- 22 Nisan 2015
- 7.358
- 25.439
- 548
- Konu Sahibi annemsenayder
-
Ben böyle şekil nedeniyel eslerinden uzaklasanlari anlamıyorum. Sevmek nerde kaldı, sen açık oldugunda herkesin vay be fıstık gibi karısı var denilsin diye mi evlendi bu adam? Kusura bakmayin ama bu tarz sekilci görüşlerle eslerine eziyet edenlerin bezelye kadar beyni yok bence.
Düşünüyorum da sevgilimin ruhuna karakterine aşık oldum ben. Ne yaparsa yapsın bu tavırda olmazdm. Tabi elbette hayat görüşü degistiginde durum degisir. Ama bir basortusuyle de hayat görüşü degismez bana göre. Beyninin icine etkili degil sonucta o kumaş..
Peki esiniz mutaasıp görüşe sahip degil mi? Yani bu din inanc islerine mesafeli midir
Bilmiyorsanız şayet, kapanmak düşünce değişikliğini ve muhafazakarlığı da getirmektedir. Başörtüsü sadece görünüm olsun diye takılmaz, çoğu insanımızın düşündüğünün aksine. Bu sadece şekilcilik değil, zihniyettir
Evet öyledir dua bilmez mesela en ufak örneği. Eleştirmiyorum onu kapanmamı istemeyebilir ama orta yolda bulmuyor. Herkes yorum yazarken hiç ölmeyecekmiş gibi konuşuyor. Ben inançlarım doğrultusunda Rabbimin verdiği emri uyguladım hepsi bu. Eşime açık bana haram olanlara tesettürlüyüm. Kabullenmezse bitiririm beni böyle kabul etmeyen bir insani bende kabul etmem. Şeytan arada dürtüyor bizimkini
Bu şekilcilik değil asla.
En basiti ben kocamla rakı içmek isterim özel günlerde şarap evlerinde şarap içmek isterim yılbaşında dışarıda olmak isterim. Çocukla yılbaşı ağacı süslemek isterim bikiniyle denize girmek isterim.
E bunu muhafazakarlar yapamayacak sam ve muhafazakar o!Kayan biriyle evlenip sonradan değişirse bu bana haksızlık?
Bence esin kafayı yemiş. Senin kararın bu ona saygı duymak düşer sadece.
İyi de arkadaşım şalvarla cüppe aynı mı?
Kirli sakalla bağrına kadar inen sakal aynı mı?
Ama bu şekilcilik değil.
Yaşam değişikliğinden bahsediyoruz.
Eşarp taktığı zaman sadece dış görünüşü değişmiş olmuyor.
Bence verdiğin örnek canım hiçte eşit değil. Biri dinin emri. Yanlış bişey göremiyorum. Ama senin verdiğin örnek bir sapkınlık buna saygı duyulması gereken bişey değil. Neyse konu dini boyutlara girmesin şimdiSaygı duymak zorunda değil. Kimse kimsenin seçimlerine saygı duymak zorunda değil. Saygı gösteremek zorunda ama kabullenmek zorunda değil.
Tam tersini düşünelim. Muhafazakar bir karı koca olsun elimizde. Kadın kapalı, adam dininin gerektirdiklerine uyuyor. Bir gün adam birden bire değişiyor. Dini değerleri umursamıyor, ibadet etmiyor, alkol almaya başlıyor. Kadın bu adama saygı duymak zorunda olur muydu o zaman? İkisi de aynı şey. Eşlerden birşnin radikal bir şekilde değişmesi evliliğin sac ayaklarından birinin kırılması demek.
Yani n basiti çocukların yetiştirme tarzı bile farklı olacak.
Biz mesela çocuk yaparsak dini bir eğitim vermek istemiyoruz adam ben artık muhafazakâr hayat yaşamak istiyorum dedi mesela e çocuk kimin istediği gibi yetişecek?
Her insan kendi dünya görüşünden biriyle evlenmek isteyebilir bu onun en doğal hakkı.
Bu değişikliği ben de kabul edemezdim.
Bosanmalisiniz adama da yazık
Evet öyledir dua bilmez mesela en ufak örneği. Eleştirmiyorum onu kapanmamı istemeyebilir ama orta yolda bulmuyor. Herkes yorum yazarken hiç ölmeyecekmiş gibi konuşuyor. Ben inançlarım doğrultusunda Rabbimin verdiği emri uyguladım hepsi bu. Eşime açık bana haram olanlara tesettürlüyüm. Kabullenmezse bitiririm beni böyle kabul etmeyen bir insani bende kabul etmem. Şeytan arada dürtüyor bizimkini
Eğer beni yargılamayacaksa ve "bak canım ben bana göre bu sekilde giyinmenin doğru olduguna inandığım icin giyiniyorum, lütfen beni anla" deyip beni de biseylere zorlamayacaksa hepsi aynı. Ama yobaz kafasına girip beni de zorlayacaksa o durumda zaten kendisi sekilci olur.
Yoo çoğu zaman dış görünüşü değişmiş oluyor. Zaten o yüzden birsürü suç isleyen hacı hocalar oluyor.
Konu sahibi esini zorlamıyorsa bazı seylere irite etmiyorsa esi de bu kadar baskıcı olmamalı bence. Ama zaten adam bunu kabullenecek bir görüşte hic hic degilmis. O yüzden de bence bu psikolojik siddeti yapacagina guzelce konusup yollari ayırma karari almalıydı er kişisi.
Bence verdiğin örnek canım hiçte eşit değil. Biri dinin emri. Yanlış bişey göremiyorum. Ama senin verdiğin örnek bir sapkınlık buna saygı duyulması gereken bişey değil. Neyse konu dini boyutlara girmesin şimdi
Eğer beni yargılamayacaksa ve "bak canım ben bana göre bu sekilde giyinmenin doğru olduguna inandığım icin giyiniyorum, lütfen beni anla" deyip beni de biseylere zorlamayacaksa hepsi aynı. Ama yobaz kafasına girip beni de zorlayacaksa o durumda zaten kendisi sekilci olur.
Yoo çoğu zaman dış görünüşü değişmiş oluyor. Zaten o yüzden birsürü suç isleyen hacı hocalar oluyor.
Konu sahibi esini zorlamıyorsa bazı seylere irite etmiyorsa esi de bu kadar baskıcı olmamalı bence. Ama zaten adam bunu kabullenecek bir görüşte hic hic degilmis. O yüzden de bence bu psikolojik siddeti yapacagina guzelce konusup yollari ayırma karari almalıydı er kişisi.
Velev ki sadece örtü taktı, onu da adam beğenmedi zorla mı yahu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?