Selam Bayanlar,
konuyu açsam mı açmasam mı kararsız kaldım, ama yinede sizin değerli fikirlerinizi, eleştirileriniz almak istedim.
1,5 yıllık evliyiz, genel olarak çok büyük problemlerimiz yok ama evliliğimiz ilk başında baş gösteren bir sıkıntı oldu, eşim 2 kardeş, kardeşi 30 yaşında erkek,
biz ilk evlendiğimiz zamanlarda sürekli gelip bizde kalıyordu. bazen haber vererek bazen vermeyerek. o dönemler çok büyük kavgalar ettik, kendimi kaybettim artık üzüntüden. çünkü ben o eve gelin gitmeden önce o evde eşimle beraber yaşıyorlardı ve bize kalmaya geldiğinde hala kendi evi gibi davranmaya devam etti. evime gelen misafirin rahat hareket etmesi hoşuma gider ama artık abartı geliyordu bana mesela çamaşır makinesini istediği gibi çalıştırması, dişfırçasını bizim fırçalarımız yanına koyması, rahatlıkla eve girip çıkması... vs gibi şeyler. bunları aram bozulmadan kardeşine biraz biraz çıtlattım, o da dikkat etmeye çalıştı ama sorun şu ki biz evliliğimiz boyunca en büyük kavgaları hep kardeşi yüzünden ettik ve artık kardeşi ile geçirdiği her dakika herşey bana batar oldu. eşimi bu konuda bazen rahatsızda ediyorum, bazen sessiz kalıyorum, evlerimiz 15 dk mesafede olduğu için görüşme imkanı daha çok oluyor. şimdi tecrübeli yada bu gibi dertlerden müzdarip ablalarım kardeşlerim ben ne yapmalıyım???
1. eşim ile vakit geçirdiği için fazla (günde 3/4 kez telde konuşma, haftada 5 gün görüşme) tepki mi göstermeliyim?
2. işi oluruna bırakıp hiçbirşey olmamış gibi mi davranmalıyım?
3.yada bende bu takıntıyı içimden nasıl atmalıyım.???
Yardımlarını rica ediyorummm
bana gore esının kardesını evlendır.gor bak nasıl hayatınızdan cıkıyor
eşine kardeşiyle görüşmeme konusunda baskı yaparsan ters teper söyliyim..görüşmeyeceği varsada görüşür..böyle bişiyler çeker onu..oda bilmez ne olduğunu ama çeker yani..ne demişler yasaklar herzaman tatlıdır..boşa dememişler..o yüzden canım hiç karışma ..dilediği kadar görüşsün dilediği kadar telde konuşsun..boşverr...
kafanda kurmuşsun artık,iyice takıntı yapmışsın..sen ne dersen de huylu huyundan vazgeçmez..o gelmeye rahat rahat yatıp kalkmaya devam eder sizde..çünkü anladığım kadarıyla odunluk içinde var adamın..öyle kibar kibar uyarmak filan ona gelmez..
sen o eve geldiğinde en iyisi misafir filan çağır ,arkadaşını çağır hani nebiliyim rahatsız olması için elinden geleni yap..sizin evinizde huzurlu olmaması senin yararına..
AYRICA EŞİNLE ASLA VE ASLA KARDEŞİ YÜZÜNDEN TARTIŞMA..ARANIZI BOZMA..
takıntı haline gelince insan daha da stres yapıyor haliyle, ben olsam napardım diye düşününce büyük ihtimal sürekli eve misafir çağırırdım sonuçta o eşinin kardeşi ve bir erkek eşin rahatça evinde yayılıyor sen haliyle çok rahat olamıyorsun evde kaynın varken. Sürekli arkadaş veya akrabanı çağır ki eşinde rahatsız olsun ve sana stem etsin kafa dinlemek istiyorum diye sen de tam o noktada içindekileri kırmadan söylersin. gerçi bu durum kavga başlangıcı da olabilir ama sen bilirsin
neden sizde kalıyor kendi evi yokmu
çok teşekkürler yorumun için, bende kendimi tutmaya çalışıyorum ama dilimi tutamıyorum bazen, bıdı bıdıcı biride değilim ama kardeşimle şunu yapıcam bunu yapıcam şuraya gidiyoz dediğinde resmen bozuluyorum. artık bizde kalmıyor ama evi bize 15 dk mesafede, acaba o semtten mi taşınsam bile diye düşündüm düşün artık
kafandan sil at kardeşini...kardeşi o.....ne yaparlarsa yapsınlar..hiç ama hiç tepki gösterme..istediği kadar takılsınlar....
şuraya gidicez buraya gidicez dediğinde neden bozuluyorsunki...sana dahamı az ilgi gösteriyor..dahamı az zaman ayırıyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?