- 15 Temmuz 2016
- 8.572
- 14.389
- 248
- Konu Sahibi onlyempathy
-
Hım eşiniz mücadele etmiş ama.koruduğu zamanlarda oldu bıkıp tükenip bizi kendi halimize bıraktığı zamanlar da oldu
kocamı çok seviyorum 12 yıllık evliyiz 2 de kızımız var.oda beni çok seviyor eminim. çok güzel günlerimiz oldu. birçok şehir gezdik bir çok anı biriktirdik. 2 günlüğüne başka bir yere gitsem şarkılar gönderen mesajlar gönderen çok özlediğini söyleyen bir insan hasta olsak o veya ben birbirimizin arkasından ilaç gezdiririz.
ancak çözemediğimiz bir sorun var kayınvalidem evliliğimizin ilk 2 yılı aynı evde yaşadık. kv bana çok çektirdi onun yüzünden boşanmalık olduk. o günlerde öyle bir nefret ettimki ondan ne yaparsam yapayım kalbim dönmüyor ona karşı. eşimde annesini çok seviyor. kızlar evime gelsin istemiyorum yüzünü görmeye tahammül edemiyorum. olmuyor. kv de pek gelmez evime ayda bir belki. eşim dün sitem etti. bir pazarda annemi kahvaltıya çağırsan dedi. iki adım ötede evime gelemiyor dedi. eşim istediği zaman çocuklarla gidiyor annesine. tartıştık gelmiş geçmiş karıştı. baktım eşim ağlıyor. onu en son 10 sene önce babasının cenazesinde ağlamıştı. bu bana çok dokundu. yüreğim acıyor. benim yüzümden göz yaşı döktü. ama ben bu saatten sonra kv deme eşimin istediği gibi davranmam mümkün değil. saygısızlık etmiyorum ama sevgi gösteremem. eşimden ayrılıp onu benden kurtarmak istiyorum.
Mutlu evliliğini bitirmektense kvyi eşinin hatrı için kahvaltiya çagirsan.....
Gidip boynuna sarilmayacaksin sevgi olmasa da olur ama saygı önemli birkaç saat idare etsen yazık adama üzüldüm...
Yahu biraz empati lütfen!
Eşiniz sizin ailenizi sırf sizin hatırınız için ayda 2-3 saat görmek, havadan sudan bir kaç kelime konuşup hayata devam etmek yerine "seni çok seviyorum ve seni ailenden mahrum etmek istemiyorum. Sırf bu sebeple senden boşanmak istiyorum umarım ailene ve sana layık bir damat bulursun" dese ; ne dersiniz??
Kim kv'sine bayılıyor? Hangi gelin kv'siyle mükemmel anlaşıyor? Şu hayatta görüp göreceğim en mülayim ve en yapıcı iki kv'den birisi annem, diğeri teyzem. Ama onları bir de gelinlerine soralım mı? Mutlaka vardır kırıldıkları bir şeyler.
Velhasıl kelam; ayda 1 gün 2-3 saat eşiniz için annesine bir çay koymak zul geliyor ise, buyurun boşanın. Çocuklarınız büyüyünce de dersiniz onlara. "babanla çok iyi anlaşıyorduk, çok mutluyduk ama ben ayda bir kez babaannenizi eve kabul etmedim çünkü geçmişi silemedim" . Bakalım ne derler size çocuklarınız o zaman.
Çok sevdiğim bir atasözü vardır, teşbihte hata olmaz: "eşeğin hatırı yoksa sahibinin de mi yok?"
Her zaman söylediğim gibi: Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı göstermek zorunda. Bu eşlerimiz için de , aileleri için de , arkadaşlarımız için de geçerli. Saygı dolu bir dünya pek güzel bir yer olur!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?