Eşimin kapalı olmamı istememesi..

Eşinizle tanıştığınizda açık bir insanmissiniz kabullenmeyebilir.
Sizin de kapanma hakkınız var elbette.
Ayrılmanz en dogrusu o zaman.
Çünkü insan fikren de uyumlu olduğu birini kendine yol arkadaşı seçiyor.
Benim esim şimdi artık cüppeli gezeceğim dese ben kabul edemezdim.

valla eşinize diyecek bir lafım yok, sonuçta sizinle evliyken siz açık biriydiniz ve eşinizin fikrini almadan kapandınız.

size gelince bu içten gelen bir şey sonuç olarak bu düşüncenizi istediğiniz gibi uygulamakta özgürsünüz.

yani boşanın yada boşanmayın diyemem ama eşinizi de suçlayamam, yani eşim bana uymadan sakal uzatıp cübbe takke taksa bende onla gezmez hatta benim için boşanma nedeni olurdu.

bazı konuların kararı ortak alınır, bazı şeylerse tartışmaya açık değildir
sizin kapanmanız da böyle. eşinizin burda söz hakkı yok. sizin inancınız devreye giriyor çünkü
ama eşiniz de bu durumda boşanma hakkına sahip

Eşimi kafa dengi buldum sevdim evlendim şimdi durup muhafazakar bir yaşam tarzı benimsicem dese zannediyorum iş boşanmaya kadar gider, çünkü öyle birini istesem öyle biriyle evlenirdim zaten, bu sadece baş kapamak değil ki, atıyorum tatile gidilecek belki sen o tip otellere gitmek isteyeceksin ya da istemeyeceksin gitmek, ya da isteyeceksin ama haşema giycem diceksin o uyum saglayamayacak vs vs uzar gider

valla evlılıgınız yuruyemecek gıbı gozukuyorne bılım acık olsaydınız ve esınız kapanmanızı ısteseydı de yurumezdı.

Sizinle e
sizinle nişanlıyken şu anki radikal kararları almamışsınız. Farklı bir görünüşünüz varmış. Evleneikten sonra birtakım kararlar almışsınız. Vicdani bir durum elbette ama eşiniz de haklı gibi. Sadece fazlaca eleştirmiş. Ama bu görüş ayrılığınız ciddi bir şey boşanmaya varır diye düşünüyorum. Ben hem eşinizi hem sizi haklı buldum. Ya aranızda mütalaa yapacaksınız ya da böyle gitmeyeceği açık.

Eşinin yerinde olsam ben de istemezdim. Eşlerimizi yaşam tarzımıza göre seçiyoruz, en azından gayret ediyoruz.
Sendeki büyük bir değişim ve bu eşine uymamış olabilir. Sen öyle karar verdin diye eşinin de değişmesini bekleyemezsin.

Evet evet tatil bile sorun olur.

Ben böyle şekil nedeniyel eslerinden uzaklasanlari anlamıyorum. Sevmek nerde kaldı, sen açık oldugunda herkesin vay be fıstık gibi karısı var denilsin diye mi evlendi bu adam? Kusura bakmayin ama bu tarz sekilci görüşlerle eslerine eziyet edenlerin bezelye kadar beyni yok bence.

Düşünüyorum da sevgilimin ruhuna karakterine aşık oldum ben. Ne yaparsa yapsın bu tavırda olmazdm. Tabi elbette hayat görüşü degistiginde durum degisir. Ama bir basortusuyle de hayat görüşü degismez bana göre. Beyninin icine etkili degil sonucta o kumaş..

Peki esiniz mutaasıp görüşe sahip degil mi? Yani bu din inanc islerine mesafeli midir

Evet evet tatil bile sorun olur.

Kurumda bi arkadaş beni topa tuttu oğlumun kresindeki yılbaşı ağacına süs aldım diye, asimileden girdi dinden çıktı, benim için sadece oğlumun eğleneceği bir aktiviteydi...arkadaş neyse de eş birden böyle bi havaya būrünse...

Açık bir kadın ile kapalı bir kadının giyimi arasında fark çok yalnız.Sadece baş kapatmakla bitmiyor.

Ayrıca size göre dış görünüş önemsiz,bir başkasına göre önemli.Bu onu beyinsiz yapmıyor ki,herkesin sevgiden anladığı farklıdır.

Ikiniz de kendinize gore haklisiniz ama birbirinizle artik yapamazsiniz. Ne senin kapanma tercihin onu ilgilendirir, ne de onun acik halinle evli kalma istegi seni . Bu durumda hayat gorusleriniz uyusmuyor. Daha fazla sorun olmamasi icin ayrilabilirsiniz. Sakin bosanmamak icin acilmayi dusunmeyin.

Evleniken insanlar kendi hayat görüşlerine, yaşam tarzlarına uygun insan seçerler. İki taraftan birinin hayata bakışında, yaşam tarzında bu tarz radikal değişikler olduğunda sorun çıkması kaçınılmazdır. Ki siz eşinize danışmamış, fikrini sormamışsınız bile. Sormak zorunda da değilsiniz tabi ki ama o da kabullenmek zorunda değil aynı şekilde.

Çok yakınımda bir aile bu sebepten evliliklerini bitirdi. Durum tam tersiydi onlarda. Kadın kapalıyken açılmaya karar verdi, eşi bu durumu kabullenmedi. Bir süre yürütmeyi denediler olmadı. Bitirdiler evliliklerini. Onlara da aynı şeyleri söylemiştim.

Siz de haklısınız, eşiniz de haklı. Uyuşamıyorsanız birbirinize işkence etmeyin. Evlenmek kadar boşanmak da doğal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…