eşimin iyiliği için ondan boşanmak istiyorum

koruduğu zamanlarda oldu bıkıp tükenip bizi kendi halimize bıraktığı zamanlar da oldu
Hım eşiniz mücadele etmiş ama.
Eşiniz bı raddeden sonra illallah etmiş.
Fakat eşiniz annesiyle hiç bir zaman kopmaz.
Sizin konuşmamanızda eşinizi rahatsız ediyor artık.
Boşanma kararınız hiç doğru değil bence, siz boşanmak istiyorum derseniz eşinizin boşanmayalım diyeceğini zannetmiyorum.
Siz belki her yaşanan olay ve durumda haklı olabilirsiniz ama maalesef haklı olmak sizi mutlu edecek gerçeklere kavuşturmaz.
Benim eşimin babasının ikinci evliliğinden olan kızı bana neler etmeye kalktı Allah'tan eşim hepsinin ağzının payını verdi de rahatım. Sizin ki eşinizin annesi maalesef durum zor.

Annem de her kavgada 'siz bensiz daha mutlusunuz, ben öleyim en iyisi de kurtulun benden' derdi, biz daha çok küçükken.
O yüzden bana son derece itici ve şımarık ama geldi şu yazdıklarınız.
Koç ya da ikizler gibi geldiniz bana

Bir tanıdığım var kayınvalidesine bakıyor yıllardır, 25 yıldır aynı evin içindeler, çok kez dayak da yedi kayıvalidesi yüzünden. Kadının yaşamadığı rezillik kalmadı. Ama hala aynı evin içindeler ve kayınvalidesine yemek yapıyor önüne veriyor. Tamam bu kadar olmayalım, ben de kabul etmiyorum. Ama bi kahvaltıya çağırınca gerçekten çok mu kötü olunur veya sırf bunun için yuva mı yıkılır?
Tabi ayrıntı ne yaşadınız bilemiyorum. Karar size kalmış ama ben olsam eşimin gönlü olsun diye çağırırdım, sıcak davranmazdım sadece.

Adam sana annemle tekrar birlikte yasayalim dememis ki bi pazar kahvaltiya cagir demis. Kimse kimseyi sevmek zorunda deil ama saygi gostemek zorunda. Sen unutamam cektiklerimi diosun ama cocuklarin anne babasiyla yasadigi ayri gunleri unutabilcekmi, yada soyle soyleyeyim sen onu bi baskasiyla gordugunde keske demicekmisin. Esinin arasi seninkilerle ayni sorunlardan kotu olsa sen ne olursa olsun o benim annem bi kere guler yuzlu olsan sen onun kucugusun unut eskiyi demezmiydin hic caban olmazda kabulmu ederdin..
Bence at gozlugunuzu cikarip biseylerden fedakarlik etmelisin. Sevmek kayinvalidenin anlasabilcegi bi gelini esinize es yapmak onu arada birakmamak mi. Yazik gunah hem sevginize hem cocuklariniza.

Son düzenleme:
Seviyo gibi davranmak zprundada değilsin mesafeni koru o eşinin annesi atsan atılmaz satsan satılmaz denen kişi tamda
Kendini eşinin yerine koy ve gidip gelin meraba meraba iki yabancı gibi bence zor olmamalı

Çok iyi anlıyorum içinizdeki nefreti.basina gelmeyen bilemez aynen ben de o kadar kin doluyum ki mümkün değil eskisi gibi olmak .olunmuyor insanın aklına geliyor ama boşanmak için güçlü bir neden degil iyi düşünün sonuçta ayrı evlerde farklı bir hayatı yaşıyorsunuz.

Mutlu evliliğini bitirmektense kvyi eşinin hatrı için kahvaltiya çagirsan.....
Gidip boynuna sarilmayacaksin sevgi olmasa da olur ama saygı önemli birkaç saat idare etsen yazık adama üzüldüm...

Bence bu arkadaş daha mantıklı konuşuyor. Sadece 1 saat dayan. Iki sevdiği kadın birbirini sevmiyor dokunmuştur adama. Ne olur birbirinizi bulmuşken vazgeçmeyin 1 saatlik katlanmalar yüzünden. Biz sevdiğimiz ve bizi seven düzgün bir adam bulamıyoruz

Yahu biraz empati lütfen!

Eşiniz sizin ailenizi sırf sizin hatırınız için ayda 2-3 saat görmek, havadan sudan bir kaç kelime konuşup hayata devam etmek yerine "seni çok seviyorum ve seni ailenden mahrum etmek istemiyorum. Sırf bu sebeple senden boşanmak istiyorum umarım ailene ve sana layık bir damat bulursun" dese ; ne dersiniz??

Kim kv'sine bayılıyor? Hangi gelin kv'siyle mükemmel anlaşıyor? Şu hayatta görüp göreceğim en mülayim ve en yapıcı iki kv'den birisi annem, diğeri teyzem. Ama onları bir de gelinlerine soralım mı? Mutlaka vardır kırıldıkları bir şeyler.

Velhasıl kelam; ayda 1 gün 2-3 saat eşiniz için annesine bir çay koymak zul geliyor ise, buyurun boşanın. Çocuklarınız büyüyünce de dersiniz onlara. "babanla çok iyi anlaşıyorduk, çok mutluyduk ama ben ayda bir kez babaannenizi eve kabul etmedim çünkü geçmişi silemedim" . Bakalım ne derler size çocuklarınız o zaman.

Çok sevdiğim bir atasözü vardır, teşbihte hata olmaz: "eşeğin hatırı yoksa sahibinin de mi yok?"

Her zaman söylediğim gibi: Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı göstermek zorunda. Bu eşlerimiz için de , aileleri için de , arkadaşlarımız için de geçerli. Saygı dolu bir dünya pek güzel bir yer olur!

Bunun ıcın ballı lokma gıbı hıssettırrn es bırakılırmı ya acıkca konusun kendısı gorussun. Aksıne dahada baglanın bırbırınıze oda sızın evlılıgınızı asla bozamayacagını gorsun

arkadasa katılıyorum

Psikolojik olarak sıkıntılı gördüm sizi..Yanlış anlamayın ama eşini kurtarmak için boşanmak ne demek? Eşinizi sevdiğinize eminmisiniz onu merak ettim ben..Bir kadın eşini seviyorsa onun hatrı için kayınvalidesine de iyi davranabilmelidir. Hepimizin kayınvalidesi melek değil sonuçta.. Eşlerimiz üzülmesin arada kalmasın diye çoğu zaman alttan alıyoruz.. Kadın olmak ana olmak bunu gerektirir.. Sizde kayınvalide olacaksınız gelininiz ya da damatınızla şuan kayınvalideyle yaşadığınız sorunları yaşayacaksınız belki..Diyelimki siz meleksiniz gelen gelin cadı çıktı :) oğlunuz tek gelecek size ve hatta sizin yüzünüzden boşanacak..Nasıl hissedersiniz kendinizi empati yapın lütfen.. Babaannelerine yalnız gönderdğiniz o çocuklar sizden gördüklerini ilerde size yapacaklar çünkü onlara normal gelecek.. Aile dediğin anne baba çocuklardan oluşur..Bir yere ya gidilmez ya hep beraber gidilir. Eşiniz annesine giderken ne kadar buruk gidiyordur elinizi vicdanınıza koysanız daha pozitif düşünürdünüz...

Sevgili onlyemphaty, Hepimiz onlyemphaty yaptık ve çoğumuz sizi haksız bulmuşuz. Siz de yapın. Eşiniz, cankm seni çok ama çok seviyorum ama annen gelmesin gelirse boşanırım derse ne hissedersiniz. Bir de oğlunuzun eşi oğlunuza derse? Kusura bakmayın bugün okuduğum ennnn şımarık ikinci konu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…