Esimin kan grubu

Iyi arastirmanizi oneririm, mavi gozlu ebeveynlerin kahverengi gozlu cocuklari olabilir.
Size katılıyorum iki kahverengi gözlü çiftten de yeşil gözlü çocuk olabilir benim gibi..Zira dedem,amcam ,halam hepsi benim rengimde gözleri.

Kan gruplari hakkinda bi fikrim olmadigi icin olur ya da olmaz diye bi yorum yapamiycam.ama soyle de bi durum var.suphelendiginiz seyin sadece kan grubundan ileri geldigini dusunmuyorum ben.

bence konu bu kadar uzaycagina bi an önce dna testi yapin ama benim bildigim, anne baba ayni kan grubuysa cocugun baska kan grubunan olmasi imkansiz

Anne baba 0rh grubu ise çocugun başka kan grubundan olma ihtimalı %0 malesef.

Eşiniz kan grubuna bakan hemşirenin bir hatası olabilirmi acaba bu durum?
Başka bir hastanede yine baktırın bir iki yere baktırdıktan sonra iyice emin olun durumdan. Sonra arastırmaya koyulun...

Yok yere kafanıza soru işaretleri sokmayın...

Durumdan emin olduğunuzda eşinizin ailesine açarsınız konuyu...
Gereken neyse emin olunduktan sonra sonra yapılır...

Göz muhabbetinde yanılıyorsunuz bizim bütün sülale kahve rengi birimiz hariç. O da rahmetli büyük dedeye çekmiş. 3 dede öncesi kendi dedemizle beraber.

Anladığım kadarıyla eşiniz renkli gözlü siz kahverengi. Bi sorun yok ki bunda. Olması gayet mümkün. Demek ki sizin genlerinizde de renkli göz geni var. %25 ihtimalle çocuğunuz renkli gözlü olabilir ve o ihtimal gerçekleşmiş yeşil olmuş. Bi sıkıntı yok yani. Benim söylediğim bu değil. Anne baba ikisi de mavi gözlüyse çocuk kahverengi olamaz. Bu durumun tersiyle karıştırmış herkes. Yani anne baba kahverengiden mavi gözlü çocuk olur. Şimdi buraya tabloyu çizebilsem çizicem herkes anlasın diye.

Renkli göz için geçerli. Mavi yeşil göz çekinik gen olduğundan anne baba mavi veya yeşilse çocuk başka renk olmaz. Ya mavi ya yeşil. Sizde de garip durum yok.

Iyi arastirmanizi oneririm, mavi gozlu ebeveynlerin kahverengi gozlu cocuklari olabilir.

Nasıl olabilir açıklayın bende aydınlanmış olurum.

Size katılıyorum iki kahverengi gözlü çiftten de yeşil gözlü çocuk olabilir benim gibi..Zira dedem,amcam ,halam hepsi benim rengimde gözleri.

Burda yanlış anlaşılan şey herkesin durumun tersini de doğru kabul etmesi. Konu sahibinin anlattığı durumun tersindeki herkes bizde de mi sorun var yazmış.

Göz muhabbetinde yanılıyorsunuz bizim bütün sülale kahve rengi birimiz hariç. O da rahmetli büyük dedeye çekmiş. 3 dede öncesi kendi dedemizle beraber.

Dedenizden taşınan gen o renkli gözlü kişi her kimse onun anne veya babası her kimse ona taşınmış ki olmuş. Başka türkü olmaz. Anltamadığım şey şu ;
---kahverengi anne-babadan renkli gözlü çocuk olur.
---her ikisi de renkli gözlü anne babadan kahve gözlü çocuk olmaz.

Bu mümkün değil anne baba 0rh olunca bebekte 0rh oluyor eşimle bende 0rh oglumuzda 0rh oldu araştırın bence

Kızımda bana çekseymiş ya :) eşim ela ben mavi kızımda ela

Buyrun adamlar mavi yeşil oranlarını bile ayrıntılı yazmış inceleyin.

Eklentiler

• image.webp
    11,8 KB · Görüntüleme: 97
Bu meselenin üzerine niye bu kadar gittiginizi anlayamadim doğrusu..kendiniz de böyle bir sorun ciksa sonuna kadar gidin derimde esinizle ilgili bir meseleyi böyle kurcalamaya hakkiniz yok..bu esinizin ve ailesinin sorunu.. ben böyle bir duruma asla mudahil olmazdim bunu sorgulamak haddim degildir zira.. bu girdiginiz işin sonuçları sizin evliliginizi bile yikacak finale götürür dikkatli olun.. bu zamana kadar eşiniz kuşku duysaydi arkasına duserdi belkide düştü...siz kendinizi geri cekip kapatin bu olayı nacizane tavsiyemdir..

Buyrun adamlar mavi yeşil oranlarını bile ayrıntılı yazmış inceleyin.
Bu doğru. Dedem ve babaannem kahverengi gözlü ama babam ve iki kardeşi mavi diğer üçü kahverengi. Babamlarda dedemin dedesinde mavi göz varmış ordan almışlar

Esimin gox rengi ela benimki de ela kizimizinki mavi koyu mavi hatta lacivert desem yeridir

Yazdiginiz bilgiler lise biyoloji dersi bilgileridir ve eksiktir.
Hala soyluyorum olmaz dediginiz sey mumkun. Zira kahverengi gozlu olupta, anne babasinin kahveden farkli goz rengine sahip olan insanlar var ve evlatlik degiller.
Anlatin da aydinlanayim demissiniz ama ne yazik ki iki uc kelimeye sigdirarak anlatilacak kadar basit degildir genetik bilim dali.
Elinizin altindaki interneti kullanarak koca koca makaleler okuyup daha genis capli bilgilere sahip olabilirsiniz..
Iriste uretilen pigment miktarini belirleyen genleri arastirin.
Olmaz dediginiz sey konusunda diretip insanlari yanlis bilgilendirmeyin bence.
Cok cok nadirdir evet ama mumkundur.

Bunda yanılıyorsun bence çünkü siyah anne babadan beyaz beyaz anne babadan siyah çocuk bile olabiliyor göz şöyle dursun bilmem kaç nesil önceki soydan

Bu doğru. Dedem ve babaannem kahverengi gözlü ama babam ve iki kardeşi mavi diğer üçü kahverengi. Babamlarda dedemin dedesinde mavi göz varmış ordan almışlar
Çünkü baskın çekinik gen bir arada olunca olur ama iki canik gen den baskın olamaz

çok nadir de olsa böyle durumlar olabiliyormuş, anlamanın en kesin yolu kan grubu değil dna testi, çok dert oldu ise yaptırın

Çünkü baskın çekinik gen bir arada olunca olur ama iki canik gen den baskın olamaz
Babamın ailesindede torun olarak bizler mavi gözlüyüz. Fark ettiğim bişey var baba veya anne renkli göz olunca. Mesela bizde baba renkli göz anne kahverengi ama anneanne renkli göZlü buda etkiliyor belkide anneanne mavi olmasaydı bizde olmayabilirdik ? Yanlış mı acaba bana doğru geliyor cok kişide öyle gördüm vardır bi açıklaması annemin geninde olan bize geçti babayla birlikte

Genetik bilimcisi değilim ama cahil de değilim. Kimyagerim. Az çok vakıf olduğum konular olduğunu düşünüyorum. Bahsettiğiniz durumun gerçekleşme oranı % kaç ?

İnternetten okuyup copy-paste yapıp buraya yazmıyorum. Dolayısıyla dilersem makale de okuyabilirim, eğer ilgi duyarsam. Tabloyu hiç bilgi sahibi olmayanların anlamasına yardımcı olması için ekledim. İlla ki bu konu bu kadar sığ değerlendirilemez. Lakin bugün hangi dr'a gidip durumumuz bu, bu genlerden bu çocuk oldu derseniz hepsi dna'ya yönlendirir. Şüphe etmeye değer bir durumdur. Bu kadar açık, bu kadar net.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…