eşimin kardeşi

onlysea

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mart 2011
254
33
318
Selam Bayanlar,
konuyu açsam mı açmasam mı kararsız kaldım, ama yinede sizin değerli fikirlerinizi, eleştirileriniz almak istedim.
1,5 yıllık evliyiz, genel olarak çok büyük problemlerimiz yok ama evliliğimiz ilk başında baş gösteren bir sıkıntı oldu, eşim 2 kardeş, kardeşi 30 yaşında erkek,
biz ilk evlendiğimiz zamanlarda sürekli gelip bizde kalıyordu. bazen haber vererek bazen vermeyerek. o dönemler çok büyük kavgalar ettik, kendimi kaybettim artık üzüntüden. çünkü ben o eve gelin gitmeden önce o evde eşimle beraber yaşıyorlardı ve bize kalmaya geldiğinde hala kendi evi gibi davranmaya devam etti. evime gelen misafirin rahat hareket etmesi hoşuma gider ama artık abartı geliyordu bana mesela çamaşır makinesini istediği gibi çalıştırması, dişfırçasını bizim fırçalarımız yanına koyması, rahatlıkla eve girip çıkması... vs gibi şeyler. bunları aram bozulmadan kardeşine biraz biraz çıtlattım, o da dikkat etmeye çalıştı ama sorun şu ki biz evliliğimiz boyunca en büyük kavgaları hep kardeşi yüzünden ettik ve artık kardeşi ile geçirdiği her dakika herşey bana batar oldu. eşimi bu konuda bazen rahatsızda ediyorum, bazen sessiz kalıyorum, evlerimiz 15 dk mesafede olduğu için görüşme imkanı daha çok oluyor. şimdi tecrübeli yada bu gibi dertlerden müzdarip ablalarım kardeşlerim ben ne yapmalıyım???
1. eşim ile vakit geçirdiği için fazla (günde 3/4 kez telde konuşma, haftada 5 gün görüşme) tepki mi göstermeliyim?
2. işi oluruna bırakıp hiçbirşey olmamış gibi mi davranmalıyım?
3.yada bende bu takıntıyı içimden nasıl atmalıyım.???
Yardımlarını rica ediyorummm

eşine kardeşiyle görüşmeme konusunda baskı yaparsan ters teper söyliyim..görüşmeyeceği varsada görüşür..böyle bişiyler çeker onu..oda bilmez ne olduğunu ama çeker yani..ne demişler yasaklar herzaman tatlıdır..boşa dememişler..o yüzden canım hiç karışma ..dilediği kadar görüşsün dilediği kadar telde konuşsun..boşverr...

kafanda kurmuşsun artık,iyice takıntı yapmışsın..sen ne dersen de huylu huyundan vazgeçmez..o gelmeye rahat rahat yatıp kalkmaya devam eder sizde..çünkü anladığım kadarıyla odunluk içinde var adamın..öyle kibar kibar uyarmak filan ona gelmez..
sen o eve geldiğinde en iyisi misafir filan çağır ,arkadaşını çağır hani nebiliyim rahatsız olması için elinden geleni yap..sizin evinizde huzurlu olmaması senin yararına..

AYRICA EŞİNLE ASLA VE ASLA KARDEŞİ YÜZÜNDEN TARTIŞMA..ARANIZI BOZMA..

Son düzenleme:

neden sizde kalıyor kendi evi yokmu

Bazı alışkanlıklar gerçekten zor değiştiriliyor.
Siz uyardıktan sonra dikkat etmesi (pek beceremesede) iyi niyetli olduğunu gösterdi.
Kardeşler beraber yaşamışlarsa bir yerden sonra abiler için çocuğun gibi oluyor.
Takıntı haline getirmek sadece sizi mutsuz yapar.
Nitekim edilen büyük kavgalardan sonra da pek birşey değişmemiş.
Fazla takılmayın bence.
Kaynınız evlenince ya rahatlarsınız yada eltinizle beraber gıcık olursunuz.)))

takıntı haline gelince insan daha da stres yapıyor haliyle, ben olsam napardım diye düşününce büyük ihtimal sürekli eve misafir çağırırdım sonuçta o eşinin kardeşi ve bir erkek eşin rahatça evinde yayılıyor sen haliyle çok rahat olamıyorsun evde kaynın varken. Sürekli arkadaş veya akrabanı çağır ki eşinde rahatsız olsun ve sana stem etsin kafa dinlemek istiyorum diye sen de tam o noktada içindekileri kırmadan söylersin. gerçi bu durum kavga başlangıcı da olabilir ama sen bilirsin

çok teşekkürler yorumun için, bende kendimi tutmaya çalışıyorum ama dilimi tutamıyorum bazen, bıdı bıdıcı biride değilim ama kardeşimle şunu yapıcam bunu yapıcam şuraya gidiyoz dediğinde resmen bozuluyorum. artık bizde kalmıyor ama evi bize 15 dk mesafede, acaba o semtten mi taşınsam bile diye düşündüm düşün artık

kesinlikle.....oyunu kuralına göre oynamak lazım.

neden sizde kalıyor kendi evi yokmu

o dönemler ev almaya işe girmeye çalışıyordu o yüzden bize kalıyordu ama, bi iş görüşmesi için 1 hafta önceden geliyordu 3 hafta kalıyordu. şuanda o sorun yok ama ben artık takıntı yaptım. ne yapsalar bana batıyor.

kafandan sil at kardeşini...kardeşi o.....ne yaparlarsa yapsınlar..hiç ama hiç tepki gösterme..istediği kadar takılsınlar....

şuraya gidicez buraya gidicez dediğinde neden bozuluyorsunki...sana dahamı az ilgi gösteriyor..dahamı az zaman ayırıyor..

Son düzenleme:
valla 30 yaşında kaynımın sürekli benim evimde ne işi var ya, bende olsam arıza çıkartırdım, kılda olurdum yani sonrasında
bence sürekli telefonda görüşmeleri önemli değil, kardeşler sonuçta
ama akşamları sana ayırması gereken vakti sürekli kardeşine ayırıyosa orda sorun var demektir

empati yapsın bakalım bu kocalar, karıları akşamları sürekli annesine kardeşine gitse hoşlarına gider mi, bunu büyük bir olgunlukla mı karşılarlar, bi daha bu konu açılırsa sadece empati yapmanı istiyorum başkada bişey demiyorum de

Son düzenleme:
yanlış anlaşıldım sanırım, şuanda kardeşi bizde kalmıyor, ilk evlendiğimiz ay balayından dönünce bizde 1 ay ve sonrasında kaldı. ama şimdi kalmıyor. gerçi pek birşey değişmedi yine ben üzülüyorum, onlar hayatlarını yaşıyor. kardeşim, kardeşim, kardeşim... off yaniii.. benimde kardeşim var ama herkes yerini bilmeli değil mi.

Takıntıdan kurtulmaya bakın bence. Dengeniz bozulur, üzüntüden hasta bile olabilirsiniz. Zamanla düzelecek bir şey yüzünden evliliğiniz yok yere bozulur. Bazen hepimiz takıyoruz böyle şeyleri, "birilerini". Olan kendimize oluyor.

iki erkek kardeşin bu derece samimi olması çok ilginç..
kız kardeşler böyle olur genelde neyse....
yani ne denir bilemedim kardeşler sonuçta...
ama bazı insanların bu kardeşlik konusunu birbirine yapışık olmak gibi algılaması yokmu beni delirtiyo...
bi de bunların her halta maydanoz olan abla yada kızkardeş versiyonları varki tam cinnetlik...
allah sabır versin...
bırak kendi hallerine üzüldüğünle yıprandığınla kalırsın sonunda...

Kardesiyle gezsin tozsun bunu engelleyemezsiniz
ama evliliginizin en basinda o rahat tavirlara tepkiyi siz degil esiniz ve ailesi koymaliydi

anladigim kadariyla artik kalmiyor
evinizi istedigi gibi kullanmiyor
o zaman sorun beraber vakit gecirmeleri mi?

Bence hic karismayin
kardesi evlenince zaten bu kadar gorusemezler

keske benim kardeslerim de yanimda olsaydi da her gun gorusseydik
malesef farkli sehirlerdeyiz

eger esinizden yana baska sorununuz yoksa bence problem edilecek bir sey degil
en azindan kimle ne yaptigini biliyorsunuz
hadi onu gectim bu yillar geri gelmeyecek doya doya yasasinlar
hele hele cocuk cocuga karistiktan sonra cok zor yani

bu arada mesaji boyle yazmayacaktim aslinda
sanirim ben kardeslerimi ozledim :)

ayrica yanlis anlasilmasin esimin de erkek kardesi var kendisinden 4 yas kucuk farkli sehirlerdeler ama tatillerde aynen dediginiz gibiler hic de karismam :)

Gerci son 2 yildir kayinbiraderim evli
artik eskisi gibi degiller...

Onlar hala orayı eski bekar evi sanıyorlar sanırım

Sinir bozucu gerçekten

Sizin kardeşiniz varsa sizde haftanın 5 günü onla görüşün, bir musibet bin nasihatten iyidir nasılsa

Belki idrak eder o zaman eşiniz

bazen evet daha az zaman ayırıyor. ama dengelemeye de çalışıyor onuda fark ediyorum. ama sanki iki eşi var bi ona koşuyor bi bana

gerçekten hiç hoş bi durum değil yenı evlıyken ınsanın her turlu hali oluyorr ileleyen zmanalarda bıleoluyordaa yenıyken daha bı başkaa hiçmi kafası çalışmıyorr 30 yasında ufakda değil koca adamm eşinle konuşmanı tavsıye ederımm tartışmadan yok hala düzelmıyorsa o evlenınce sızde çat kapı her gun onlaragıdıp intıkamınızı alın

Kötü niyetli yapmıyor sanırım, gerci yası da kücük degilmis..
Abilerin, ablaların kardeslerine cocugu gibi bakması bir gercek kendimden biliyorum..
Beraber vakit gecirmeleri kötü birsey degil tabii sizi ihmal etmedigi müddetce.
Benimde hayalim kardeslerimin hep yanımda olmaları, yani iletisimi ilerde koparmamak zor anlarında, iyi günlerinde hep yanında olmak..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…