Eşimin kapalı olmamı istememesi..

Ama bu şekilcilik değil.
Yaşam değişikliğinden bahsediyoruz.
Eşarp taktığı zaman sadece dış görünüşü değişmiş olmuyor.

Konu sahibinin kapanmadan önceki hayatını bilmiyorum. Zaten club bar gezmeyen biridir o zaman kapanmak sadece bir kıyafet olur onun için. Ya da namaz kılmayıp kapanabilir de bir kadın. Dinin emirlerinden birinden birini yapaym bari diyebilir vs vs.. ya da oruç tutan birinin içki içmediginden emin olmak gibi bir sey bu. Ille de kapandı diye zihniyetinin degismesine gerek yok.

Eşiniz zaten muhafazakar görüşe yakın olmayan biriymis. O halde bu kadar itiraz edip kabul etmemesi normal, çünkü onun hayat görüşü dünya bakışı bu değil.

Tamam da ben bikini ile denize girmenin haricinde dediklerinizi yapan kapali hanimlar tanıyorum. Bir emri herkes aynı sekilde yapmıyor ki. Eger konu sahibi de bu sekildeyse esinin yaptigi sekilciliktir bunu anlatmak istedim.
Ama konu sahibinin eşi zaten hiç muhafazakar görüşe yakinbiri degilmis. Bu kadar sikayet etmesi normal o halde. Çünkü anladığım kadarıyla da konu sahibi esinin tersi yönünde bir görüşe sahip olmus zamanla. O halde bitirmeleri daha dogru olacaktır.

Bu tamamen kişisel bir karar.
Dini konularda danışma işine katılmıyorum, doğrunuzu uygularsınız.

Ama 'hem huzurum olsun, hem istediğim gibi olsun' olmuyor her zaman.
Adamın yadırgaması da normal.

Ben böyle bir durumda karşı tarafın yumuşama ihtimali yoksa ayrılıktan yana olurum.

Yani n basiti çocukların yetiştirme tarzı bile farklı olacak.
Biz mesela çocuk yaparsak dini bir eğitim vermek istemiyoruz adam ben artık muhafazakâr hayat yaşamak istiyorum dedi mesela e çocuk kimin istediği gibi yetişecek?
Her insan kendi dünya görüşünden biriyle evlenmek isteyebilir bu onun en doğal hakkı.
Bu değişikliği ben de kabul edemezdim.
Bosanmalisiniz adama da yazık

Bence esin kafayı yemiş. Senin kararın bu ona saygı duymak düşer sadece.

Saygı duymak zorunda değil. Kimse kimsenin seçimlerine saygı duymak zorunda değil. Saygı gösteremek zorunda ama kabullenmek zorunda değil.

Tam tersini düşünelim. Muhafazakar bir karı koca olsun elimizde. Kadın kapalı, adam dininin gerektirdiklerine uyuyor. Bir gün adam birden bire değişiyor. Dini değerleri umursamıyor, ibadet etmiyor, alkol almaya başlıyor. Kadın bu adama saygı duymak zorunda olur muydu o zaman? İkisi de aynı şey. Eşlerden birşnin radikal bir şekilde değişmesi evliliğin sac ayaklarından birinin kırılması demek.

Anladığım kadarıyla yaşam şekliniz değil görünüşünüz değişmiş. Bu durumu büyüterek sorun haline getirdiğine göre eşiniz, bir şeyler bitmiş belli. Bahane arıyor. Onun isteği ile açılırsanız yarın başka bir bahane bulur sizden ayrılır. Başınızı açtığınıza pişman olursunuz.
Kararınıza saygı duymasını istediğinizi söyleyin bence. Biraz zaman tanıyın. Sizi seviyorsa yaptığının yanlış olduğunu anlayıp sizi bu halinizle de kabul eder.

İyi de arkadaşım şalvarla cüppe aynı mı?
Kirli sakalla bağrına kadar inen sakal aynı mı?

Eğer beni yargılamayacaksa ve "bak canım ben bana göre bu sekilde giyinmenin doğru olduguna inandığım icin giyiniyorum, lütfen beni anla" deyip beni de biseylere zorlamayacaksa hepsi aynı. Ama yobaz kafasına girip beni de zorlayacaksa o durumda zaten kendisi sekilci olur.

Ama bu şekilcilik değil.
Yaşam değişikliğinden bahsediyoruz.
Eşarp taktığı zaman sadece dış görünüşü değişmiş olmuyor.

Yoo çoğu zaman dış görünüşü değişmiş oluyor. Zaten o yüzden birsürü suç isleyen hacı hocalar oluyor.
Konu sahibi esini zorlamıyorsa bazı seylere irite etmiyorsa esi de bu kadar baskıcı olmamalı bence. Ama zaten adam bunu kabullenecek bir görüşte hic hic degilmis. O yüzden de bence bu psikolojik siddeti yapacagina guzelce konusup yollari ayırma karari almalıydı er kişisi.

Bence verdiğin örnek canım hiçte eşit değil. Biri dinin emri. Yanlış bişey göremiyorum. Ama senin verdiğin örnek bir sapkınlık buna saygı duyulması gereken bişey değil. Neyse konu dini boyutlara girmesin şimdi

Boşanmaya yanaşmıyor, onuda söyleyeyim de..

Valla bu kahramanlığı evlenmeden önce yapacaktın. Sonuçta bugün haramsa o gün de haramdı değil mi ?
Şimdi sana malum oldu diye eşine de şıp diye malum olmasını beklemen haksızlık.
Emir değil ayrıca da neyse...

Velev ki sadece örtü taktı, onu da adam beğenmedi zorla mı yahu

Hayır bire bir aynı şey. Eşlerden biri değişiyor.

Dindar biri için eşinin dinden uzaklaşması neyse dindar olmayan biri için eşinin dine yaklaşması aynı şeydir.

Sapkınlık falan da değil bahsettiğim şey yaşam tarzı sadece. Bu şekilde yaşayan milyonlarca insan var. Hepsine sapkın demeyelim lütfen.

O is o kadar basit değil işte.
Benim bir arkadaşım var erkek evlenmek istiyor. Alkol almaz cumayi kaçırmaz dindardır ama kapalı kadınlarla sevgili de evli de olmak istemiyor mesela. Bana seksi gelmiyor ve o kıyafette biriyle her yere rahat girip çıkamam ve el ele yurusene bile tedirgin olurum diyor mesela
Şekilcilik değil ki bu adam kendi begenemiyor e kadın başta açıktı kapandı bu adam kandırıldı işte bu durumda.
Ki ben eşim şalvarlı gezse hoslanmam bırak dini anlamı olan kıyafeti gectim ben giysilerini beğenmiyorsam ona bile müdahale ediyorum esiyim ben onun şık görmek hakkım.

Konu sahibi de o zaman er kişisinin yollarını ayırmasını bekleyeceğine kendi bunu yapsaydı.
Ama o herşey düzelsin, kabul etsin
onunla vakit geçirsin, ihtiyacı olan kapalı kıyafetlerini alsın istiyor.
(Her şey kocanın istemesi değil ki kabullensin artık, bizimle vakit geçirsin, gülelim eskisi gibi eğlenelim istiyorum.)

Ben yaptım, oda uzatmasın mode on.. güzelmiş.

Velev ki sadece örtü taktı, onu da adam beğenmedi zorla mı yahu

O zaman adamın tutumu tavrı eve para bırakmaması hep normal mi karşılayalım? Hani kadınlar ezilmesin, hani her türlü siddete hayır?? Begenmiyorsa efendi efendi anlatsn derdini, sonra da alsın ceketini çıksın gitsin. Bosanmaya da yanaşmıyor paşazade bildigin kişisel özgürlüğünü ihlal ediyor beyfendi

Şekilcilik falan demek olaya şaşı bakmak olur, insanlar birbirlerini şeklen beğenir önce,çekim duyar, beğenmediği birine çoğu zaman şans vermez insan, önemli olan iç güzellik diyenlerin yanında hiç çirkin adam/kadın görmedim mesela

İyi adam beni 50 kilo sevsin bi çocuk doğurup mayalı hamur gibi yayılayim adam laf edince de e sen sekilcisin, laf onlar arkadaşlar kendinizi kandırmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…