cesaretsiz değil bakması gereken eşi ve çocuğu var buu zamanda işsiz kalmak iş bulmak kolay mı. ekmek parası başka özel sektöre girse 5 dedim mi çıkar mı sanıyorsunuz özel sektörde belli bir çıkış saati olmadığı için fazla mesai parası verme zorunluluğu yok ama sigorta yapmasaydı şikayet edebilirdiniz

Bu zihniyette çoğunluk olduğu sürece haklı olan ezilecek ggözü aç patronda paraya para katacak
Mesai ücretini veriyorsa şikayet etsenizde sonuç değişmez
Türkiyenin ekonomik durumu ortada bence şükredin eşinizin işi var çalışıyor

Türkiyede işler böyle yürümüyor. Hukuk devletş burası! Diyerek aşındırmadığım şikayet kapısı kalmadı zamanında. Ama bu işverenlerin çevirdiği pislikleri görünce yok dedim bunların altınfan kalkamayacağı şikayet olamaz. Yok ben illa şikayet edeceğim diyorsan. Sanırım alo184 idi, orayı ara ama sdışardan ankesörlüden ara. Gizli numaradannbilr arasan numaranı görüyor ve kaydediyorlar. Şikayet kaydı almaları için olayınbizzat yaşamış olmanız gerekşyor. Bizzat yaşamadıysanızda yaşayan kişi neyiniz oluyor diye sorup ad soyad Allah ne verdiyse istiyorlar. Bilgilerin gizli kalmasını istiyorum diye belirtirseniz bilgileriniz saklı kalıyor eyvallah, o noktada sıkıntı yaşamadım ben hiç. Fakat şu denetimler varya, denetime gelmeden önce o pislikleri çeviren firmaların billaki bir tanıdığı oluyor ve denetimden yüzleri ak bir şekilde çıkacakları zaman payı işverenlere tanınıyor. O denetim geçtikten sonra çalışanların g.tünden kan alıyorlar. Zira şikayeti kimin yaptığı belli değil! Herkes muhtemel şuçlu. Benim şikayet ettiğim ve bizzat çalıştığım hastane şikayet kaydı veren kişinin -aslında benim- numaramı alabilmek için izmitten ankaraya adam gönderdi, araya tanıdıklar va soktu düşün. İşin peşine düşer huzurunuzu kaçırırlar. Ve sana temenni ediyorum zerre kadar hak geçmez eline. Amaa istifa eder dava açarsa mesailerimi alamıyorum diye, söke söke alır. Daha birkaç gün önce ana haberlerde vardı. Fazla mesai yaptırılan işçi mesai ücretini alamıyor. Dava açıyor ve tazminatla beraber mesaisini alabiliyor. Ama eşinin fazla çalıştığını gösterir kamera kaydı imza dilekçe vs olmalı. Şunu da söyleyeyim son olarak şu ülkede adaletin hakim olduğu bir tane kurum gösteremezsin bana. Gösteremezsin.

Yok öyle bir dünya. Patron gece onikide çık dese çıkarsın eyvallah ama ertesi gün şu saatte çıktım mesai ücretimi istiyorum diye bir dilekçe yazıp evrak kayıttan geçir bakalım bir daha çıkarabiliyormu seni o saatte. O saatte Çıkmazsan kovulursun ona da eyvallah. Bu kez de işten çıkarma davası açar yüzde doksan ihtimalle kazanırsın, ben gibi ve birçok emsalleri gibi.

Benim çalıştığım işyerimde gelen sözde müfetişler hiç bir işlem yapmıyorlardı ancak rüşvetini ve patrondan hediyesini alıp defolup gidiyorlardı düzenin değiştiğini sanmıyorum memlekette patron olacaksın , nasılsa işsiz çok
alacaksın yeni üniversite mezununu ki artık devlet yarısını ödeyecekmiş , saat 11 kadar çalıştıracaksın dua etsin işi var diye , bu zihniyette olan çok insan var çoğu zaten ssk ödemiyor işçinin hiç bir hakkı yok , köle nasılsa

Yani çoğu özel sektör böyle patronların gözü paraya doymuyor , bir kaçtane evi lüx arabası olması şart çünkü zengin zenginle yarışıyor
çoğuda vergi ödemiyor zaten onları yakalıyabilirsen vergiden şikayet edeceksin en etkili çözüm bu herhalde

Yani çoğu özel sektör böyle patronların gözü paraya doymuyor , bir kaçtane evi lüx arabası olması şart çünkü zengin zenginle yarışıyor
çoğuda vergi ödemiyor zaten onları yakalıyabilirsen vergiden şikayet edeceksin en etkili çözüm bu herhalde

Hanımefendi ben ve benim gibi 70 kişi çalıştık özel sektörde özel sektör patron insiyatifindedir işine gelmezse çıkarsın. Sizin dediğiniz işten çıkarma davası başka,patron sizi işten çıkarır sizde tazminat davası açarsınız ama o işten çıkarıldığınız içindir ve her kişinin şansı öyle olmuyor ve sonuçta işini kaybedecek burada işini kaybetmeden şikayet edilse çözüm olur mu diye konuşuyoruz.Eğer yasalar el verseydi sizce bu kadar özel sektör patronu işine geldiği gibi davranır mıydı.

Ben de yıllar yılı özel sektörde çalıştım. Patron insiyatifinde oldupunu biliyorum. Fakat Türkiye'de yeterki işimi kaybetmeyeyim diyenler onurlarını da kaybediyor. Buna göz yummak başka mesele buna gönüllü olmak başka mesele bunu ülkenin olağan durumlarından biri olarak kabullenmek başka mesele. İşten çıkarma davası örneğini ses çıkaran işçinin işten atılacağını bildiğim için verdim. Yani bu sistem böyle fakatbdevlet bu sistemin böylemdevam etmemesi için belli yasalar çıkarmış. Siz bu hukuki yollarla hakkınızı ararsanız en baba firmayı bile dize getirebilirsiniz. Benim lafım bu köle efendi odaklı sistemin gönüllü birer çarkı haline gelmeyi dünden kabul etmişlere. Beş parasızken sırf yapılan haksızlıklara ses çıkardığım için hastanenin birinden kovuldum. İşten çıkarma davası açtığımda davayı yürüten mahkemede bile onlarca defa rüşvet furyası çevirdi hastane yöneticileri. Beni on yıl çalıştırsalar o kadar para çıkmazdı ceplerinden. Bunu yaptılar çünkü emsal bir karar olarak hastanede adımın duyulmasını istemiyorlardı. Keyfi işten çıkarmalar mobbingler paikolojik baskılar devam etti. Ta ki mahkemem sonuçlanıp otuzbin küsür lira tazminat alana kadar. Bu mahkeme kararından sonra hastane hizaya geldi. Çalışma saatleri düzeldi, çalışma şartları iyileştirildi. Çünkü tehdit edilmeme rağmen hastaneye gidip mahkeme gidişatı ve sonucunu tüm çalışanlarla paylaştım. Yani demem odur ki, lafım sizin nezdinizde bu sistemin böyle devam etmesini sağlayan herkese, hepimize. Şikayet? Hiçbir zaman çözüm olmaz. Ama mahkeme. Benim gördüğüm her seferinde işçiler lehine oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…