- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
- Konu Sahibi Hayat ne garip
-
ben anlasam niye alanlar veriyorBakın, çalışan sömürülmeye razı olduktan sonra sömüren çok olur. O parayı elden veren çalışanlar var ya, işte onlara söyleyecek sözüm yok. O patronların hırslarını körükleyen onlar. Böyle saçma bi şey olabilir mi ya? Hiç mi demiyorlar biz bu parayı niye geri veriyoruz bu zaten bizim hakkımız olan para.
Bu insanlar böyle olduktan sonra ensesine vurup ağzından lokmasını alan çok olur. Ayrıca sizin eşinize yatmıyormuş mesai. Denetlemeye geldiklerinde söyler. 1 kişinin bile mesai ücretinin yatmaması suç neticede.
Et şikayet. Anladığım kadarıyla zaten işleri çok yoğun da değil. Boşu boşuna insanlara eziyet ediyorlar. Günde 11 saatten fazla çalışma yasak zaten. Yani günde 11 saati aşacak şekilde mesaiye bile kalamazlar.valla sastım kaldım inanın agzımızın tadı bozuluyor
hiçbir yere gidemiyoruz sosyal hayt sıfır
onu gectim ben eve geliyorum en gec 18:00 evdeyim yemegimi yapıyorum
kızımla oturup hep yalnız yiyoruz eee
eşim geliyor yemegi tekarra ısıt koy yalnız yiyor
onu beklesek kızım okuldan geliyor 17:30 ac cocuk ilkokul ögrencisi
herseyimz bölük pörçük sinir oluyorum inanaın parayıda gectim
bazen bunlar beni dahada yaralıyor
öyle stres oluyorumki kızım bile baba ne zamn geleceksin
diye her aksam arar dört gözle onu bekler
kaç kere arar cocuk durduramıyosun hemen kapı calsa babmmı geldi diye kosar yavru
valla sastım kaldımçok üzülüyorum
her cuma mübarek gün halbuki stres sinir oluyorum gece22:00 geliyor
dün karne aldı babsı gelene kadar uyudu yavrum ilk karnesi bekledi bekledi dayanamadı üzüldü yattı simdi sabah oldu haydi işe aksam 6 da görüşeceklşer
yok eminim cünkü iş yerini arıyorum o acıyor dahiliyesinden orda
inan uydurmasını bile isterdim orda çalıyorum hala cıkmadık demesinden bile iyidir
Hırlayacak yer arıyorsanız o ben olmayım lütfenNasıl okudunuz? Mesai vermiyorlarmis
Hirlanak derken? Köpek miyim ben?Hırlayacak yer arıyorsanız o ben olmayım lütfen
Mesai ücretini veriyorsa şikayet etsenizde sonuç değişmez
Türkiyenin ekonomik durumu ortada bence şükredin eşinizin işi var çalışıyor
Yok öyle bir dünya. Patron gece onikide çık dese çıkarsın eyvallah ama ertesi gün şu saatte çıktım mesai ücretimi istiyorum diye bir dilekçe yazıp evrak kayıttan geçir bakalım bir daha çıkarabiliyormu seni o saatte. O saatte Çıkmazsan kovulursun ona da eyvallah. Bu kez de işten çıkarma davası açar yüzde doksan ihtimalle kazanırsın, ben gibi ve birçok emsalleri gibi.Neyini şikayet edeceksiniz ben anlamadım ki burası kamu kurumu değil özel sektör sanırım ve zaten özellerde patron kaçta derse o saatte çıkılır ve 8 falan bulur yani ben 4 sene çalıştım 8.30 dan önce çıkmadım kimsede patronun kaç saat çalıştırıp ne kadar ödediğine karışamaz eşiniz cesaretsiz değil bakması gereken eşi ve çocuğu var buu zamanda işsiz kalmak iş bulmak kolay mı. ekmek parası başka özel sektöre girse 5 dedim mi çıkar mı sanıyorsunuz özel sektörde belli bir çıkış saati olmadığı için fazla mesai parası verme zorunluluğu yok ama sigorta yapmasaydı şikayet edebilirdiniz
Yok öyle bir dünya. Patron gece onikide çık dese çıkarsın eyvallah ama ertesi gün şu saatte çıktım mesai ücretimi istiyorum diye bir dilekçe yazıp evrak kayıttan geçir bakalım bir daha çıkarabiliyormu seni o saatte. O saatte Çıkmazsan kovulursun ona da eyvallah. Bu kez de işten çıkarma davası açar yüzde doksan ihtimalle kazanırsın, ben gibi ve birçok emsalleri gibi.
Ben de yıllar yılı özel sektörde çalıştım. Patron insiyatifinde oldupunu biliyorum. Fakat Türkiye'de yeterki işimi kaybetmeyeyim diyenler onurlarını da kaybediyor. Buna göz yummak başka mesele buna gönüllü olmak başka mesele bunu ülkenin olağan durumlarından biri olarak kabullenmek başka mesele. İşten çıkarma davası örneğini ses çıkaran işçinin işten atılacağını bildiğim için verdim. Yani bu sistem böyle fakatbdevlet bu sistemin böylemdevam etmemesi için belli yasalar çıkarmış. Siz bu hukuki yollarla hakkınızı ararsanız en baba firmayı bile dize getirebilirsiniz. Benim lafım bu köle efendi odaklı sistemin gönüllü birer çarkı haline gelmeyi dünden kabul etmişlere. Beş parasızken sırf yapılan haksızlıklara ses çıkardığım için hastanenin birinden kovuldum. İşten çıkarma davası açtığımda davayı yürüten mahkemede bile onlarca defa rüşvet furyası çevirdi hastane yöneticileri. Beni on yıl çalıştırsalar o kadar para çıkmazdı ceplerinden. Bunu yaptılar çünkü emsal bir karar olarak hastanede adımın duyulmasını istemiyorlardı. Keyfi işten çıkarmalar mobbingler paikolojik baskılar devam etti. Ta ki mahkemem sonuçlanıp otuzbin küsür lira tazminat alana kadar. Bu mahkeme kararından sonra hastane hizaya geldi. Çalışma saatleri düzeldi, çalışma şartları iyileştirildi. Çünkü tehdit edilmeme rağmen hastaneye gidip mahkeme gidişatı ve sonucunu tüm çalışanlarla paylaştım. Yani demem odur ki, lafım sizin nezdinizde bu sistemin böyle devam etmesini sağlayan herkese, hepimize. Şikayet? Hiçbir zaman çözüm olmaz. Ama mahkeme. Benim gördüğüm her seferinde işçiler lehine oldu.Hanımefendi ben ve benim gibi 70 kişi çalıştık özel sektörde özel sektör patron insiyatifindedir işine gelmezse çıkarsın. Sizin dediğiniz işten çıkarma davası başka,patron sizi işten çıkarır sizde tazminat davası açarsınız ama o işten çıkarıldığınız içindir ve her kişinin şansı öyle olmuyor ve sonuçta işini kaybedecek burada işini kaybetmeden şikayet edilse çözüm olur mu diye konuşuyoruz.Eğer yasalar el verseydi sizce bu kadar özel sektör patronu işine geldiği gibi davranır mıydı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?