Size katılıyorum iki kahverengi gözlü çiftten de yeşil gözlü çocuk olabilir benim gibi..Zira dedem,amcam ,halam hepsi benim rengimde gözleri.Iyi arastirmanizi oneririm, mavi gozlu ebeveynlerin kahverengi gozlu cocuklari olabilir.
goz rengini bende duydum.
mavi goz ve kahverengi gozlu anne babanin cocuklari yesil gozlu olamazmis mesela ama oglum yesil gozlu,babasinin kopyasi,normal dogum yaptim kucagima hemen verdiler anindan ayni odaya aldilar,hastanede karisma ihtimali de yok..esimi de aldatmadim
ben anlamadim bu durumu.
esimin gozleri cam gibi mavi,ben kahverengi gozluyum.
oglum nasil oldu da yesil goz rengine sahip hala anlamis degilim..
Benim annem kahverengi babam mavi. 6 kardesiz 4 müz mavi iki sonlar kahverengi. Bu bizde normal. Fakat teyzem var esi ve kendi kahverengi bütün cocuklar kahverengi bi cocuklari haric mavi gözlü.
Sizin dediginiz tek yesil göz icinmi gecerli?
Yanlis hatirlamiyorsam zaten dünyanin yüzde 2 si yesil gözü sahipmis.
Iyi arastirmanizi oneririm, mavi gozlu ebeveynlerin kahverengi gozlu cocuklari olabilir.
Size katılıyorum iki kahverengi gözlü çiftten de yeşil gözlü çocuk olabilir benim gibi..Zira dedem,amcam ,halam hepsi benim rengimde gözleri.
Göz muhabbetinde yanılıyorsunuz bizim bütün sülale kahve rengi birimiz hariç. O da rahmetli büyük dedeye çekmiş. 3 dede öncesi kendi dedemizle beraber.
Bu mümkün değil anne baba 0rh olunca bebekte 0rh oluyor eşimle bende 0rh oglumuzda 0rh oldu araştırın benceSelam kızlar günlerdir bu konu dert oldu bize bilenler yardımcı olursa sevinicem. Eşimin Anne babası ve kardeşlerinin kan grubu 0rh ama esimin kan grubu A rh.
Internette mümkün değil yazıyor bu durumda nasıl olabilir böyle bişey üvey evlat mı ozaman bunu nasıl anlarız.
Kızımda bana çekseymiş ya :) eşim ela ben mavi kızımda elaAnladığım kadarıyla eşiniz renkli gözlü siz kahverengi. Bi sorun yok ki bunda. Olması gayet mümkün. Demek ki sizin genlerinizde de renkli göz geni var. %25 ihtimalle çocuğunuz renkli gözlü olabilir ve o ihtimal gerçekleşmiş yeşil olmuş. Bi sıkıntı yok yani. Benim söylediğim bu değil. Anne baba ikisi de mavi gözlüyse çocuk kahverengi olamaz. Bu durumun tersiyle karıştırmış herkes. Yani anne baba kahverengiden mavi gözlü çocuk olur. Şimdi buraya tabloyu çizebilsem çizicem herkes anlasın diye.
Renkli göz için geçerli. Mavi yeşil göz çekinik gen olduğundan anne baba mavi veya yeşilse çocuk başka renk olmaz. Ya mavi ya yeşil. Sizde de garip durum yok.
Nasıl olabilir açıklayın bende aydınlanmış olurum.
Burda yanlış anlaşılan şey herkesin durumun tersini de doğru kabul etmesi. Konu sahibinin anlattığı durumun tersindeki herkes bizde de mi sorun var yazmış.
Dedenizden taşınan gen o renkli gözlü kişi her kimse onun anne veya babası her kimse ona taşınmış ki olmuş. Başka türkü olmaz. Anltamadığım şey şu ;
---kahverengi anne-babadan renkli gözlü çocuk olur.
---her ikisi de renkli gözlü anne babadan kahve gözlü çocuk olmaz.
Bu doğru. Dedem ve babaannem kahverengi gözlü ama babam ve iki kardeşi mavi diğer üçü kahverengi. Babamlarda dedemin dedesinde mavi göz varmış ordan almışlarBuyrun adamlar mavi yeşil oranlarını bile ayrıntılı yazmış inceleyin.
Anladığım kadarıyla eşiniz renkli gözlü siz kahverengi. Bi sorun yok ki bunda. Olması gayet mümkün. Demek ki sizin genlerinizde de renkli göz geni var. %25 ihtimalle çocuğunuz renkli gözlü olabilir ve o ihtimal gerçekleşmiş yeşil olmuş. Bi sıkıntı yok yani. Benim söylediğim bu değil. Anne baba ikisi de mavi gözlüyse çocuk kahverengi olamaz. Bu durumun tersiyle karıştırmış herkes. Yani anne baba kahverengiden mavi gözlü çocuk olur. Şimdi buraya tabloyu çizebilsem çizicem herkes anlasın diye.
Renkli göz için geçerli. Mavi yeşil göz çekinik gen olduğundan anne baba mavi veya yeşilse çocuk başka renk olmaz. Ya mavi ya yeşil. Sizde de garip durum yok.
Burda yanlış anlaşılan şey herkesin durumun tersini de doğru kabul etmesi. Konu sahibinin anlattığı durumun tersindeki herkes bizde de mi sorun var yazmış.
Dedenizden taşınan gen o renkli gözlü kişi her kimse onun anne veya babası her kimse ona taşınmış ki olmuş. Başka türkü olmaz. Anltamadığım şey şu ;
Bunda yanılıyorsun bence çünkü siyah anne babadan beyaz beyaz anne babadan siyah çocuk bile olabiliyor göz şöyle dursunAnladığım kadarıyla eşiniz renkli gözlü siz kahverengi. Bi sorun yok ki bunda. Olması gayet mümkün. Demek ki sizin genlerinizde de renkli göz geni var. %25 ihtimalle çocuğunuz renkli gözlü olabilir ve o ihtimal gerçekleşmiş yeşil olmuş. Bi sıkıntı yok yani. Benim söylediğim bu değil. Anne baba ikisi de mavi gözlüyse çocuk kahverengi olamaz. Bu durumun tersiyle karıştırmış herkes. Yani anne baba kahverengiden mavi gözlü çocuk olur. Şimdi buraya tabloyu çizebilsem çizicem herkes anlasın diye.
0 çekinip kan grubu baskın olamaz :)Eşinizin kan grubunu dedeleri babaannesi anneannesi bile etkiler. Onlar da vardır mutlaka ve anne babasınınkınden daha baskın çıkmıştır.
Çünkü baskın çekinik gen bir arada olunca olur ama iki canik gen den baskın olamazBu doğru. Dedem ve babaannem kahverengi gözlü ama babam ve iki kardeşi mavi diğer üçü kahverengi. Babamlarda dedemin dedesinde mavi göz varmış ordan almışlar
Babamın ailesindede torun olarak bizler mavi gözlüyüz. Fark ettiğim bişey var baba veya anne renkli göz olunca. Mesela bizde baba renkli göz anne kahverengi ama anneanne renkli göZlü buda etkiliyor belkide anneanne mavi olmasaydı bizde olmayabilirdik ? Yanlış mı acaba bana doğru geliyor cok kişide öyle gördüm vardır bi açıklaması annemin geninde olan bize geçti babayla birlikteÇünkü baskın çekinik gen bir arada olunca olur ama iki canik gen den baskın olamaz
Yazdiginiz bilgiler lise biyoloji dersi bilgileridir ve eksiktir.
Hala soyluyorum olmaz dediginiz sey mumkun. Zira kahverengi gozlu olupta, anne babasinin kahveden farkli goz rengine sahip olan insanlar var ve evlatlik degiller.
Anlatin da aydinlanayim demissiniz ama ne yazik ki iki uc kelimeye sigdirarak anlatilacak kadar basit degildir genetik bilim dali.
Elinizin altindaki interneti kullanarak koca koca makaleler okuyup daha genis capli bilgilere sahip olabilirsiniz..
Iriste uretilen pigment miktarini belirleyen genleri arastirin.
Olmaz dediginiz sey konusunda diretip insanlari yanlis bilgilendirmeyin bence.
Cok cok nadirdir evet ama mumkundur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?