Eşimin kapalı olmamı istememesi..

eşinle bu konuyu hiç konuşmadın mı öncesinde?
duygu ve düşüncelerini önceden bilseydi bu kadar tepki vermezdi sanırım.
ama kesinkes seni bu halinle reddediyorsa boşanmaktan başka çözümü yok ne yazık ki.

Bilmiyorsanız şayet, kapanmak düşünce değişikliğini ve muhafazakarlığı da getirmektedir. Başörtüsü sadece görünüm olsun diye takılmaz, çoğu insanımızın düşündüğünün aksine. Bu sadece şekilcilik değil, zihniyettir

Evet öyledir dua bilmez mesela en ufak örneği. Eleştirmiyorum onu kapanmamı istemeyebilir ama orta yolda bulmuyor. Herkes yorum yazarken hiç ölmeyecekmiş gibi konuşuyor. Ben inançlarım doğrultusunda Rabbimin verdiği emri uyguladım hepsi bu. Eşime açık bana haram olanlara tesettürlüyüm. Kabullenmezse bitiririm beni böyle kabul etmeyen bir insani bende kabul etmem. Şeytan arada dürtüyor bizimkini

Sizi neredeyse boşanmaya kadar götüren sebepler neydi peki?

Bu tesettür meselesi hariç gerçekten mutlu bir çift misiniz?

Daha önceden söylemiş miydin kapanacağını, kapanmayı düşündüğünü. Söylemediysen eşine de biraz hak verdim. Çünkü şöyle düşünelim, atıyorum bi erkek sigara içmeyen bir kız istiyor. Sen diyosun ki ben asla içmem sonra ilerde başlıyorsun. Ya da ne bileyim sana diyor ki eşin, ben dinimde namazımda insanım. Sen de öyle birini istiyorsun. Sonra başlıyor alkole falan. Hani adam belki başından bu kadar karşıysa bilse istemeyecekti. Biliyorum doğru bişey değil ama görselliğe de çok önem veren erkekler var. Yanlış anlaşılmak istemiyorum umarım doğru anlatabilmişimdir.

Iyi de bu mini etek giyenle pantolon giyen kadın neden farklı olsun. Zaten dedigim gibi konu sahibi sadece kıyafet olarak bir degisime girdiyse bence esi gercekten sevmiyor onu. Çünkü hisleri duygulari düşünceleri konulardaki fikirleri aynı kalmıstır. Ama konu sahibinin sadece dış görünüşü degil fikirleri siyasi görüşü durumlara karşı tutumu degistiyse zaten esi sikayet etmekte haklı.

Benim sevgilim salvar da giyse deri ceket de giyse düşünce olarak degismediyse benim icin yine biriciktir o. Kafa yapısı önemli olan.

Zaten bezelye beyinli derken kendi fikrimi söyledim, bence yani :)

Başımı kapattım oldu bitti gibi basit bir durum değil ki bu.
Eşin fikri alınmadan yapılacak bir şey hiç değil.
Sonradan açılmak isteyen kadınlarımıza bile burada soruyoruz
eşin destekliyor mu, düşüncesi nedir diye.
Sen pat diye karar alıp, bir anda kafana göre uygulamışsın..
Eşim erkek haliyle böyle bir değişikliğe gitse
hayatımın şokunu yaşarım.
Kabul edememesi çok normal. Artık farklı dünyaların insanlarınız,
Herkes kendi yoluna bence.

Bu şekilcilik değil asla.
En basiti ben kocamla rakı içmek isterim özel günlerde şarap evlerinde şarap içmek isterim yılbaşında dışarıda olmak isterim. Çocukla yılbaşı ağacı süslemek isterim bikiniyle denize girmek isterim.
E bunu muhafazakarlarla yapamayacaksam ve muhafazakar olmayan biriyle bu nedenle evlendiysem ve sonradan değişirse bu adam bana haksızlık değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi de arkadaşım şalvarla cüppe aynı mı?
Kirli sakalla bağrına kadar inen sakal aynı mı?

ayrılın.

insanlar değişebilir.

eşiniz sizi açık sevmiş. ama siz değişmişsiniz. değiştikten sonra sizi sevecek diye bir kaide yok.

eşya değiliz insanız hepsi insani şeyler. zorlamanın anlamı yok. herkes mutlu olmayı hak ediyor. siz kapalı mıtlusunuz o açık bir eşle mutlu zorlamanın anlamı yok

Öncelikle Rabbim hakkıyla kapananlardan eylesin.Olan olmuş eşinizle konuşup ikna etmeye çalıştıktan sonra bu kararı uygulasaydınız farklı olabilirdi.Şimdi artık eşinizin kalbini yumuşatmaya çalışın.Çocuklarınız huzurlu bir ortamda yetişir umarım.

Bence sizin evliliğiniz bitmiş gibi görünüyor babanızın evine döndüğünüzde açıkmışsınız ilk çatırtılar o zaman göstermiş 4 ay kalmışsınız baba evinde,siz açık da olsanız kapalıda olsanız evliliğinizin sonu boşanma gibi duruyor.

yani çok şaşkınım. etraf için açılmanızı istemesi garip . tercihinize saygı duymalı.

Dine bu kadar uzak bir insanın eşini kapalı olarak kabullenmemesi çok normal değil mi?

Hep diyoruz genç kızlara, kendi hayat görüşünüze, yaşam tarzınıza, kültürünüze, dine bakışınıza uyacak insanlar seçin evlenirken. Yoksa sonu böyle hüsran.

İkinizde çok haklısınız aslında.
Biz muhafazakar bir aile değiliz mesela, evleniceğim kişininde açıkcası öyle olmasını istemem. Çok farklı iki görüş var ortada çünkü, ve elbet çakışıcak.
Sen bunu tercih etmişsin, Rabbimin emirlerine uygun yaşamayı tercih ettim diyorsun madem, ama o da seni bu şekilde görmedi tanımadı, bu ona tuhaf gelebilir çok normal.
Ya oturur konuşulur orta yol bulunur, ya da tamamen koparırsınız. Çok başka bir seçenek yok gibi..
Hayat sizin, tercihler sizin tercihiniz. Siz bu şekilde mutlu iseniz manevi olarak huzurlu iseniz ne güzel, o zaman sizi kabullenmeyen biri ile kendinizi mutsuz etmeyin. Ama yok o da bunu başta garipser sonra alışır ise ne âlâ..

Hayırlı olsun

Bu tamamen bireysel karar vermen gereken bir konu. Ben de benzer süreçten geçtim. Annem ve kardeşim sert tepki verdi kabul etmedi hatta bir süre benimle konuşmadılar

Sizin yapmanız gereken ne kadar kararlı olduğunuza bakmak. Eğer eminseniz kimseyi dinlemeyin. Yoksa içerden çökmüş olacaksınız.

Bu kararınız eşinizi şaşırtmış olabilir. Ona zaman tanıyın. Sürtüşmeye girmeyin cevap vermeyin ama bildiğinizden dönmeyin. Zaman geçmesine rağmen hala eşinize uymuyorsa da yollarınızı ayırabilirsiniz.

Bunlar hassas konular. Çok incinmeyin incitmeyin. Zamana bırakmaya çalışın. Ama kararlı olun. İnşallah zamanla anlar esiniz

Eşinin boyle bir konuda baski yapmaya hakki yok.
Sanmiyorum ki birkac ay once barlarda alkollu mekanlarda eglenirken bir anda kapanmaya karar vermis olasiniz. Boyle radikal kararlar alanlar da var ama sizinki pek oyle degil gibi.
Bana olay sanki esim mini etek giymemi istemiyor, oje surmeme karisiyor vs vs gibi geldi. Basini ortmek ya da acmak kadinin kendi bilecegi iş.
Benim esim de kapanmami ister mesela, firsat buldukca ds soyler ama hic umrumda olmaz. Cunku bu konuya karisamaz ben canim ne isterse oyle yaparim.
Bir gun kapanacaksam bu ben istiyorum diye olur esim istedigi icin degil.
Bu olay bosanmaya kadar gidecekse de herkes kendi bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…