eşimin iyiliği için ondan boşanmak istiyorum

Eger gercekten tek sorun buysa bitirmeyi evliligi.belliki seviyosunuz birbirinzi yazik degil mi bitmesine.varsin cagirin siz evde olmayin yada hic konusmayin bosverim gecmis gecmiste kaldi

Offf kayinvalidemle bi sorun yaşadığımda direkt eşimden soğurdum baktikca tobe kayinvalidemin yuzunu gorurdum sanki bikac günümü alırdı bu çok haklısınız böyle hissetmekte ama boşanmak da ne bileyim çok uç bi karar değil mi

cok bosanma sebebi duydum ama bu en sacmasi galiba konu sahibesi bazen sevdigimiz insanlar icin tavizler verebiliriz kendimizden bnde 1 sene kaynana kahri cektim ve seni cok iyi anliyorum ama seni seven seninde sevdigin esinden ayrilmak yerine 2 saat kayinvalidene sabir etsen

Eşin de sizi aynı evde oturtup sizi bu kadar yüzgöz etmeseymiş. Kabahat eşinde.. Zamanında soğukluk girmesine ortam hazırlamayacaktı..

Yav kahvaltıya gelmek zorunda mı ne alaka gözyaşı, ama boşanılacak bi konu değil yani abartmayın sizde

Ben ortada boşanılcak bir mevzu görmedim. Eşinizin hatrı için ayda bir kez de kahvaltıya çağırsanız bence fena olmaz. Eşinizi mutlu etmiş olursunuz. Kayınvalideyle de sevgi yumağı olmak zorunda değilsiniz, düşmanda kesilmeyin sadece gereken mesafeyi koruyun. Bence eşiniz için evliliğinizi bozmaktansa,bu daha mantıklı.

Kocan sen aci cekerken de agliyor muydu senin icin hic sanmiyorum bence kendini dusun birak annesiyle kendi görüşsün.

Valla bir an ölümcül bir hastalığa yakalandınız da eşinizi kendinizden uzaklaştırmaya çalışıyorsunuz sandım :)
Belli ki zamanında çok yara almışsınız ve kimse o yaraları görmek,iyi etmek istememiş,sadece üstü kapanmış.Kaç sene olmuş hala kanıyor,hem size hem eşinize zarar veriyor.Geçmiş konusunda ne kadar haklı olsanız da böyle bir sebepten sevdiğiniz,sizi seven,iki tane de evladınızın olduğu yuvayı yıkmak gerçekten fazla anlamsız ve bencilce.Eşim için diyorsanız sıkıntı yaşadığınız ilk zaman ayrılıp yolun başında hem ona hem size farklı hayat imkanı sunulabilirdi ama şu anda gerçekten çok boş bir meseleyi dert etmişsiniz.Ben de çoğu şeyi unutamadım şansıma uzak olunca senede bir görüyorum,bir sene önce evime ömür boyu girmeyecek dediğim görümcemi geçen hafta eşim hatırına ağırladım.İki seneniz telef olmuş başka insanlar için,kim bilir ne mücadeleler verip buraya kadar getirdiğiniz yuvayı şimdi ayda bir olan kahvaltı meselesi için mi yıkacaksın,kızlarınız ne olacak,sizi sevdiği halde ayrıldığınız kocanız ne olacak.Velev ki yeniden evlendi kv aynı kişilikte olduğu sürece bundan sonra gelen gelinle anlaşacakları ne malum.Karşıdaki insan değişmediği sürece eşiniz dünyadaki hiçbir kadınla mutlu olamaz,kendinizi suçlamayın bırak azıcık ağlasın zamanında sen de çok ağlamışsındır.Ve lütfen gerçekten boşanmayı düşünmüyorsanız bunu çocuk oyuncağı gibi dile getirmeyin,eşinizin şu an hala diretmesi yanlış ama erkekler bizim gibi senelerce mesele yapmıyor olayları -ki zaten bizim çektiğimizi de çekmiyorlar genel olarak-o yüzden o iki sevdiği kadının artık daha yakın olmasını istiyordur.Eşinizle oturup sakince konuşun,sürekli geçmişi dibine kadar sıyırarak değil ama içinizde kalan burukluğu anlatın,bende senin arada kalmanı istemezdim ama karşılıklı anlaşmazlıklar oldu,unutamayacağım şeyler yaşadım ve annenle ne kadar çok görüşürsem o yaralar yeniden kanıyor,huzurumuz daha çok kaçıyor,seni anlıyorum arada görüşelim ama benden sürekli bir muhabbet bekleme gibi gibi..Ve de siz davet etmek yerine mesele bir poğaça yapıp hep beraber gidin kv evine.Hem misafir olarak gidince darlanınca kaçarsın,hem çoluk çocuk babaneyi görür,eşin mutlu olur.Lütfen daha sakin ve mantıklı düşünün..

Kayinvalideni kahvaltıya cagirmamak için boşanmayı öne sürmek güzel taktikmis.

O annenin başka evladı var mı acaba eşide yok ölmüş kadın taminimce yapayalnız yaşıyo ve iki sokak ötedeki oğluna gidemiyo. Eşin bu durumun altında ne kadar ezilmiş ki göz yaşlarına boğulmuş Allah bile biz aciz kullarını affederken sen neden kayinvalideni affetmesin? Neyine guveniyosun aradan geçmiş kaç yıl neyin davası kızım bu akıllı ol yapıcı ol yıkıcı değil. Zora gelince by by mı bu kadar mı eşinizin hatırı. Kimse kv ye bayilmiyo formaliteden yapıyoruz ne yapıyorsak sende çabala bi zahmet hep rahatlık olmuyo. Çok çok kızdım size Allah akıl fikir ihsan etsin.

Boşancam kelimesini samimi bulmadım.
Yani boşanmayacağını bilen insanların bu kelimeyi zırt pırt madah bişe gibi kullanmasına karşıyım.
Dalga mı geçiosunuz,hiç bi kadın bu sebepten boşanmaz ki dayak yiyip aldatılan kadınlar bile burda napsam ki diye soruyo

Annesi için eşinizi aglatmaniza değmiş bir konu göremiyorum ben ...
Ne olursa olsun ne yaşanırsa yaşansın o esinizin annesi...
Evine çağırırken sizden izin mi alıyor?
Çok değişim ve saçma geldi doğrusu bana !

Bu konuyla ilgili fazla söylenecek birşey yok ama genel olarak birşey demek isterim.
Yıllarca eşinizin ailesi ile yaşadınız zordu felan filan kavgalar anlaşmazlık v.s.
Kayınvalide’den nefret yada neyse ettiniz.
Peki o kadar şey olurken ya ben eşimle aramız etkileniyor yıpranıyoruz kendi evimize çıkalım demeyen yada kavgalara kırılmaya üzülmeye göz yuman eşinizi çok seviyorsunuz.

İşte ben bunları anlayamıyorum.
Bende görümce kayınvalide neyse illa ki tartışma bişey olmuştur. Eşim susmuştur yada bu duruma karşılıksız kalmıştır v.s sonrasında ben eşimi çok seviyorum diyebiliyorsam görümcemi de kayınvalidemi de bir şekilde affetmek değil de. Ya insanız işte Of oldu cahillik bişeylik der. Geçerim.

Söz konusu koca olunca yapılan hatayı affedebiliyorsak,onu doğuranı da biraz idare edebilir be ne olacak ki. 3 günlük dünya der,ruhumu kalbimi arındırır geçerim.

Sacmalamayin ya..
Bunun icin yuva mi yikilir?

Boşanma sonrası yaşanılan sıkıntıları tecrübeli biri anlatabilir mi konu sahibine? Baya saçmalamış belli ki .. bende tahammül edemem kayınvalideme ama geldiğinde ses etmem hem kahvaltıya da değil geldi mi 1 hafta kalır. Oda çok çektirdi dedikodumu çok yaptı ,herşeyim batardı ona . Hatta ben bıraksam eşim yüzünü görmek istemeyecek ama benimde evladım var ona böyle kötü bir örnek olamam.

Ayrılmak çözüm mü ?
Kalbinizdeki nefreti atmak en çok sizi iyileştirecek. Affetmek zorundasınız en çok kendiniz için ayrılsaniz bile bu nefret içinizi yiyip bitirecek .
Ayrılınca da hayat güllük gülistanlık olmayacak yani..Evlatlarınız ve eşiniz için arada bir kayinvalideyi çağırın, öfkenizi yenin artık olan olmuş bitmiş.
Sizin gibi kindar insanlar hayatı hem kendine hem çevresine zehrediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…